Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Podlahy Fatraclick

 o Navštíveno 12321x o
o 11.09.2014, 09:48 | Kamil
Máte někdo doma vinylovou podlahu Fatraclick? Jak je to odolný ve srovnání s laminátovou plovoučkou (nemyslím tím podlahy za 200 z OBI, spíš něco jako Parador atp. tzn. 550-700 qm). Díky.


o 11.09.2014, 10:14 | Pajk
Přímo s touhle zkušenost nemám, ale když pominu nějaký rádoby vinyly z Číny a podobný šunty, tak plovoučka je snad ve všech směrech totální shit. To už se dnes nepokládá. Dřevo ano, ale laminát atp ne.

Co se týče odolnosti, tak je vinyl dokonce lepší, absolutně mu nevadí vlhkost, když už ho nějakým způsobem poškodíš (nůž Ti spadne blbě a zapíchne se :D atd.), tak kus vytrhneš, srovnáš povrch a nalepíš novej. Ten povrch na to musí být připravenej, absolutně rovnej, ale to už určitě víš.

Co se týče cen, tak kvalitní vinyl už dnes začíná na 350Kč/m2. Standartní ceny jsou ale spíš okolo 500Kč/m2.
o 11.09.2014, 11:08 | macomb
Teď jsme si nechali dělat skoro v celým baráku vinylovou podlahu s Fatrou( typ přesně nevím, je to takový šedý dřevo designem :) ), původně jsme taky chtěli click kvůli původnímu povrchu, ale borec nám to vymluvil, že je to zbytečně drahý a nakonec nám to i včetně nivelačky prakticky všude i práce udělal za cenu jen toho klikacího materiálu.
o 11.09.2014, 11:15 | Pajk
To bude sibiřský dub. Ty šedivý se mi taky líbí, jenomže to imituje něco, co pravděpodobně neexistuje. Nikde jsem takto namořený dřevo neviděl a podle všeho se ani nedělá, ptal jsem se na to v jedné prodejně.
o 11.09.2014, 11:34 | Kamil
Pajk a macomb - díky
o 11.09.2014, 11:56 | macomb
Pajk: JJ, myslím že ano ;) Vibírala to ale manželka, když to viděla u kamarádky :-D Ale mě se tenhle design taky líbí a navíc to hodně prosvětlilo kuchyň a jídelnu, kde je méně světla z venku

Nakonec jsme si tím nechali i obložit schodiště (které stejně na úpravu čekalo ale nevěděli jsme co tam dát, povrch byl hodně hrubý, ale nakonec se to srovnalo a cajk) :)
o 11.09.2014, 12:00 | Pajk
Ta šedá teď frčí. :) Vypadá to moderně, neokoukaně. Aspoň zatím.
o 11.09.2014, 12:05 | Mr.Scully
Mně už vinyl do bytu nesmí, je tu zima jako kráva, ale to už jsme rozebírali v jiném tématu :-) Prostě zlatá klasická plovoučka třeba byť jen s minimální vrstvičkou dřeva. Ten rozdíl je podle mě tak pět stupňů celsia minimálně a to jnemám žádný čínský shit, ale normální (snad) kvalitní vinyl od velké firmy. Pode mnou sousedi topí jako kráva a mně mrznou nohy natolik, že poprvý asi po dvaceti letech musím doma chodit minimálně v ponožkách.
o 11.09.2014, 12:09 | Kamil
Mr.Scully - jj, o tvý zkušenosti s vinylem vím. Zatím sonduju.
o 11.09.2014, 12:12 | Pajk
Divný. Možná s přibývajícím věkem chřadneš. :D joke... No mělo by to být přesně naopak. Laminát je chladný, s podlahovým topením si taky nerozumí oproti vinylu. Pokud plovoučku, tak jedině čistý dřevo.

Jen pro zajímavost, v jakým bytě to máš? Panelák, cihla nebo novostavba cihlová? A napiš tu firmu pls. :)
o 11.09.2014, 12:13 | Mr.Scully
Podle mě je vinyl super věc, když má člověk podlahový topení :-) Vydrží to všechno.
o 11.09.2014, 12:30 | tykeev
to Pajk:

Tak teď si říkám, odkud takové informace čerpáš.

