Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak na dotace EU po "česku"

 o Navštíveno 6774x o
o 12.02.2018, 07:57 | CervinVega
Kdo někdy vystupoval na M Veleslavín, nedej bože čekal na MHD směr letiště, ví jak tristní situace tam panuje...

Terminál na Nádraží Veleslavín – V roce 2008 byla podepsána deklarace k výstavbě modernizované železniční tratě z Prahy do Kladna s připojením na letiště Ruzyně. V dokumentu stálo, že trať bude zmodernizována do konce roku 2013. Od roku 2010, kdy bylo zřejmé, že se rychlodráha na letiště stavět nebude a nevznikne tak ani plánovaný dopravní terminál Dlouhá Míle, začal Dopravní podnik připravovat alternativní řešení v podobě terminálu u budoucí stanice metra Veleslavín. Dvě patra autobusového terminálu měla být určena pro autobusy a další tři patra pro garáže P+R, které měly nabídnout stání pro 600 aut. V roce 2012 se pražští radní rozhodli z úsporných důvodů zmenšit terminál na 120 stání. Celkové náklady na prodlouženou trasu metra A byly 19 miliard korun, přičemž příspěvek z fondů Evropské unie měl činit zhruba 7 miliard. V následujícím roce 2013 ale magistrát rozhodl, že autobusový terminál za zhruba 1,3 miliardy korun nepostaví, a že místo něj vybuduje pouze parkoviště pro 90 aut a povrchové stanoviště autobusů za 50 milionů korun. Radní totiž došli k přesvědčení, že Evropská unie stavbu terminálu pro vydání dotace nepožaduje. A tak se dobrá věc podařila, Praha ušetřila, terminál za miliardu se nepostavil, auta ze středních Čech parkují všude možně a Praha oněch sedm miliard od Evropské unie stále nemá. A lidé, místo aby nadávali na Hudečka a spol., nadávají na blbé projektanty, kteří nedokázali naprojektovat jezdící schody pro cestující na letiště. Ty schody, které by nebyly potřeba, kdyby autobusy zastavovaly v naplánovaném terminále v prvním podzemním podlaží a cestující by pokračovali bezbariérově rovnou na eskalátory vedoucí na nástupiště. Stanice Veleslavín byla zprovozněna v dubnu 2015. Teď bude dvojice pohyblivých schodů zabudována do současného pevného schodiště. Náklady se odhadují na 33 milionů korun. Stavba začala 1. listopadu 2017, hotovo má být v dubnu 2018. Než se eskalátory spustí, budou v dalším nejbližším výstupu z metra lidem s kufry dál pomáhat nosiči. (zdroj: [ Link ] )


o 12.02.2018, 08:30 | crestik
místo pohyblivých schodů mohlo být třeba 33 laviček :-)
Nezbývá, než si ze všeho dělat jen srandu. Je skoro nepochopitelné, jak mohli před x lety vybudovat metro nebo D1 se všemi těmi mosty. Taková zběsilost je dneska prostě už nereálná. Nějak mě nenapadá, co velkého se za posledních 20 let vybudovalo...tady v okolí budou ze 4pruhu dělat pokračování D1. Délka 12km, realizace 4 roky, a dalších 6 už se to snad plánuje.
o 12.02.2018, 08:44 | Only_One
jo, tenhle konkrétní dopravní uzel je místo, kde jsem byl jak Alenka v říši divů s padnutou čelistí, že je možné, aby se něco postavilo tak špatně.
rozhodně to bude legendární případ úřednické blbosti. Něco co by mělo být zarámované, celosvětově prezentované jako ostuda na druhou a zcela holá imbecilita vedení hlavního města.
o 12.02.2018, 09:29 | CervinVega
nejlepší na tom je situace, kdy si dovolíš jako občan či dokonce resident oslovit úředníka :-)

moje komunikace (číst odspodu):

Rozuměl jste správně, já tyto informace nemám, do stavebních řízení nezasahuji, ani se k nim nevyjadřuji.

Pěkný den!

Pavla Úlovcová, ing.

koordinátorka protihlukových opatření
Magistrát hl.města Prahy
odbor evidence, správy a využití majetku
odd. právních činností

-----Original Message-----
Subject: RE: FW: Odp: Protihlukové bariéry při ul. Evropská

Dobrý den,
rozumím správně vaší odpovědi, že z vaší pozice koordinátorky protihlukových opatření pro Magistrát hl.města Prahy nemáte žádné informace týkající se stavebního řízení a návrhu snížení hluku z nově budované rychlodráhy v úseku Nádraží Veleslavín - Praha Ruzyně? Město Praha nebylo účastníkem stavebního řízení a nevyjadřovalo, mimo jiné k dopadu navýšení provozu?
Nicméně děkuji za ostatní informace, na SŽDC se obrátím rovněž.
S pozdravem,

---------- Původní zpráva ----------
Předmět: RE: FW: Odp: Protihlukové bariéry při ul. Evropská

