Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > 2 P.E.T.R (možno ešte Tuner#2) - TV rada

 o Navštíveno 8436x o
o 15.03.2016, 09:42 | muSlim
Hola, vyberám novú zbytočnosť. Recenzie nečítam lebo mi až na detaily pripadajú zbytočné a v konečnom dôsledku i tak každý vidí niečo iné a nejak inak, tak sa mi tým nechce strácať čas. Čo som ale spravil je, že som si konkrétne TV našiel v krámoch osobne, prezrel si ich, vyskúšal v rámci možností pohrať si s nastaveniami, poriadne otestovať obraz a neviem sa dobrať jednoznačného výsledku, tak by som potreboval prípadne nakopnúť.

Parametre po ktorých idem:

- 55"
- 4K
- rýchle menu
- uniformita obrazu/podsvietenia

Parametre za ktoré budem rád ak budú:
- 3D
- čo najnižší input lag

Parametre ktoré sú mi jedno:
- Curved / Flat dizajn
- 3D aktív / pasív

V skratke aby som slovne zosumarizoval niektoré háčiky na ktoré sa puristi chytia, tak 3D uvítam (ale nemusí byť nutne) kvôli pár hrám na PS-ku. Takisto chcem aby to malo čo najnižší input lag kvôli PS-ku. Curved sa ľúbi domácim slečnám, u konkrétnych modelov mi to nepripadalo nijak hrozné oproti flatu, takže neriešim (až na prípadné veľmi zlé pozorovacie uhly mimo TV oblasť). 4K by som preferoval už len kvôli investovanej sume a väčšej šance prežiť pár rokov bez problémov a kvôli zopár málo ale kvalitným veciam v 4K ku ktorým mám prístup, pričom zo zoznamu jedna TV je len FullHD - tá je tam kvôli obrazovke. Menu musí byť rýchle, nevravím že to má byť rýchle ako blesk, ale rozhodne nie spať a čakať sekundu po stlačení čudlíku na ovládači. Mám veľmi starú LCD s ukrutne pomalým menu, teoreticky čokoľvek rýchlejšie bude pre radosť :-) Veľa modelov aj dnes (asi vlastnosť LCD) trpí pretečením farieb a kontrastných ploch, nerovnomerným podsvietením, vignette efektom po okraji obrazovky, obláčikmi po obrazovke v tmavej miestnosti a menej agresívnom nasatavení obrazu... to by som ideálne čo najviac minimalizoval, alebo dokonca eliminoval. Čo sa 3D týka, stále mi viac sedí aktívne, pripadá mi o svetelné roky lepšie než pasív, ale aj pasív sa zlepšil a o dosť (trebárs LG). Značka mi je celkom asi jedno, vyberal som ale z nasledujúcich konkrétnych modelov:

1. Panasonic TX-55CX800E - asi najviac sa mi páčil obrazovo aj odozvou v menu, až na detaily v ktorých ho jasne dobiehal alebo aj sundával model v bode 5

2. Samsung UE55JU7002 - po Paňáku asi druhý najlepší pre moje oči, i keď malo zopár neduhov, vedel by som to ale prekúsnuť

3. Panasonic TX-55CX700E - o dosť viditeľnejšie nedokonalosti než CX800E, ale stále prekvapivo pekný obraz, dosť podobný Samsungu, niekde ale mal Samsung navrch

4. Sony Bravia KD-55X9005C - obraz prekvapivo pekný, zo spodu nejaký ten presvit ale plusmínus korigovateľný, female factor veľmi silný (rozumej slečnám sa ľúbi moc, pričom obrazom vyhovuje mne, celkom dosť tiež...) - systém ma odradzuje, dosť. Je to lepšie než 8-čkové modely čo som si s nimi hral minulý rok, ale stále to je droid, že...

5. LG 55EG910V - jediné FullHD a jediný OLED (i keď ak som správne zistil tak nie klasika s tromi farbami, ale biele cez filtre). Ten ma ale dostal v tmavej miestnosti celkom silno. Až tak silno že napriek silnej preferencii 4K som ho zaradil do zoznamu, lebo ten obraz je fakt pecka, a ani ho nebolo treba veľa/veľmi ladiť. Tu sa ale stále bojím životnosti, predsalen stojí trochu viac než zbytok... Navyše to má to ich pomerne dojebané menu, miestami sa mi zdalo že je retardované a musí si prebrať čo som to vlastne zadal za príkaz z ovládača a spomalilo akože hodne...

