Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Wifi

 o Navštíveno 7063x o
o 17.04.2018, 19:32 | Draxx
Potreboval bych dobrou radu od sitaru. Na obrazku jsou cervenymi teckami oznaceny polohy Ubiquiti AP LR. Jsou na obe na pude a vykrejvaji mi skoro celou chalupu. Otaznikem je oznacena budova, kam wifi potrebuju dostat. Ted je signal velmi slaby a net pomalej. Repeatery jsou pry nahovno, existuje treba nejaka venkovni smerova antena, ktera by se hodila pro moje pouziti ? Na strese bych ji mohl umistit, mela by primou viditelnost na tu druhou budovu.

foto k příspěvku  od Draxx



o 17.04.2018, 20:05 | cezetko
Existuje, treba toto:
[ Link ]
o 17.04.2018, 22:05 | Draxx
Jako chapu ze na jedny strane mi vleze net, a na druhy strane v plny rychlosti zase vyleze. Ale to neumi fungovat jako AP ze ? Musel bych k tomu zase jedno Ubiquiti pripojit, je to tak ?
o 18.04.2018, 00:03 | AR
tvl jak velkou máš chalupu že tam musíš mít 2 AP a ještě obě na půdě?
o 18.04.2018, 08:37 | KaZaN | Upraveno: 2018-04-18 08:40:40
Draxx záleží co si představuješ. Jde to udelat bud tak, ze naperes na tu stranu smerem k druhe budove idealne nejaky venkovni AP na venkovni stenu (Unifi jich ma nekolik, klidně by to mohl byt Unifi Mesh nebo UAP Outdoor) a da-li buh a prostredi, tak tim vykrejes tu druhou budovu pres zed a okna. Druha a jistejsi varianta je proste kabelem propojit budovy a na ten kabel (venkovni odolny) pichnout klidne stejny nebo lepsi AP jako mas v prvni budove. Napajet to muzes v obou variantach po kabelu od mista kde kabel zacina - switch/router. Treti moznost, nejpracnejsi nejnakladnejsi je udelat wifi spoj mezi budovama, treba nejakejma NanostationLoco a za to pak dat zase stejny nebo lepsi AP nez mas v prvni budove...ale to znamena tahat a montovat dve jednotky nekam ven za okno, na zed, na strechu...a kabely... to bych to radeji prehodil tim venkovnim UTPkem.
o 18.04.2018, 09:01 | Ravo | Upraveno: 2018-04-18 09:04:20
Trošku to shrnu, ve všech postech nademnou zaznělo hodně pravdy, nejlépe to popsal celý Kazan.

nejdřív na začátek zmíním ARkův postřeh. Ty dva uAP LR těsně vedle sebe fakt nechápu. Dej jedno doprostřed a uvidíš že to bude bezproblémů fungovat (ještě doporučuju malou "featuru" pokud ti připadá někde v baráku signál slabý - přepni si lokaci v Controleru na US (ne CZ nebo cokoliv v EU) a pak ti to pustí zadat v manuálním režimu na každým APčku max. výkon (nedávej tam AUTO, ale MANUAL a naťukej tam největší dB co tě to pustí ;-)

A to druhý AP co ti zůstane přesuň do místa otazníku a propoj to do společné sítě nejlépe UTP kabelem, pokud to "nejde" (zákaz vrtání, nemožnost tahání kvůli majiteli, designu, lenost...) tak pak si udělej místo kabelu UTP bezdrátový propoj pomocí ideálné 60Ghz Mikrotiku co zmiňoval CZtko. Pomocí Nano/LocoStation M5 bych to nedělal, je to 5Ghz a můžeš si rušit v budoucnu použitý ACčkový věci (a široký okolí bude rušit tebe a navzájem).

