Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavba: plovoucka vs vinyl

 o Navštíveno 6395x o
o 06.09.2016, 10:01 | Antonio
Potrebuju názor těch, kteří už mají zkušenost. Pár lidí tady už řešilo podlahu do novostavby a už jsem také došel do tohoto stádia.

Nemůžu se rozhodnout pro materiál. Po celou dobu stavby jsem byl přesvědčený, že bude skládaný vinyl, dokonce jsem měl vybraný i přesný dekor od QuickStepu...
Čas plynul a peníze ubývaly až jsem došel do stavu, kdy počítám poslední koruny a už se mi nechce dávat cca 110 000 za 90m2 plochy (quickstep včetně pokládky)

Proto hledám nějakou alternativu. Díval jsem se na lina a i přesto, že jsem mel v ruce lino za 600kč m2, tak se mi pořád nelíbílo, proto začínám vážně uvažovat o klasické plovoučce.

Ze všech stran slyším, že je to to nejhorší co elektrické podlahovce můžu udělat.
Je to tak?
Máte někdo osobní zkušenost?
Je opravdu ten vinyl tako skok k lepšímu oproti plovoucče?

Díky za jakýkoliv tip. Potřebuju to pořešit a celkem se v tom topím


o 06.09.2016, 11:00 | 20bad
Já jsem nedávno dával do jednoho bytu vinylovou podlahu skládanou na nosné dřevěné desce s korkem a do druhého bytu jsem dával lepený vinyl. Obě podlahy byly srovnané nivelačkou a opravdu rovné. Já nemám podlahovku tak nevím zda ti to pomůže, jen moje postřehy jsou, že bych teď volil spíše lepený vinyl, je tišší jak na desce, levnější, nemůže se třeba rozjet spára v zámcích, a když se nějaký pás poškodí, tak se vytrhne a nalepí se nový, plavoučka resp. skládaný vinyl by se musel rozebírat. Myslím, že by ten lepený vinyl měl i dobrou prostupnost tepla, přeci jen má pár milimetrů, a cena samozřejmě jak kde a jak co ale za cca 400,- za m2 se dá vybrat a s pokládkou se vejdeš do 50tis.
o 06.09.2016, 12:30 | Freerider
Mam plovoucku na teplovodni podlahovce 5 let. Za me vyborny. Priznam se, ze jsem z toho strach mel, ale neopravnene. Jsem spokojenej. Funguje to a nic jineho tam davat pri vymene nechci.
o 06.09.2016, 12:58 | hutchins
Nedávno jsem dodělal doma podlahy. V místnostech kde mám podlahovku jsem dal skládaný vinil, zbytek jsem dal klasické lamino hlavně kvůli ceně. Po zkušenostech co jsem viděl různě po sousedech tak lamino bych na podlahovku nedal, všichni měli rozjeté spoje. Vinil se krásně skládal, perfektně se po něm chodí jelikož má měkčenou povrchovou vrstvu, dcera když po něm hrká čímkoliv tak zatím ani jeden škrábaneček nebo čmouha. Cena 500Kč/m2.
Momentálně lituji že do zbytku místností jako je ložnice a šatna jsem dal plovoučku lamino. Montáž horší, materiál cca 250Kč/m2 takže takový střed a když jsem poskládal desky z jednoho balíku tak je vidět že tloušťka nesedí, jsou tam přechody. Navíc se mi po něm blbě chodí což mi leze na nervy.
Takže vyškrábat rezervy, doporučuju vinyl.
o 06.09.2016, 14:21 | radek.613
Nalepil bych celoplošně PVC s dekorem od Tarkettu. Cena přesně mezi dnes moderním a předraženým vinylem a levnou, hnusnou tvrdou umělou laminátovkou. Záruky běžně 15+ let... a zničit ten povrch prostě používám nejde....
o 06.09.2016, 14:25 | kuja
Asi to nechces slyste, ale kdyz sme vybirali mi, tak sme zacli na masivu,pres lepenej vynil, po plovoucku. A nakonec sme skoncili komplet dlazbou v celym baraku na teplovodni podlahovce. Je to tvrdy, pro nekoho neutulny, ale co se tyce prakticnosti, udrzby a prostupu tepla, tak to nema konkurenci.
o 06.09.2016, 15:03 | M.a.R.i
Mam vinyl a za 120m2 vcetbe ist, nivelacky a prechodu dilataci jsem dal 80 000kc. Cca 400 za m2 vinylu od nejake ceskw firmy. Ale poskrabe se to uplne jednodusse, bydlime od prosince a uz je proti svetlu videt smouhy. Chtel jsem vinyl, protoze jsem myslel, ze je tezko znicitelny. Vyhoda je ze se da jednodusse lehce opravit ( lepene dílce). Rozum mi rika ze na podahovku sebelepsi lamino nebude nic moc. A ty opravdu hezke lamina zacinaji na nesmyslnych cenach.

