Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Plazma a nebo LCD TV?

 o Navštíveno 18003x o
o 18.12.2010, 15:15 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-18 16:15:49


Zakládám tohle téma, které se zde neustále opakuje a tohle mě bude sloužit jako univerzální odkaz. Pokusím se zde sepsat jaká technologie má jaké výhody a nevýhody. Předně si vypíšeme co máme za technologie:

• Plazma - tady asi vše jasno
• LCD s trubicovým podsvětlením – klasické LCD pořád běžně v prodeji
• LCD s EDGE LED podsvětlením (Samsungem neprávem nazývano LED TV) – místo trubic jsou LED diody ale pouze v pásku po obvodě panelu a světlo doprostřed se dostává zjednodušeně řečeno světlovodem, jinak je to pořád klasické LCD a jediná výhoda je o trochu menší spotřeba než u trubic. Tahle technologie ale pak dělá okraje světlejší než střed panelu viz. třeba tady: [ Link ]
• LCD s full LED podsvětlením má LED diody rovnoměrně pod celým panelem, takže podsvětlení je rovnoměrné. Dělal to Sharp, bohužel jen do loňského roku, lidi chtěli menší hloubku TV (80mm se jim asi zdálo moc :-/) a kupovali jak ovce Samsunga co se chlubil tenkým panelem. Tak letos už i Sharp dělá jen EDGE LED podsvícení a můžou si za to lidi sami tím, že jsou tupé stádo ovcí a rozhoduje hloubka TV a ne obraz…
• OLED TV - TV složená z jednotlivých LED diod vedle sebe. zatím se děají jen velmi malé úhlopříčky a je obrovský problém s modrou diodou, která umírá nejrychleji ze všech tří v segmentu. Nemá cenu na tuhle technologii "čekat".



Tak a teď jdem na ty rozdíly:



Plazma klady:

• Je to aktivní zobrazovač, kde obraz tvoří přímo bod na který koukáte. Ten bod (pixel) je naplněný plazmou/plynem a ta se při přívodu elektrické energie zahřívá a vyluzuje světlo. Vliven přivodu elektrické energie je v každém bodu kolem 1 miliónu výbuchů za vteřinu.

• Z toho plyne perfektní odezva plazmy na děj, protože zpoždění/reakci má 0,001ms!!!

• Pokud má být zobrazena černá, tak na ten bod není přivedeno napětí a tím pádem je bod ideálně tmavý (černý) Tady to závisí na kvalitě panelu, jsou firmy co tzv. zhášení bodu nemají dobře vyřešeno a bod problikává.

• Z toho vyplívá i spotřeba, která není to co je udáváno na štítku vzadu, ale je to většinou 1/3 – 1/2 toho údaje, protože nikdy nekoukáte na celou bílou TV s vytaženým jasem na max.

• Díky tomu, že všechny tři barvy (RGB aneb červená, zelená a modrá) mají stejné komůrky, vytváří stejné světlo je barevné spektrum plazmy krásně vyrovnané a mimořádně široké.

Plazma zápory:

• Ohromná výrobní přesnost, kdy je nebezpečí, že při plnění plazmou se některý bod nepovede tzv. ujde. Ze začátku výroby byla velká zmetkovitost a proto první plazmy stáli i 400.000,-

• Z toho plyne proč většina výrobců od toho utekla a plazmy vůbec nedělá a nebo na jejich vývoji nepracuje a mají je pouze do počtu. Naštěstí po krachu Pioneeru (který dělal nejlepší plazmy KURO, kterou dodnes nikdo obrazově nepřekonal) odešli jejich inženýři k Panasonicu a za poslední dva roky je to na nich znát. LCD je prostě výrobně lacinější a nic jiného za tím „vítězstvím“ nehledejte, jde o ohromné peníze za výrobu, ale tady za přepravu, kdy bakelitové LCD je lehčí, nemusí mít tak pevnou krabici jako skleněná plazma a tak méně stojí trajekt, přeprava na zemi, atd. atd.

• Ty první dvě věci vlastně ani tak nejsou nevýhoda pro koncového zákazníka, tak mají plazmy nevýhodu?

• Mají a to vypalování při statickém obrazu. Když bude jasný nápis dlouhou na stejném místě, tak tam prostě může zůstat znát stopa po něm, proto se ptám kolik času bude TV na PC, kdy např. při brouzdání 5 hodin na netu každý den by mohl být problém třeba po půl roce s vypálenou lištou prohlížeče. U pohyblivého obrazu a stanic, které loga mění, nemají ho v reklamách a navíc nesedujeme jednu stanici tento problém pokud půjde o dobrý panel nehrozí!



LCD klady:

• Podstatně menší náchylnost na vypalování statického obrazu, tím pádem větší vhodnost na PC a fotky

• Menší hmotnost, což občas rozhoduje při držáku na zeď, ale plazmy dnes už neváží taky tolik jako dřív, takže to je bezpředmětné.

• Více výhod mě nenapadá :-)

LCD zápory:

• Je to pasivní zobrazovač, kdy tekutý krystal zabraňuje světlu, které je za panelem v podobě trubic a nebo v podobě LED diod.

• Díky tomu je daleko pomalejší odezva na děj a to kolem 2 – 4ms, což je 2 – 4000× víc než u plazmy!!!

• Díky tomu je problém s barevným spektrem, protože modrá barva z RGB je ovlivňována studeným „modrým“ svitem trubic a nebo LED diod a tím je barevné spektrum silně omezené. Mimochodem i proto je důvod toho, že Sharp jako první na světě do LCD přidal k RGB ještě žlutou barvu (určitě jste viděli reklamu) a tím je barevné spektrum rozšířeno a blíží se k plazmě ale zatím jen blíží.

• Díky tomu je problém s černou, protože část světla prostě přes krystal projde a proto se černá tváří jako fialovo šedá.

• Díky odsazení rastru, krystalu a podsvícení až vzadu je horší pozorovací úhel a se změnou úhlu se mění barevné a jasové podání obrazu. To opět plazma nezná protože koukáte přímo na zdroj světla na body/pixely.


o 18.12.2010, 15:17 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-18 16:16:57
Tady je vidět rozdíl v obou technologiích.

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 18.12.2010, 15:21 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-18 16:20:58
Zde máte ke stažení scan jedné dobré publikace pro ty co mému prvnímu příspěvku nevěří. Mimo jiné je zde krásně vidět problém výběru TV v marketech. Problém je, že v obchodech jsou TV nasvícená řadou zářivek, které skleněná plazma odráží a obraz díky tomu vypadá vyblitě proti podsvětlenému LCD které „svítí“ ale doma tolik zářivek není a najednou zjistíte, že plazma produkuje přesně tolik jasu co potřebujete, zatímco LCD je většinou přesvícené a černá není černá.

