Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Reklamace mechanicky poskozeneho telefonu

 o Navštíveno 7928x o
o 16.04.2018, 23:49 | Kamil07
Chtel jsem dnes reklamovat v T-Mobile telefon Samsung S7 kvuli vypalenemu displeji, ale poslali me nekam s tim, ze je mechanicky poskozen a na zarucni servis ho neprijmou.
V rohu mam trosku praskle kryci sklo, kdy prasklina nezasahuje ani do plochy samotneho displeje.
Telefon byl s prasklym sklem pouzivan vice nez rok, ale vypaleni se zacalo projevovat az ted.
Je v poradku, ze klucina na prepazce nevzal telefon na reklamaci, i kdyz jsem chtel reklamovat vadu, ktera nema s prasklym krycim sklem nic spolecneho?
Par mesicu zpet mi bez problemu vzali na reklamaci iPhone 7, ktery byl praskly mnohem vic a dostal jsem novy (reklamoval jsem nefunkcni wifi).


o 17.04.2018, 13:16 | drebb
ahoj, asi uplne normalni vec, me tvrdili, ze kdyz ma praskly rozek displeje, tak mi nemuzou reklamovat nefungujici mikrofon, nebot telefon se vythauje pres displej a tudiz by se vysypal..., ze si mam nejdriv zaplatit opravu displeje a pak muzu reklamovat...
o 17.04.2018, 17:24 | BATMAN
Asi napisu neco co nechces slyset,ale budto je musis hodne zvysenym hlasem donutit,nebo to rozehrat pres soudniho znalce a soud (mela by stacit predzalobni vyzva od pravnika).
Posledni sance je zkusit reklamovat primo v prodejne Samsung. Nemeli by te odmitnout a posilat k prodejci.
o 17.04.2018, 18:14 | Kamil07
Dnes jsem navstivil primo servisniho partnera Samsung a telefon sice do reklamace prijali, ale obratem byla zamitnuta kvuli mechanickemu poskozeni.
Blbe je, ze sklo je soucasti displeje a kdyz ho na zaruku vymeni, tak automaticky bude nove i sklo, coz dle meho neni moc ferove, proto jsem nabidl, ze se na oprave budu klidne financne podilet, ale urcite ne v plne vysi (5 000,- Kc), kdyz reklamuju kvuli jine vade.
Pan na prepazce byl ochotny a chapal to, ale bohuzel to tak pry nejde.
Jeste mi poradil, at napisu mail primo Samsungu a ti to mozna prehodnoti, tak uvidime co vymysli.
Chapu, ze je to takove sporne, ale neverim, ze mala prasklina na skle muze v dnesni dobe znamenat konec zaruky.
Tvrdili mi, ze i kdyby byla prasklina byt jen na zadech, tak jsem nahrany, coz mi pripada uplne padle na hlavu, kdyz primo v zarucaku od T-Mobile je mimo jine uvedeno, ze reklamace muze byt zamitnuta v pripade nalezu mechanickeho poskozeni souvisejiciho s vadou, coz dle meho nazoru vypaleny displej nema s prasklinou na skle vubec nic spolecneho.
Celkem me to mrzi, protoze Apple mel nejake praskle sklo na parku a bez reci poslal novy telefon, coz jsem puvodne ani nechtel a zadal jen opravu nefunkcni wifi.
o 18.04.2018, 08:44 | BATMAN
Bohuzel je to na dlouhy lokte.
Ja si podobne peripetie zazil s mym S7Edge a jeho vodotesnoti.
Prvni reklamace po 30 vterinach v pullitru s cistou vodou byla zamitnuta - do oci mi tvrdili ze jsem nemel zavreny suplicek na SIM...... Nepomohla ani sada emailu se Samsungem.
Mimoto telefon rozebrali aniz by udelali test vodotesnoti,vycistili a znova slepili aniz by neco menili. Dostal jsem test vodotesnosti po tomto zakroku s kladnym hodnocenim.
Asi po roce jsem se sjizdel nejakou reku v Guatemale s mobilem u pasu v ledvince. Samo ze se do ledvinky dostala voda a znova i do telefonu. Nasledovala dalsi reklamace,kterou sice znova neuznali,ale Samsung mi prakticky cely tel precejen vymenil (goodwill).
Od te doby se vode vyhybam az do minuleho tydne kdy mi vypadl do domaciho jezirka a po vyloveni (10min) jsem zjistil ze je absolutne v pohode a konecne i vodotesny.