Takze jako Radek, asi bych priste sel do lepsiho lepenwho PVC...
o 06.09.2016, 15:04 | M.a.R.i
Pokud tedy PVC za stejnou nebo mensi cenu nabidne vetsi odolnost oproti vinylu.
o 06.09.2016, 16:09 | rover (WoodTech)
Taky přihodím pár postřehů, realizujeme celkem dost podlah v rekonstrukcích...
Pokud máš podlahovku tak to chce neco lepenýho přímo na podklad nebo vinil na kompozitu (je to volně ložený na zámky a tloušťka cca 6mm) perfektně vede teplo. Lamino nebo vinil na HDFce má velký zráty, takže asi ne.
Lepenej vinil má problém s tím že se při pohybu podkladu dost často rozjíždí a PVC aby nějak vypadalo je už dost drahej a pořád je to dost měkký....
Ve hře je i dlažba která se dnes dělá v dekorech k nepoznání od dřeva, ale musí to umět někdo položit což bude problém a i cenově.
Ideálka tedy asi ten kopozit, dělá to každá firmy co dělá vinil a tuším Fatra má i speciál na podlahovku.
o 06.09.2016, 17:30 | radek.613
Já dostal typ na celoplošně lepené PVC od našich podlahářů poté, co jsem je seznámil s "problémem" mé rekonstrukce - že potřebuju takovou podlahu, aby díky dispozici RD nehrozilo, že si v povrchu a dekoru vychodím "cestičku" denodenním chozením ve třech až čtyřech lidech do koupelny a zpátky stejnou cestou kolem kuchyŇského nábytku, a že nechci řešit, aby mi z linky v kuchyni občas nemohl na zem spadnout ostrý nůž či nějaké nádobí, o šoupání dubovýma židlema atd nemluvě. Tyhle paprametry spolehlivě odbouraly řešení dlažby(tvrdé, hlučné, studené a nákladné na realizaci, i díky spárám nevhodné na běžný úklid), řešení lamina a jeho derivátů (tvrdé, studené, hlučné a smradlavé), i řešení dnes moderního vinylu (neskutečně choulostivý, měkký a lehce zničitelný povrch). Vyhrálo celoplošně lepené PVC od Tarkettu, tloušťky takřka 5mm (žádná 2mm šlupka z domu koberců), záruka 15 let, a kdyby se mi ho teĎ, po pěti letech denodenního provozu povedlo odlepit a srolovat, mohl bych ho klidně někomu prodat jako fungl novou krytinu.
o 07.09.2016, 00:06 | Mr.Scully
Já tomu teda nerozumím, ale nemotají se tady různé pojmy páté přes deváté? Jak může PVC nabídnout větší odolnost oproti vinylu, když vinyl v podstatě JE PVC? PolyVINYLchlorid. Nebo jak se má srovnat plovoučka s vinylem, když vinyl může být plovoučka? (Jako jeden ze způsobů pokládky)? Nebo se myslelo vinyl vs. laminát?

Já každopádně do baráku chci všude vinyl. Ještě váhám v chodbách a koupelnách, tam asi bude dlažba, ale i ten vinyl tam zvažuju jako variantu. Je odolný, příjemnější než dlažba, i s podlahovým topením by měl koexistovat solidně (byť asi ne tak dobře jako dlažba).
o 07.09.2016, 06:54 | radek.613
vinyl má jinou strukturu než PVC, ve prospěch snadné instalace pomocí "lámacího nože a nůžek" a s ohledem na "zabudování" dekoru a mechanickou možnost vytvářet z něj místo metráže kusy na pero-drážku. V reálu je ten povrch měkčí a mechanicky méně odolný než "plast" PVC.
o 07.09.2016, 07:47 | rover (WoodTech)
Podle mě se tady moc zjednodusuje,... Je třeba se bavit i o cenových hladina za dané druhy krytin. Vinil je křehčí jelikož je tvrdší ale opět co výrobce a cena to rozdíl..... Malé škrábanců se daji ale snadno opravit.
Mrkni se na ten vinyl na kompozitu, mohlo by ti vyhovovat ...
o 07.09.2016, 07:53 | Kamil07
radek.613: Mam doma slupku z domu kobercu za 200,- Kc/m a po ctyrech letech je jako nove, takze bych ho urcite nezatracoval.

Kazdopadne do noveho chci neco jineho, mas nejaky nazor na lite podlahy? Diky.
o 07.09.2016, 11:46 | rover (WoodTech)
Chvaknul jsem ti žen kompozit, zrovna jeden vezu;-)

foto k příspěvku  od rover (WoodTech)

o 07.09.2016, 12:47 | Antonio
díky za postrehy.

lin (vzorku) od Tarkettu mi rukama proslo snad 100, od naslapky 0,35 po 0,7, problem mam jen v dekoru, chtel jsem něco světleho s imitaci V drazky a u tech lin mi to vsechno prijde jako by ty drazky nekdo nacmaral fixem, navic struktura povrchu vubec neodpovida dekoru, coz treba u vinylu odpovida. Soused si dal imitaci tmaveho dreva a vypada to dobre, jen s tou svetlou barvou mam celkem problem.

vcera jsem si udelal vylet do castoramy a leroymerlina v PL a v plovouckach za cenu do 300 je vyber jak mraky a presne v mojem dekoru a s V drazkou, jenze porad je to plovoucka, o ktere jsem si rekl, ze uz nechci.

Dlazbu nechce zase zena, ze je studena a pro to aby si na ni hrali male deti taky neni uplne ideal

nejvice se mi porad libi ten vinyl,ale finance rikaji neco jineho...

