Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Sluzebka co Ciny - na co si dat pozor?

 o Navštíveno 9685x o
o 24.08.2017, 20:58 | Knightey-
Musim na rychlo se vypravit do ciny do dvou fabrik.
Nikdy jsem tam nebyl a nikdy se o ni nezajima. Ted mam uz v cekani expresni vizum.
Odled z mam v utery a na cca tyden. Chci se optat, cemu se vyvarovat, co bych sebou mel mit a na co se pripravit? Umim jen CZE a AJ :)
Jsou nejaky slovniky pro iOS, kde vyfotim cinsky napis a prelozi mi to do AJ klidne? A nebo i mluveny slovnik? Protoze co me strasi, tak ze s AJ si tam nepomuzu....
Co treba ockovani?
Diky za jakekoliv rady :)


o 25.08.2017, 09:15 | Zdeny60
:-)
Čina je v pohodě, jen lidé jous jiné:-)
Dávej si bacha na timing. všude všechno dlouho trvá, mám na mysli letiště a halvně banky. Vyměnit prachy je půl hodina, spíše tak 3/4 hodina. Na letišti počítej s někiolikaúrovňovými kontrolami, vše trvá a ti u přepážek bezp. kontrol neumí slovo anglicky. pokud si budeš půjčovat auto, chtějí po tobě zálohu cca 500USD. V hotelech platíš také depozit, ale pouze slide z karty, cash neberou (já spal asi 3x v Sheratonu a vždy jsem měl problém je donutit, aby vzali cash, nerad dávám svoji kartu). Nevím, kam jedeš, do které oblasti, ale pokud poletíš přes Šangaj, tak je to chaotický letiště. beijing je na tom líp (Peking). Někdy narazíš na kontrolu baterií - kolega musel vyhodit power banku, která je ofiko zakázaná na palubu. Pokud poletíš vnitrostátní linku (což vřele doporučuji:-))) - připrav se na to,že můžes za letu i stát, tvoje místo může být obsazené:-) Stalo se mi.-))) Jinak zážitek jsou stravovací zařízení, doporučuji špunty do uší, oni strašně chlemtají, zejména polívky:-) Jinak jídlo dobrý, až na to, že téměř nesolí. Dej si specialitu . kačení kůži s lojem (málem jsem vrhnul:-((( )

Jinak cajk. jo, anglicky jim to mocnejde, snad jen hotely a někteří úředníci na letištích - mně se ztratil kufr a vyřiditm reklamaci mi musel až ten člověk, co tam na mě čekal. Jo - a určitě si schovej palubní lístek, někdy ho chtějí vidět při kontrole.
o 25.08.2017, 09:33 | kasko
Čína je relativně v pohodě a Zdeny60 řekl skoro vše podstatné.
Jinak ještě jedna specialitka a to v podobě toalet. Všude jsou nášlapy a většinou se dveře, resp. přepážka nezavírá :)

Jinak je fakt, že kontroly mají skoro všude, hlavně letiště na drogy, a po novu i power banky. Ty jsme museli vyhodit, resp. to bylo docela obtížné, abycho jim vysvětlili o co se jedná.

Jídlo je v pohodě. Řekl bych, že je některé lepší než u nás v Čechách...

A pokud tě vezmou na večeři /např. obchodní partner/, tak mají ve zvyku neustále dolévat veškeré, ale tím myslím veškeré tekutiny. Stačí, když se napiješ jen trošku a už je u tebe a dolívá.

Ještě taková zvláštnost, co tady ještě moc není. Každý, ale skutečně každý má v ruce telefon, od něj kabel do tašky, kde má minimálně jednu powerbanku, a neustále serfují.

To asi ve zkratce.
o 25.08.2017, 09:45 | Zdeny60
Ještě poznámka - jestli poletíš zpátky přes noc, jako že asi jo (přes paříž), tak chtěj místo na pravé straně - uvidíš Sibiřské hory a Sibiř jako takovou - já měl štěstí 2x, kdy bylo úplně jasno a bylo to zajímavý.

A v letdale se připrav, že furt někam courají a cvičí jogu za letu a ty nemáš možnost to zalomit. A pod nimi je za chvíli neskutečný bordel:-)Ale není to jako v Indii:-)))
o 25.08.2017, 12:16 | jedla
byli jsme v Šanghaji na jaře a na letišti v pohodě, žádná kontrola se nekonala a powerbanka prošla v pohodě.
jídlo je za mě dobré, nejlíp jsme se najedli v jedné z těch jejich samoobslužných jídelen, i když jsme vybírali jídlo jen podle vzhledu, protože angličtina se tam vůbec nepěstuje :-)
jinak bacha na veřejné wifi, bylo jich dost a neblokované ale všechny chtěli místní tel. číslo pro potvrzení, takže jakoby nebyly.
očkování žádné netřeba pokud neplánuješ pobyt mimo civilizaci.
provoz v Šanghaji neskutečný chaos, na chodce tam každý kašle, i na přechodu když máš zelenou tě auto s klidem nabere nebo tě mine stylem, že ti zrcátkem štrejchne o bágl na zádech.
slovník jsem hledal, ale nakonec jsem se na to vykašlal
o 25.08.2017, 12:40 | Knightey-
Neeee zadne dobre zpravy.
Tam letim pres: Praha - Moskva - Peking - Ningbo
Zpet letim: Tianjin - Sanghaj - Praha.
S tou AJ jsem to cekal ze budu v "prdeli"...
Musim se dostat potom z Ningba do Tianjinu nejak. Co jsem koukal, tak je to 1300km. Nejlepsi asi bude rychlovlakem teda.
Budu mit svuj telefon s CR simkou a internetem pro pripad nouze.
K tem penezum, vybery z bankomatu teda nefunguji?
A ktera mena je nejlepsi si tam smenit? Asi z USD co? Na nejaky EURa asi nebudou zvedavi co?
o 25.08.2017, 12:42 | Sau
K tem zachodom tam, bacha na ne - tak tak sem dobihal na autobusak, nasel zachody a samozrejme secky enom turecke, jak pise kasko. Inac to ale uz neslo, na byt bych to uz nezvladl. Tak sem vykonal co bylo potreba a zacal hledat jak splachnut. Nasel sem nejaku naslapnu paku, tak sem na ni slapl a.... zacala tect voda. Doted nevim jestli sem udelal neco spatne nebo to bylo pokazene, ale vody sa z tama pustilo tolik ze vzala ten muj vylozeny naklad, asi 2x s nim obkruzila tu misu a expres ho nasledne poslala do kabinky vedle :-) Samozrejme sa behem chvilky zacalo z vedlejsi bunky ozivat nastvane skrehotani jakehosi cinana, tak sem radsi rychlo padil pryc :) Abych to vysvetlil - jednotlive zachody od sebe byly sice oddelene drevotriskama, ty ale nesahaly az na zem ale zacinaly dobrych 30cm nad ni.
o 25.08.2017, 14:58 | Mr.Scully
Sau mě rozsekal :-D Úplně si představuju toho Číňana, jak nadává na dementní turisty, kteří neumějí ani spláchnout :-D