Laminát rozhodně chladný není a s podlahovým topením si rozumí naprosto v pohodě. Stačí to jen nešetřit každou korunu a pod lamino umístit podložku, která tam pod něj patří. Taková podlaha pak žádným problémem při použití podlahového vytápění netrpí.
o 11.09.2014, 12:50 | Pajk
Jak jsem psal, na jedné prodejně se značkovýma podlahama jsem o tom vedl celkem dlouhý rozhovor, lidi z práce, co si třeba dělali plovoučky, tak by se dnes bez zaváhání rozhodli jinak. Aktuálně mám plovoučku a studená rozhodně je. Mě to třeba nevadí, všeobecně to vadí spíš ženám. Teď kupuju novostavbu, tak se právě rozhoduju. Respektive rozhodlej sem. Nikde Ti dnes neřeknou na laminátovou podlahu pěkné slovo oproti vinylu. Hraje pro ni jen cena a nenáročnost povrchu, na kterej pokládáš. Další věc, co mě třeba vadí, pokud ji má soused nad Tebou, tak nádhera. Může tam být silent podložka jaká chce, ale podpatky uslyšíš, stejně tak pětník co spadne apod. Opět se opakuju, pokud plovoučku, tak jedině dřevo.

No a internet je toho plnej.
[ Link ]
o 11.09.2014, 13:48 | Zdeny60
malá poznámka k laminu (lamino = tvrzený papír) vs. dřevo:

v roce 2010 mně praskla hadička a barák komplet yvtopený. To jsem tu kdysi popisoval, cos e stalo. No a protože prakticky všechno byo na odpis (naštěstí dobře pojištěno), přišel na řadu i výber krytiny. Koupul jsem Kaers (nebo jak se to píše) - přírodní dub, byl ve slevě za cca 1100Kč./m2. Rozdíl mezi laminem a tímto je asi jako nebe a dudy. V zimě jsem od nohou mrunul (nemám podlahovku), kročejový hluk byl o hodně silnější. Nyní se dřevem je pocit o dost větší teploty při stejném vytápění )topím na 22°C) a snížil se i hluk. Jedinou drobnou nevýhodu jsem měl se snižováním všech nohou pro nábytek - mám vestavby na míru až po strop, takže s emi tam původní nevešly- je to asi o 11mm silnější. Jde o knihovny, takže to ničemu nevadilo.
Lamino už bych nechtěl a u kamaráda má vinyl a tam musím mít válenky i v létě - děsně to chladí. prostě starý lino, jen v jiným dekoru. To bylo tak ledový jak psí čumec.

nevýhoda dřav proti všemu ostatnímu je snandná zranitelnost, i přesto, že to je dub. Například rack na aparát mi vymačkal kolečka do podlahy, což u lamina nehrozilo.
o 11.09.2014, 14:24 | Mr.Scully
Tak že je dřevo nejteplejší, to je jasná věc. Ale pak to chce nemít domácí zvěř.

Mám tři místnosti, z historických důvodů má každá jinou podlahu (long story). 1x lamino, 1x nějaké tvrdé jádro s tenoučkou dřevěnou vrstvou nahoře a 1x vinyl. Dřevo (byť je to tenoučká vrstvička) je jasně nejteplejší, ale hrozně náchylné k poškrábání. Lamino (fakt pravěké a levné) je už taky docela dojebané, ale jinak vcelku OK. Studenější, ale ne zas o tolik. Vinyl vypadá krásně, je nezničitelný, ale doslova na něm mrznu. Lituju, že jsem do něj šel. Nevím, jestli by to spravil třeba nějakej tlustej korek pod ním.