Slysel jsem, ze exitujou plovoucky primo urcene pro podlahove vytapeni a dokonce s povrchovou upravou, ktera je uz odolnejsi vode, nez klasicke stare ultralevne plovoucky. Nevíte někdo o tom neco?

posilam foto podlahy, ktera by se mi libila

foto k příspěvku  od Antonio

o 07.09.2016, 13:04 | Vencaf
Vinylovou plovoučku na kompozitovým základu mi doporučovali taky, dávali trvalou záruku na odolnost proti vodě (i do koupelny) a i se mi docela líbily vzory, ale za 850,-/ metr už se mi to zdá hodně, takže asi bude dlažba.
o 07.09.2016, 14:23 | Tuner#2
Uz jsem to tad, psal xy a stale marny...

Elektricka podlahovka je sama o sobe v celem dome blbost pokud ji nekdo nema jen lokalne treba jako podpurny prostredek bezici mimo hlavni tepelnou sezonu. Daleko lepsi a uspornejsi je vodni podlahovka nehlede na neomezene moznosti pripojeni ruznych zdroju tepla...

A krytina? Tchan mel doma dlazbu, lino i plovoucku. To ze je plovoucka vhodna na podlahovku muze napsat jen nekdo kdo nezkusil nic jineho pres celou sezonu. Plovoucka je totiz to nejhorsi. Diky vrstve dreva (MDF, HDF, DTD podkladu) je to izolant s nejhorsim prostupem tepla a v pripade laminatu hrozne hlucna a neprijemna jako pochozi vrstva. Nejlepsi z hlediska prostupu je dlazba jak uz tu padlo, ale mimo topnou sezonu je to na boso studene jak prase a tvrde na chuzi bez backor. Uplne NEJ je lino/lepeny vinyl protoze je to jen par mm silne a tim padem to ma vyborny prostup tepla a mimo sezonu to je pocitove mene studene nez dlazba a prijemnejsi na chuzi.

Mame doma dlazbu jen na chodbe a koupelna/WC a vsude jinde lepene lino z role Tarkett Supreme PLUS. Je to odolnejsi nez 90% vinylu do 700,- protoze to ma naslapnou vrstvu myslim 0,6 nebo 0,7mm coz ty levne vinyly nemaji a maji tak 0,3 - 0,5mm. Take zalezi na zatezove tride dane krytiny a chce to cist technicke listy a ne reklamni hovadiny... Ten Tarkett supreme Plus se pouziva ve skolkach, takze je asi jasne ze je jak nezavadny ,tak odolny. Malej na tom uz tri roky radi na odrazedle a nic tomu neni...
o 07.09.2016, 15:08 | cupra.165
Mam uz 20 let vorwerk a nemohu si ho vynachvalit. Co se tyce vysavani kobercu,nehraje takovou roli ani sila motoru vysavace jako to zarizeni na konci (klepac) ten maji zmaknuty dobre a pri nejsilnejsim vykonu se pricucne ke koberci a jde to dost ztuha. Maj sikovne i nastavce na plovoucku ve tvaru trojuhelniku,dostanes se do kazdeho rohu. Sice sis uz zvolil,ale kdyby nekdo jiny se rozhodoval,urcite doporucim.
o 07.09.2016, 15:25 | AllInOne
tady se reci plovoucka, ne vysavac :)
o 07.09.2016, 18:22 | Mr.Scully | Upraveno: 2016-09-07 18:23:29
Tuner#2 - souhlas. Nicméně nezvažoval jsi vinyl i třeba na chodbu (případně do koupelny)? Přemýšlím, proč vlastně tam dávat dlažbu, když vinyl je velmi odolný a myslím, že jsem ho u někoho v koupelně i viděl. Začínám prostě přemýšlet, jestli neudělat prostě podlahu po celém baráku ze stejného materiálu). Budu mít rekuperaci, takže žádná extra vlhkost nebo pára v koupelně nehrozí, ta podlaha by nemusela dostat moc zabrat.

Zatím na to mám čas, jsem ve fázi stavění PP, takže podlahy ještě dlouho nebudou. Nicméně chci najít nějakou ideální kombinaci odolnosti, "měkkosti" (pohodlnosti na došlap), vhodnosti pro vodní podlahovku, akustickou izolaci atd.
o 07.09.2016, 20:16 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-09-07 20:25:44
Ja mam vinyl vsude krome koupelen a zachodu. Chtel jsem ho i tam, ale manzelka nesouhlasila. Ale mam ten za 400kc m2 a odolnost teda nic moc mi prijde. Ale mozna jsem moc narocnej. Neni to vylozene prosoupany v miste chozeni ale pri instalaci mycky se mi pod ni seknul nejaky bordel a je tam skrabanec jak svina. Zkousel jsem dilec odrit sroubovakem a jde to uplne snadno. V obyvaku proti slunicku jsou videt v urcitou denni dobu cmouhy pres celou mistnost jak od automycky, ale to je nejspis nejaka vada z vyroby.
Na jmeno vyrobce si nemuzu zpomenout ale dela i variantu Thermofix, my mame tu levnejsi. Jmeno te firmy jiz tady padlo,ale nemuzu to taky najit..., Pak jsem mel s nima dost problemy ohledne spatne dodaneho dekoru, ale nechce se mi to ted tukat do mobilu.
o 07.09.2016, 20:17 | M.a.R.i
rover: Jak se daji lehce opravit male skrabance na vinylu?
o 07.09.2016, 20:59 | M.a.R.i
Vyrobce fatra :)
o 07.09.2016, 21:24 | AR
Antonio: být tebou tak ještě zvážím tu v-drážku a větší prokreslení struktury. Je to místo kde se ti bude usazovat bordel.
o 08.09.2016, 08:40 | Tuner#2 | Upraveno: 2016-09-08 08:43:59
Mr. Scully: Nezvazoval, dlazba na chodbe a v koupelne me nejak nevadi a nerazi a je to takove zpestreni aby to nebylo vsude stejne. Mit stejnou podlahu v celem dome je fadni, mame kazdou mistnost jinou. Obyvak svetly dekor podlahy a tmavy nabytek, loznici naopak tmave hnedou podlahu a svetly nabytek. Pokoj je neco mezi. Libi se me kontrast, tak proto.

