Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kdo mi opraví iRobot Roomba 581?

 o Navštíveno 4795x o
o 06.03.2017, 12:47 | M.a.R.i | Upraveno: 2017-03-06 12:52:18
Ahoj,
je tu mezi Vámi šikovný kutil, který si na to troufne? Je to iRobot Roomba 581.

Jako alternativu mám roboticky-vysavac.cz, ale myslím, že se oprava nebude rentovat. Sami mi napsali, že nejspíš bude špatná deska, ale zatím jsem ho neposílal. A ani se mi moc nechce, protože chtějí 550Kč za diagnostiku, pokud ho u nich opravím, tak se neplatí nic za diagnostiku.


Robot stále hlásí, že má přehřátou baterii při nabíjení. Před 1,5rokem jsem jednu baterku koupoval a hlásil to občas, třeba 1x do měsíce. Před měsícem jsem koupil další novou (Jelikož ta starší uplně umřela) a u té to hlásí přehřívání při každém nabíjení, i když se nejspíš nabije. Dle mě je špatná nějaká součástka na desce a baterií to nebude. Samo, že origo servis a nebo robotický vysavač budou chtít desku vyměnit a to se nebude rentovat.

Další problém je, že už od koupě (Starší kousek před cca 2 roky) robot nějak moc nerespektuje majáky a jezdí si jak chce. Virtuální zeď respektuje. Maják i občas blikne, že mezi sebou komunikují, ale stejně ho Roomba nějak neposlouchá :).

A třetí problém je ten, že přestal fungovat boční kartáček, což dle mě bude špatným motůrkem, to je celkem prkotina :).

Jde mi o to, že mám spoustu kartáčku a filtrů navíc, kompletní příslušenství, novou baterku, nový origo kolečka, tak se s ním nechci rozloučit :).

Případně někdo z ČB a okolí, kdo by mi půjčil jinou baterii, ideálně originální. Abych vyzkoušel zda to není opravdu baterkou...


o 06.03.2017, 20:32 | ladisv6
Tchyne posila svyho irobota na servis nekam do Prahy. Chces zjistit kontakt, byla vzdy spokojena - vymena motoru kolecka nebo co...
o 07.03.2017, 09:00 | z0diaC
tohle vypadá na baterku .... pokud se změnilo chování (změna intervalu hlášek) po výměně baterie ... můžu zkusit,jen jsem na tom bídně časově - nevím kolik by mě to zabralo času (respektive za jak dlouho bych se dostal k opravě) ... sám si servisuju Roombu555, dělal jsem i několik LG HomBotů a nějaké Samsungy (největší děs v robovysavačích ohledně servisu), motorek bočního kartáče stojí asi 700,- u nás - tam je to výměna modulu , pokud reaguje na wall,tak s viditelností problém nebude - myslím,že tam by mohl být problém v samotném majáku (mám 2ks) - můžu taky vyzkoušet.
o 07.03.2017, 09:13 | M.a.R.i | Upraveno: 2017-03-07 09:16:35
ladisv6: No, já spíš myslel nějakýho kutila. Protože běžný servis bude chtít desku vyměnit a nebude opravovat její jednotlivé kompomenty. Z robotického vysavače psali, že výměna desky vyjde na 3-4000, což jsem teda ochotnej dát, ale raději bych ušetřil :).
Jinak jsem objednal nový modul bočního kartáčku (470Kč + pošta), takže bych potřeboval poladit už jenom to nabíjení + komunikaci s majáky.

z0diaC: Už jsem teda dostal tip na jednoho guru, co se v tom taky hrabe, ale vysavač si vyzvedne až za 14dní v pátek. Pokud to u něj nevyjde, tak bych určitě ocenil alespoň možnost u Tebe vyzkoušet jinou baterii + majáky. A nebo klidně opravu pokud bude nakonec potřeba. Určitě bych to nechtěl zadarmo.

Jinak já kupoval robota už s KO baterkou a z Ebaye jsem koupil tuhle: [ Link ] a od instalace zahlásil tak 1x za měsíc přehřívání baterie, tuším err7 a občas i jiné číslo, ale také to mělo spojitost s přehříváním. Po roce byla baterka KO. Nešla nabíjet, házelo to nějakou hlášku a robot se nerozjel. Tak jsem znova koupil tu samou. Za tu 1. mi prodejce vrátil prachy a myslel jsem si, že je chyba ve vysavači, tak jsem koupil znovu tu samou no :).
Jinak baterka je k neutáhání, vysává klidně pár hodin :). Je mnohem lehčí než ta origo.

A od instalace té nové samé to hlásí chybu při 95% nabíjení. Je opravdu možné, že je to baterií, ale nemám žádnou jinou na vyzkoušení.

Co se týče majáků, tak mám 3ks, je divné, že by byly všechny KO. Virtuální zeď funguje. Když přepnu na režim majáku, tak se všechny majáky po zapnutí vysavače rozsvítí a když se roomba přiblíží, tak zablikaj, ale pustí roombu do další místnosti klidně po 2-10min, takže nemá šanci místnost pořádně vysát.
o 07.03.2017, 10:52 | z0diaC
tak to jsi měl napsat zrovna,že jsi tam nacpal LiIon ... přečti si [ Link ]

pak kup NiMH,co tam má být a na kterou jsou ve vysavači konstruované nabíjecí obvody.
o 07.03.2017, 13:52 | M.a.R.i
z0diaC: Díky za odkaz, ale už je to 7let starý článek a možná se za tu dobu trošku změnila výroba aftermarket lilon baterií. A nejde mi do hlavy, že by tento prodejce/výrobce prodával x let tyhle baterky a sám mi jí doporučil, kdyby to byl takový průšvih. Ale možná na to peče :).

Neměl by si nějakou baterku na půjčení za nějaké všimné? Chtěl bych jí třeba týden vyzkoušet abych si byl jistý, než koupím další baterku.
o 07.03.2017, 14:01 | z0diaC | Upraveno: 2017-03-07 14:07:06
Sám teď čekám na doručení baterky z Ali - můžu nabídnout neorigo NiMh,která nabíjí vpořádku ale vydrží jezdit 5 minut (sloužila cca 2 roky) - nevím jestli by to byl zrovna dobrý kus k testování.
Pokud nastuduješ něco o nabíjení (článcích) NiMH / LiIon , tak budeš vědět.
Ono to nějak fungovat bude ale s různými "vedlejšími" příznaky,jak jsi sám poznal ...
o 22.03.2017, 21:52 | madaros
mari: muzes mi napsat jakej gur ti to bude delat? a bude zkouset najit na desce vadne součástky nebo jak bude oprava probíhat?

měl začlo blbnout NEATO a přemejšlim že si koupim desku z ebaye a vyměním,ale kdyby tu byl nakej elektrikar co by dokazal promerit a najit prip. vadnou soucastku,asi bych to zkusil
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.317 sekund.