Další věc co je u nových modelů, je tzv. módu prodejna, kdy při první instalaci se TV zeptá, zda obývák a nebo prodejna. Asi je Vám jasné, na kolik je vytažený jas, kotrast a barvy při módu prodejna a z takto „nastavených“ TV fakt nejde vybírat. Porovnání je možné jen při běžném osvětlení a zkalibrování TV testovacím diskem…




Takže tady stahujte zméněný scan:

[ Link ]

Stáhnout a rozbalit, je to asi 5x A4.

o 18.12.2010, 15:23 | Tuner#2
A co se týče velikosti TV, rozhodující faktor je z jaké vzdálenosti budu na TV koukat a jaký signál do ní budu pouštět. Tady je krásný přehled 106cm TV jak HD ready, tak full HD a doporučených vzdáleností v závislosti na signálu.

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 18.12.2010, 15:27 | Tuner#2
Možná časem něco doplním, teď mě už nic nenapadá...
o 18.12.2010, 15:37 | muSlim
Výborne, tak to má byť, všetky info pohromade a dúfam že nebude ďalších 20 threadov o tom akú tellku si kúpiť... :-) Pekná práca!
o 18.12.2010, 15:41 | johnnypor
Paráda,děkuji že si založil toto téma,konečně někdo kdo to vysvětlil,ještě jednou díky Tunerovi.
o 18.12.2010, 15:47 | HIGHTOWER
Takže de fakto pokud Plazmu, tak jedině Panasonic, že? A pokud nebude PC napojeno na TV, tak LCD ani nemá cenu kupovat, neboť je Plazma rostě jednoznačně lepší?
o 18.12.2010, 15:49 | Rajdlos
jako johny, chtel bych koupit domu novou plasmu, jedu furt starou klasickou ctr, protoze na bednu koukam fakt minimalne, rozhodoval jsem se furt mezi plasmou a lcd a tohle mi vyber dost ulehcilo, takze dekuji :)
o 18.12.2010, 15:53 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-18 16:53:21
HIGHTOWER: Dá se říct, že ano i když vždy záleží model o modelu. Je jasné, že nejlevnější HD ready plazma od Panasonicu nikdy nebude to co špičkový Sharp full HD LCD s LED podsvícením, satelitním tunerem, internetovým připojením a dalšíma funkcema, který našinec může ocenit a jiný klidně postrádat.

Pak už je to jen a jen o prioritách každého soudruha :-) Tohle bylo myšleno obecně a každá firma má jak levné modely nic moc, tak špičkové, které mají třeba lepší procesor na zpracování obrazu a další funkce navíc...
o 18.12.2010, 15:57 | muSlim
Nechcem aby to znelo zaujato, ale Plazma je a bude furt lepšia než klasické a LED/EDGE LED LCD.

Tu je ale rozhodujúci druhý faktor a to dojem z obrazu. Osobne poznám nemálo ľudí, ktorí za to nemôžu, ale majú prijebané oči a presaturované farby na LED/EDGE LED LCD televízoroch im prídu "normálne" a chcú jedine to, nič iného. To že to nemá s realitou nič spoločného, to ich nezaujíma, tie farby sa im páčia. Takže skôr než otázka plazmu či LCD by si človek mal dať otázku, či je puntičkár a záleží mu na vierohodnosti obrazového podania, alebo mu stačí že to bude omaľovánka a to je tak všetko, čo sa kritéria výberu televízora týka v jeho/jej prípade.

Kto je náročný a má "normálne" oči, tak uzná že na plazmu sa neťahá nič okrem OLED a momentálne RGB LED (Tuner zabudol ak som si dobre všimol popísať toto, tak mu to nebudem kaziť, nech si to doplní :-)), a komu je jedno ako to vyzerá, hlavne nech to žere ako Oktáfka TDI a nech to má farbičky ako Samsung Galaxy S, tak nech si kúpi LCD s LED alebo EDGE LED podsvietením.
o 18.12.2010, 16:05 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-18 17:06:00
Slim: Souhlas, ale tady už narážíme na to, že pro někoho je vrchol zvuku Logitech k PC s "THX" certifikací a někdo hledá chyby i na Bowers Wilkins 802D, někdo fotí mobil s kompozicí, kde chybí lidem hlavy a někdo zkoumá RAW fotky ze zrcadla ve full size zvětšení...

LCD s RGB LED jsem nezmínil to je pravda, ale to už používají jen některé panely od Sony a dle mě díky náročnosti tahle technologie v podstatě už zanikla. Ale třeba se pletu a v jádru se jedná asi o nejdokonalejší podsvětlení LCD kdy je podsvětleno samostatně barevně.
o 18.12.2010, 17:13 | Woko_O
Kazdy ma svoje..a taky kazda technologie ma svoje priznivce a odpurce..
Me osobne je to v podstate jedno..videl sem obraz jak na LCD tak na Plazme tak na LED LCD..Vsechny tri televize maj dle me dobrej obraz..jak moc na tom kvalitne jsou mi je taky jedno protoze se mi libi vsechno..Z toho duvodu kdyz sem se rozhodoval co koupit minulej rok k vanocum sem proste prisel a koupil LG LCD a nesral se s tim..cela rodina je spokojena a to mi staci..
..Navic ted jeste prichazi zas nejaka 3D technologie a to vypada taky dost zajimave..
..To ze v plazme dochazi k tolika vybuchum v jednom bode znu zajimave to sem nevedel.. :)
..Clanek hezkej..ale je videt ze vyzdvihujes plazmu.. :)
..to je ode me vse..dekuji.
o 18.12.2010, 18:29 | mrazik | Upraveno: 2010-12-18 19:31:00
Moc diky tunerovi, za obsahly komentar a nejde nic, nez souhlasit. Pred dvema roky jsem se take rozhodoval a diky tunerovi jsem se rozhodl pro plazmu Panasonic. K tomu jsem ted dokoupil xtreamer a filmy ve full hd nemaji chybu, proste nemaji chybu. TV jsem nastavil podle jedne diskuze, kde se na tomto nastaveni shodlo dost lidi a uz nekolik lidi po shlednuti filmu chvalilo kvalitu obrazu.
Woko_O napsal jsi to dobre, nezalezi ti na kvalite obrazu, takze tomu odpovida tva volba. Tuner shrnul vyhody a nevyhody a nemuze za to, ze v realnem svete prohrava LCD na plne care.
o 18.12.2010, 18:33 | Crimson
Jako SLIM:
"poznám nemálo ľudí, ktorí za to nemôžu, ale majú prijebané oči"

to ale není důležité pro mě, co kupují ostatní, osobně jsem koupil a zase koupím Plazmu,

