Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > TP Link MR3040-wifi modem

 o Navštíveno 6677x o
o 04.12.2017, 19:28 | Zdeny60
Lidi dobří, nemáte někdo doma ve skříni zbytečný tento wifi bateriový modem? Eventuelně technicky shodnou náhradu? Nutné je ale napájení z baterie. Tip, kde ho ještě sehnat,uvítám a odměním.
Díky všem.


o 04.12.2017, 23:05 | KaZaN
Mám 5350ku
o 04.12.2017, 23:14 | Šestikule
Amazon: [ Link ]
Pripadne ebay par pouzitych v nabidce.
o 05.12.2017, 18:14 | Zdeny60
KaZaN: splňuje parametry, co 3040? Jsem v totmo oboru naprosto mimo.

Nákup ze zahraničí neumím zaplatit. Díky za tipy.

Nakonec to asi dopadne na 2030 a ext. baterii.
o 05.12.2017, 20:03 | KaZaN
Zdeny60 Tak spíš jaký máš požadavky, že jo, je to prostě 3G modem s wifi s baterkou a nabíječkou.
o 05.12.2017, 21:32 | Šestikule
V pripade potreby nemam problem Ti to na Amazonu koupit. Kdyz tak se ozvi.
o 07.12.2017, 16:30 | Zdeny60
Díky všem za rady - dnes objednán modem od D-link. Snad to bude fungovat...
o 16.12.2017, 08:09 | Zdeny60
Tak jen pro zajímavost, jak se vyvíjela kausa propojení Nikon D810 s Android zařízením.

Jak známo D810 nemá vestavěný wifi modem. To z důvodu, nyní cituji výrobce - aby nedocházelo jednak k interferencím s citlivými obvody aparátu a jednak, že má celohořčíkové tělo, takže by signál wifi nemohl procházet". Toliko citace.

Majitelé D800/810 to řeší pomocí externího Nikon modemu, ovšem kdo by za něj dal přes 25.000Kč??? Proto vymysleli hoši chytré a levné řešení pomocí udělátka v podobě aplikace qDSLRDashboard a připojení externího wifi routeru, konkretně TP MR 4030. Leč ouha, ten se už nedělá! proč taky, vždyť to byl celosvětově nejobolíbenější externí router/modem atd... Navíc jeho zásadní výhda spočívá v tom, že má interní akumulátor=lze jej použít snadno v terénu. Po progůglování všech možných diskuzí jsme zjistil, že:
mr4030 je v Německu na ebay za cca 160EUR a jak píše kolega Šestikule, je i na Amazonu, a to za podobnou cenu. Tam neumím zaplatit, ale to je mimo tento problém. Hledal jsem dál a našel zařízení od D-linku DWR-730, který dle intzernetového popisu má zcela identické funkce. Zařízení jsem tedy zakoupil za cenu asi 1500Kč (což je rochu jinde, než Nikon adapter a než i TP link na Amazonu). Radost z navázání spojení mezi modemem a mým chytrým telefonem byla o to větší, když jsem u kamaráda odzkoušel ovládání jeho aparátu D7200 zcela bez nejmenších obtíží v plném rozsahu tak, jako bych jej ovládal z těla aparátu. Zapnu, naběhne spojení a fotím. Natěšen jsem doma potřeboval už jen vhodný USB/mikorUSB kabel, který nemám nebo aspoň redukci USB samice/USB3 mmikor samec. Tu jsem koupil u nás na vsi. Opět povzbuzen úspěchem jsem letěl domů zprovoznit spojení. Jenže - bohužel NIC. Aplikace qDSLR hlásá, že nelze najít DDS server. Tyto hlášky jsou přes moje chápání a požádal jsem o podporu našehi IT specialistu v domění, že poradí. Neporadil, nemaje tušení, co udělat, aby to rozdchodil. PO týdnu pročítání US for (zajímavé, že evropská fora o tomto nehovoří), jsem pojal podezření, že trik není jen v samotném modemu od TP linku, ale že je třeba nainstalovat jakýsí další software do něj. Ten jsem našel, bohužel opět slepá ulička - tento sfot nepodpotuje zařízneí od D-linku. Výsledek je tedy ten, že mám doma nový pouze odkoušený modem od D-linku, který chci dnes vrátit (což doufám půjde), ale stále bádám, jak rozchodit aplikaci aspoň přes kabel, když už jsem si tedy koupil softare qDSLR... Ten samosebou také nechodí, pouze hlásí - vyhledává se usb zařízení. Do nekonečna. Další hodiny bádání na netu, abych zjistil, že lze získat přímý kontakt na autora dané aplikace, jemuž jsem tedy ihned napsla v pozdní včerejší noční hodině mail. Dotaz zněl, jak rozchdoit dané spojení s daným železem. Odpověd byla prostá: wifi nejde (/viz důvody výše) a přes kabel ano, PAKLIŽE budu mít OTG USB kabel. Opět termín, který jsem už v diskuzích zahlédnul, no nepřiklkádal jsem mu význa,což byla chaba. Nyní už vím, že bez tohoto OTG kabelu to také nejde. Takže nacházím se popd vrcholem Matterhornu, obrazně řečeno, a zakoupím ještě redukci USB2/usb3mikor OTG a pak už doufám bude lze ovldádán D810 aspoň přes kábl.

A nyní pointa: nechápu, proč výrobci SF či tabletů nejdou stejnou cestou, jako výrobci stolní zařízení, kde spojení přes usb kabel funguje naprosoto precizně např. přes program CameraControlPro a jiné. Celý vtip je totiž v tom, že normální usb kabel nemá na rozdíl od OTG kabelu propojen pin 4+5, čímž samosebou SF či tablet nepozná, že se má chovat jako master zařízení a má rozpoznat externí USB device.

Jinak existuje krásné zařízení CameraRanger (Cam ranger) v ceně cca 6500Kč v přepočtu, které běží na stejné platformě, jako TP link MR4030 a dokonce má stejnou krabičku a vzhled, ale autor dal na trh báječný software na ovládání aparátů a kamer. Na YT je řada videí, co se pomocí toho dá dělat. To qDSLR zatím neumí.

Tak jsen toliko o tom, kam člověka touha po externím a levném monitoru zavede. Dnes vím, co to je OTG kabel, vím proč to nefunguje a taky vím, že musím utratit minimálně 160 éček, aby to fungovalo tak, jak chci.

Chápu řadu otázek některých zdejších členů, k čemu mi to bude, když neumím fotit a ať se to napřed naučím. Ale o tom to není, tohle je už boj kdo z koho. A prostě chci, aby to fungovalo tak, jak tento odkaz:Youtube video:

o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3394 sekund.