Takže kdybych si zařizoval znovu byt, tak vůbec netuším, co tam dát :) Všechno má svoje. Asi bych volil dřevo s nějakou povrchovou úpravou, aby to vydrželo aspoň životnost jedné kočky :)
o 11.09.2014, 14:34 | Zdeny60
Dobrá otázka, do čeho jít. Dnes jsem došel ke staronovému názoru, že v některých případech nemá koberec rovnocennou náhradu. V době výkonné udržovací techniky jsem si pořídil koberec se stříhaným vlasem a dvojitou základnou (filc a k tomu termovložka), cca 1200,-/m2, ale nelituji. Mám ho v poslechové místnosti, která byla navržena původně jako ložnice, tedy o 2°nižší teplota proti ostatním místnostem a na tvrdé krytiěn bych tam asi zmrznul. Koberec mám asi 7 let, přežil totál vytopení vodou bez jakékoliv újmy, ani se nezvlnil, nezplstěl, prostě supr koberec a halvně - akusticky značně pomohl, což lamino ani dřevo nikdy nedá. Místnsti s tuhým povrchme krytiny jsou zatížení hnusným dozvukem a odrazy, zvuk je v nich nepříjmený. Koberec by byla moje další volba a až ten kaers odejde )což u nás jen tak brzo nebude:-( tak si do OP koupík ten stejný koberec, bude li k mání. A údtžba koberce je dle mě jednodušší - protože vezmu Forwerk, přejedu a je klid. Jednou na vánoce Kobosan a je jak nový. Lamio se musí vytírat, protože na něm jsou vidět šlápoty (irizují mě návštěvy, kterým vnucuji bačkory a any se je nevezmou, pak musím vytírat, fuskale se jim elpí k podlaze....nejhorší to je v létě, když tam vlítně někdo na boso. Chápu, na koberci je to to samý, ale aspoˇmn to není vidět:-) jo a jetě detail ten koberec má vynikající stálobarevnost, pod bednama není vůbec patrná změna odstínu po těch 6 letech. pravda je, že do místnosti nikdy nesvítí slunce, mám trvale stažené žaluzie kvůli bednám.
o 11.09.2014, 15:09 | Kamil
Hmmmm, tak a jsem zase na začátku. Původně jsem měl vybranou laminátovou plovoučku s větší odolností (něco takového [ Link ] ), pak mi začal táhnout vinyl a teď už zase nevím. Dřevěná podlaha je sice super, vyšší cenu bych i zkousnul, ale bojím se právě té nižší odolnosti na poškrábání a poškození celkově. Nejsem žádný prase nebo likvidátor podlah, ale znáte to - přijde návštěva s prckem nebo někomu něco upadne a "zářez" je na světě
o 11.09.2014, 16:35 | Mr.Scully
Tak ono to s tou neodolností snad není tak strašný, když to ošetříš, tak by to mělo něco vydržet... u mě po tom běhají kočky, co brzdí drápama a je to samozřejmě poškrábané všude, ale zase musíš se na to dívat proti světlu. Já bych řekl, že byt je o bydlení, ne o vystavování do katalogů :) Takže opotřebení je normální.
o 11.09.2014, 17:08 | Pajk
Kamil ber tak, že dřevo se dá snadno opravit. Nevýhoda je pak podlahový topení, trvá to dlouho, než se to prohřeje.
Jinak já mám jasno, vinyl, protože mám taky kočky jako Mr.Scully. :D
Jenom bych ještě podotknul, že vinyl začíná na tloušťce 2mm. Osobně budu kupovat 2,5mm. No a jsou zámkový a ty jsou tlustý a mastný. Počítám, že budou výrazněji teplejší.
o 11.09.2014, 17:18 | Kamil
Pajk - u vinylu jsem zvažoval buď Fatraclick, což je vinylová plovoučka nebo pak klasika vinyl 2.5 mm. Ještě mám chvilku čas na rozhodování a jsem fakt rád za všechny vaše názory a poznámky.
o 11.09.2014, 17:35 | Zdeny60
Opravit se dá vše, ale pouze lamela za lamelu. Tzn. vše rozebrat a vyměnit.
o 11.09.2014, 17:47 | lukee_cz | Upraveno: 2014-09-11 17:51:16
