Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada Home hifi

 o Navštíveno 9306x o
o 15.09.2017, 12:46 | hanzy10
Ahoj kluci, vím že je tu pár hifi bláznů co tomu rozumí. tak vás žádám o radu.
Na fotce je mé první domácí audio.

Vím že to není žádný luxus,jak tu asi někteří napíší,ale je to mé první audio.
Repra: sloupy- Magnat 508, regálové 501, centr 513,sub magnat 25A
zesilovač: SONY STR-DG720

Chtěl bych změnu,uvažuji o Bowers Wilkins B&W DM602 S1

Jaký nato máte názor?
Bude to lepší změna?
zesilovač bude dostačující aspoň trochu kvalitou,při té změně?

Předem děkuji za názory. :)

foto k příspěvku  od hanzy10



o 15.09.2017, 13:23 | radek.613
Nu, já osobně si myslím, že BW si zaslouží k pohonu opravdu zesilovač, a ne "all-in-one AVčko", no a jako druhý, podotýkám zcela můj osobní vjem - méně je někdy více, pro mě "domácí hifi" není sestava šesti ani sedmi krabic s celkem patnácti akustickými měniči (nejen technicky, i esteticky je to průsr), ale naopak krabice max dvě, řádné kvality a osazení a kulturního živení. Nicméně nespecifikuješ CO pro Tebe to "domácí hifi" vlastně znamená - jestli ozvučení filmových stříleček a poslouchání spotů z reklam mezi TV pořady, a nebo reálný poslech opravdové hudby, a to ještě specifických žánrů. Taktéž je vhodné zvážit zda disponuješ či nikolivěk hudebním sluchem, případně jak kvalitně vyvinutým. Tak jak je dotaz položen, je celkem nešťastný, a použitelně na něj reagovat moc nejde....
o 15.09.2017, 13:36 | hanzy10
Radek.613 : tak já dříve měl jsem sloupy, ostatní jsem měl ve skříni, asi jen z důvodu nevyužití jsem je zapojil :)

No nějak náročný posluchač hudby opravdu nejsem. Filmy běží občas když je nato čas, jinak opravdu běží TV zvuk přes repra.
o 15.09.2017, 14:30 | radek.613
Tak na TV zvuk stačí nejspíš jakýkoli soundbar,ne?
o 15.09.2017, 14:49 | hanzy10
Takže chápu že je to zbytečný?
o 15.09.2017, 16:44 | Milhauzz
No hele, ono s tim hifi je to dycky boj :)

Hodne let sem se snazil postavit doma nejaky to hi-fi, az sem nakonec zjistil, ze na poradny poslouchani vlastne ani nemam cas a tak jsem nakonec postavil domaci kino, ktery si doma uzijeme vsichni. Zatim mam doma sestavu 4.2 (jo, dva woofery kvuli akustickemu pruseru kolem 70Hz jak nasvinu v miste kde je sedacka).

Zpet ale k BW. Mam starsi BW Matrix 803 a chteji holt trochu nakrmit. Volil sem proto cestu AV preampu a externi zesik. Cpu do nich Linn-ovskych 95w/8ohm a chtelo by to vic. Takze pokud chces "lepsi", at z jakehokoliv duvodu / snu / prani, asi bych se nejdriv zameril na to, jestli mam do nich co poslat = zesik. Jakejkoliv receiver - i ten tvuj, bude mit preamp-out, na ten poves nejakej koncak a mas jednu z moznosti, jak to resit. Proste AV jako preamp a amp jinej - pak se to i celkem dobre meni / zkousi / testuje :)