Dobrý den, pane ,

z odboru dopravních agend mi byla přeposlána Vaše elektronická komunikace s formulací ".... předáváme Vám ......k dalšímu využití...". Nevnímala jsem to tedy tak, že je očekávána přímá odpověď.
K předpokládané ochraně železniční trati se nemohu nikterak vyjádřit, je to záležitost Správy železniční dopravní cesty.
Doposud nebyla žádná protihluková clona na Evropské plánována. Nicméně v nejbližší době bude Ministerstvem zdravotnictví ČR předána hl.m. Praha aktuálně zpracovaná Strategická hluková mapa aglomerace Praha, která bude podkladem aktualizace dosavadního Akčního plánu snižování hluku pro aglomeraci Praha z r. 2008.
Váš podnět spolu s dalšími bude předán zpracovateli akčního plánu k prověření realizovatelnosti a účinku protihlukového opatření.

Omlouvám se tímto za prodlevu v odpovědi. Vzniklo to nedorozuměním.

Pěkný den!

Pavla Úlovcová, ing.

koordinátorka protihlukových opatření
Magistrát hl.města Prahy
odbor evidence, správy a využití majetku
odd. právních činností
o 12.02.2018, 09:37 | CervinVega
Nebo z M Holešovice (působivé zákoutí mezi WC a zbytky po telefonních automatech... po roce jsem jim hodil na FB fotku stejného místa, vše vypadá naprosto stejně):

Dobrý den, reaguji na vaše doporučení z FB profilu, kam jsem dne 1. 5. 2016 v 15:48 umístil fotografii, dokumentující obrázek, který se naskýtá mnoha turistům, bezprostředně po opuštění vlaku, metra či autobusu. Jedná se o zákoutí někdejších veřejných telefonů vedle WC. V provozu je jediný, ostatní 3 prázdné držáky slouží jako popelníky či sběrače zvratků a špíny.
Proč je celý prostor vestibulu špinavý a stěny připomínají gheto je mi rovněž záhadou (DP neplatí úklidovou službu?). Na stěny nikdo nesáhl hádám několik let.
WC je další kapitola - za poplatek 10,- Kč vás oblaží obsluha ignorací, zjevně si vědoma svých kvalitních služeb. Mísy vám skutečně dopřejí nevšední zážitek, celé WC bych doporučil zařadit do programu Matějské pouti, někde mezi Stezku odvahy a Strašidelný hrad. Věřím, že DP má pracovníka, který přebírá placený úklid od firem a někoho, kdo kontroluje kvalitu placených služeb na WC. Nebo jde o cílený způsob prezentace hl. m. Prahy a DP nejen turistům?


Vážený pane ,
na základě podnětu byla uskutečněna, s firmou provádějící smluvně úklid pro Dopravní podnik hl.m. Prahy a.s., dohoda o okamžité údržbě prostoru, spadajícího do odpovědnosti jednotky Provoz Metro. Žádáme o nadstandardní údržbu prostor stanice Nádraží Holešovice.

Za zjištěné nedostatky se Vám omlouváme.

Další zmiňované nedostatky nejsou v majetku či správě DP. WC patří do vlastnictví a tedy i do správy společnosti České dráhy, a.s. DPP hl. m. Prahy provozuje WC ve stanici metra Nádraží Holešovice v uliční úrovni v místě odjezdů autobusového spojení směr Letňany/ZOO. Veřejné telefonní automaty pravděpodobně firmě O2.

S pozdravem
Zdeňka Králová
referent
Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost
o 12.02.2018, 09:52 | CervinVega
Nebo z M Veleslavín :-)

Dobrý den, na zast. Praha - nádr. Veleslavín jsem prakticky každý den vystaven stejné situaci: převážně turisté, čekající na autobus linky 119 směr letiště, si zapálí cigaretu v prostoru zastávky, následně nedopalek odhodí na zem a nastoupí do autobusu. Pochopitelně ti slušnější na výzvu o nelegálnosti počínání reagují poodstoupením stranou, nedopalek však na zemi logicky skončí stejně, protože nejbližší odpadkový koš je na opačné straně (u výstupu z metra). 1 - Můžete prosím umístit na gabiony, které tvoří opěrnou zeď zastávky alespoň 70x300cm velký nápis v angličtině, ruštině, italštině a španělštině, který turisty informuje, že je kouření na zastávkách v ČR zakázáno? 2 - Vyznačíte na zem pruhy/prostor pro ostatní-nekouřící účastníky MHD (piktogram přeškrtnuté cigarety)? 3 - Umístíte druhý koš na nedopalky na zeď z gabionů tak, aby kuřák mohl/měl reálně kam odpad odhodit? 4 - Kdy tak učiníte?