M.a.r.i. ze ty mas zalibu v predrazenych nesmyslech. Zrovna levne vynilyod Fatry maji naslap 0,3-0,4mm (pokud se za dva roky nic nezmenilo) a uz na omak to neni nic moc matros. Prvni vinyly co se vyrovnali memu Tarkettu supreme plus byly od 700/m2 vys a nejak nevidim duvod davat vic jak dvojnasobek za krytinu podlahy... A slatne dodany dekor? To je vtip ne? Kazdy dekor a struktura ma sve oznaceni a kazde dobre podlaharske studio ma velke vzorky k nahlednuti na zivo na prodejne... Snad jsi to nevybiral na AMOLED displeji sveho top telefonu a pak se nedivil, ze to ma veskutecnosti jinou barvu :)) (to neni osobni narazka, bohuzel i takovy pripad jsem v praci uz resil...)
o 08.09.2016, 09:40 | rover (WoodTech)
M.a.R.i - nejlíp když si vezmeš kousek vinylu a ozkoušíš, chce to trošku grif ;-) na vlasovky jemná houbička a tvrdá stěrka (osvědčilo se ostří z hoblíku). Pokud je drážka větší dá se buď zahladit tím ostřím v nahřátém stavu v kombinaci s opravnou pastou.
Pokud je tam díra tak opravnej vosk v dané barvě ( dle dekoru a směru to jde více či méně vidět)
Ovšem záleží na dekoru a hlavně výrobci, povrchy jsou dost rozdílné, takže doporučuju zkusit nejdřív na nečisto.
Ten problém se šmouhama co popisuješ se u jednoho výrobce objevoval také, nášlapná vrstva měla zvláštní "chlupatou" strukturu co to způsobovala. Taky se to dost špinilo a dřelo.
Fatry jsme daly ticíce metrů a ni jedna reklamace, je ovšem dražší.
Ted berem dost Gerfloor, Fatru a něco od Němců (zatím bez recenze)
o 08.09.2016, 09:54 | radek.613 | Upraveno: 2016-09-08 09:55:37
Jako museli by mi krytinu dát zadarmo a ještě doplatit, abych musel řešit nějaké vlasovky, zahlazování, vosky, lepidla a jiné hovadiny...že je to materiál s výdrží na h... a jen je teď hypermoderní, ví každý, a že to trochu vydrží jen v objektech, kam se workoholici chodí max vyspat, takže své podlahy skoro nepoužívají, to je taky známá věc..... nu, když to bude stát 50?- Kč/m2, dá se přihmouřit oko....
o 08.09.2016, 11:09 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-09-08 11:14:54
Téměř 2 roky života mi ukrojila rekonstrukce, cca 80% jsem dělal svépomocí a ve většině případů jsem byl na to sám. Takže jsem ke konci podcenil výběr podlahy. Hodně často jsem slýchal názory, že vinyl je to nej co se týče odolnosti, vzhledu, ale je vcelku drahý. Když došlo na výběr podlahy, tak na internetu byly články, že výdrž je minimálně stejná jako u PVC a viděl jsem výhodu v dílcích (Vzhled a jednoduchá výměna poškozeného dílce). Obvolal jsem cca 10 pokladačů a většina pokládala Fatra Imperio, že prý na doma to bohatě stačí a vydrží to věčnost (0,3 nášlapná vrsta). Silnější nášlapná vrstva je prý do škol apod...

Co se týče špatně dodaného dekoru.... Nechtěl jsem jet na otočku do Prahy do showroomu abych si vybral dekor (300km). Tak jsme vybrali z originálního vzorníku Fatra Imperio vzor Dub Norsky 20510. Akorát, že jsme při pokládace zjistili, že tento vzor se skládá cca ze 3 velmi odlišných odstínu. Chtěli jsme světlou podlahu a ve vzorníku byl bohužel pouze nejsvětlejší odstín a nikde žádné upozornění. Při pokládce jsme zjistili že ve finále bude podlaha velmi tmavá a navíc jsou balíky baleny cca 80% tmavé, 10% světlé, 10% světlejší. V kodexu pokládky mají napsáno, že se má balík zamíchat jako karty, ale i tak ve finále je výsledek hrozný. Očividně balíky balí jak jim to přijde po ruce a určitě nejsou odstíny rovnoměrně zastoupeny. Nebo alespoň mají mít odpovídající originální vzorník.

Když jsem to u nich reklamoval, tak nejdříve uznali, že tak velký rozdíl v odstínech není stadnardní a navíc, že nejsou odstíny rovnoměrně v balících zastoupeny. Ale nakonec nadřízený člověka, s kterým jsem to komunikoval, to smetl ze stolu a sváděl vše na to, že je to špatně položené. Výroba stojí 00 prd,ale raději si poštveme zákazníka, než abychom to napravili jiným dekorem (cca 40m2) :).
Ale i kdyby si pokladač rozbalil všechny balíky a zamíchal, tak výsledek bude +/- stejně hrozný a navíc to žádný pokladač neudělá :).