o 15.09.2017, 20:51 | Zdeny60
V tomto layoutu je cokoliv zbytečný. bedny v rohu, navíc u zdi... Vyhozený prachy.Podlaha jak zrcadlo...
o 15.09.2017, 21:14 | hanzy10
Tak urcite tam nejsou naplacnuty...jsou od zdi 20 az 30cm. Ale chapu na sledovani tv bude asi nejaky kvalitni zvuk kničemu. Ale diky za postřehy.
o 15.09.2017, 21:33 | radek.613
Rekl bych ano,je zcela zbytecne o upgradu smerem BW uvazovat, bud to nech jak to je, nebo to spis vycisti - ty bedny vyhazej, porid slusny uzky soundbar a maly aktivni sbw, a je to. To AVcko to ukrmi, slyset to bude
o 15.09.2017, 21:37 | hanzy10
Tak ja uz soundbar mel v hodnote asi 8tisic. To jste vsichni tak vasnivy posluchaci hudby? Vy neposlouchate běžny zvuk Tv přes bedny?
o 16.09.2017, 07:24 | Zdeny60 | Upraveno: 2017-09-16 07:24:47
V takto malé místnosti bedny 20cm od zdi a v rohu znamenástrašnou bouli na basech. Ve výsledku ti narostou frekvence někde kolem 70-80Hz, kde bude boule min. +3, ale i více dB a zvuk bude ubučený a uhučený. A čím holejší místnost, tím se to vše jen prohloubí. Moje dlouholetá zkušenost v ohlasti hifi (míním tím poslech, nikoliv prodej) mi říká, že je lepší radší investovat více do úpravy místnosti (postavení vybavení, snížení odrazů a dozvuků) a dostaneš daleko kvalitnější poslech s cenově přijatelným aparátem. Nenaspal jis, kolik m2 má tvoje místnost, nějakou dispozici jis taky nepopsal. A upřímně řečeno, ani s tebou zamýšleným modelm BW díru do světa kvalitního zvuku neuděláš. Bude to krok bokem, nikoliv nahoru. A pokud to myslíš se zvukme vážně, vyhoď to AV a pořid lsušný zesilovač, bazoš ji je plnej a k němu lsušný 2pásmový bedny na stojanech a dej je aspoň 50cm od zdí a rohů. budeš koukat - myslím, že ta místnost má do 15m2 a bedny s 13cm středobasem ji uhrají naprosto s přehledem.
o 16.09.2017, 12:26 | radek.613
Poslouchat běžný zvuk TV přes bedny? Proč proboha? Ehm, proč vůbec poslouchat TV....
o 17.09.2017, 01:18 | Tuner#2
Jak si mě zase Zdědy bere do huby :)) ono pokud jsi prodejce Hi-Fi, tak máš naposloucháno daleko víc jak našinec, který se k tomu dostane jen po práci... Co se týče B&W opět nesdílím Zdědyho postoj, je zcela mylný. Sám mám B&W DM603 S3 a ty bedny jsem si postupně vybral pro mou poslechovku po vyzkoušení řady jiný a mnohdy i dražších beden. 602jky hrajou taky slušně, je to není ani regál, ani sloup. Jsou docela velké a chce to kvalitní stojany. Zvukově to určitě bude posun, nicméně to krmení od Sony pro to nebude úplně vhodné.
o 17.09.2017, 07:15 | Zdeny60 | Upraveno: 2017-09-17 07:16:23
Tunere, ti jsi opravdu korunovanej hnňup. Kde jsem se o tobě byť písmenkem zmínil? Jsi paranoik a navíc absolutní dutohlav.

K tématu: jako prodejce máš - možná časově - naposlouchaný víc, ale furt jedno a to samý - podprůměrný krámy, pro které je hifi urážkou. Pochybuji že by pan majitel měnil soriment podle nálady a měl na kšeftu každej měsíc jiný železo. Pochybuji, že jsi prodával někde v KAS Audio a pod. To, že ty máš nějaký jebky od BW, vůbec nic neznamená - jsou to prostě průměrně hrající budky bez ohledu na to, že TY jis je vybral. Zakrněl jsi na entry-level BW a meleš o nich pořád to samý bez ohledu na realitu. Jeneže ty jis narcis, kterej nepřizná, že slovo HRÁT pro BW znamená o level vyšší řady a ani tam to ení bůhví co. Ale tobě něco říkat je marný, ty jis sebestřednej pitomec, neuznávající objektivní realitu. Piš si, coc cheš. Jako od "odborníka" bych od tebe čekal v první řadě v totmo vlákně reakci na uspořádání poslechového prostoru tazatele, ovšem ty jsi zaslepenej stihomamem a bliješ zcela od věci. Máš to těžký život, kamaráde...
o 17.09.2017, 10:40 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-09-17 10:43:37
Zdědy, těžký to je, ale ne život, ale diskuze s tebou. Píše o mě tady neustále jako o "odborníkovi", několikrát jsi se mě tady jakožto prodejce (nutno říci bývalého) snažil schodit "lepšíma" znalostma, ale bohužel tvoje znalosti a možnosti jsou proti člověku co byl 15let v branži značně omezené...