29. 6. 2017 v 11:43, Kubíčková Marcela 900730 <kubickovama@dpp.cz>:

Dobrý den,
v terminálu Nádraží Veleslavín je naprosto dostačují počet odpadkových košů. Koše jsou nainstalovány v přístřešku, v označnících i v zeleném dělícím pásu (pro řidiče) a dále zde je několik košů které jsou ve správě TSK. Na přístřešku jsou umístěné samolepky, které výslovně zakazují kouření v prostorách přístřešku a myslím, že jsou dostačující a není potřeba dělat žádná další písemná, ani obrazová upozornění. DPP jako dopravce, nemá možnost neukázněné cestující nikterak pokutovat, od toho zde existuje státní orgán, který by měl konat svou povinnost. Ze své funkce správce mohu požádat o spolupráci Městskou Policii o častější kontrolu v dodržování zákona o nekouření na zastávkách MHD, ale to je jediná věc, kterou mohu podniknout.

S pozdravem
Marcela Kubíčková
referent
Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

---pokračování



Vážená paní Kubíčková,
můžete se na tu zastávku zajet osobně podívat na cca 30min? O jakých samolepkách píšete, jsem tam každý den, neviděl jsem ani jednu, jaký mají formát?
Koše (resp. jediný) na zastávce neřeší situaci, kterou popisuji - ukázněný turista kouří, přijede bus na letiště, hodí nedopalek na zem, jde ke dveřím busu.
Pokud by bylo jasně vyznačené místo pro kouření s vhodně umístěným košem (např. na zmiňované zdi-gabionu), problém by odpadl.
Nechat tam stát celý den příslušníka MP je stejně logické řešení jako portýr místo "skluzu" na kufry.
V případě deště je situace ještě horší, protože kuřáci stojí namačkaní u ostatních uživatelů MHD pod střechou.
S úctou váš platící zákazník.

---reakce:

Dobry den,
Nase puvodni odpoved byla dostatecne vycerpavajici a neni treba nic vice doplnovat. Problematiku neukaznenych kuraku rozhodne nebude a ani nemuze resit dopravce, ale orgány ktery k tomu maji veskere pravomoce.
S pozdravem
Marcela Kubíčková
referent
Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

--- paní Kubíčková se tím patrně nechtěla "vysilovat", proto jsem se snažil dopátrat jejího nadřízeného, ale to jsem narazil :-) to je dle stránek DPhlmP utajovaná informace, nezbylo než být kreativní a najít si tech ředitele...

Dobrý den,
paní Kubíčková se podnětem zjevně nehodlá zabývat, nicméně v rámci EU jsem na úrovni Balkánu s tímto přístupem (cestování z letiště v Bělehradu je na podobné vlně).
1 - Můžete prosím umístit na gabiony, které tvoří opěrnou zeď zastávky alespoň 70x300cm velký nápis v angličtině, ruštině, italštině a španělštině, který turisty informuje, že je kouření na zastávkách v ČR zakázáno?
2 - Vyznačíte na zem pruhy/prostor pro ostatní-nekouřící účastníky MHD (piktogram přeškrtnuté cigarety)?
3 - Umístíte druhý koš na nedopalky na zeď z gabionů tak, aby kuřák mohl/měl reálně kam odpad odhodit?
4 - Kdy tak učiníte?
Opravdu nemá DP hl. m. Prahy (odhaduji 1000-5000,- Kč) ve svém rozpočtu peníze na výše uvedené jednoduše realizovatelné "návody"? Musí namísto toho cestující hrát roli policie nebo inhalovat smrad z cigaret?
Za zvážení by stála podobná úprava na druhé straně, kdy zmatení turisté neví, kterak se dostat do Centra (opět cedule se šipkou Centrum by vše vyřešila), ruku na srdce pojem Metro nebo zelené M ve světě opravdu nikdo nezná. Pokud se dostane turista "nahoru" po schodech, rovněž by velká šipka Airport mnohé vyřešila.

--- reakce:

Dobrý den,
předal jsem kompetentním pracovníkům dopravního ředitele. U mě toto není.

S pozdravem
Ing. Jan Šurovský, Ph.D.
technický ředitel
Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

--- poté už jen rádiový klid :-) ---


Vřele doporučuji někomu takto napsat, je to náramná legrace, lepší už je jen zavolat třeba na MP, že jsou bezdomovci v opuštěných garážích a palí tam odpadky...
"A jak se jmenujete... mno a proč vám to vadí... No my stím nic nemůžeme dělat, oni mají nájemní smlouvu..."

Jako vážně, nebytový prostor-garáž (mimochodem zjevně ve stavu k demolici) slouží k trvalému bydlení?

"Aha, no, to nás nenapadlo, tak my to zkusíme..."

--- jsou tam dodnes ---

:-)
o 12.02.2018, 11:00 | gizmi
CervinVega: nejsi ty hnidopich? :D :D :D
Uklidním tě, podobně jsem začal točit úředníky ohledně mého bydliště a aktuálně to již vzdávám. Nejde vyhrát.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3727 sekund.