Jo a ještě mi nakonec řekli, že vlastně rozdílnost odstínů prezentuje luxusní dřevo :). Že to tak má být.

Takže v podkoroví máme tuto tmavo-světlou podlahu a v 1.patře jiný světlý dekor. Ale už jsme si na to v podkroví zvykli a nevypadá to tak špatně :).

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 08.09.2016, 11:12 | M.a.R.i
rover: Super, díky. Vyzkouším na tu rýhu u myčky :). Doporučíš, kde koupím tyhle pikačoviny na opravu (Fatra Imperio)?

Díky
o 08.09.2016, 13:49 | Tuner#2
No blbe polozeny to mas kazdopadne, zactek svetly u sebe, pak jedna svetla mezi tmavyma, takhle se to fakt nedela. Navic na strankach vyrobce je vse uvedeno: [ Link ]

Ja stavel barak od piky a to ze jsem neco vybral blbe je jen a jen vymluva a omlouvani blbeho vyberu. Ono i tady se da najit, ze Samung S7 je to nej a skutecnost je zcela jina... Zbytek jako radek.613. Komu neni rady, tomu neni pomoci a kdyz neco vybiram, tam dle technickych udaju a ne pisalku na netu...

BTW mam pocit ze jsi tady nekde ze zapadu/jihu. Jen v Plzni je tucet studii a v rade z nich delaji i Fatru. Vybirat neco co mam na 20+ let v dome po netu? Kam jsme to dospeli? :-((
o 08.09.2016, 14:33 | radek.613
Když vidím ten MaRiho "obi-lisovaný papír" dekor a povrch, tak tedy tohle fakt domů ne-e :-D
o 08.09.2016, 16:26 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-09-08 16:34:33
jeee, tady zase bude sranda :).

"No blbe polozeny to mas kazdopadne, zactek svetly u sebe, pak jedna svetla mezi tmavyma, takhle se to fakt nedela. Navic na strankach vyrobce je vse uvedeno:"

V kladečském kodexu Fatra k modelu Imperio je napsáno, že se balík rozbalí a zamíchá se jako karty, poté se libovolně pokládá. Ale možná po mé stížnosti upravili text, nezkoumal jsem to... Pokud jsou to k*koti a nemají rovnoměrně zastoupené odstíny tak se to těžko položí jinak. Nebo se mělo 80% tmavých vyhazovat? Nebo udělat každou místnost jinou? Někdy se stalo, že byl i celý balík tmavý. Výrobce nejdřív po telefonu uznal chybu, že to není rovnoměrně zastoupeno, ale pak najednou po emailu otočil :D. To samé s velkými rozdíly v odstínech.


"Ja stavel barak od piky a to ze jsem neco vybral blbe je jen a jen vymluva a omlouvani blbeho vyberu. "

Psal jsem, že jsem podcenil výběr a věřil jsem pokladačům a pár článkům z netu. Co je to za výmluvu???

"BTW mam pocit ze jsi tady nekde ze zapadu/jihu. Jen v Plzni je tucet studii a v rade z nich delaji i Fatru. Vybirat neco co mam na 20+ let v dome po netu? Kam jsme to dospeli? :-(("

Měl jsem v ruce originální vzorník Fatra, asi to tedy bylo k nepochopení z mého textu. Přes net jsem nevybíral...


"kdyz neco vybiram, tam dle technickych udaju a ne pisalku na netu..."

Technický list jsem četl, ale nikde se nepíše o odlišnosti odstínů a o tom, že díky tlouštce nášlapné vrstvy je vinyl vhodný na obložení stropu :D.


Radek:
Ono z nekvalitní fotky těžkou soudit výsledný vzhled že? Neříkám, že je to pecka, ale povrch je to hezký a příjemný a má vcelku pěkný reliéf dřeva.... Povrch bych přirovnal k linu/PVC (nevím rozdíl :)) v cenové hladině 300Kč+, dle velkoobchodů, které jsem objížděl...
o 08.09.2016, 16:38 | M.a.R.i

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 08.09.2016, 23:03 | Kamil07
M.a.R.: Jak vidim ty fotky, tak to je neco sileneho.
Tohle ti fakt prislo v jedne varce? Spis to vypada na pomichanych vice druhu podlah. To nemuzou myslet vazne.
o 09.09.2016, 00:11 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-09-09 00:12:30
Kamil07: To jsem si myslel taky. Tak podlahar vymenil 10 baliku ze skladu a bylo to to same. Nakonec kdyz se to zastavelo nabytkem, tak to tak hrozny neni a zase je to zmena oproti jednotvarne svetle barve v 1.patre, ale i tak to nastve.