LCD je na mě brutal agressive, přístroj mě musí těšit, musím z něj mít dobrej pocit, to u LCD nemám !
o 18.12.2010, 18:42 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-18 19:44:29
Woko_O: Já nevyzdvihuju nic, jen jsem napsal jak to je a nemám problém prodat špičkového Sharpa (dokonce ho má jeden grafik na rychlý náhled pro víc lidí když něco v práci řeší), ale zároveň si myslím, že lidi dělají obrovské chyby při výběru a už mockrát jsem viděl a slyšel zklamané majitele Samsungu LCD LED full HD jak nešťatně koukají na hrozný obraz Digi TV a nebo UPC...


Co se týče 3D, to je téma na pomalu samostatný topic a popravdě mě to v žádném znění (rozumněj technologii firem co jsou v prodeji) nezaujalo. Představa dvou brýlý na nose, pytlíku baterek do brýlí doma aby to náhodou někomu v půlce filmu z rodiny nevyplivlo a obraz, který přes brýle ztratí jas, kontrast a přirozenou barvu. Ne, ne děkuji nechci... Zdravotní hledisko s možným odhalením i skryté zrakové vady a případné epileptické záchvaty tu už zmínil někde v diskuzi clown i s odkazem.


mrazik: To potěší. dík.
o 18.12.2010, 19:29 | Dragster
Tuner#2: moc děkuji za pěkné vysvětlení, pěkný článek, já jako velký neznalec jsem se dost poučil. Zatím stejně zůstanu u své staré klasické 100Hz, až lehne tak se určitě stejně ozvu.
o 18.12.2010, 20:58 | Fipo
zrovna včera jsem si říkal, že tohle téma tady přesně chybí
palec nahoru!!!
o 18.12.2010, 22:31 | crestik
+1
o 18.12.2010, 22:58 | M@rtin
máš jedno velké lehkosmazatelné PLUS Jendo. *JOKE*

Jinak až to bude u mě s nějakou TV aktuální, tak se poradím.

Letos jsem měl vybranou TV Panasonic TX-P50U2, přesný označení už teda nevím, ale asi tak nějak to bylo :-D
o 18.12.2010, 23:37 | War
Ja si nemuzu pomoct, ale kdyz vecer usnu se zapnutym dvdckem a rano budu mit vypaleny okno z menu dvdcka na me plazme, tak dekuji a tato technologie mi domu nesmi.
Tuto situaci jsem si nevymyslel, ale zazil.
o 18.12.2010, 23:41 | El_Vita
mam vieru P42S10E na ps3 a super .. co se po peti hodinach vypali, zachvilku zmizi .. nekdy parim cely den a pohoda.. po roce provozu nikde nic
o 19.12.2010, 10:48 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-19 11:49:21
Dragster: o tom nepochybuju ;-)

M@rtin: Woe :-P

War: Ale tohle je o neschopnosti si ty aparáty správně nastavit. Pokud hraje film na DVD, tak když skončí naskočí na obrazovce pozadí a ne menu. Na menu by jsi musel zmáčknout tlačítko menu v případě že by jsi na DO ležel/spal. No a to pozadí jde v menu obvykle nastavit jako pohyblivé, tzv. spořič obrazovky stejně jako u PC (ono se totiž vypaluje i LCD a i klasická CRT televize jen ne tak rychle). Navíc většina lepších přehrávačů se při tomhle režimu kdy skončí film a nic se s přehrávačem neděje sama vypne a TV na to pak taky zareaguje taky vypnutím. Pokud ani jednou funkcí Tvůj DVD přehrávač nedisponuje, tak zaručeně disponuje TV funkí sleep a není nic jednoduššího než jí využívat a tím si snížit účty za elektřinu a prodloužit životnost TV tím, že nepoběží každý den až do rána... Tohle prostě neberu jako pádný argument. Nezlob se.

El_Vita: Přesně, ono kvalitní plazma na to aby se na ní něco trvale vypálilo není o hodinách, ale o měsících naprosto stejného signálu s jasným místem. Tak dlouho spí přes zimu jen medvěd :-D
o 19.12.2010, 11:01 | War
Tuner: tak já to popíšu úplně přesně. dotyčná bitch si koupila plazmu, multimediální přehrávač a repro a pouštěla si na tom mp3. přehrávač krásně zobrazoval aktuální a následující tracky. po dvou dnech, kdy jsem se tam opět stavil, tak už měla vypálený rámeček okna od přehrávače
o 19.12.2010, 11:22 | Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-19 12:22:37
War: NJ ale tak to je přesně o tom, že lidi neví co chtí. Pokud chtěla mít TV na tohle (nechápu proč při hraní MP3 musím mít trvale puštěnou TV???) tak si měla koupit LCD. Navíc za dva dny to tam nemohlo být nevratně vypáleno, stačil pár minut jasný obraz a bylo to pryč pokud teda nešlo od nějakou shit plazmu.
o 19.12.2010, 12:39 | War
Tuner: mno vše měla od LG...
o 19.12.2010, 15:33 | El_Vita
prvních asi sto hodin provozu plasmy se nedoporučuje promítat stálý obraz. paní asi nečte návody ....
o 19.12.2010, 16:02 | s1michael
Tuner#2 : Moc pěkně napsáno.já osobně mám doma plazmu Samsung Full HD a jsem absolutně spokojen. Dokonce má zabudovanou ochranou funkci že když je statický obraz déle než 2 minuty tak hodí svůj spořič aby se panel nezničil - psáno v návodu. Realita jsou necelé 3 minuty, ale díky za ně výrobcovi. Většinou si to hlídám ale nikdy nevíš...

Naopak známý si koupil "LED" LCD Samsung a docela vysoký model. Obraz ostrý - ale jen nadálku. přijde mi že ten obraz má nepřirozené barvy. A navíc při pohybu např. lidí nebo aut mi přijde obraz chvilkama zrychlenej a chvilkama zpomalenej a toho sem si všim i u jiných výrobců.