Pana Kalinu velmi dobře znám, několikrát jsme v našem studiu dělali oblastní výstavu v Plzni s Naim audio, Pass labs, kdysi dávno ještě dělal i Sonus Faber a i ty jsme tady měli. Stejně tak jsme spolupracovali s každým dovozcem, takže v rámci třeba měsíčního představení/odlastní výstavy jsem měl v práci opravdu dost času na to si naposlouchat prakticky vše se co oficiální cestou do ČR dováželo v naprosto stejných podmínkách místnosti, která byla koncipovaná jako lepší obývák (žádná nesmyslně přetlumená či upravená místnost, kterou si 99% lidí doma stejně neudělá, protože a) tam chtějí bydlet a b) by to manželka neskousla (to bývá ten větší problém). Ano sám pro sebe jsem si vybral entry level, protože poslochám naprostou všehochuť od taneční muziky z 90tek, přes rock s většinou odvětví, pop, ale sem tam si pustím i klasiku, jazz apod. Zkrátka kromě dechovky si rád poslechu vše a to i z české mnohdy opovrhované tvorby. Bohužel 95% těchto nahrávek je i na CD (ne opravdu neposlouchám MP3 či jinak komprimovanou hudbu) mizerné kvality a zrovna mnou vybrané DM603 S3 mají tu nádhernou vlastnost, že zahrají prakticky cokoliv bez toho aby to posluchače kvalitou urazilo, nedej bože otravovalo. To aparáty na statisíce prostě neumí... Tam se tě výběr CD z 500ks sbírky zdrcne na 20 - 30 poslouchatelných disků zpravidla od DCC, Chesky rekords, starší Terarc, něco málo od Deutche gramophon a tím jsi asi tak skončil. NE, opravdu NEchci takto skončit a být tak ochuzen o svou oblíbenou muziku...

Co se týče prostoru, nevím zda jsi se všimnul dveří, ale širší báze a lepší rozmístění beden bude v té místnosti tak aby se tam dalo i bydlet problém. Dělal jsem stovky instalací a mnohdy vyjednat s nvestorem 5 nedej bože 10cm dál od stěny byl obrovský problém, ale to ty nikdy nepochopíš! Ty seš zahleděnej do sebe a toho, že to co máš ty je to nejpší a všichni to tak musí mít a podřídit tomu v obýváku vše. To tak bohužel má jen hrstka lidí a těm bohužel toho ve finále k poslechu moc nezbyde viz. můj první odstavec.
o 17.09.2017, 16:34 | Zdeny60
nenéé, hochu, do tohodle mě naztaháhneš. Své jsem ti řekl a k tobě už není co dodat.
o 17.09.2017, 20:00 | hanzy10
Zdeny60: místost má 19m2... dá se říct ze obývák je prázdy je tam pouze sedačka a jídelní stůl ...na zdech mi nic nevisí.
Tak prostě nejvíce mi běží zvuk přes TV, koukáme s rodinou na vše co běží v TV no :D (filmy,pořady,hudba)
tak jsem myslel,že by se ktomu dalo pořídit nějaké slušné audio... nechtěl jsem prostě zvuk co vydává televize.
Pokud je ale blbost si něco pořizovat k obyč sledovaní,tak to řešit nemusíme a téma muže admin smazat :) ale jinak opravdu děkuji za rady:)
o 17.09.2017, 20:39 | hanzy10
Po jakých zesilovačích bych se tedy měl koukat? značky..parametry? zae upřímně nechci na poslech z TV dávat 30 000 za zesilovač :)
o 17.09.2017, 21:26 | Tuner#2
V levné kategorii je to skoro jedno, ale proti Sony jsou značky jako Denon, Yamaha, Pioneer zvukově lepší i tak. Je otázka zda potřebuješ 5.1 a nebude lepší pořídit lepší stereo zesilovač/receiver a posunout to zase o kus dál. To je ale hlavně o poslechu muziky, na poslech TV je to asi zbyteční jak sám píšeš.
o 18.09.2017, 06:50 | hanzy10
To ze je na fotce 5 repro neznamena ze to tak hraje,vyfotil jsem pouze co mam. Urcite neni problem poslouchat stereo,stejne stereo posloucham i ted.

