Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(clanky)

Články /Srazy a Akce

o„poslední“
Mimoňské války. Pojem, který každý tuner dobře zná, patří bezpochyby k největším akcím tohoto druhu na uzemí ČR. Po dvanáctém ročníku už nejenom tuneři, ale i ostatní lidé dobře vědí, co jsou to mimoňské války. A to díky nehodě která se na sraze stala. V pátek večer osmnáctiletý opilý řidič VW Golf II. generace srazil návštěvníka. 49letý muž byl převezen do nemocnice, kde poté zraněním podlehl. Ovšem ještě to pokračovalo, návštěvníci se viníkovi pomstili. Totálně mu zdemovolovali auto, převrátli na střechu a někteří rozebrali i některé díly. Byli zastaveni až policií, která potom vůz odtáhla. Řidič Golfu policistům nadýchal 1,57 promile. Opilej sedat za volant? Co to je za hov*dinu, to je ta česká blbost… Holt velké srazy s sebou přináší několik rizik. Každý si tam jede zapařit s přáteli, někdo se musí předvést jak mu to brzdí a jak umí pálit gumy, kličkovat mezi pneumatikami. Ale tímto ohrožuje kolemjdoucí návštěvníky! Sám jsem to okusil, když vedle mě projížděla kolona kličkující mezi pneumatikami, které měly zpomalovat auta, trochu se to minulo účinkem. Ať se nad sebou někteří tuneři vážně zamyslí ! Organizátoří proti nim nic nezmůžou když se budou chovat jako dobytci…
 
 .. Upřímnou soustrast pozůstalým ..
 
Zkrátka, už to není, co to bývalo. Čím větší a známější megaakce, tím méně bezpečnosti.
Začali jsme trochu smutnější zprávou než je obvyklé, pojďme se tedy podívat na samotný sraz…
Ve dnech 24.-26.8.2007 si opět tuneři dopřáli „dýchánek“ na bývalém vojenském letišti v Hradčanech u Mimoně. A tentokrát byly opět pokořeny rekordy, co se návštěvnosti a vystavovaných aut týče. V pátek večer to na letišti opravdu žilo. Malou zásluhu na tom určitě měla i Tuning Cup párty, kde se sešli a zapařili učastníci Tuning Cupu, ale nejen oni, živá hudba zněla z hangárů až do ranních hodin…
Od časného sobotního rána se letištní plocha začala zaplňovat auty. Své vyhrazené místo tu měly libovky, ale i obvyklí účastníci 9. kola Tuning Cupu (TC). To bylo opravdu plné soutěžícíh a aut. Když jsme už u těch čísel , právě zde byl zaregistrován třístý soutěžící v TC. Byly zde k vidění staré znéme leštěnky a jejich majitelé – Adam Králík - Škoda Rabbit, Roman Vojtek - Seat Ibiza, který si mimochodem domů vezl pohár za Best of best, Darek Haumer - peugeot 307 CC, Milan Vybíhal - Škoda Felicia a nebo David Bielik se svým Nissan 100NX. Ukázali se tu i noví učastníci TC jako Michal Chomát se svým rapidem, Martin Chlouba s VW Vento a další.
Když jste chtěli přejet z jednoho konce letiště na druhý, museli jste počítat s tím, že vám to zabere poněkud více času, než jste plánovali. Hlavní cesty byly opravdu zacpané a tak to někdy trvalo až dlouchých 20 minut. Porsche, Lamborghini, Ferrari,… i takováto auta jste mohli potkat, na vyhrazeném místě (VIP), a to nedaleko sprintů na 1/4 míle. Ty byly naplánovány na odpolední dobu, díky dobré organizaci, kterou měli na starost Turbo Devils, to běželo jak na běžícím pásu. Tradiční kategorie měly své vítěze, i zde se ukázalo pár zajímavých aut – Ultima GTR, Corvety, Bentley, Honda CRX turbo, Porsche atd. Ale ještě předtím byla možnost využít volných sprintů.
-> Výsledky sprintů
 
Za dojezdovým cílem sprintů bylo místo pro maniaky, kteří chtěli spálit trochu té gumy. Též se tu poprvé konala soutěž drifterů - Czech Drift Challenge. Tady dokazovali svůj „hoblující“ um čěští drifteři, takže nechyběl Rudy se svým bílým BMW, Robert bezouška s Coltem nebo zběsilý žlutý trabant, který opravdu nebyl sériový, co se motoru, ale i karoserie týká.
 
Samozřejmostí na této akci byla i účast Db Dragu a Emma, kde si své síly změřili příznivci autohifi a decibelů hned v několika kategoriích. Nekteří domů odjížděli s poháry, někteří s rozbitými subwoofery… :)
Na výslekdy se můžete podívat na oficiálních stránkách emma a Db Drag .
 
Ti laděni spíše na rallye a tak podobně si mohli vyzkoušet rychlostí zkoušku na konci letiště. Jedno trenikové kolo a jedno ostré.
Trochu podobným odvětvím je i slalom mezi kužely, ten tu bylo také možné si zkusit…
Tyto výsledky naleznete na oficiálních stránkách mimoňských válek -> http://mimonskevalky.cz/
 
Samozřejmostí velkých srazů jsou doprovodné programy, ty tu také nechyběly. „Šílený motorkář“ - Streetfighter show nebo tradiční erotická myčka, kterou jsem (bohužel) nestihl… Trochu netradičně zde bylo k vidění vystoupení Travesti show. Počasí srazu přálo, i když bylo občas pod mrakem. Šance, že nachytáte ještě trochu bronzu, byla jistá.
 
Na konec opět trochu smutnější zpráva.
Stránka vygenerována za 0.3059 sekund.