Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Byl někdo v Xiamenu?

 o Navštíveno 6737x o
o 24.10.2017, 17:25 | Only_One
Mám jeden den stop over v Číně a chtěl bych projít město. Docela by mě zajímalo jak se tam ideálně pohybovat a jak tam s penězma, zdali vybrat z bankomatu, nebo akceptují třeba i dolary nebo platební karty - což asi u stánkařů s jídlem nebude že? Tak nějaké tipy, zdali tu někdo byl a může pár tipů říct, co by za ten den stálo.
Dík :-)


o 24.10.2017, 18:39 | Zdeny60
Dolarem nikde na ulici nezapaltíš. V bance, pokud půjdeš měnit zpátky jejich chechtáky na USD (ptž nic jiného nemají), taky nemuís mít. Platba kartou bez potíží tam, kde jsou na ně zařízený. Výběr prachů v bance je procedura na hodinu, pod eskortou a podepisuješ asi 5 papírů, na kterých nevíčš, oč jde (titěrné písmo v čaji a ještě titěrnější v AJ).

V tomto městě jsem nebyl, ale počítám, že to bude to samý, jako ostatní, kde jsem byl (GangZhou, Hiang Seng, Šangaj, Zibo atd... Vše na 1 kopyto. Miliarda lidí, stejnej bordel:-) (Rozuměj lidína ulici jako máku, večer ulici nepřejdeš od 5 do 24), ráno od 7-11 to samý. V bočních ulicích koupíš krokodýla, pappoušky, zebry, zinkový rakve... :-)K tomu tkaný koberce, zrní, všemožný koření, mopedy:-))) prostě Čína... Vedle stojí gigamarket na mobily o 5 patrech nad zemí a o 5 púatrech pod zemí na zahn utý televize všech možných i nemožných znček a cen....Jestli tam narazíš na pagodu, tak to je asi jediný, co mě zaujalo. Jinak nic.JKo - a nepouštěj se na vlastní pěst taxíkem:-) Já to udělal a jsem rád, že jsem se zase našel:-)))On mi na všechno kejval,. že rozumí a přitom jel úplně do řiti - a to jsem chtěl jen na speedtrail station:-)
o 25.10.2017, 08:17 | Only_One
a dá se tma vybrat ta jejich měna v bankomatu? To jsem se nikde nedočetl.
Mám v plánu okruh v dosahu metra, což by mělo eliminovat taxikáře, na které nemám v žádné části světa nervy :-D
o 25.10.2017, 08:26 | jedla
vybíral jsem z bankomatu v Šanghaji a musel jsem vyzkoušet asi 3 a teď ti nepovím, od který banky ten bankomat byl, ale je to bez problémů pokud natrefíš na ten správnej. mají tam i takové, co se tváří jako klasický bankomat, ale umí jen převádět peníze bezhotovostně.
o 07.12.2017, 07:59 | Only_One
Tak pár zážitků z Číny :-). Byly jsem tak fakt jen na skok, 6-7 hodiny couračka ve městě, i to stačilo zažít hodně :-)

Po imigrační kontrole je poslední anglicky psané slovo EXIT na dveřích. Tak to skončí jak mávnutím proutku a anglicky za dveřma letiště nikdo nevládne a pravděpodobně ani netuší, že je něco za hranicema Číny :-D

Ad peníze - platba jen jejich šušní - nutné použít bankomat, vypadá stejně jako u nás, nicméně není na tom jedinej text anglicky. Je to takovej bobřík odvahy, jestli když se tam ta karta strčí, bude na další stránce volba jazyka nebo ne, ale naštěstí byla.

Pak už platí text od Zdenyho, přesně jak píše o tržištích v bočních ulicích, tak to bylo i v tom samém pořadí. Mrtví maso, živé maso, položivé maso, vařené, smažené mezi tím prodejna mobilů, hadry, hrnce, mrtvé maso, mobily ..

Motorky v xiamenu jen na elektriku, všechno jednostopé na baterku. Auta mraky hybridů a elektro asi doména toho Xiamenu.

Zajímavé to vidět, je to hodně jiné.

Jo a vstipné bylo, že xiamen píše, že má tři linky metra, akorát až tam jsme zjistili, že dvě z toho ještě nejsou vyvrtané a ta jedna co měla být v provozu měla 30stanic v opravě nefunkčních :-D takže tam metro teď není :-D i když píšou že je

o 07.12.2017, 16:32 | Zdeny60
A co let nějakou vnitrostátní linkou - byl? :-)))
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.333 sekund.