Znacky mam tedy vypsane, a od jakych bazarovych cen uz to budou kusy co za neco stoji?
o 18.09.2017, 07:03 | hanzy10
Co model zesilovace Yamaha AX-396 ? Jak moc dobry oproti tomu ktery mam?
o 18.09.2017, 15:02 | Losky
Já nevím, ale na koukání filmů je ta sestava Magnatů v pohodě, ne??? Co jsem koukal, sloupy kdysi stály přes 20tis, což taky není málo.
Já teď tedy řeším to samé a chci koupit sloupy JBL Arena 180 s centerem (sub a surroundy mám) a tam jsem s cenou okolo 20tis a prostor cca 7 x 5 m. Mě by tedy spíš zajímalo, jak je to s poštovným z DE. Clo a DPH se neplatí.
o 18.09.2017, 15:53 | Georgedup
jen se zeptam co rikas na tyto repra?
[ Link ]
Jinak ja momentalne pouzivam na stereo AV Marantz SR7005 jeste made in Japan a jsem s nim nadmiru spokojenej jinak samozrejmne planuji potom vylozene na poslech nejake stereo,ale tam musim jeste trosku posetrit nebot cena je uplne nekde jinde a co se Repro tyka tak Wharfedale Jade 5 zatim postaci a na zacatek budou vhodna i pro stereo
o 18.09.2017, 16:37 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-09-18 16:40:39
hanzy10: Mě to bylo divná, proč máš ještě v předu regály, ale lidi jsou různý :-) Už jsem viděl na stereo i tři páry různých beden zapojené na jeden zesík. Totální zvukový průser. Co se týče ceny to se nedá říct. Musíš to vztahovat k původní ceně, roku výroby a výbavě co to má. Třeba za desítku se dá koupit špičkové AVčko co stálo kdysi 100tKč, ale je to už jen Dolby pro logic (rozumněj 20 a víc let stará mašina) a nebo naopak za desítku koupíš loňský model sice nabušený DD, dts v nejnověhších verzích HD zvuku, ale původní cena byla 15tKč a je to zvukově z bláta do louže... Zrovna 396tka je prostě úplně základní řada...

Georgedup: Já už to nějakých 5 let nedělám, ale Wharfedale starší řada Diamond hrála poměr výkon/cena velmi, velmi dobře, takže pokud to nepokazili, tak to bude dobrá volba. Tuhle řadu jsem neslyšel.

Losky: Otázka je co a co není pro někoho v pohodě... Podívej se na Zdenyho, ten je schopný poplivat i B&W, takže pak je otázka zda je v pořádku o tuctovém Magnatu říkat, že je v pohodě :)) Myslím, že i v levné kategorii je řada lepších, převážně anglických firem co hrají lépe a věrněji.
o 18.09.2017, 16:57 | hanzy10
Tuner: ne, jen proste foto co mam za repra.
Nechci tě nejak otravovat,ale jukneš treba na nejaky bazar a nehodiš par příkladu? Ja fakt nevim čeho se držet... nepoznam zda ten zesik je z tehle rady a druhy z te lepsi. Da se porisit nejaky slusny zesik za 5000,- ?
o 18.09.2017, 18:13 | Losky
Tuner#2: Já nejsem žádnej audiofil a x let jedu na regálovkách za 5tis a jsem spokojenej, páč jsem doma nic lepšího prostě nikdy neměl (v paneláku jsem to neměl ani za potřebí), tak si myslím, že ty JBL Arena 180 musí hrát určitě lépe jak obyčejná základní řada Heco:))))) Navíc si myslím, že když je to na filmy, že tam není potřeba až tak řešit tu super věrnosti, přeci jen tam jde dost o basy a žvatlání lidí.
Každopádně zase nejdu do nějakých Sony nesmyslů apod. a když chci něco kvalitnějšího, hodím na hlavu Audio Technicy a jsem spokojenej. U PC mám zase Bose Companion, což taky nejsou zase nejlevnější chrastítka. Prostě rád jedu někde na středu:))))
o 18.09.2017, 19:10 | Tuner#2
hanzy10: Nezlob se nemám na to čas a kromě hifibazaru a bazoše ani nevím kam na to, už dlouho jsem nic nepotřeboval. Ale klidně hoď pár linků a můžem porovnat. Nicméně za 5tKč to žádný posun proti Sony moc nebude.
o 18.09.2017, 19:22 | hanzy10
Tuner: cajk chlape :) mě stačí poradit, no ale jestli píšeš,že za 5 000,- nic extra nepořídím ... no :D
Yamaha AX-496 ? tohle je asi jen silnější že?
yamaha AX-596 ?


