Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: vyrovnani dluhu a hypoteky

 o Navštíveno 6677x o
o 20.10.2017, 09:03 | Knightey-
Mam takovy specificky dotaz. Treba to zde nekdo resil. Resi se tu opravdu dost veci.
Potreboval bych vedet, jake jsou zde moznosti.

Dva lide se rozesli po nejake dobe, meli spolecny hypotecni uver a rekonstruovali byt. Cili dost penez v tom ma kazdy.
Nastesti jsi vsechno psali ale sli vzdy pul na pul.
A ted se maji vyporadat. Kdyz odeje ON a nebo ONA z bytu, tak tomu druhemu by mel kazdy dat cca 900t kc.
Je to tak, ze ON tam zustal v byte a ONA odesla (prevazne jeho rozhodnuti, ktere ona respektuje).
Oba dva maji na sebe napsany HU a oba dva jsou zapsany na katastru jako majitele. Hypoteku splaceji 2 roky. Fixace je jeste na 3 roky.
A ted co je za navrhy:

ON chce aby se vyporadali mimo a to tak, ze ji vyplati 100T kc na ruku a zbytek bude splacet cca 10 let po 7t mesicne. S tim, ze udelaji nejakou smlouvu na to. Ale chce aby se ona vyvazala z HU a nechala vymazat z katastru a to ihned.

ONA samosebou chce aby dostala idealne tyhle penize ihned na ruku a chce aby jsi on vzal na to nejakou pujcku ci navysil HU (treba na rekonstrukci bytu atp) a vyplatil ji najednou.

A ted se nejak nemuzou dohodnout co a jak. Ja osobne bych mel teda rozhodne obavy, ze ON to tech 10 let splacet nebude treba. Prece jen si najde nekoho jineho a te nove partnerce se nebude libit, ze 7t mesicne pujde stranou, misto toho aby to slo do jejich rodiny.
Kdyz ona pristoupi na tyhle splatky a necha se vymazat z KU tak defakto nema nic a kdyz se ji rozhodne nesplacet po nejake dobe, jake ona ma moznosti potom to vymahat? Nedej boze kdyby se mu neco stalo a nebo se odstehoval do zahranici. Promlceci lhuta je 10 let na dluh tusim?

Navic ona kdyz bude chti nejaky byt, tak ted si bude muset vzit prave dalsi hypoteku a bude platit z toho uroky, ikdyz defakto ma penize akorat u neho (tech 900t kc). Coz je opravdu dost nefer. On za zadnou cenu nechce si vzit pujcku v bance a psychicky ji vydira, ze mu nemuze prece znicit cely zivot tim, ze se zadluzi nekde v bance.
A kdyz mu ona rekne, ze dokud nebudou vyrovnani, tak se nevymaze z katastru nemovitosti, tak na to rozhodne nechce pristoupit a ze jak ji muze verit... pritom on chce aby ona jemu verila, ze ji to splati vsechno.

Prijde mi, ze pro ni je dosti nevhyodne kdyz pristoupi na ty splatky. Jemu defakto zustal cely byt a ona odesla s par osobnima vecma. A ted by mela dostavat penize ve splatkach a zacinat kompletne od nuly? Kde ma pak jistotu ze ty penize ji doplati vsechny a jak se to eventuelne da vymahat? Existuje nejaka takova smlouva? V nove smlouve od banky kvuli prepsani HU je jasne napsano, ze nebude akceptovat vyporadani dluhu ve forme splatkoveho kalendare. Takze pro banku museji napsat papir, ze jsou jiz vyporadany aby mohli prepsat HU na nej. Coz kdyby tenhle papir potom pouzil u soudu, ma defakto splaceny dluh ne? A tim padem ji nebude muset nic dal vyplacet.

Kdyz mu ona nabidne, ze v tom byte zustane a vyplati ho, tak o tom nechce za zadnych okolnosit ani slyset.

Mate nekdo podobne zkusenosti a jak to dopadlo? A nebo napad, za kym konkretne dojit pro radu? Jako za nejakym pravnikem ci nejakou organizaci, ktera se na tohle specializuje?


o 20.10.2017, 09:12 | DaveF | Upraveno: 2017-10-20 09:14:29
splatky jsou podle me blbost, proc by s tim mela souhlasit ?

1. nejak prevzit tu pulku hypoteky + vyporadani - samozrejme pokud jsou prijmy, jinak smula
2. prodat + vyporadani
o 20.10.2017, 09:24 | AllInOne
necetl jsem to cely..ale vyplatit uverem a ten at si splaci osoba
o 20.10.2017, 12:11 | DaveF | Upraveno: 2017-10-20 12:11:23
jsem si to jeste precetl cely, pokud on nechce prevzit ten dluh a vyplatit ji , tak urcite pravnik
o 20.10.2017, 12:11 | Kamil07
At ji to zaplati cele hned z nejakeho uveru, nebo kdyz nema jak, tak prodat a co zustane, to si rozdeli.
Jina varianta neni, podle me ji chce ojebat, proto tohle nabizi.
o 20.10.2017, 23:23 | Octávák
Jedině jako Kamil. Pokud má šanci vyplatit, tak ať to udělá jakýmkoli způsobem ihned, pokud ne, tak prodej a rozdělit si či zbyde. Splátky jsou těžká utopie
o 21.10.2017, 02:28 | kozlustechnykus
Pravnik, pravnik, pravnik...

Pokud on chce neco dat ted a pak splacet, ale ani omylem nechce slyset na to same od ni, tak to sakra smrdi.
"On za zadnou cenu nechce si vzit pujcku v bance a psychicky ji vydira, ze mu nemuze prece znicit cely zivot tim, ze se zadluzi nekde v bance."
Nasrat, pokud ten byt chce, at si to zaridi. Pokud ten byt chce, tak se musi vyplatit. Nechapu, co se tady resi. Kdyz jde o muj podil za 900k, tak okamzite naklusu za poradnym pravnikem a kdyby to melo stat 20-50k, tak za poradnou "jistotu" me to staci.
o 24.10.2017, 08:41 | Knightey-
Diky moc vsem za postrehy. Informace predany.
V pripade vyplaceni dluhu, muze ON si navysit o tu castu to hypoteku? Treba na nejakou tu rekonstrukci bytu? Asi tezko co?
A bezucelovou pujcku ve vysi cca 900t kc dneska moc bank nedava...
o 24.10.2017, 08:56 | Only_One
ON si refinancuje HU na celou částku a vyplatí ji.
Jinak prodat byt, zaplatit HU a dělení 50/50. Na nic jiného bych nepřistopil.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3175 sekund.