Co jsem svym pribehem chtel rict......ser na to,zivot je kratkej na to aby jses jebal s necim takovym. Telefon jeste rok uzijes a pak ho stejne za par korun strelis.
o 18.04.2018, 09:06 | assassin
u mechanickeho poskozeni jde o to, ze prasklina vznikla obvykle padem/narazem a s tim spojenym velkym pretizenim ktere muze zpusobit deformaci tezsich soucastek uvnitr telefonu, utrzeni tezkych soucastek od tistaku atd atd... kdyz dostanes ranu do hlavy a budes mit jen natrzene oboci, klidne muzes mit otres mozku....
o 18.04.2018, 11:51 | z0diaC
přesně jak píše assassin ... když je telefon jakkoli mechanicky poškozený - je to vždy velká pravděpodobnost,že padne záruka - mechanické poškození,které jak všichni uznáte nevznikne od ležení na stole.
o 18.04.2018, 13:25 | pepe689
Není pravda samsung poslední dobou ojebava..reklamace telefonu..prasklý displej stav nového kusu bez padu...říkal jsem jim nespadl jen se neskutečně hřeje při nabíjení....reklamace zamítnuta displej hsem zaplatil ale usb na záruku
o 18.04.2018, 13:27 | pepe689
Měněno...Teď s nima řeším reklamaci tv taky žrádlo..v pondělí měl přijet technik bez omluvy se ani neozval..nebere telefon
o 18.04.2018, 23:23 | Kamil07 | Upraveno: 2018-04-18 23:28:45
Uvidime, treba prekvapi.
A kdyz ne, tak znalec a pak uz se snad cukat nebudou.
Co jsme se predbezne bavili, tak vypaleny displej opravdu nema s poskozenim nic spolecneho, je to proste jeho spatna vlastnost, ktera se drive nebo pozdeji musela projevit.
o 19.04.2018, 10:45 | assassin
Kamil: osobne si myslim, ze nemas sanci a dost pochybuju, ze znalec se ti pod neco takoveho podepíše. Sice mas pravdu - ale představ si to na příkladu, mas auto na kterem nabouras blatnik, jezdis s tim a blatnik na uplne jinem miste nez je nabouranej začne reznout, jdes reklamovat rez = chces po výrobci, aby ti vymenil nabouranej blatnik za novej, protoze je na nem jina vada. Sice spojitost ti nikdo nedokaze, ale myslim, ze ti ho nikdy nevymění.

Navic to vypalování - to je vlastnost te dane technologie - delaj to vsechny tyhle displeje, tohle asi bude vedet i znalec. Těžko reklamovat neco, co je vlastnosti dane veci z principu.