o 18.09.2017, 20:01 | Tuner#2 | Upraveno: 2017-09-18 20:02:31
hanzy10: JJ čím vyšší řada tím lepší. Nejde jen o výbavu, ale právě o konstrukci a použité součástky v koncovém stupni. Pokud by jsi oželel 5.1, tak je lepší sáhnout po stereo zesíku či receiveru. Zase jsi zvukově o kus výš při stejné ceně.
o 18.09.2017, 20:21 | hanzy10
jj já klidně pujdu do sterea,to není problem...a tyhle dva modely od yamaha už jsou slušný? nebo furt nic moc :)
o 18.09.2017, 20:58 | Tuner#2
596tka by už k těm Bowersům šla jako nutné minimum ;)
o 18.09.2017, 21:03 | hanzy10
Ale tak asi furt lepsi jak to AV co mam ne? Delali knim i dalkove ovladace? Protoze ani u te nizsi tridy je nevidim ze by je prodejci knim prikladali
o 18.09.2017, 21:05 | hanzy10
Tuner: jinak si važim tvych rad,samo i ostatnich co se zapojili ... moc dekuji.
o 18.09.2017, 21:36 | Tuner#2
Oproti Sony bude posun i levnější řada. DO se dávají ke všem AV reveiverům, z čelního panelu obvykle nenastavíš všechny funkce/nastavení.
o 20.09.2017, 13:10 | hanzy10
Tuner: a co zesilovač YAMAHA A-S301 BLACK ? stojí v krámě 10 000,- ? uvažuji že bych koupil teda uplně nový zesilovač. nebo prostě mám jí do starších strojů.
o 20.09.2017, 16:35 | Tuner#2
Neslyšel jsem, takže nevím. Je to přece jen už 4-5 let co jsem z oboru a je otázka jak moc to šidí. Samozřejmě se starším zesíkem co dnes bude za desítku a stával třeba 30 budeš někde jinde.
o 24.09.2017, 18:05 | hanzy10
at nezakládám nové téma. Rozhodl jsem se zainvestovat a tak nějak se rozhoduji co pořídit,jenže sám tomu nerozumím tak zase žádám o radu mezi dvěma zesikama

Marantz PM8003 VS DENON PMA-1500AE

který znich? výkon 70watt je dostačující?? neni to malo?
o 24.09.2017, 19:11 | Tuner#2
Za mě Denon. Sám mám doma PMA-925 což je takový předchůdce. Marantz není špatnej, ale má slabší kontrolu na spodku. Co se týče výkonu, záleží jaké repro k tomu budeš mít a jakou budou mít citlivost a složitost výhybky. V zásadě to na běžný poslech plně dostačuje.
o 24.09.2017, 20:29 | hanzy10
No tak zatím mi to poběží na tech Magnatech :D ale snad se je podaří prodat a koupit něco lepšího :) jinak ty zesiky co jsem zmínil už jsou slušné kousky ?
o 24.09.2017, 20:35 | Tuner#2
JJ to je železo v nové cenovce za 25tKč a třeba ta 1500vka hrála slušně.
o 24.09.2017, 21:22 | Pavel 528
mam na prodej nejake solidni zesiky,viz zde...

Treba NAD 317 ci Onkyo 8850

[ Link ]
o 25.09.2017, 07:59 | hanzy10
Pavel 528: koukal jsem co inzeruješ,ale hledám zesík s DO a to má ten Marantz a ještě neoriginální... :(
o 25.09.2017, 08:02 | Pavel 528
hanzy10:Marantz je prodany....jdu to aktualizovat

K tem DO:ono origo dalka je vetsinou v nic moc stavu,takze davam novou neorigo,ktera jde nahrat...Ohledne techto dvou zesiku,tak dalku umej,ale bohuzel ji nemam,abych mohl nakodovat novou....

Nicmene asi by se ty kody daly sehnat...
o 10.11.2017, 22:04 | Scream
Zajímavý počtení .-))))
o 10.11.2017, 22:41 | blázen
K poslechu hudby je receiver úplně k ničemu, protože jeho výstupní výkon je naprosto mizerný.. moje zkušenost.. pokud chceš poslouchat hudbu a užít si ji, receiver obejdi. Kup si kus něčeho, co umí opravdu zahrát.. Pokud teda nemáš obývák malý jako měl krteček .-)
o 11.11.2017, 07:18 | Zdeny60
Pane jo. Jenžo vono u rysívru nejde vůbec vo vejkon.
o 13.11.2017, 21:33 | Scream
konzumentům mainstreamový elektroniky těžko vysvětlovat.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3358 sekund.