Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Offshore firmy na Kypru?

 o Navštíveno 7423x o
o 03.10.2012, 11:14 | Mr.Scully
Máte někdo osobní zkušenosti se založením a provozováním offshore společnosti na Kypru? Na webu je toho samozřejmě napsáno dost, ale většinou jsou to firmy, které toto nabízejí - mě by spíš zajímal praktický pohled nějakého "zákazníka".

(Jediným cílem je optimalizace odvodu daně z příjmu a DPH. Stávající zisk řádově 3-5 milionů korun ročně).


o 03.10.2012, 11:20 | Only_One
no to bude mít strážce podkladny Kalousek radost :-)
o 03.10.2012, 11:27 | Pekys
taky tě zaujala reportáž asi před týdnem na ČT1?

Myslim že tam musíš být resident, abys tam mohl odvádět daně, tj pobyt více než 180dní.
Firmy jako PPF apod to samozřejmě mají nějak vyřešený, pro běžnou ČR firmu to bude asi komplikovanější.

Optimalizace není trestná, ať Kalousek dá daň 10% a bude se tu danit o dost víc a firmy nebudou hledat možnosti jinde.
o 03.10.2012, 11:42 | Mr.Scully
Ne, o reportáži nevím, zaujala mě výše našich daňových odvodů :-)) Není to přímo pro mě, jsem jenom součástí toho. Ale když vidím ty částky, které čestně přiznáváme, tak se mi chce utíkat pryč :-) A když si představím, o kolik navíc nás zřejmě podojí vítěz příštích voleb (levice), tak utíkám o to rychleji.

Předpokládám, že pokud je podmínkou rezidentství, tak se ty firmy zakládají přes nějaké osoby na Kypru žijící. Jde samozřejmě především o daň z příjmu, která je tam tuším 10%, i DPH mají menší. Navíc takto zdaněné peníze už se nemusí danit v ČR. Náklady na vedení takové firmy předpokládáme řádově v desítkách tisíc Kč ročně.

Nedělám si iluze, že by půlka fóra optimalizovala svoje daně v zahraničí, ale někdo se třeba najde ;-)
o 03.10.2012, 14:23 | Pekys
Scully: rozumím ti, jsem na tom uplně stejně, akorát to co daníte my odvádíme, a to docela bolí. Zajímali jsme se o Dubaj, kde je potřeba být resident. Co jsem se dočetl, tak vlastně všude musíš mít někoho jako zástupce společnosti. Bud se tam přestěhuješ sám, což není uplně ono, nebo si tam zřídíš nominálního agenta/zástupce, který tam bude jednat s úřady tvým jménem. Tohle taky poskytují společnosti, který to dokážou založit. V některých zemích jde tento agent zapsat do OR.

Za další jsem se setkal s otazníkem o řízení společnosti. Pokud by ti někdo zpětně dokázal, že si to řídil celý odsud, tak by to mohlo být napadnutelný. Tady by to chtělo opravdu prověřit jak to je. Mám jen částečný info.

kypr - 10%, nutnost vedení účetnictví, nutnost dph
holandsko je taky zajímavý, podmínky přesně nevím. Zajímavější jsou ale daňový ráje, kde není možnost zjistit majitele, nejsou tam veřejné obchodní rejstříky a je zajištěná anonymita vlastníků. Kypr v rámci EU tohle nemá, a jak se svět globalizuje a propojuje, nemusí to být dlouhodobé řešení. V tomhle směru jsou asi zajímavější země jako Belize, Seychelly, Havaj. Na vybraných se platí pouze paušální daň, a je jedno kolik vyděláš. Ostatní mají nízké sazby.

S tím daněním je to tak jak píšeš, zdaníš to tam, a sem přijde jen zpráva na FÚ, že to již bylo zdaněno.

Pro naše řešení by byl ideální model přeprodeje z offshore do ČR, takže by dejme tomu 80% zisku zůstávalo venku, kde by se to danilo.

přímá zkušenost by mě taky zajímala, ale tak pořád zjištujeme nový informace, tak kdyby bylo něco zásadního, tak dám vědět.

Jinak ČT1, 24.9. v čase 37:40 [ Link ]
o 03.10.2012, 14:49 | Conan
Co jsem někde četl, tak taky Lucembursko je v tomhle ohledu na tom dobře...
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3325 sekund.