Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Základy domu

 o Navštíveno 7003x o
o 19.11.2017, 09:14 | ps
Zdravím,

připravujeme projekt domu a pomalu se začínám zabývat realizací (svépomocí). V projektu máme v horní části domu (bungalov) základovou desku položenou přímo na železobetonové pasy (bez ztraceného bednění).

Přemýšlím do čeho ty pasy vylít, jelikož pod deskou má být ještě 30cm drceného kameniva. Jednou z možností je nějaké bednění, já přemýšlím to vylít do Perimetru XPS z obou stran.

Jak jinak to realizovat, když bude potřeba vybágrovat pasy + ještě pak vevnitř 30cm štěrku. Přijde mi "složité" udělat 50cm výkop, do toho hodit železo, zalít betonem a pak ještě vevnitř po celém vnitřku odbágrovat 30cm zeminy? Nebo je to tak normální?

Díky


o 21.11.2017, 07:23 | Pglock
Brácha todle řešil 3 roky zpět.

Po veškerých tědlech opičárnách s "novodobejma deskama" to skončilo stejně u základů postaru.

Jinak šikovnej bagrista by s tím neměl mít sebemenší problém.

Jestli dobře chápu, tak obvodový a nosný zdi železobetonový pásy a zbytek podsyp + beton.
Šalování není žádná věda - prkna desky a jedeš.

A jestli ti můžu doporučit, tak beton na základy si radši míchej sám. Známýmu minulej týden dovezli mix na podlahy a když to tam nasypal, tak z betonu vyjela voda i s cementem a hotové. Firma se k tomu postavila týdení odmlkou a následně nafalšovanýma protokolama. Technik ten den přiznal, že to posrali, o dva dny později již bylo vše v pořádku dle vyjádření technika. Jen pro představu škoda cca 300tis Kč (zalitý podlahovky, beton vyhrabe i slépka), betonárka nebyl žádnej vesnickej jouda.
o 22.11.2017, 07:30 | DaveX
Pglock: Znám lidi, co si v dnešní době míchali beton do základů sami a někteří i celé desky. Už by to tak nikdy neudělali. Já dokončil desku minulý pátek, přijeli 3 domíchávače, za 2 hodiny byla deska hotová.

Jinak nechápu, když si už na začátku všimli, že něco není v pořádku, proč to teda vybetonovali celé?
o 22.11.2017, 08:47 | Pglock
Nevím, nebyl jsem u toho. Na todle ti nedokážu odpovědět.

Samozřejmě, je to pohodlnější. Já jsem zastánce toho, že vim co v tom mám.
o 22.11.2017, 08:58 | Lucni.konik
Základy a desku zásadně mixem..........dělat to růčo, tak se z toho člověk posere a dělá to "tejden"....
o 22.11.2017, 11:38 | CervinVega
rozhodně mixem, ručně středověk i větší prostor pro chybu... Známej pasy neřešil, udělal silnější desku a bez problémů (samo to nedávám jako návod každému a pro každou stavbu - dost těžko to půjde ve svahu, ale na soudržném podloží na rovině bych se toho taky nebál)...
o 23.11.2017, 13:09 | AR
tak samo domo to samo míchat jde, a dokonce to netvrá týden, ovšem chce to vybavení, míchačka z hobby marketu není to pravé ;) ale míchací lžíce na smykáč apod. je už jinčí kafe.
o 24.11.2017, 20:14 | oranger
Možná blbej dotaz, ale proč tam nemáš to ztracený bednění? Bez něj mi to přijde víc sraní než užitku. Je to kvůli úspoře?
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.317 sekund.