Ešte dodatok, ako som písal, celkovo najviac sa mi páčila 1-čka, ktorú som dal prakticky len pre porovnanie, rozhodol som sa že toľko peňazí za bedňu nedám - to je len referencia, obrazovo (ale tiež s výhradami) najviac sa mi páči OLED LG, ktorá je však len FullHD a je o dobrý kúsok drahšia než cenový priemer za zbytok. Jo a zvuk u TV neriešim, keby to niekoho napadlo ešte porovnávať, od toho mám AVR

Predstava je >45k nakoľko to sú všetko výbehové modely a všade možné sú na ne akčné ceny.

A teraz by som poprosil prípadne rady, výhrady, chyby o ktorých neviem u jednotlivých modelov... ďakujem :-)


o 15.03.2016, 11:11 | P.E.T.R
Už několikrát jsem tu zmínil, že pro sebe a pro známé kupuju jen Panasonic, takže moje volba je jasná. :) V první řadě mi jde o obraz, ale co si budeme povídat, u vyšších modelů už nejsou tak zásadní rozdíly. Hned za obrazem bych volil podle odezvy v menu, někdo si klidně počká, ale mně to hrozně vadí. Abych zmáčknul tlačítko a čekal, jestli se vůbec něco stane, to vážně nechci. To je další důvod pro Panasonic.
S tím souvisí i ladění a řazení kanálů, to je výborně udělané u Samsungu a u Panasonicu. U ostatních je to otřes.

Konkrétní modely vyzkoušené nemám. Montoval jsem 2 OLEDy LG910 a obrazově ro rozhodně není špatné, ale pomalost menu by mi prostě vadila.
o 15.03.2016, 11:19 | muSlim
2 P.E.T.R: k zamysleniu mi to určite bude takto stačiť, ďakujem :-) Jj LG má obraz veľmi veľmi pekný (odhliadnúc od nedokonalostí), ale to menu ma občas tak nasralo že si hovorím že musel byť blázon kto za to dal pôvodnú cenu... :-) Vďaka!
o 15.03.2016, 17:37 | P.E.T.R
Rád bych ti toho napsal víc, ale prostě to nemám odzkoušené. :) Co si kdo koupí, to mu zapojim a naladim, ale neprodávam TV a ani to nějak zásadně nesleduju, pokud nevybíram něco přímo pro sebe. :)

LG má zpravidla nejvíc funkcí za nejlepší cenu, ale vždy je tam nějaké ALE. :D Vadí mi pomalost u WebOS a ani verze 2.0 nic neřeší, zkus si pustit TV a po naběhnutí programu zmačkni tlačítko pro zobrazení seznamu kanálu (Live menu), počkáš si doslova pár vteřin než se něco stane, to prostě u Panasonicu neznam.
Stejně tak je u LG často problém s moduly u satelitních tunerů a dost často se zničeho nic smažou a pomůže jen tovární nastavení. U některých modelů to řešila aktualizace FW, ale i tak se to stává.
Pokud máš Skylink a nechceš používat FastScan (mně vadí seřazení kanálů podle nich), tak si ji naladíš ručně, ale řazení je naprosto tragické.

Docela se mi líbí Sonky, asi bych se jí taky nebránil, ale nějaké dlouhodobé zkušenosti se systémem nemam, moc se jich neprodává.

Pokud bys řešil nahrávání a chtěl jsi 2 SAT tunery, tak i tohle má výborně udělané Panasonic, při vložení 2 karet funguje nahrávání naprosto perfektně a můžeš zároveň koukat na jiný program. Třeba Samsung se 2 tunery umí při nahrávání pustit jen nekódované programy, což je naprosto k ničemu.

Závěrem.... Ano, jsem zaujatý pro Panasonic. :D Ale prostě, když to funguje, tak nemam důvod hledat jinde.
o 15.03.2016, 18:53 | Tuner#2 | Upraveno: 2016-03-15 18:54:32
Já už jsem ještě víc mimo než P.E.T.R, nicméně teď na audio video show byla k vidění OLED LG hned vedle Samsungu. Když pominu, že ty prohnutý TV jsou hrozná kravina a začne se to časem pomalu vracet k plochým, tak OLED na mě působil lépe. Hlavně noční scény města byli naprosto famózní. Naopak na sněhu, bylo znát, že nemá takový světelný výkon a bílá nebyla úplně bílá (nebyla tak jasná). V temnější místnosti to ale vůbec nevadilo, možná to bude problém za světelného dne. Samsung navíc poměrně ostře řeže na hranách, LG bylo méně ostré, ale pro mě přirozenější. Popravdě bych nevěděl co zvolit a když to vezmu, tak jsem doma spokojen se Samsungem F6400.

