Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Podlaha v garáži

 o Navštíveno 6479x o
o 29.03.2018, 19:41 | Losky
Ahoj, jelikož musím letos dodělat podlahu v garáži a nikoho jsem nesehnal, komu by to stálo za pár peněz, asi ji budu muset udělat sám. Klasicky základová deska je, jen chybí cca 5 cm betonu. Co jsem koukal, musím napenetrovat, kolem dokola stěn dát nějakou mini izolaci (např. mirelon) a okolo dokola udělat výšku podlahy z betonu a na prostředku další štráfek a pak vozit beton a latí dávat do roviny.
Jenže za pomocí čeho udělám tu rovinu v garáži? Podlahu bych měl rád z betonu s nátěrem, dlažbu nechci a ty skládací čtverce na zem jsou docela drahé a nějak k tomu nemám důvěru.
Jedná se o 20 m2, takže malá garáž. Je to spíše tedy sklad bordelu a kolárna:)
Díky


o 29.03.2018, 22:06 | cezetko
terčíky nivelákem, pak postup, jak píšeš. Jen na základovou desku bys měl dát taky izolaci, ideálně hydro i tepelnou a proarmovat ten beton. Jinak se ti to nespojí a postupem doby rozláme.
Tím budeš mít rovinu. Případně to pak dolejt nivelačkou, ale začne to lézt do peněz. Mě to stavba posrala a dala hrubej beton. Pokusili se vybrousit, ale nikam to nevedlo. Tak jsem na to nakonec hodil dlažbu.
o 29.03.2018, 22:33 | Tomášek
Ty vogo jestli s tim nemas zkusenosti a nikdy nic nebetonovals, tak si to nech radsi udelat, 20m zas nemuze stat raketu, kdyz sezenes nakyho zednika a budes mu michat..
o 29.03.2018, 23:47 | Losky | Upraveno: 2018-03-30 00:25:47
tady nejde o to, že chci šetřit, ale o to, že žádnému zedníkovi v okolí se do toho nechce. Raději jdou stavět domy:(
Tady s trubkama je docela dobrý nápad:
[ Link ]
Jinak já jsem koukal, jak tyhle podlahy dělají a nikdo tam žádnou izolaci na samotnou základovou desku nedává a už někteří je mají x let. Vždyť deska je odizolovaná.
o 30.03.2018, 01:02 | xSam
Pokud jsi to nikdy nedelal, tak to stoprocentne poseres. Tezky to neni, ale je tam spousta faktoru co se muze zvorat. Jako treba spravny namichani betonu, rychlost a kvalita zpracovani, udelat lati rovinu bez doliku atd.
Nechci se te dotknout, ale sam se do toho fakt nepoustej.
Normalne zajdi do hospody a nejakyho duchodce, co ti za par stovek pomuze, najdes.

Ja bych izolaci taky nedaval. Kari site bych dal i kdyz nutne to asi neni.
A nezapomenout na plastifikator, to dost pomuze.
o 30.03.2018, 01:45 | Losky
No, zkusím ještě někoho sehnat. U nás to tak funguje, že prostě jdou všichni po větších kšeftech a nikomu se nechce nic tak malého dělat:( Ale snad budu mít štěstí:)
o 30.03.2018, 08:03 | pbjun
Na 90% nikoho neseženeš... Sháněl sem na cca 42m2 celkem z toho byla 5m2 technická místnost a zbytek garáž a nikdo to nechtěl dělat... Že až budu chtít zabetonovat celý barák ať se ozvu :D Takže do garáže položím 4cm betonovou dlažbu do písku a hotovo, technivkou sem si vybetonoval sám ze suché směsi od cemixu, nivelák - okolo místnosti čára vyýšky podlahy, dookola místnosti ze zavadlé směsi rámeček + středem taky, nechat zavadnout a pak stáhnout po rámečcích. Pod tím samozřejmě ipa + paroška + 12cm polystyrenu a dookola mirelon pro dilataci. Práce v jednom člověku s ručním míchačem na půl dne.
o 30.03.2018, 08:34 | Losky
to je to o čem mluvím, pro nikoho to není zajímavý kšeft a kvůli pár korunám sem nikdo nepůjde:( V noci jsem si vzpomněl na jednoho známého, tak uvidím, třeba budu mít štěstí
o 30.03.2018, 11:31 | xSam
Tak ja nemyslel shanet primo zednika, ale nekoho kdo s tim mam zkusenost.
U nas na vesnici to funguje v pohode, poprosim par znamych, koupim neco piv, ma gril hodim nejakou flakotu a uz je spousta zajemcu na betonovani.

Ale rozumim, ja mam jinej problem, nemohu sehnat nikoho, kdo by my predelal kohout na plyn k varne desce.
To pro nikoho neni kseft a nikdo na to nema cas. Pritom je to tak na 4 hodiny prace. Ja si snad koupim naradi a udelam si to sam:-(
o 30.03.2018, 12:10 | Losky
xSam: My jsme tady nový a skoro nikoho neznáme a prostě pro ostatní "naplavenina":(
o 30.03.2018, 17:40 | Dudelina
Jestli si na to trochu věříš, tak to dáš.
Platle uděláš i s vodováhou a po nich to pak stahneš, nebo ty trubky.
V tomto počasí to zase tak rychle nezatáhne, tak máš i nějakej čas na to přijít.
o 31.03.2018, 21:42 | Losky
Nakonec jsem sehnal známého, nevěděl jsem, že je ani zedník a prý není problém. Tak dáme dohromady ještě zateplení soklu kolem základovky, obrubníčky kolem domu, roury od okapu do nádrže na vodu apod. Ale už jsem byl rozhodlej do toho jít sám, koukal jsem, že zas taková věda to opravdu není. Jen tedy nevím, zda izolaci použít. Kolem dokola kolem zdí ano, to je jasné, ale myslím, že bude lepší, když se základová deska jen napenetruje a na to dá přímo beton. Samotná deska je taky odizolovaná Ipou a na to pak šla poslední vrstva betonu.
o 05.04.2018, 08:21 | Losky
Už jsem koupil kari sítě, písek, cement, míchačku, podložky pod kari a ještě chci koupit rohový mirelon (izolace okolo zdí) a penetraci. Stačí tahle?
[ Link ]
o 05.04.2018, 12:13 | Dudelina
Jestli už máš izolaci, tak další už nemá cenu.
Penetrace jakákoliv, v zásadě tam bude spíš proto, aby to nechlastalo vodu.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3135 sekund.