Oni maji folii s dekorem treba 10x20m a z toho pak rezou dilce lupou todo beden jak jim to vyhazuje masina. To mi i zprvu potvrdili ale nakonec otocili a pry to tridi. Proste se jenom vymluvili. Kdyby to byl vinyl za dvojnasobnou cenu, tak by se mozna zachovali jinak.
o 09.09.2016, 06:45 | Tuner#2
Kamil07: Podivej se na stranky vyrobce jak to ma vypadat viz.muj odkaz. Me tahle prehnana snaha vypadat jako drevo nesedi (drevo obvykle tak velky rozdil nevykazije a pripadne jde domorit), ale spravne polozene to v urcitem interieru nebypada zle. Dela to tak i rada kinych vyrobcu, treba Kaindl to ma v nove koleci plovoucek a v baliku je to taky tridene.
o 09.09.2016, 08:10 | Kamil07
M.a.R.i: Na fotce vse vyleze 2x tolik, takze verim, ze ve skutecnosti to tak hrozne neni, ale i tak je to skoda.

Tuner#2: V odkazu to nevypada spatne, ale na fotkach co dal M.a.R.i je to silene, asi to je fakt blbe polozene.
o 09.09.2016, 09:21 | Freerider
Tuner dvoječka:
Honzo, já mám vedle sebe dlažbu a plovoucí podlahu.
Dlažba je bez topení studená, to máš pravdu. Ale s tou plovoučkou mám poněkud jiné zkušenosti.
Hlučné to opravdu není a podlahovka topí úplně normálně s tím, že mám v obýváku dvě zóny a jednu mám staženou skoro na minimum. Nějaké ztráty na tom opravdu nepozoruju. Jedu na tom 5 sezonu...
Nevím, každý máme jiné zkušenosti, ale já bych do obýváku fakt nic jinýho nechtěl.
Když vidím, jak vypadá lino u ségry po 4 letech podobného provozu (myslím, že je to Novilon), nechtěl bych to.
o 09.09.2016, 10:48 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-09-09 10:56:03
Nechci se kluci zastavat podlahare, ale polozene to spatne neni. Byl jsem I u konfrontace podlahar vs vzrobce. Pisu to jiz po treti, ale kdzbz bylo odstiny zastoupeny rovnomerne, tak to vypada jak na fotkach vyrobce. Ale bohuzel tomu tak v realu neni a naviv odlianost odstinu je vyssi Nez na fotkach vyrobce.
Vzdyt z much fotek je patrne, ze je ve vetsine zastoupena tmava bar a. Maximalne by slo vyhodit svetle dilce a pouzit jenom tmave. Ale to ale me neni standard I Pokladka :). A jsme u Toho, ze stejne vyrobec je pitomec a nedodava originalni vzornik (kousky dilcu), kde by bylo patrne ze se dekor sklada z vice odstinu.

A obavam se, ze I kdzlybych prijel do Prahy do showroomu Fatra a Melo tam ten to dekor vystaveny, tak to bude poskladano z x baliku, aby to nejak vypadalo :).

A opravdu je v realu ten rozdil takhle markantni ale na zivo to pusobi lepe :).

Ale he to OT a nema to cenu resit :).


Kdyz ti to celkove shrnu, tak jsem s vinylem spokojeny. Prijemne se po tom chodi, krasne to vede teplo z podlahovky. Vzhled se mi libi. Urcite to vubec nesmrdi, jak Tu nekdo naznacoval. Mozna max tyden po polladce, ale spis to bylo lepidlo.

Otazka je zda PVC ve stejne cenove hladine nabidne lepsi odolnost. Nemam zkusenost. Ale stale je u vinylu vyhoda vymeny dilce...

Ale ocekaval jsem vetsi odolnost, zatim bydlime od prosince, tak tezko aoudit. Zatim je pouze hluboky skrabanec u mycky, ale to by nejspis nevydrzelo ani PVC ( sekly kaminek pod myckou).A jak jsem psal, tak jsou PRI urcitem svetle a uhlu pihledu videt Jakob cmouhy. Ale to bych prisuzoval vade vyroby a mozna name zase smulu na cyber dekoru a u jineho by to videt nebylo :).
o 09.09.2016, 12:28 | crestik
já nevím, proč si to furt tady před některýma objahuješ, prostě sis to tak udělal a hotovo. Jestli se to někomu nelíbí, tak ať se jde klouzat.
Podle mě to má i něco do sebe, že jsou tak blbě rozhozené odstíny. Aspoň to nevypadá jak oskinovaná plocha v nějakém 3D softu.
o 09.09.2016, 14:25 | Tuner#2
Freerider: Jak vis, ze to topi uplne normalne? Videl jsi nekdy treba tabulku krytin co doporucuje Rehau k topeni s namerenyma hodnotama? Asi zrejme ne. Tak jinak, shodneme se na tom, ze drevo je vyborny izolant? Shodneme se na tom, ze masivni drevena podlaha je na podlahovku silne nevyhovujici? Asi ano ze? No a co je plovoucka? Jen slabsi drevena podlaha, kde masiv nahradili trisky s lepidlem. Jasne ma to 7-8mm ale i to je izolace a lino proste v tomhle ohledu je daleko vhodnejsi. Co se tyce odolnosti, tak jako koupis spickovou plovoucku do chodby s vysokym stupnem zateze, tak stejne koupis i srackove lino takze to fakt nejde srovnavat s tim "co ma doma segra". Proto zde zduraznuju, ze je treba cist technicke udaje a pouzivat mozek a moc nedat na modni vystrelky a to co te chce prodat podlahar. Taky me rikali, ze naslap 0,3mm je na doma OK ale je to presne jak psal radek.613 dobra tak max. na sterilni prespani dospelych osob. Tim ze mame prcka jsem chtel neco co odola vysoke zatezi a proto tak silna naslapna vrstva a proto tak vysoky index zatizeni... Jeste k tomu hluku, pokud je to laminatova plovoucka, tak proste hlucna je a neznam vyjimku. Pokud je na ni vrstva dyhy misto laminatu, tak je to s hlukem lepsi, ale tady uz se ptam, zda to teda nechtelo masivni drevenou podlahu, kterou muzes prebrousit/renovovat? Samozrejme to neni jak pisu vyse vhodne na podlahovku...
o 09.09.2016, 14:30 | Tuner#2 | Upraveno: 2016-09-09 14:31:40
M.a.r.i. poskladany to mas blbe, podivej se na ten shluk svetlych u sebe. Tak to opravdu byt nema a to ze je v baliku treba 6 tmavych a dve svetle je normal. Poskladat se to ale ma asymetricky bez shluku tech svetlych jako mas na fotce 11:09.