o 19.04.2018, 10:49 | assassin
Pepe689: delal jsem kdysi v servisu MT (autorizak siemens) a znam i závadu co zákazník popisoval, ze displej sam od sebe praskl. Nejspis se to kvuli teplu muze stat, ale je to hodne malo pravděpodobne a vetsina techniku tohle neuznavalo na zaruku.
Narazil jsi na takoveho technika, pokud je telefon jako novej, nejspis ti to uznají kdyz budes "vyvadet", ale je to fakt hodne "spornej" pripad
o 19.04.2018, 13:54 | pepe689
Neuznali neřešil sem.....po anabázi s tv mě samsung moc v oblibě nema-))soudruzi udělali chybu-))která nelze u většiny tv odstranit-))
o 19.04.2018, 16:02 | lambados
Zdar. Mam obdobny problem nicmene. Praskly display nemam. Ale je vyteceny. Takze jak? Pro ne mechanika. Za me mechanika ok. Ale jak. Spatna kvalita displaye? Mel mikrotrhlinky uz pri koupi? Na to mi nikdo neodpovedel. Jen ze mi nic nemusi rikat. Ze je telefon nadmerne opotrebeny a mechanicka zavada. Telefon jsme neprebrali.
o 19.04.2018, 16:08 | lambados
Za 2 dny. Ze zo samsung nebude znovu resit kdyz uz to jednou zamitl. Nez jsme si telefon revzali. Nechali jsme ho zapnout a telefon se uz ani nerozjel. Ani nezavybroval. Nereagoval na nabijecky. Mrtvola. Zase jsme ho neprevzali
o 19.04.2018, 16:09 | lambados
Po 14ti dnech. Pokud chcete zjistit proc. Zaplatte 360kc za diagnosmtiku jinak nebudeme vubec resit cim to je ze telefon nefunguje. Moje otazka. Takze ten telefon byl porad tady? Jste si jen volali? Odpoved ano. Pokud nezaplatite. Vemte si ho.
o 19.04.2018, 16:12 | lambados
Rikam... ja nezadal o reklamaci, diagnostiku. Ja zadal o vraceni do puvodniho stavu. Zase jsme ho neprevzali. Jinak telefon meli 14dni u seve. 2x volali do samsungu. A nemeli zadny vyjadreni k tem 14ti dnum co ten tel meli.
o 19.04.2018, 16:20 | lambados
Pri prvni reklamaci mimozarucni oprava. Vymena displaye 2500kc. Zakaznik se nevyjadril v terminu.proto odeslano zpet. V te situaci nejsem zakaznik. Zakaznikem je obchodnik. Za me mohla byt oprava tedy za 2500kc. Kdy a kde tedy telefon umrel?samsung?Doprava? Obchodnik?
o 19.04.2018, 20:06 | Kamil07
assassin: Tohle je trosku jiny pripad, nicmene souhlasim s tim, ze vymenou by muj telefon zhodnotili, proto jsem nabidl, ze cast klidne zaplatim.
Kdyby nebyla prasklina na skle, tak to musi vyreklamovat i kdyby nechteli.
Kdyz je neco na prd, tak se nikdo nemuze ohanet tim, ze je to vlastnost.
Jejich problem, ze to tak debilne vyrobili, kdyby nebyl vypaleny displej, tak by me nikdo na reklamaci nevidel, jak uz jsem psal prasklina mi neva, ale ten vypaleny displej ano.
Zarucni podminky hovori jasne, reklamace muze byt zamitnuta v pripade, ze mechanicka zavada souvisi s reklamovanou vadou.
Kdybych mel praskle sklo a reklamoval, ze se do telefonu dostala voda, tak at me klidne poslou nekam.
o 19.04.2018, 20:55 | assassin
Kamil: ja te chapu, ale treba to s tema záručníma podminkama - oni zase muzou argumentovat tim co se rozumi tou vadou - a obavam se, ze vypalenej displej se ti nelibi, ale neznemoznuje používání telefonu... spousta veci podleha opotřebení, časem ruzne meni vlastnosti...
o 19.04.2018, 22:02 | pbjun
No...
1) vypálený display je prostě vada a nesouvisí s prasklinou skla
2) to, že se musí vyměnit display vč. skla Tebe jako zákazníka zajímat nemusí, není důvod proč by Tě to mělo zajímat, ať si vyřeší svůj problém s displayem a sklo nechají sklem, když to jinak neumí tak je to na jejich náklady
3) mám HP Elite X3 a kdyby měl vypálený display tak mne asi jebne, telefon v hodnotě staršího vozu by na tyto vady trpět neměl...
o 20.04.2018, 00:01 | Kamil07 | Upraveno: 2018-04-20 00:09:47
assassin: Kdyz se to nevyresi k me spokojenosti, tak se svet nezbori, mozna se konecne rozhoupu a dalsi telefon uz nebude Samsung a treba budu nakonec spokojenejsi.
Opotrebeni urcite podleha vsechno, ale ten displej je fakt pruser.
Chapu, ze mi za dva roky odejde napr. baterka za par stovek, ale displej musi makat, protoze jak odejde po zaruce, tak je telefon na vyhozeni.
Nejsem clovek co by se poustel do nejakych hovadin a chtel ze vseho vytriskat maximum, ale v tomto pripade si fakt myslim, ze to mohli vymenit treba s nejakym podilem.
Byl jsem ochotny zaplatit 2 000,- Kc, coz bohuzel neproslo a myslim, ze to byla fer nabidka.

pbjun: Vidim to uplne stejne, klidne bych se spokojil s novym displejem a starym sklem, ale to bohuzel nejde.

Nejvic me ale zamrzelo, kdyz mi rekli, ze by reklamaci zamitli, i kdyby byla prasklina byt jen na zadech, to uz mi prijde uplne uvalene.
Moc dobre vsichni vime jak jsou S7 atd. nachylne na rozbiti a oni budou delat takove tahy.

Jinak Apple ma dokonce foto pomucku, na ktere je vyobrazeno jak moc rozbite sklo je OK a co uz je pres caru. Bylo to myslim i tady na AHC.
Kdyby to nekdo mel stahnute, tak prosim zaslat na mail. Diky.
o 20.04.2018, 19:24 | pepe689
Kamil určitě nevíš že Samsung záměrně mlží u tv a prodává je aniž by upozornil zákazníka.Na problem se softwarem-))Ja si je solidně vychutnavam...tohle co si oni dovoli si nedovoli nikdo
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.836 sekund.