Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Audio/video problémy

 o Navštíveno 7061x o
o 01.01.2018, 17:29 | Mr.Scully | Upraveno: 2018-01-02 00:01:19
Nový rok jsem zahájil několika faily a potřebuju trošku poradit aspoň v nějakém bodě :-)

1. Nesychnronní zvuk a obraz mezi TV a soundbarem (obojí Panasonic, špičkové modely 2017). Zvuk je většinou POZDĚJI než obraz. Našel jsem spoustu nastavení, jak zvuk ještě více zpozdit, ale nejde to kupodivu obráceně :) Našel jsem různé články, že spojení HDMI (ARC) už v principu hrozné a že to mám propojit optickým kabelem, což jsem udělal (nemyslím, že to pomohlo)... každopádně situace je taková, že některé programy jdou OK, některé s drobným zpožděním, některé s velkým zpožděním. Je normální, že třeba z Astry (DVB-S) mi na ČT4 Sport HD jde zvuk skoro dobře (nepatrné zpoždění v řádu milisekund, to přežiju) a že třeba ČT1 HD má zpoždění snad sekundu? V rámci stejného satelitu? Zpoždění má třeba i blu-ray (třeba čtvrt sekundy, otravné). Možná by to vyřešil receiver, ale ten už nechci, jednak se mi nikam nevejde a jednak jsem rád, že mám aktuálně jeden ovladač na všechno.

2. Pustil jsem si blu-ray Robbieho Williamse (Knebworth 2003, nějaká aktuální sběratelská reedice) a obraz je trhaný. Zvuk je zpožděný, ale to souvisí s bodem 1 :-) Víc mě zarazil ten trhaný obraz. Může být nějaké nastavení BD nebo TV, které tohle způsobí? Obojí Panasonic, aktuální firmware. Spojení přes HDMI kabel, zkusil jsem dva. Přehrávání vyzkoušeno i na PS4, trhaný obraz taky. Že by prostě chyba toho konkrétního vydání? Třeba u obrazu z velké dálky (z helikoptéry apod.) to poznat vůbec není, ale když je nějaký akční pohyb zblízka, tak to znát je dost. Jakoby obraz každý dvě sekundy lehce zamrznul a pak se zrychleně zase rozběhnul.

3. U počítače mi přestalo fungovat spojení optickým kabelem mezi repro Jamo a základní deskou. Přes cinche/jack to jde. PC propojení optikou nepozná - hlásí mi, že žádná repra nejsou připojeny. S tím asi neudělám nic, je to prostě HW závada na desce nebo v repro? Nebo nějaký nápad, jestli nějaké nastavení...

4. Synchronizace Mobil (S7 Edge) -> Fotky Google -> Google Disk -> PC. Zvykl jsem si na tuhle věc, všechny fotky z foťáku se mi přes WiFi kopírujou na internet a pak vlastně zpátky do PC přes synchronizaci. No poslední měsíce se mi zkopíruje třeba 75% fotek, zbytek ne. Žádné pravidlo jsem v tom nevypozoroval. Nesetkal se s tím někdy někdo? Androidí mobil mi fotky uploadne na internet správně všechny, ve Fotkách Google je vidím, ale zpět do počítače mi přijde třeba jen tři čtvrtiny fotek. Udělám na výletě dvacet fotek, ve Fotkách Google je jich dvacet, Google Disk mi jich 15 pošle zpět do PC a hlásí, že je vše hotovo a správně. Nechápu :) Nesetkal se s tím někdo?

5. LCD monitor u počítače mi po zapnutí počítače bliká třeba deset minut, než se ustálí. Vždycky se zapne, vypne, zapne, vypne... a až po deseti minutách mi začne fungovat. Kabelem to není. Co jsem googloval, tak odcházejí asi nějaké kondíky? Takže asi vyhodit, co (levný 21" monitor, který i nový stojí dvojku).

Nejvíc mě štvou body 1 a 3, zbytek není podstatný...


o 01.01.2018, 19:08 | Tuner#2
1. Zpoždění nastavuj ve zdroji signálu. Je otázka zda TV tohle bude umět pro jednotlivé zdroje signálu odděleně?

2. Projdi nastavení v BD, koncert může být natočený ve 24p a tam pak můžou při špatném nastavení vznikonout problémy. Bohužel už kdysi to každý výrobce značil jinak a i jinak se to chovalo. U TV máš co se týče obrazu vše vypnuté? Všechny ty kurvítka na plynulejší obraz, vyšší ostrost apod. na tohle mají vliv a zpravidla obraz pokurví než vylepší :)

3. PC si nemá podle mě jak osahat, že na druhém konci optiky jsou repro. Nemáš zlomený kabel?

4. Netuším, nepoužívám...
o 01.01.2018, 21:22 | P.E.T.R
Panasonic TV umí nastavit zvuk pro každý zdroj zvlášť. Alespoň na mojí to jde, snad to na nových modelech zachovali, už jsem to dlouho neřešil. Já to mam tak, že vybereš zdroj a pak přes tlačítko Option si můžu nastavit zpoždění i posunutí vpřed. Jestli jde i každý program zvlášť jsem nikdy nezkoušel.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3287 sekund.