Takže za mě jedině plazma
o 20.12.2010, 15:19 | Crimson
o 20.12.2010, 16:15 | Dave0401
Tuner#2: Toto bych vyvesil do FAQ na tomto foru...

dobra prace... ;)

... naprosty souhlas
o 20.12.2010, 16:30 | Tuner#2
Ozzy: A? Krom toho, že jsem se dozvěděl, že plazma bere 400W oproti 200W LCD (což je obecně blbost pokud porovnávám stejnou úhlopříčku) nic nového pod sluncem.

Dave0401: Díky.
o 20.12.2010, 16:38 | RedBaron
Dobrá práce, já nejsem ani vyhraněný elcéďák ani vyhraněný plazmák, už jsem kupoval obojí, plazmovku kolegům do práce a LCD sobě pro doma k PS3. Nějaká spotřeba s rozdílem tři stovky za rok mě už nevytrhne.

Řekl bych ale, že při správné barevné a jasové kalibraci panelu záleží nejvíc na zdrojovém signálu. Když budete do TV pouštět shit z DigiTV, bude to vždycky jen lépe či hůře vyobrazený shit ale když se do toho pustí FullHD film, člověk se pokochá na obojím. A jelikož jsou panely nejvýš 10bitové, obojí také dopočítává jemné přechody mezi odstíny pomocí ditheringu (tečkování), zblízka je to krásně vidět a ve tmavých odstínech to působí spíš jako zrnění.
o 20.12.2010, 18:44 | Crimson
Tuner: A nic, jen jsem na to dnes narazil, nijak jsem to zatím nepročítal, jen stejné téma ..
o 21.12.2010, 18:14 | Piskoteek
mužu se zdejších odborníku zeptat zda má smysl se zabejvat touto plazmou LG 50PK350. Do ted jsem byl rozhodlej pro panasonica ale fullko v 50" je o 5 papouchu někde jinde za což bych koupil třeba ženě telefon či jinou vec...diky za odp.
o 20.02.2011, 11:00 | X-sat (M)
Bylo by možné téma rozšířit o informace o tom, jaké vstupy a výstupy by měla dnes TV mít?
o 20.02.2011, 12:37 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-20 12:41:15
X-sat: To je velmi individuální.

Jsou lidi co mají vše taženo přes AV-receiver k tomu mají satelit, BD/DVD přehrávač a třeba Popcorna na síť a tím pádem jim stačí 1 x HDMI vstup a TV slouží jen jako monitor...

Pak je druhá skupina lidí co to chce mít vše v TV a pak by teda TV měla mít DVB-T tuner k tomu dle potřeby DVB-C (kabelový na kabelovku) a nebo DVB-S tuner (pro satelitní příjem) ideálně už ve verzi S2 pro HDTV stanice. Pak by to mělo mít scarty pro straší přístroje pokud je někdo má (což je problém dneska u některých značek už scart chybí úplně), HDMI vstupy pro nové přístroje, USB na připojení HDD kvůli nahrávání/přehrávání, čtečku karet, LAN připojení na síť a potažmo na internet a pak taky nějaký zvukový výstup pro domácí kino buď optiku a nebo HDMI s výstupním kanálem.

To je asi tak vše co mě v rychlosti napadlo.

Prostě každý si musí už dopředu ujasnit co má, co tam chce zapojit a ne koupit v akci prvního Samsunga a pak se divit, že to nemá ani jeden scart a přes tu jejich jednu scart a nějaký spešl konektor je obraz k nekoukání...
o 03.03.2011, 22:30 | X-sat (M)
TV vnímám spíše jako monitor, takže mne velice zajímá i téma "multimediálních krabiček". Ale to už třeba v jiném postu později ;-)

Díky!
o 03.03.2011, 22:56 | M.a.R.i | Upraveno: 2011-03-03 22:58:37
Koupil jsem si před půl rokem starší plazmu 148cm Panasonic s Full HD, panel 11.generace. Model PZ800E.Přečetl jsem si spoustu diskuzí a nakonec vybral plazmu a jsem se vším nadmíru spokojenej.
Chtěl bych přidat jeden poznatek, do TV pouštím digitální vysílání a jsem hodně překvapenej, jak si s ním TV poradí, koukám na ní z nějakých 3m a obraz je parádní. Bratránek má 1,5roku starý 107cm LCD od LG do který pouští také digitální vysílání a obraz má o poznání horší.
Třeba dokáže někdo vysvětlit čím to je. TV jsme samozřejmě nezkoušeli na stejném místě, třeba se jenom jedná o horší signál, ale kontroloval jsem sílu a kvalitu na obouch TV a je shodná.
Třeba má zrovna bratránek nějaký nepovedený model, tak to neberte jako vychvalování plazmy :).
A ještě jedna věc, překvapilo mě, jak si TV dokáže dokonale roztáhnout či seříznout obraz a by byl obraz přes celou TV, člověk si toho vůbec nevšimne. Děda si kupoval minulý rok LG z Rety a vím, že má s tímhle problém, hodně často nevidí skóre když kouká na sport a nebo naopak má dole či po stranách černé pruhy. Stejnou zkušenost mám i s novým LCD od Toschiby. Bohužel modely nevím :/.
o 03.03.2011, 23:21 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-03-03 23:24:34
X-sat: Tak pak stačí jen zvolit patřičný počet vstupů, promyslet zapojení a množství všech komponentů doma a je vybráno.

M.a.R.i.: Myslím, že proč máš lepší obraz na plazmě než bratránek na LCD je dost dobře popsáno nahoře nemám co dodat... Digitál pokud má stejný datový tok, je totožný všude a na kvalitu obrazu nemá signál a jeho síla vůbec žádný vliv! Obraz buď je a nebo není (na pomyslné hraně se obraz a zvuk rozkládá, kostičkuje či se po sekvencích zastavuje). Ale pokud je obraz plynulý, tak je naprosto stejně kvalitní ať máš 70% a nebo 99% kvality signálu.