Asi jsem moc nepomohl, ale třeba Zdeny60 zná nějaké větší znalce :))
o 15.03.2016, 21:04 | muSlim
2 Tuner#2: no mne práve na LG OLED pripadalo že dosť reže tiež hrany a videl som také to kockovanie, keď to bolo kontrastné (trebárs scénka zo seriálu, kde tlačia típka v nemocnici na vozíku a kamera sa díva akoby jeho očami na doktora nad ním, a keď prešli pod svetlom na chodbe tak tam a dosť škaredo...). Každopádne celkový dojem z OLED pecka. Jasné scény podobne, biela mi pripadala skôr presaturovaná svetlošedivá než biela, niekedy až ružová ako presvetlený západ slnka... Neviem no :-)

Kamarát mi volal poobede, ten mi zas núka tú JU7002 za _veľmi_ zaujímavú cenu, tak mám nad čím premýšľať :-(

2 P.E.T.R: i tak si nakopol, vďaka za to. Len taký detail, znie to až rozprávkovo s tým rozdielom Panasonic vs. zbytok, akurát mne je tuner a jeho rýchlosť nejak jedno, na TV sa nedívam, TV mám na HD obsah (imperialistické seriály) a Netflix, plus ten plejstejšn a blurej prehrávač, takže tam mi to moc nevadí ak je niečo o trochu pomalšie než Paňák. Nie o veľa ale, bo by som bol asi predsalen nervózny, že sa to odrazí aj na menu ako takom :-D
o 15.03.2016, 23:40 | P.E.T.R
Tohle si musíš někde vyzkoušet, pokud tě tunery nezajímají, tak vyber asi vážně dle obrazu. Menu budeš používat minimálně, nastavíš si obraz a vše potřebné a pak stejně budeš jen vybírat vstupy, takže ani pomalejší menu tě nemusí tak trápit. Vím, že Panasonic má teď Netflix přímo na DO, ale nikdy jsem to netestoval.

Já klasickou TV taky sleduju minimálně a potrpim si na kvalitu, takže filmy s datovým tokem videa od 10Mbps a víc. Zvuk jede celou dobu přes kino a většinu věcí pouštim přes HDMI z PC nebo notebooku.
o 16.03.2016, 08:39 | muSlim
2 P.E.T.R: jj chodím do krámov a hrajem si s nimi čo to dovolia, zatiaľ to vyzerá že to zúžim ešte ten výber, Paňákov vyradím oboch nakoniec, ako som spomínal za 800-vku toľko nedám i keď to je ideálny kandidát, skoro bez chýb, a 700-vka je dosť silne odlišná od 800-vky a aj v porovnaní trebárs s tým korejcom :-( včera som s ňou strávil skoro hodinku v Datarte a ten obraz je proste silno odlišný od zbytku :-(
o 31.05.2016, 08:48 | muSlim
Uzatváram téma. UE55JU7002 je pár dní doma, obrazovo veľmi slušné, ale stále LCD. Má to svoje neduhy (ale to mala aj 800-vka Paňák), chvíľu snáď vydrží. Megaspokojný samozrejme niesom, po čase ma asi bude srať že som nedal viac za Paňáka... popravde už teraz ma pár vecí serie :-D
o 31.05.2016, 09:23 | M.a.R.i
muSli: Co rikas na rychlost TV? Ja mam nejaky stredni model Samsungu, ktery jiz ma Tizen ( je pry rychlejsi nez to jejich stary prostredi). A obcas dost silne rozdejchavam celkovou rychlost TV. Ale porad lepsi nez LG s tim jejich novym WebOS :).
o 31.05.2016, 09:43 | muSlim
2 M.a.R.i: no má to quad core procesor. Vraj :-D Je to úbohé, veľa zmeny oproti starej telke (tiež Samsung, ale hlúpy) nevidím. Teda dobre aby som tomu nekrivdil, až tak zlé to nie je, použil by som ale presne prirovnanie ktoré si vyslovil - mohlo by byť horšie = LG. Na môj vkus a zvyk je to ale stále _ukrutne_ a trápne pomalé, serú ma nejaké neduhy čo to má, ale celkovo tie "smart" funkcie moc využívať nebudem, tak snáď ma to až tak nebude srať. Nastavil som zatiaľ len obraz a nejaké drobnosti, budem musieť prejsť manuál lebo pár vecí robí dosť hlúpo a ticho dúfam že to bude nejakým nastavením :-)
o 31.05.2016, 09:53 | M.a.R.i
muSlim:
Ta moje má taky čtyřjádro, dle mě cpou základní desky stejný do modelu za 15 i za 100k, akorát se liší šasí a panel :).
Celkově mě přijde, že ten název Smart TV by měli zakázat, neboť jako uživatele 10let staré plazmy Panasonic mě akorát nasralo, když jsem koupil novou smart TV a zjistil jsem o čem to vlastně je :).

