Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Výpis bodů řidiče - zadara online do datovky

 o Navštíveno 3663x o
o 03.09.2015, 19:44 | HIGHTOWER
Že by se konečně někdo chytil za rypák a začalo se vážně něco dělat pro lidi?

[ Link ]

[ Link ]

Po datové schránce jako takové a stavu km na STK asi tak třetí dobrá věc a konečně trochu 21. století???


o 04.09.2015, 00:19 | Mr.Scully | Upraveno: 2015-09-04 00:19:39
A funguje vám to? Mě to přihlásí do datové schránky, pak mi to napíše, že žádost může podat pouze žadatel (fyzická osoba) a zase mě to z datovky odhlásí. Netuším, co dělám špatně.
o 04.09.2015, 07:04 | Bart 007
protože máš datovku na IČo - podnikající FO
o 04.09.2015, 10:36 | HIGHTOWER
Jj, datovka musí být samozřejmně na FO, na člověka, ne na FO podnikající, PO ;-) Však body máš taky na sebe, ne na IČO ;-)
o 04.09.2015, 11:06 | Only_One
jj i živnostník potřbeuje druhou datovku jen pro sebe.. taky mám dvě
o 04.09.2015, 12:36 | Mr.Scully
Aha, to mě nenapadlo. Takže si mám zařídit datovku i jako soukromá osoba - má to nějaké výhody nebo nevýhody? Radši budu dostávat zprávy datovkou než obálky s pruhem, ale zase nevím, jestli tím něco nezkazím :-)
o 04.09.2015, 13:39 | Ravo
jedinou nevýhodu (pro někoho) vidím u datovky pro FO pouze to, že musíš podávat přiznání k dani z příjmu fyzických osob pouze elektronicky, jinak automaticky dostaneš flastra 2litry

[ Link ]

jinak samé pozitiva a sociální jistoty :D
Hrozně si to užívám posílat úřady doprdele z pohodlí domova/kanceláře pěkně přes datovku... hodně věcí se dá v komunikaci s úřadem takto elegantně vyřešit - třebas komplet nákupko na Bčkovou zbraň, jdeš tam jen nakonec rovnou pro průkaz zbraně atd ;-)
o 04.09.2015, 14:46 | Mr.Scully
Daňové přiznání dávám elektronicky (s elektronickým podpisem) už teď, myslel jsem si, že je to moje povinnost, když má datovku jako podnikající FO... nevěděl jsem, že je to vázané na datovku soukromé osoby :) Docela v tom plavu, ale každopádně si ji teda vytvořím taky.
o 04.09.2015, 16:30 | HIGHTOWER
mám dlouho jako FO, pohoda, státní úřady ti povinně musí posílat vše do datovky, odpovídat jim taky můžeš přes datovku, daňové přiznání je na pohodu přes datovku :-) Dále si lze do datovky nechat poslat jednou ročně výpis ze zaplaceného sociálního pojištění např. :-) z katastru potvrzení o vkladu např. také do datovky :-) a v Praze i od měšťáků mi přišlo zaplatit pokutu :-)))

Ale stalo se mi, že z jednoho úřadu prostě nejsou schopni mi to poslat, nejde jim to, nevím v čem je problém.
o 04.09.2015, 16:59 | Ravo
2 Highty:
to že ti neumí úřad doručit do datovky je jen jeho problém a ty to nemusíš řešit. A vzhledem k tomu, že mi úřad nikdy neposílal sám od sebe nic pozitivního, tak jsem jenom rád že to tak je a oznámení o uložení obálky na poště rovnou hážu do koše :)
Nelze uplatnit fikci doručení (i když si to úřad myslí) a pak je velmi jednoduché případné rozhodnutí napadnout a zrušit (a ideálně rovnou nechat prekludovat pokud se jedná o nějakou "nepříjemnost" ;-)
o 04.09.2015, 19:13 | War
Ty pokuty od měšťáků chodí do datovky rychleji a řekl bych, že i víc ochotněji. Za mých mladých let jsem asi 10x zmačkal a zahodil pokutový lístek za stěračem a nikdy mi nic nepřišlo. Od té doby co mám datovku, tak se dvou lístků za stěračem 2x pokuta. Ale zase přes účet to zaplatím a je to vyřízené takřka z postele. Téměř všichni jsou spokojení :-)
o 04.09.2015, 19:55 | Mr.Scully
HIGHTOWER - no ale třeba výpis sociálního pojištění jsem si nechal na datovku udělat (datovka jakožto OSVČ). Pak je tedy ta datovka soukromé osoby - tam je tedy nějaký průnik, co ty datovky umí? Mně trochu unikají rozdíly. Zatím až na ten výpis z karty řidiče jsem si vystačil s tou datovkou podnikající FO.
o 04.09.2015, 20:24 | madmaik
Jak je to na datovce s dorucenim?bere se to asi za doruceny dnem odeslani do datovky?
o 04.09.2015, 20:50 | LordPeytl
madmaik: přihlášení do datové schránky nebo 10. den od dodání do datové schránky u doručení fikcí.
o 04.09.2015, 20:53 | HIGHTOWER
Ravo: já to vím, ale posílají to pak papírově a končí to ve schránce... Pochybuji, že kdybych něco prošvihl, že se na to vymluvím, že to mělo jít datovkou... Jistě tam bude pojistka a oni si to zdůvodní, proč to šlo poštou a ne datovkou :-( Naštěstí to je jen z jednoho úřadu a snad s ním už nic řešit nebudu, z jiného v jiné lokaci mi to jde...

Mr.Scully: tam nevím jak to je, já byl chvíli OSVČ, teď zase klasika jen FO a přišlo mi to komplet jak z dob FO tak i OSVČ. Tam to mají stejně podle mě na RČ a to je stále stejné ;-) Ono nevím, zda je na mojedatovaschranka.cz uvedeno, k čemu ji lze využít, neb podle mě ty informace nijak neaktualizují... A přitom stačí to na ten web hodit... Já na to ČSSZ natrefil na iDNES.cz, jinak bych to taky nevěděl... a to samé teď s těmi body...

madmaik: tam se to bere jednak doručeno a jednak přečteno. Doručeno je to snad hnedka a přečteno, až to někdo otevře, nejen přílohu, ale vůbec už tu zprávu :-) Jinak je tam tuším nějaká doba, než se to bere za doručený, i když tam třeba měsíc nejdeš, to samé jako u běžný pošty, taky to po 10 dnech stejně hodí do schránky...
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.317 sekund.