Co se týče formátů obrazu, to je stejná blbost jako jsi tady nedávno předvedl s tím EPG. Rozhodně to není tak jak píšeš a vnímáš to velmi laickým pohledem. Každá TV má několik formátů, včetně automatiky a pak už jen záleží na tom v jakém formátu daný program vysílá. Vzhledem k tomu, že 99,9% sportovních přenosů je dneska v 16:9, tak opravdu nevím, proč by děda neviděl score? To je jen o špatném nastavení a nebo nevhodně zvoleném formátu zobrazení.
o 04.03.2011, 00:18 | M.a.R.i
Tuner2: Ano, jsem laik, nejsem odborník. Ale nevím proč se do mě navážíš. S tim EPG jsem psal,že mě zarazilo,že můj model ho oficiálně nepodporuje v čr, když modely ostatních značek to zvládali dřív než Panasonic. To téma jsem jenom založil, kdyby o tom někdo netušil, že lze stačí jenom přepnout TV na švédsko. Sám si přiznal,že minimálně 3roky musí EPG šlapat v pohodě, ma TV je novější, takže prostě ignorace Panasonicu :).
Vím,že na TV lze nastavit AUTO, 16:9, 4:3, zoom atd, ale nic nepomohlo. Možná to bylo tím,že děda má digi tv se šitovým receiverem, kde jsem zkoušel formáty taky přenastavit. Prostě mi přijde, že když si TV obraz roztáhne, tak to tak není znatelný jak na jiných LCD co jsem viděl. Nevím jestli je to nějaký optický klam způsobený větší uhlopříčkou. Když si TV obraz roztáhne, tak si všimnu opravdu malokdy,že by byla postava či obličej roztáhlá,ale to je nejspíš jenom můj subjektivní pocit.
Jenom jsem napsal jak píšeš "laické" postřehy, které si myslím, že jsou pro hodně lidí důležité.
S tou kvalitou a sílou jsem napsal blbost, vím,že obraz začne kostičkovat, sekat se a pak zmizí. Buď je signál a nebo není.
o 04.03.2011, 00:36 | Tuner#2
M.a.R.i.: Nechtěl jsem to sem tahat, myslel jsem, že tohle bude seriózní téma, ale jak vidím, buď si sedíš na vedení a ten kdo tady něco ignoruje není Panasonic, ale Ty...

Tvoje televize je vývojový model 2006/2007 a v té době to byla první řada co měla DVB-T tuner a tyhle nectnosti měli všechny značky, protože v té době nebyla ještě řádně stanovena norma pro EPG... Kdo si o tom chce něco počíst tak zde: [ Link ]

Co se týče formátu, tak už jen to, že jsi "něco" nastavoval na satelitní přístroji je známka, že tomu "něčemu" moc nerozumíš a pak to házíš na výrobce TV stejně nesmyslně jako s tím EPG... V menu satelitního přijímače (obecně všech připojených přístrojů) se volí typ použité televize!!! a ne aby jsi tím lovil formát zobrazení. Tzn. zvolím, zda mám TV 4:3 (u té mám obvykle dva režiny pillar-box a later-box) a nebo 16:9 a víc se toho v menu připojeného přístroje nevšímám. Pak už jen podle toho jaké je vysílání volím zobrazovací mód na TV...
o 04.03.2011, 00:45 | M.a.R.i
Tuner2: OK, nechci to tady zasírat. Jenom jsem chtěl napsat své poznatky jako laika, nepochyboval jsem v to,že mi je někdo vyvrátí či vysvětlí. Máš asi pravdu a zbytečně jdu na to stylem: "Jedna paní povídala" :). U toho EPG stále ale nechápu jedinou věc a to,že je to vývojový model 06/07,ale TV se začala v evropě prodávat koncem roku 2008. Vím,že řeším absolutní kravinu. Jen si prostě za něčím stojím, pokud si myslím,že mám pravdu. Kdyžtak reaguj do EPG tématu.
o 06.03.2011, 17:18 | Pajk
Horší se kvalita obrazu s velikostí obrazovky?? Třeba 42" ku 50"ti?
o 07.03.2011, 12:25 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-03-07 12:26:17
Pajk: Ano i ne...

Kvalita obrazu, respektive vnímání jeho nedostatků a hlavně ostrosti obrazu je dáno sledovací vzdáleností. Když budu mít 42" a budu na ní koukat z 2,5m, tak obraz bude subjektivně stejný jako z 50" na 3,5m ale samo když přijdu k té 50" na 2,5m, tak obraz bude víc rozmazaný a odhalí neduhy daleko víc než na 42"

Vždy je to o tom vybrat právnou velikost obrazu vzhledem k tomu z jaké vzdálenosti sleduju a jak kvalitní signál do TV pouštím. U SD obrazu je potřeba větší vzdálenost od TV než u HD signálu viz. obrázek nahoře...
o 05.10.2011, 22:21 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-05 22:22:31
Teda vážení, vlezu na seznam, vidím nadpis, kliknu a nestačím se divit: [ Link ]

Pro Tvůrce článku nemám slušného výrazu... Prý dnes už TV nevybíráme dle kvality obrazu, rychlosti odezvy (která je u LCD pořád žalostná), rovnoměrnosti podsvícení (zrovna LCD s LED podsvícením typu EDGE by o tom mohla vyprávět jak svítí pouze po obvodě :-) a vychytávka v podobě regulace jasu dle intenzity světla u Sony což měl Sharp, Loewe, Metz už před desítkou let na svých CRT TV mě fakt rozsekala... Vím, že z novinek nikdy nic kloudného nevypadne, ale za tohle už fakt střílet. Pak se nedivím, že každý chce tu "LED TV" a 3D jak ovečka ve stádu :-///
o 06.10.2011, 07:32 | Crimson
byl jsem ted u kámoše, zakoupil za 10k Samsung LCD550 , po zapnutí se na mě rozsvítila modrošedofialová plocha, stejně tak tmavé scény ve filmu byly spíš modrofialové, ta plocha září pokud do ní nejde signál..

byl jsem ticho, nechtěl jsem mu kazit radost ale to je humus, a hlavně ze stran se na to už vůbec nedalo koukat, bída
o 18.10.2011, 09:32 | gizmi | Upraveno: 2011-10-18 09:34:14
Tuner2: chlape co by jsi dneska doporucil do ceny 25t ??

jukam po tehle krasavici: [ Link ] (datart ji ma o 20% levneji jeste)

...upozornuji ze 3D nechcu (neprijde me vhodna doba jeste - pockam si az to bude "bezna zalezitost a navic kvalitni zalezitost")
o 18.10.2011, 11:14 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-18 11:15:03
gizmi: Tohle je super volba a kdybych vybíral já, tak jdu do řady G30 taky. Níž nemá cenu, jsou tam výrazně horší panely (řada U a S) a vejš už je jen 3D a satelitní tunery (oboje podle mě nesmysl). Jen bych zvážil, zda 46 a ne rovnou 50"...
o 18.10.2011, 11:17 | tmx.806
presne - G30 v 50" aktualne za 21,5t
o 18.10.2011, 21:19 | gizmi
Taaaaakze... G30 v 50tce je DOMAAAA...sehnana v akci za 19800,- ale zaplatil jsem ve finale 23100,- protoze jsem si prikoupil 5tiletou zaruku s tim, ze bud klekne do 5 let a daji me za tu cenu tu samou (mohu doplatit za lepsi) a nebo nepadne, ale po 5 letech mi daji darek na novou TV 15% slevu (na kazdou)..takze se to myslim vyplati..