Nejhorší je, když TV zapnu a pak třeba chci ztlumit zvuk jelikož vedle mě spí novorozený syn, tak čekám klidně 10 a více sekund než TV zpracuje takto náročný ukon. Pak již to šlape vcelku rychle i přepínání programů je dokonce stejně rychlé jak na 10let starém Panasonicu :).
o 31.05.2016, 09:54 | Octávák
Taky přemýšlím nad novou TV a tušíte už, jak to je s tou DVB-T2? Jsem někde četl, že jsou různé verze a tudíž to nemusí znamenat, že když onen tuner v TV je, budu si v budoucnu pouštět obraz ze vzduchu...
o 31.05.2016, 10:27 | muSlim
2 M.a.R.i: no to by snáď šlo niekde nastaviť... dúfam... u mňa je výhoda že zafunguje neduh ktorý som objavil :-D ja sa dívam zo 100% na AppleTV a obsah cez to, takže automaticky receiver. No a tá telka je tak prijebaná že po vypnutí a rannom trebárs zapnutí pre malú s rozprávkami kým sa naje a oblečie, TV je prijebaná a púšťa zvuk naďalej do vypnutého receivru = nestane sa že by revalo :-D

2 Octávák: na technete ak si dobre spomínam, bol článok kde bol aspoň nejaký hrubý zoznam od konkrétnych výrobcov, ktorí sú na tuti použiteľní po zavedení tu v ČR
o 31.05.2016, 16:36 | Tuner#2
DVB-T2 má už hodně nových TV, mám to i na své 2leté, ale ještě s kodekem H.264 (což bohužel nestačí). Po zavedení a správnou funkci u nás je potřeba aby TV uměla kodek H.265 v příjmu DVB-T2.
o 31.05.2016, 19:58 | P.E.T.R
Octávák: nějaké základní info je třeba tady: [ Link ]
o 01.06.2016, 12:41 | Octávák
Díky :)
o 13.05.2018, 12:16 | muSlim | Upraveno: 2018-05-13 12:17:51
Malý update pred samotným nákupom. Čas letí, tak som si povedal že stoj čo stoj, výhody či nevýhody, vlietnem do OLEDu. V hľadáčiku sú 55" modely (väčšie sa do nového bytu nevojdu, už aj 55 je absolútny strop), podľa preferencie kvôli stabilite a systému v tomto poradí, všetko minuloročné modely 2017:

1. Panasonic (EZ950)
2. LG (B7V)
3. Sony (KD-55A1)

Som skoro skalopevne rozhodnutý ísť do Panasonicu, i keď nedáva tak jasné podsvietenie ako zbytok, HDR má pomerne nudné, ale zas systém šľape ako hodinky a to je dôvod prečo to silno preferujem po všetkých tých sračkách od Samsungu... tak keby mal niekto nejaký input, budem rád než zakúpim (budúci týždeň, alebo týždeň po najneskôr). Vďaka :-)
o 13.05.2018, 23:24 | Mr.Scully
Já nemám nic konkrétního, jen chci říct, že jak jsem tady před pár měsíci řešil Panasonic vs. Samsung v LED variantách (vyšší řady), tak jsem zvolil Panasonic, pak jsem si do ložnice nakonec přikoupil ještě i Samsung (byl ve slevě :-)) a neporovnatelně lepší ovládání má Samsung. Jo, je to divný, že na dálkáči Panasonicu je 40 tlačítek a na Samsungu jsou asi tak 4 tlačítka, chce to určitě cvik a trochu si zvykat, ale na tom Samsungu je všechno daleko plynulejší, rychlejší, logičtější, modernější. Až mě to upřímně překvapilo. Panasonic mě v tomhle docela zklamal.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3324 sekund.