Já vím akorát, že do Číny jezdí jeden příbuzný a pravidelně tam má solidní průjmy, ale jezdí mimo civilizaci, tak možná ve městech je to lepší :-D
o 25.08.2017, 17:36 | Knightey-
Sau: pobavil fakt :D :D :D
Jak je to tam s internetem? Otevru normalne google, fcb, meseebgera a whatsapp atp? ;)
o 25.08.2017, 17:48 | Sau
Google funguje, ale cenzurovane. FB mi nejel vubec, kamaradovi na blackberry jel aspon messenger. Whatsapp netusim, nepouzival sem tehdy.
o 25.08.2017, 19:05 | Mr.Scully
Internet je samozřejmě cenzurovaný, komunisty by svoboda přístupu k informacím asi netěšila. Číňani jedou zásadně na VPNkách - korejský, japonský, americký. Ono je to teda asi nějak zakázaný, ale moc se to zřejmě neřeší.
o 25.08.2017, 19:32 | jedla
vyber z bankomatu jde v podstate bez problemu,ale jen nektery me sel az treti,uz si nepamatuju banku
na netu mi nesel fb,messenger,google,ani seznam,nastesti applestore v pohode,takze stahnout vpn a vsechno v pohode.
pres ceskou simku jsem net radeji nezkousel,cena 250/1MB me trosku odradila :-)
o 25.08.2017, 21:01 | Knightey-
Ach joooo :D Cim dal tim vic jsem nasranej, ze tam musim...

jedla: kdyz zadam VPN do Appstoru, tak jich tam je mraky, je to fuk kterou? :)
o 25.08.2017, 22:18 | jedla
měl jsem tenhle
[ Link ]
a fungoval bez problémů, ostatní jsem nezkoušel, byl jsem rád, že funguju :-)
jinak Číny bych se nebál, Šanghaj mi přišla jako trochu špinavější Tokyo, hodně vtipná je jejich televize a zvlášť zpravodajství, taková napodobenina CNN s propagandou jako bonus :-)
o 26.08.2017, 00:28 | Mr.Scully
Buď rád, že tam jedeš letos, příští rok mám pocit, že VPN sítě zakázali pod pohrůžkou trestů. Aby ses nepřipojil na Google a nešel do báně...
o 28.08.2017, 16:11 | Knightey-
Tak expresni vizum jsem dneska vyzvedl.
Zitra odlet... musim poresit jeste nejaky to VPNko.
Doufam ze iPhone 7 tam bude schopny se prihlasit k nim do site GSM :)
o 29.08.2017, 12:00 | jedla
hele iphone 5s i 6 šel v pohodě, takže se 7 by taky neměl být problém
o 30.08.2017, 07:25 | Knightey-
jedla: jojo jede v cajku i se 4Gckem :)

Samozrejme, ze jsem dorazil a moje zavazadlo je nekde v riti :D
o 16.09.2017, 19:21 | Zdeny60 | Upraveno: 2017-09-16 19:22:26
Tak jak bylo v Číně? :-)

Nedá-li Bůh štěstí, čeká mě Vietnam:-( A toho se docela bojim...Ale až v roce 2019. MOžná konec 2018.
o 01.10.2017, 18:01 | Knightey-
Zdeny60: nooo jako moje pocity jsou opravdu smisene...
Tam kde jsem byl, tak opravdu divne.
V tom prvnim meste - Ningbo na me vsude vsichni koukali jak na monstrum. Kdyz jsem sel po obchodakach, tak si me fotili, nataceli. Jak kdyby nikdy nevideli evropana (velkou roli hraje fitness asi teda). Z vytahu kdyz jsem vylejzal, tak jak me videli, tak se zastavili, rozestoupili a koukali na me jak kdybych mel nejakou lepru... A to nemluvim o tom, ze si me nataceli ikdyz jsem jedl v restauracich. Nebo kdyz po me porad koukala nejaka holka, kterou jsem pozdravil a rozpovidala se a div pomalu nebrecela, ze nikdy nevidela cizince a natoz ze by s nim mluvila....
No desny...
V Tianjinu to bylo uz lepsi. Ale stejne divny...
Hezka byla Velka Cinska zed. To se musi nechat, ze pravem to je novodoby div sveta :)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3045 sekund.