Add odolnost, je to stale o sile naslapne vrstvy a o tride zatizeni jak uz jsem psal vyse. Takze ano, pomalu kazde lino bude lepsi jak srackovy vinyl s naslapem 0,3mm vhodnym tak max. do loznice kam jdes jednou za den... Ale je me jasne ze to asi nepochopis stejne jako fakt, ze AMOLED se vypaluje a klidne si to s crestikem dal nalhavejte jak jste dobri :-))
o 09.09.2016, 14:56 | M.a.R.i
Nepochopím to, jelikož jsem hloupej nechápavej idiot a ty víš vse nejlépe :). Rozumná diskuze s tebou opravdu není možná. Vždy musíš urážet a ostaní schazovat, pokud tedy mají jiný názor.

A nevím proč jsem pořád cpeš ten AMOLED, řeší se tu něco takového? Seš jak málý ditě...
o 09.09.2016, 15:08 | Tuner#2
Nikde jsem nepsal, ze jsi idiot, tak to laskave nepodsouvej. Myslim, ze jsem Te presne vysfihnul hned v prvnim postu z 8.9. vcetne toho cos vybral za predrazeny nesmysl. Je to asi tak na stejne urovni jako kdyz zenska vybira auto podle barvy a nebo dnesni omladina telefon podle toho, ze to je prece TOP model wod samsungu :-))) Pritom technicky se da koupit mnohem a mnohem lepe a levneji a plati to jak o telefonech (kde jsi stejne neuznal ze se vypaluje), tak o podlahach. Je to chce pri vyberu dnes do kazde branze zabrednout a nevybirat povrchne jak dela bohuzel dnes vetsina lidi... Neboj taky nevim vse a kdyz jsem stavel, dost casto jsem prosil o rady a cetl a cetl...
o 09.09.2016, 15:34 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-09-09 15:41:11
A když už chceš být tak akurátní a řešit technické listy apod. Mimochodem technické listy jsem se naučil hojně číst během stavby. Třeba u izolací apod se tam člověk dozví ihned to nejdůležitější a ušetří to čas.


Tak jsem si udělal práci a našel přímo návod od Fatry k pokládce a tam se píše:

"
Dílce
promíchejte jako karty, aby se různé odstíny a zabarvení vyskytovaly
nahodile, a tak byl po dokončení pokládky dosažen
přirozený vzhled."

Ano, je mi jasné, že teď otočíš a napíšeš, že se nemají/nemám slepě držet návodu a používat zdravý selský rozum a logické myšlení :D

Pak se dovolím trošku navézt do tvých počtů, i když já jsem ten nechápavý hlupák. Idiotem si mě zatím nenazval...

" a to ze je v baliku treba 6 tmavych a dve svetle je normal"

Psal jsem zastoupení odstínu 8:1:1, ne 3:1. A někdy se stalo, že světlý dílec nebyl v balíku vůbec. A ano, na té 1.fotce teprve zjistili, jak to je v 2. místnosti to více rozházeli, ale kdyby postupovali dle originálního návodu,tak je výsledek stejný. Fatru pokládají často a já byl 1., který vybral tento odstín... Znovu se na to připraví lépe a nebo spíš zákazníka varují. Ale kdyby si četl co píšu a ne co si myslíš, že píšu. Tak zjistíš, že jsem narážel na to, že Fatra má neodpovídající vzorník, že je rozdíl v odstínech a zastoupení uplně jiné než zobrazují jejich fotografie a pak se mi nelíbilo jejich chování. Kdy problém uznali a pak to raději smetli ze stolu...



A představ si, že já před koupí, vybírám, čtu, zjišťuju info většinou několikanásobně déle a hlouběji než většina mého okolí, ale raději ani na to nemysli, jinak by Ti mohla prasknout cévka.

