Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Daňová optimalizace - audit

 o Navštíveno 6794x o
o 25.11.2014, 11:02 | Mr.Scully
Máte někdo zkušenosti se společnostmi, které nabízejí daňovou optimalizaci? Hlavně by mě zajímalo, jak to probíhá, jaký dodají výstup a jak se pohybují ceny za takový audit. Společnost budeme hledat až v druhé fázi (Plzeň / Praha).

Jde o to, že já a kolega (nebo vlastně někdy i dva kolegové) spolu podnikáme jakožto OSVČ a příjmy máme převážně ze zahraničí. Protože český stát nám vytrvale hází klacky pod nohy (a vyvrcholilo to současným zákonem o Mini One Stop Shopu, čímž se od 01.01.2015 ještě zkomplikují naše odvody DPH, které už samy o sobě nás maximálně deptají, protože je de facto platíme z vlastního zisku), chceme optimalizovat svoje daňové povinnosti. Byli jsme v Praze na schůzce s nejmenovanou známou společností, která nabízí onshore/offshore řešení a byť nám jejich nabídka finančně přišla zajímavá, tak se ukázalo, že je tam maličký háček a nebylo by to úplně 100% legální. To nechceme. Navíc to nebyl klasický audit, v podstatě jsme jim deset minut malovali finanční toky a oni během dalších deseti minut vymysleli řešení. Představovali bychom si něco komplexnějšího.

Hledám prostě společnost, která analyzuje naše současné odvody (ty jsou strukturou vcelku jednoduché) a naprosto přesně a konkrétně mi vypíše a spočítá 100% legální varianty, co s tím dál (takže třeba založení s.r.o. v ČR versus onshore společnost v EU versus společnost v USA versus nějaký offshore daňový ráj atd. atd.) - s popsáním všech nákladů a následných daňových povinností. Primárním cílem je legálně ušetřit na placení DPH a minimalizovat byrokracii.

Musí to být auditorská společnost, která se výborně orientuje v daňové problematice vzhledem k zahraničí. Ale ne zase Deloitte Touche nebo PwC (aneb s kanónem na vrabce :-)


o 26.11.2014, 11:17 | johanik
Nepředpokládám, že tady někoho najdeš. Ale předpokládej že takovéto analýzy tě budou stát někde ve statisících....

Pokud by jsi měl zájem, tak bychom se na to mohli nějakým způsobem podívat, každopádně je to dost složité to řešit nějak takto po fóru. Rozhodně to nevyřešíš tak jak jsi psal pomalu během 10 minut :) Neřešíme tedy onshore společnosti, ale něco by jsme mohli nějakou variantu třeba najít. Kdyžtak emailm, případně tel....
o 26.11.2014, 11:33 | Mr.Scully
No já jsem si říkal, že analýza situace přeci nemůže být těžká... prostě když napíšu na papír třeba (hypoteticky - čísla neodpovídají realitě) příjmy 2M, 50% z EU, 50% z nonEU, 30% náklady, DPH 300k - tak přeci nemůže být tak těžké sepsat jednotlivé varianty, jak bych si pomohl (z hlediska daně z příjmu, DPH, byrokracie) založením společnosti v zahraničí případně jinak...

V Praze jsem to předestřel jedné společnosti, která rovnou řekla "ušetříme vám těch 300k na DPH, bude vás to stát 50-100k ročně, o všechno se ale postaráme - firma v zahraničí), což bylo evidentně finančně výhodné, ale byl tam jeden malý háček, díky kterýmu to nebylo úplně stoprocentně košer a to jsme prostě odmítli. Pokud přestanu platit většinu daní tomuhle státu, tak chci, aby to bylo naprosto stoprocentně legální.

Dostal jsem tip na jednu místní (plzeňskou) společnost, odhad nákladů je 10k za zpracovanou "studii", tak uvidíme, jestli budou schopni vyplodit něco konstruktivního nebo ne.
o 27.11.2014, 00:30 | manolo
Mr.Scully jestli te to zajima, proberem po tel / mailu. tady to neni prave misto,
o 02.10.2018, 10:04 | Duri
Mr.Scully, Manolo....naslo se nejake reseni?

Vim ze uz je to nejaky patek zpet co to Mr.Scully resil, za tu dobu se něco zmenilo v legislative.

Ma to jeste vyznam?
o 02.10.2018, 12:51 | Mr.Scully
Já jsem to nijak nevyřešil. Ten háček spočíval v tom, že bych si v zahraničí musel založit společnost, které bych fakturoval a vyhnul se DPH, přičemž ta společnost by byla moje, ale přes bílého koně. Na což se údajně nepřijde, ale já jsem to nehodlal riskovat, takže platím veškerý babišoviny dál jako kokot. Udělal jsem jedinou legální optimalizaci, že jsem část práce přesunul na svou ženu, která má ŽL a není plátcem DPH, tedy je tam určitá úspora na DPH a na dani z příjmu, protože daň z příjmu je v ČR zkurveně progresivní a člověk je potrestaný za zvýšené příjmy. Ale platím v rámci zákonů vše. Nestojí mi to za ten risk jít do šedé zóny.
o 02.10.2018, 13:40 | Duri
Mr.Scully: nemělo to být tak ze by ta nová firma v zahraničí fakturovala napr: poradenství? Tak aby to zmenšila příjem? Nevím jestli jsem te správně pochopil
o 03.10.2018, 17:35 | Mr.Scully
Už si to nepamatuju přesně, ale zatímco teď platím DPH z toho, co dostanu za prachy (tedy fakticky ze svého zisku), tak tam to šlo nějak přes Gibraltar, odkud se peníze dají rozumně stáhnout, ale zároveň se tam neplatí evropská DPH, protože je to nějaká přidružená země či co. Asi nepřesné vysvětlení, ale už si to nepamatuju. Mělo to nevýhodu právě v tom stahování peněz, protože z bankomatu mnoho set tisíc měsíčně moc nedostaneš (resp. to časem bude podezřelé) a fakturovat to sám sobě taky moc nemůžeš (protože ta gibraltarská společnost by fakticky byla tvoje, byť přes bílého koně => malé, ale přesto riziko). Nepamatuju si fakt už detaily, tenhle plán jsme tehdz opustili a radši vzorně platíme jak trotlové dál. Nestojí to za to. Radši zaplatím tři kila ročně navíc, než abych řešil problémy s finančákem.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3126 sekund.