Tuner2: dekuji za radu, valime se ted s manzelkou a uzivame TOP obrazu :D
o 18.10.2011, 21:21 | Crimson
též pro ni jdu .. piš poznatky průběžně !
o 19.10.2011, 12:28 | gizmi
Crimson: tak neni moc co psat :) spokojeny..;) jen tedy ted ji mame v loznici v podkrovi na cca 1,5 mesice nez budeme mit dodelanou rekonstrukci vlastniho bydleni a oproti te male co tu byla - neda se pri tom praktikovat ze jeden spi a druhej cumi na bednu :D Moc osvetluje mistnost - ale to je udel 6x vetsi TV nez tu byla :D:D:D dneska se tesim na Barcelonu :D:D Tchan ma dole Paňára Vieru co kupoval 6 let zpet a ma slibeno ze budem koukat u nas :D:D
o 20.10.2011, 23:00 | cendler
zdar, chci se zeptat koukám taky po televizy, co říkáte na tohle [ Link ] chci něco levného, pojede to max 5hod týdně a možná ani to ne, tak nepotřebuji nic drahého, nebo jestli by jste našly něco levnějšího
o 20.10.2011, 23:05 | Proffesor_W
Tuner 2 : prosimte, mohl bys mi poradit nejakou TV s uhloprickou 82cm? Nasi maj 20 staryho Sharpa 55cm a uz to odchazi, bohuzel maji v obyvaku stenu s vyklenkem na TV a co sem koukal na rozmery tak vetsi se tam proste nevleze :( nicmene se na ni stejne koukaj z cca 2 metru. Co se tyce ceny tak vubec netusim, dejme tomu do 15-ti tisic? Ale porad no, nemam o tom ani šajnu, na TV vubec necucim.
o 20.10.2011, 23:06 | Tuner#2
Rád bych aby tohle téma zůstalo spíš poučkou a diskuzí případně o nových směrech či změnách, ale konkrétní modely zde netahejme... Díky

celender: Pokud na 5hod. týdně, tak si to kup a neřeš nikdo jiný už stejně plazmy nedělá ;-)
o 04.01.2012, 23:58 | kincmar
Zrovna teď vybírám televizi a rozhoduji se mezi LCD/led a plazmou. Podle toho, co jsem měl možnost vidět v obchodech se rozhoduji mezi právě zmiňovanou G30 (doporučoval i prodejce) a lcd LG LW4500 ( [ Link ] má 3D, které není podminkou.. ) Obrazově vychází lépe panasonic. Zajímalo by mě jestli byste doporučili plazmu ve spojeni s PS3,aby se po čase nevypálilo do obrazu např. menu a podobně..
o 05.01.2012, 01:45 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-01-05 01:48:08
Tak mám další praktickou zkušenost.
Nějak se roztrhnul pytel s Thomsonama. Další známej si koupil 55" LED TV Thomson 55FT5643, po 2 tejdnech mu došla trpělivost a jela se vyměnit za jinou. Nakonec to vyhrál Panasonic 50" G30. Thomson stál 23, Panasonic 22. Do obouch se pouštělo digitální vysílání, ale na Thomsona se nedalo koukat. U G30 je to o něčem jiným :). Ale stejně mi přijde, že moje stařičká TH-58PZ800 má stále hezčí obraz :), pokud tedy mluvím o digitálním vysílání. Jinak nemůžu porovnat.

Když jsem obhlížel v electroworldu TV a při rozhodování bych se řídil jenom očima, tak stejně nejužasnějc na místě vypadala nějaká Ledka od Samsungu za 55000. Samozřejmě do ní pouštěli Blu-ray. Ale bůhví jakby dopadla v domácích podmínkách.
Zajímavý bylo, že do všech plazem od Panasonicu pouštěli digitální satelit v nízkým rozlišení :).
o 05.01.2012, 07:17 | Crimson
tak asi záleží co potřebujou prodat :-)
o 05.01.2012, 10:57 | Tuner#2
Jak jsem žádal, prosím tady to téma držet v obecné rovině. Děkuji.
o 05.01.2012, 17:51 | kincmar
Tuner#2: Tak pokud se zeptám obecně na porovnání technologii plazma vs LCD s led podsvícením. Dá se říct, že je jedna z těchto technologii vhodnější pro využití herní konzole? Myslím, že otázka se k tomuto tématu hodí..
o 05.01.2012, 18:09 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-01-05 18:11:08
kincmar: Na to není jednoznačná odpověď. LCD je méně náchylné na vypalování statického obrazu, takže je vhodnější na hry kde máš stále něco nehybného na jednom místě po celou dobu hry (na menu předpokládám nekoukáš 8 hodin denně). Pokud něco takového hraješ, je to navíc světlé/jasné místo a nehraješ vůbec žádnou jinou pohyblivou hru, tak jdi do LCD. Na vše ostatní je jednoznačně lepší plazma... Mám kamaráda co denně paří po síti s kámošema GT5tku a má Panasonica plazmu...

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 05.01.2012, 18:23 | kincmar
Děkuji za odpověď. Podle toho co píšeš by to měla ta plazma vydržet..Jinak moc pěkné vybavení na GT5 :)
o 25.11.2012, 11:01 | Raimmii | Upraveno: 2012-11-25 11:04:58
otevírám zas tohle téma, neboť sháním telku, co jsem tohle přočetl tak chci jedině plazmu ve full HD, slyšel jsem že ty novější plazmy mají posun obrazu aby se nevypalovalo logo, ale co se dívam na telky nikde to není napsaný, a když jsem včera objel 5 elekto tak když se jich na to zeptám tak na mě hleděj jak na vola... celkově mě překvapilo jak nejsou prodejci proškolení a pomalu nic o těch televizí co prodávají neví... Zeptám se teda takhle co koupit do cca 15tis.? asi 18tis. strop, co jsem se díval na telky okolo 10tis. tak to nemá význam... tahle se ještě prodává ale má ten posun obrazu? [ Link ]
o 25.11.2012, 11:13 | Raimmii
ještě bych uvítal dyby ta televize uměla přehrát formát MKV
o 25.11.2012, 21:55 | Tuner#2
Raimmii: tohle téma je jak jsem prosil obecné navíc GT 30 už není a nová řada je zatím od dost víc. Taky bych se zamyslel, zda neni 42" málo.
o 26.11.2012, 07:21 | Crimson
mimo téma
ale až budete posuzovat zda LCD/Plazma , najdětě si je vedle sebe, a nechte si tam pustit fotbal, přesně na toto jsem ted narazil na Mělníku v Evě, mají tam vedle sebe dvě stejné LG 55" a běžel na nich fotbal

jako hustý srovnání,
- na LG běhaly po hřišti takové žluté rozpyté kapky,
- na Plazmě krásný hráči,