Jinak přirovnání k blondýně a výběru auta dle barvy velmi vtipné. Seš prostě borec. Nejspíš už děláš v JAFu ředitele a pokud ne, tak jistě brzy vedení objeví tvé kvality.


o 09.09.2016, 15:37 | M.a.R.i
o 09.09.2016, 15:45 | Tuner#2
Tady to nema smysl, pokladku jsme udelali spravne, ale az po shluku svetlych jsme zjistili, ze se maji nerovnomerne rozhazovat... Nemam co dodat, mas "pravdu" stejne jako s tim displejem :-)
o 09.09.2016, 20:37 | crestik
Tunerečíslodvě...co mě v tématu o krytině zatahuješ do nějakých AMOLED displejů, nebo čeho? Nepomíchaly se ti kartičky ve tvojem blacklistu?
o 15.09.2016, 08:18 | Octávák
Taky uvažuji momentálně o nové podlaze do obýváku, kuchyně a předsíně a chtěl jsem to položit z vynilových desek bez nějakých přechodových lišt jakoby z jednoho kusu. Měl jsem právě za to, že ten vynil něco vydrží... Je to teda blbost?? Ty lina od Fatry se mi vůbec nelíbí. Je na tom dekoru vidět, jak se to motiv opakuje a vypadá to blbě. V obýváku z toho strach nemám, ale trochu mám obavy z té předsíně. Prosím o praktické zkušenosti, ne o domněnky a cenu až tak neřeším. Nevadí mi, když bude pořizovací cena dražší - s tím počítám...
o 15.09.2016, 09:27 | rover (WoodTech)
Pokud ti nevadí litr za metr dej dřevo, jinak vinyl na HDF nebo pokud máš podlahovku tak vinyl na kompozitu.
o 15.09.2016, 11:45 | Octávák
Mám to do paneláku, takže podlahovku nemám. Litr mi nevadí, ale vzhledem k tomu, že to půjde do předsíně, tak se právě bojím u toho dřeva, že to nepobere vlhkost, např. boty od sněhu atd a taky kamínky v botách atd... Ten vinyl minimálně s tou vlhkostí by měl být ok, ale co se týká té odolnosti, to právě netuším a mám z toho docela obavy a řeším, jestli nedat do chodby raději dlažbu. Vinyl by se mi opticky líbil mnohem víc
o 15.09.2016, 12:56 | tykeev
Osobně za sebe říkám, že mi některé komentáře viz nahoře, týkající se kvality vinylu, přijdou úplně zcestné.
Použil jsem do novostavby kvalitní vinyl (lepený) s průmyslovou zátěží a když jsem viděl, co to vydrželo při stavbě, tak nemám obavy, že by to nevydrželo hrubou zátěž při běžném používání.

Vybral jsem WINEO, konkrétně řada Kingsize Select (velkoformátové kusy o rozměrech 150x23cm) a dekory Vintage cream plus do místností ještě nějaké další.

Naživo úžasná podlaha, příjemná na dotek s 20-ti letou zárukou pro bytové potřeby. Nášlapná vrstva 0.55mm. Cenovky na webu jsou kolem 800/m2.

Vzor viz foto z katalogu

Výběrem vhodné podlahy jsem strávil asi 2-3 měsíce, takže jsem toho hledal poměrně dost, řešil pro a proti a tento konkrétní typ vyhrál.

foto k příspěvku  od tykeev

o 15.09.2016, 13:21 | Tuner#2
rover: Ty bys mu do predsine doporucil vinyl na HDF? Kdyz vidim jake "Labe" je obcas po malym po prichodu z venku a ze to podlahove topeni vysusi az pres noc, tak bych do vstupu nechtel nic jineho nez dlazbu.

tykeev: Muzes byt konkretni, ktere komenty jsou ohledne vinylu zcestne?

Jinak me neprijde rozumne davat 800,- za metr za neco s naslapem 0,55mm, kdyz muzu mit od Tarkettu naslap 0,7mm za necele 300,- a postaveny clovek na podlaze nepozna zda je to lino ci vinyl lepeny z dilcu.
o 15.09.2016, 13:46 | Antonio
tak to bych chtel videt ten tarkett s 0,7 ktera vypada stejne jak vinyl za 800. prosel sjem milion vzorniku lin, jak tarkett tak i jine a vse v 0,7 je hnus. nedal bych si to do stodoly, natoz do obyvaku. Já vím, že jsi asi tady ze vsech nejchytrejsi, vsude jsi byl, od vseho mas klice a bezne nocujes v knihovne ( podle toho jak vsechno co jini napisou jsou " picovina" )

Priznám se, taky jsem ve finalne objednal lino, naslapka sice jen 0,35 ale pohledove, pocitove je to uplne jinde nez commercial rada.

a kdyz jsme u naslapky, myslim ze vinyl s 0,55 je uz celkem nadstandart pro RD, tak bych ho kvuli toho nehanil.

Lino davam jen kvuli toho, ze nemam na vinyl skladany. mit tam jeste nejakou financni rezervu tak se nerozmyslim.

jen nazor
o 15.09.2016, 14:00 | Tuner#2
Kde pisu, ze vsechno vim nejlepe a ze co pisou ostatni je picovina?

Muzes me to prosim konkretne v minulem postu to co tady podsouvas ukazat? Jinak asi jsi fakt koukal na jine vzorniky...
o 15.09.2016, 14:27 | rover (WoodTech)
Tak pokud chceš všude vinyl, dal bych do obytných pokojů vinil na HDF, je to teplejší a tišší. Do předsíně potom na kompozitu, klidně tam můžeš mít i bazen a nic to neudělá. Velkou výhodou je že pod to nemusíš dělat nivelačku(samozřejmě pokud je podlaha aspon trochu ve slušném stavu) čímž ušetříš spostu peněz a starostí.......Musel by jsi ale dát přechodovky a nebo předsíň znivelovat . Já osobně bych dal do předsíně dlažbu (dneska sjou už fakt supr dřevodekory) a do zbytku dřevo, dáváme dost sendvič od Princparket nebo Magnum.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3925 sekund.