Tak Fatraclick je zamkova s HDF, takze "teoreticky" ta vodeodolnost nebude buhvico (do koupelny bych to nedal :) ), kdezto klasicke vinyl proc ne. Zase tim, ze je to klikaci a ma to vrstvu HDF+nejake vrstvy korku atd, tak by to MELO byt tissi a teplejsi. Ja kdyz sem vybiral, tak se mi ve Fatre nic nelibilo a vzal jsem VinylComfort 32 od Wicandersu, coz je prakticky to same, jen maji jine vzory a vetsi (vyssi) strukturu povrchu.
Lamino mi strasne vadi pocitove a tim tupym zvukem. KAmos daval nejaky lamino asi za 1000/m (prave taky odolnejsi, vyssi, ...) a proste prislo mi to i tak strasne lacine (pocitove, ne financne :D )
o 11.09.2014, 21:41 | rover (WoodTech) | Upraveno: 2014-09-11 21:45:08
No je to snadny, pokud chces odolnost vinylu a nechces aby to bylo studeny tak zen clic,polozil jsem toho hafo a kazdej si to jen chvali. Jak co se teplotniho komfortu tyce tak odolnosti a hluku...
Edit: myslim clic na hdf s korkem.... Dela se i clic jen samotnej vinil a to uz je jako lepenej,a navic dle zkusenosti se ten lepenej dost casto rozjede...
o 11.09.2014, 21:52 | Kamil
lukee_cz + rover (WoodTech) - díky
o 11.09.2014, 23:19 | Augi
Můžu doporučit Fatraclick. rover mi to dělal v celým bytě, je to teplý, příjemný, odolný a tichý. Nic lepšího si neumím představit, vážně.
o 12.09.2014, 00:41 | radek.613
Jak to tak čtu, možná jsem jedinný, kdo šel podlahu do kuchyně kupovat podle tloušťky materiálu, počtu jeho vrstev a celkové odolnosti :-D Takže mám třetím rokem na zemi v kuchyni celoplošně nalepenou jakousi sendvičovou věc, na které není patrno jakékoli opotřebení, u které nemusím řešit hluk neboť se nekoná, studenost povrchu, protože studený není, poškození od upadlých nožů a spol, protože nejde najít, celé je to takové příjemně "poloměkké".... jo, a celková tloušťka té věci je cca 8 mm, nikoli 2 nebo 3 mm jako u klasických vinylů. Záruka 15 let, s prací to vyšlo cca 550/m2, nelituji ani halíře. Je to anglický Tarkett.
o 12.09.2014, 16:23 | Zdeny60
Dát si dřevo do kuchyně může snad jen...Nechápu, proč zdůrazňuješ PVC v kuchyni. Bu´d dlažba (která bude ještě odolnější při správném výběru), nebo nějaký PVC).
Obdnovný materiál mám v pracovně, ale pochází to z D a dokonce to dokáže samo spravit díry vymačkané od židle - do půl hodiny tam není ani stopa. Mám to od vyplavení z roku 2010 a pohoda. Dekor je dubová parketa. Od dřeva téměř k nerozeznání.Cena byla asi 400/m2, není to lepené, ale jen položené.
o 12.09.2014, 18:07 | Luke_288
jsou lidi, co třeba studenou dlažbu do kuchyně nechtěj. nevidim na tom nic špatnýho, naopak nechápu zas tohle paušalizování, že dřevo do kuchyně nepatří.
o 13.09.2014, 06:44 | Zdeny60
Jsou lidi, co dřevo v kuchyni mají. Sám znám takové. A upřímně, po 5 letech se na to nedá dívat. Díry od spadlýcg věcí, zvedlé spáry od vytírání... Hnus.
o 13.09.2014, 08:39 | Luke_288
Zvlastni, v byte mam snad tu nejlevnejsi drevenou plovoucku, bydlime uz 7let, vytirame a nikde se spary nezvedaj.
o 16.03.2017, 11:01 | Vaseck
Máte někdo zkušenosti s WPC podlahama [ Link ] ? To je nějký materiál pul plast a půl dřevo. Myslíte, že když se to používá na terasy, že by to šlo i na podlahu do chalupy?
o 16.03.2017, 13:33 | rover (WoodTech)
No v podstatě to asi ničemu nebrání, ale s ohledem na cenu bych si tam dal radši masiv, jelikož to vyjde podobně ;-)
o 28.05.2018, 14:50 | tykeev
Taky bych se chtěl někde registrovat jen kvůli tomu, abych mohl poslat odkaz na nějaký e-shop :-D
o 28.05.2018, 15:26 | CRK
třeba je to dobrá duše :)))
o 29.05.2018, 07:28 | Spooky1
Ještě do x let starýho vlákna... :D
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3589 sekund.