- v záběru z blízka malé reklamy na dresu na LCD nečitelné, přeci jen jak se ten hráč hýbal, tak se to nestíhalo překreslit
- na Plazmě nádherně čitelné

- v poslední řadě záběr na celé hřiště při rychlém útoku na LCD zelená rozpitá plocha
- na Plazmě byly poznat drny, prostě struktura té trávy

fakt jsem u toho stál půl hodky a čuměl na to jak vejr
o 26.11.2012, 07:34 | Tarrance
Raimmii: Toho vypalování loga bych se nebál. Loga televizních stanic jsou všechny dneska poloprůhledný, mizej a stanice s nima pohybují snad co půlhodinu. Jinak doma máme cca 3 roky starou plazmu a žádné logo tam vypálené není.
o 23.01.2013, 10:20 | RedBaron
Tak jsem u konce s rozhodováním o nový televizi. Šel jsem do prodejny s tím, že tam na mě mají přes hodinu čas, vzal jsem si svoje PS3 s HD filmy, fotkami, Gran Turismem 5, nechal jsem si zhasnout a testoval. K mému údivu vyšla z tohohle testování z původně chtěné plazmy Samsung PS60E6500 nakonec LCD LED Philips 55PFL6007, vadí mi jen pomalejší menu. Plazma mi prostě bliká a dost mi to vadí, při rychlých scénách zobrazují obě TV nachlup stejně s tím, že kupodivu Philips jde vyladit na mnohem přirozenější barvy. Samsung ať dělám co dělám, tak táhne ve tmavších partiích do fialova. Plus Ambilight, což jsem myslel že je jen marketingový tahák, je poměrně příjemná věc.
o 06.06.2013, 10:24 | Dudelina
Ještě to Panasonic nezabalil :)
[ Link ]
o 06.06.2013, 13:35 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-06-06 13:36:51

Dudelina: Tak ZT60 je špička, ale myslím, že službu bez rozdílu splní i lacinější VT60 a pro běžného smrtelníka i ST či GT60tka.


Oproti LCD jsou plazmy pořád obrazově lepší (viz. přiložené hodnocení TOP modelů plazmy a LCD od odborníků a veřejnosti na jednom setkání) o tom bez debat. Bohužel s nárokama na úsporu zdroje čím dál víc vrčí u jasných scén a obraz má větší náchylnost na blikání.

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 09.10.2013, 12:19 | cupra.165
o 09.10.2013, 13:03 | Tuner#2
NJ už se o tom šušká dva roky, lidi dnes nechtí kvalitní obraz, TV se kupuje podle toho jestli je bílá a jde na ní facebook :-/
o 09.10.2013, 13:12 | muSlim
To je zase globalizovanie toto. Proste predaje sú slabé (áno, kvôli LCD), výrobné náklady a zložitosť technológie je vesmírna oproti LCD, tak to zabalia než aby šli do mínusu. Na tom nie je nič zlé a drahšie LED podsvietené (prípadne RGB LED) telky už niesú k zahodeniu. Mňa to mrzí tiež, plazma ostane plazmou, ale fakty sú fakty, hlavne v dnešnej dobe keď si ľudia kupujú telky za 15k lebo to i tak za chvíľu obmenia/vymenia... Netreba to dokola rozmazávať ako soplíky okolo úst/nosu malého chlapca ;-)
o 09.10.2013, 13:21 | cupra.165
:-) muSlim ale pravdu mas pane.. spis sem to sem hodil jako technickou zajimavost nez nejake breceni
o 09.10.2013, 13:25 | muSlim
2 cupra.165: no veď ty tu ani nebrečíš ;-)
o 09.10.2013, 13:44 | Tuner#2
muSlim: S první částí souhlas a než to dovést do krachu, tak je to rozumné řešení, nicméně k tomu ho dovedli jen a jen lidé zblblý klamavou reklamou od Samsungu s LED TV. 9 z 10ti lidí se tu se mnou pře o tom, že LEDka je lepší jak LCD. Kde to jsme? Ovečky se opravdu už nechali tak zblbnout a opravdu si každý myslíte, že je lepší kupovat TV za 15tKč a po záruce to obměňovat? Zaplavit planetu levným shitem, který je nota bene na likvidaci větší zlo než skleněná plazma? Ano je jiná doba, holt TV už nevydrží 25let (máme doma ještě starou první barevnou Teslu bez DO a šlape dodnes), ale ono už se to dostalo do extrému, že to nevydrží ani tu záruku, natož nějakých 5 - 10let co by člověk min. chtěl... Ale lidi to asi tak chtějí, když jim to vlastně přijde, správné a cool mít co dva roky novou TV, auto, iPhona hned jak vyjde (to na něj spí přes noc před krámem jak kdyby na to byl pořadník z komunistické doby třeba na Favorita). Asi jsem jinej, ale tohle fakt nechápu a chápat nezačnu.
o 09.10.2013, 13:47 | DaveF
taky jsem chtěl ještě plazmu, ale s požadovanou výbavou a rozměrem to bylo přes rozpočet.
Takže jsem skončil u LCD Panasonic 47ET50 a jsem spokojenej jak s obrazem (až mě to překvapilo proti starým LCD) tak výbavou, takže mě nepřekvapuje, že o plazmy není zájem
o 09.10.2013, 13:52 | muSlim | Upraveno: 2013-10-09 13:54:48
2 Tuner#2: no presne si to popísal a zbytočne sa v tom zase hrabeš. Doba je taká aká je, punkt. S tým my, pár málo nadšencov a fanúšikov technológie plazma nič nenarobíme a nemôžeme im to mať ani za zle. Pozri sa aká je doba, slabšia vrstva a dokonca už aj stredná je rada že je rada, takže je jasné že budú kupovať "lacnejšie" v duchu aktuálnej situácie. Nech si každý kupuje čo chce, a nech sa háda do krvi o tom čo je lepšie. Ja si viem svoje, moje oči vedia čo chcú, nepotrebujem nad tým stále plakať :-) K iPhone ti poviem takú "vtipnú" historku, keď si to už načal... Chcel som si kúpiť nový (áno, kupujem ho často lebo chcem, teda potrebujem :-P) na dovolenke priamo v centre diania. Za prvý deň sa ich predalo 7.5 mega kusov, za celkový prvý predajný víkend ľahko nad 9 mega kusov. Na troch najväčších predajniach sa na mňa usmiali a oznámili že im je ľúto, ale nemôžu mi poslúžiť. Pár som ich ešte obvolal v troch okolitých štátoch čo som mal cestou, nikde nič. Tak trebárs kvôli tomuto stojí za to niekomu ísť do fronty a prespať tam, aby ho mal keď už ho tak moc chce a nečakal ďalšie 2 mesiace kým sa naňho dostane. Ooops, ono to je niečo ako poradník ;-)
o 09.10.2013, 13:54 | Kamil
Aktuálně se u nás vyrábí 50", 58" a menší série 84" LED s 4K rozlišením (značku z určitých důvodů neuvedu) a za sebe musím říct, že bych to nechtěl ani omylem. Nerovnoměrnost podsvícení je vidět i za běžnýho osvětlení, takže v tmavé místnosti to bude úplný hnus. No doufám, že stihnu dodělat obývák než plazmy zmizí.
o 10.10.2013, 09:20 | capo
Tuner - nesmíš srovnávat jabka a hrušky. Když si vezmeš průměrný příjem obyvatelstva a jeho medián, tak prostě musíš chtě nechtě uznat že pro většinu je velkej rozdíl dát za TV 10t nebo 20t. A je velkej rozdíl mezi CRT s SD rozlišením a LCD s fullHD. Rozhodně větší než těm lidem potom nabídne srovnání LCDxplasma. Navíc technologie u TV se moc rychle nevyvíjí. Např. já jsem si kupoval plazmu v 2010, a nemám nejmenší důvod si ji nenechat dalších mnoho let (díky bohu už má dvb-t2 tuner, nemá sice LAN, ale já ji používám jen jako zobrazovač a obsah tam cpu přes HDMI z HTPC). 4K nebo 3D k životu fakt nepotřebuju, obraz je super. Nevím co by se muselo v dalších mnoho letech stát abych byl donucen ke změně, pokud teda TV sama neodejde, že by se oprava nevyplatila.