Na repeatory atd. zapomenout, to je prostě špatně, ještě by přicházela v úvahu zmiňovaná MESH technologie, ale to bys musel oba stávající uAP LR vyhodit a nahradit to celý MESHovým systémem, protože nejdou implementovat do MESHe (základna komunikuje se satelity na dedikované wifině, která se nepoužívá pro klienty na rozdíl od těch nefunkčních repeatorů)
o 18.04.2018, 09:17 | Draxx
Ty dva "vedle sebe" AP LR jsou tam proto, ze kdyz byl jeden, tchyne si porad stezovala ze kdyz lezi v posteli tak ma slabej signal na tabletu. Kdyz uz sem to poslouchal asi dva mesice, koupil sem druhej a dal ji ho na pudu nad loznici. A vod ty doby je klid.
Tu US lokaci vyzkousim, to vypada zajimave.
A rekneme, ze bych koupil ten Microtic. Stejne bych na druyhy strane musel jeste koupit AP, jestli to dobre chapu.
Tahani kabelu si nedovedu tak nejak predstavit, po zemi to nejde, vzduchem to neni o nic lepsi.
Jisty je jedno - levny to nebude - ]
o 18.04.2018, 14:50 | Ravo | Upraveno: 2018-04-18 14:56:43
Nejdřív zkus odpojit to jedno uAP LR co je u tebe a nech to nad tchýní (ať to září do hlavy jí a né tobě ;-) ) a nastav na něm max TX power na 27dBm v controleru (uAP LR má 27dBm, uAP AC LR má 24dBm na 2,4Ghz a 22dBm na 5Ghz).

To druhé AP co ti zůstane pak můžeš přestěhovat do místa otazníku (samozřejmě že tam musíš mít další APčko, ale pořád věřím tomu, že ti bude jedno na původní barák stačit) a pak už jen budeš řešit propoj - nejlevnější je UTP kabel. Když tam dáš ten mikrotik wireless wire spoj, seš v tom za cca 3ku (když vezmeš ten můj z bazaru).

Stejně nechápu, z čeho máš postavený barák (asi olovo a železobeton ;-) ), já mám jedno uAP LR nahoře v podkroví a prosvítí mi to dva betonový stropy přes přízemí až do sklepa úplně v pohodě. A signál mám i okolo baráku naprosto bez problémů

P.S. ještě mě napadla orientace - to uAP by mělo být ideálně co nejvýš a na stropě (horizontálně). Když se dá na zeď (vertikálně), tak vyzařovací charakteristika antén uvnitř bude svítit "do boku" a ne "všesměrově dolů", takže může nastávat horší pokrytí v různých místech, kam se to nedokáže ani naodrážet v Nku (ACčku)
o 18.04.2018, 15:09 | Draxx
Je to cca 30 let starej barak ze siporexu, a prijde mi, ze ty buchty jsou asi plny olova, pac o dve patra niz je signal uz mizernej, to samy na dvore.

Ale ten mikrotik se mi velice libi, chtel bych to vyzkouset, jestli je to pravda, co pisou - ]
o 18.04.2018, 16:24 | AR
nemas na nem stazeny vykon? nebo stejny kanal jako nekdo z okoli? Ten long range da prece cca 100m takze v baraku ti to musi pokryt bez problemu
o 18.04.2018, 16:30 | Draxx
Vyzkousim co zminoval Ravo, az prijedu vecer domu z prace. Popravde - taky mi prijde, ze na to kolik ty AP LR stoji, ten vykon tam zas takovej neni.
o 18.04.2018, 21:22 | Draxx
Uplne nesnasim ten zkurveny controller. Ted se mi to vsecko zkurvilo a AP zase nejdou "adopt". To sem nevedel, ze kdyz si tu hovadinu chci nainstalovat na desktopu, je to problem.
o 18.04.2018, 21:55 | KaZaN
A jakej s tím máš problém?
o 18.04.2018, 22:23 | Ravo
Pokud jsi je už jednou adoptoval, tak jiný controler se s nimi nebude bavit. V původním controleru je musíš buď "zapomenout" nebo vyexportovat setting celého controleru a do nové instalace ho naexportovat
o 18.04.2018, 23:18 | KaZaN
… a nebo reset a nanovo ;-)
o 19.04.2018, 20:32 | Draxx
Psal jsem to ve velkem rozcileni. Prave ze jsem je dal "zapomenout" a na desktopu jsem je chtel adoptovat a proste to neslo. Po dvouch hodinach neskutecnych nervu jsem vsechno musel nastavit nanovo. Nastavoval jsem to pred docela dlouhou dobou a ten controller neni moc privetivej, takze sem "trosku" tapal. Silu signalu jsem nastavil rucne na nejvyssi moznou a nejaka vyznamna zmena nenastala.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3452 sekund.