Naopak, a to jsou ty hrušky, srovnání s telefony je jiná věc - tady asi patřím mezi ovce a telefon mám novej každej rok. Ale to proto že jsem náročnej uživatel a dost výrazně vnímám rozdíly mezi jednotlivými modely, pokud tedy jsou (doposud byly). Nicméně teď už mi na telefonu chybí pouze větší paměť (do Nexus 4 se mi nevejde co potřebuju), takže až bude Nexus 5, tak mám zas pocit že prostě nebude důvod k většímu upgrade a ten už by mohl vydržet více let. Výkonově to totiž už je jako s PC - kdo nehraje náročný hry, tomu HW bohatě dostačuje po mnoho let.
o 10.10.2013, 10:17 | Tuner#2
capo: Myslím, že nemíchám, lidi tu desítku mnohdy vyhodí oknem za jiný nepotřebný věci. Setkávám se s tím denně. BTW plazma z 2010 rozhodně nemá DVB-T2 tuner. To mají až některé vyšší modely řady 2013 ;) Před tím to neměl nikdo. Ty máš jen DVB-T co umí MPEG-4.
o 10.10.2013, 10:54 | capo
S tím vyhazováním máš samozřejmě pravdu, přesto si myslím že mícháš :). Lidi prostě nedokážou nad vším hluboce přemýšlet a vše si dobře zdůvodnit, vidět to ze všech směrů. Proto si často neuvědomí důsledky svého jednání. Třeba ani ty dlouhodobější které zmiňuješ, že TV odejde chvilku po záruce, a že se tak vlastně chovají přesně v rozporu "nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci" :)
Máš pravdu, s tím dvb-t2 jsem se spletl.
o 10.10.2013, 11:24 | crestik
T2: kdyby lidi nebyly ty tvoje slavné "ovce" a nechtěli nižší cenu, tak výrobce nebude nic tlačit prodávat levněji, a ty dnešní telky s dnešní kvalitou by stály úměrně tolik, kolik dali vaši za tu jejich Teslu, tudíž asi tak 4-8 měsíčních platů. Takže otázka, dal by jsi za ty dnešní televize v ceně 10-20tis nějakých 100-200tis Kč? Možná právě proto ju vaší furt mají, protože starší lidi drží to pouto, že za to tehdá dali tolik a tolik a že to bylo peněz...
Jinak nevím, ze kterého otvoru si furt taháš, že jsou lidi nějaké ovce, co vím z okolí, kde je mraky technoidů a expertů přes auta, el. spotřebiče, nikdo nemá potřebu střídat mobily, řešit auta, kupovat přehrávače a já nevím co...to, že to vidíš ve svojem obchodě, kde lidi chodí jen kupovat, nejde brát jako celkově měřítko. Stejně tak když chrápe 100 nadšenců před obchodem na nový mobil, tak se nejedná o magory, ale mizivou promili všech uživatelů. A těch stejných 100 lidí zas nechápe, proč by se mělo tlačit na nějakou RZtu, kde budou stát v prachu, nedejbože tam spát o víkendu. Další jedou zas v jízdních kolech, střídaj to každý rok, vyhlíží nové modely atd. Rozumíme?
Prostě se budeš muset smířit s tím, že někde nahoře z nějaké analýzy se rozhodne, že tyhle sluchátka budou stát tolik a tolik při produkci milion kusů a s nákladama se to musí vejít do třetinové ceny...a od toho už se pak odvíjí všechno...Stačí jednoduchý výpočet...hrubší kabel bude stát o 0,1Eur víc, to je hovno, ale když se toho udělá 2Mio, jsou to náklady navíc za 5milionu kaček.
Mi se nejvíc líbí příklad s favoritem, který stál odhadem 50 platů...pár hnijících plechů s 50HP motorem a jediná výbava švihadla. Výdrž dle vynaložené údržby a řidiči bývali poloviční automechanici...dneska mám za 50 platů auto, o které se 200tis km nemusím pomalu starat, žere polovinu, jede 3x líp a výbava je o světelné roky jinde. Takže zas tak doprdele to dneska nejde.
o 10.10.2013, 16:53 | Tendr
Do prdele to jde víc než dost, vyrábí se takovejch nesmyslnejch šmejdskejch sraček, ze se v tom za chvíli utopíme :)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3798 sekund.