Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vestavná šatní skříň

 o Navštíveno 7991x o
o 14.06.2018, 14:34 | Octávák
Vybírám vestavnou šatní skříň do ložnice. Nemá někdo osvědčenou referenci v Praze a okolí? Jde mi hlavně o kvalitu a šikovně vymyslet prvky, než aby to bylo co nejlevnější. Skříň má cca 3 metry. Díky všem za poznatky


o 15.06.2018, 08:01 | Spooky1
nějaký místní truhlář a udělat na míru... ;-)
o 15.06.2018, 12:27 | Octávák
s žádným truhlářem nemám zkušenost jen tu, že kámošoj jezdil jeden truhlář dodělávat kuchyň ještě 3/4 roku. Říkal jsem si, že třeba tohle v Práglu už někdo z místních řešil, tak mi dá dobrej tip, aby to bylo kvalitní a všechno klaplo tak, jak bylo domluveno... Jinak si asi začnu myslet, že AHC nechává hadry na kopkách na koberci, nebo všichni jsou mimo oblast středních čech
o 15.06.2018, 14:38 | Spooky1
No já jsem mimo... Jižní čechy a kvůli jedné skříni bohužel opravdu nepomůžu... Snad se někdo ozve...
o 15.06.2018, 14:59 | -Hans-
Zkus Hanáka :) Mam o nich kuchyn, obyvak, je to sice loupeznik, ale je to kvalitni.
o 15.06.2018, 15:26 | CervinVega
Hodně štěstí, buď nemají čas nebo to stojí nesmysl, vypadá za ty Kč asi tak o 10% líp než Ikea a ještě čekáš 3 měsíce...
měl jsem tu 3 truhláře, dalších 5 obeslal, odpovědělo jich pár, jeden dokonce po měsíci... netuším, jestli to myslel vážně... pokud to jen trochu jde, řešil bych to Ikeou, byť za cenu samo-domo (záleží jaké máš dispozice a možnosti)...
o 15.06.2018, 19:39 | tykeev
Mám kvalitního a poctivého truhláře (Mělník, do Prahy jezdí dělat taky zakázky), ale časově je na tom aktuálně tak, že bere zakázky na prosinec :-D
o 15.06.2018, 19:44 | HIGHTOWER
Tak klasika, šikovný a výborný řemeslník nemá čas pár měsíců dopředu, nemehlo a trdlo může klidně hned a nebo druhý den, takže tam se holt pozná, kdo je jak šikovný. Raději bych si počkal půl roku a měl jistotu, že to bude OK ;-)

tykeev: hoď mi prosím do mailu kontakt, bude se mi hodit, díky highty (a) email.cz
o 15.06.2018, 20:03 | xSam
Hele pokud chceš skříň z masivu, tak bych nějkého truhláře hledal.
Pokud lamino, řešil bych Ikeou jak píše Cervin.
Vestavěnou drahou skřín z lamina od truhláře mám, ale že by to byla nějaká bomba, to tedy rozhodně ne.
Přijde mi to všechno stejné.
Pokud člověk nepotřebuje fakt nějakej atyp přesně na míru, tak je podle mě truhlář zbytečnej.
o 15.06.2018, 21:24 | Ghofig
Ja kdyz tohle resil, tak mi prislo, ze jsem nektere ty truhlare vylozene obtezoval.
Dve vestavene skrine na miru za nejakych 40k je pro ne proste asi maly kseft nebo nevim.
Resil jsem to s jedinim, ten proste narovinu rekl, ze to delat nechce, druhy prestal z niceho nic komunikovat mailem a zvedat telefony, dalsi 3 nebo 4 se vubec neozvali a posledni vse odkyval, ze to stihne do 6ti tydnu... Vse super, vypadalo to hrozne bezproblemove. Nakonec jsem mel skrin za skoro 4 mesice po tom, co jsem se mu asi 5x pripominal. Kdyz uz ji dodelali, tak to stejne zkurvili a museli to jeste dojet opravovat a o to jsem se pripominal dalsi mesic a pul...
Dve skrine mi zabraly skoro pul roku reseni a nervu. Nevim, jestli jsem mel stesti na blbce nebo je to v tomhle oboru proste standart...
o 15.06.2018, 22:08 | All | Upraveno: 2018-06-15 22:09:42
No to máte blbý. Já kupoval tady [ Link ] za cca 36000 kaček skoro 4 metrovou skříň do výklenku (na míru), úzký regál na knížky. Taky na míru a velkou komodu podle vlastního návrhu taky na míru. Jednání super, práce lehce nadprůměrná, dodací doba tuším asi 6 týdnů a to jen proto, že do toho vlezly vánoce. Je to už asi 5 let a blbý to máte i proto, že to halt není Prágl. Jo, a není to masiv, jen lamino se zrcadlem.
o 16.06.2018, 11:12 | Mr.Scully
Neexistuje v republice kvalitní truhlář, který by měl příští tři měsíce čas, tak to prostě je. Dva roky jsem stavěl barák a většina řemeslníků byla za 50k měsíčně čistá ruka ochotna se možná stavět podívat a pak se milostivě rozhodnout, jestli za půl roku tu zakázku zkusí nebo ne. Tak to prostě je. Je brutální nedostatek schopných lidí, takže půlka z nich to slíbí a pak nedodrží, zatímco druhá půlka se na to vysere rovnou.

Mně teď dodělal truhlář zbytek šatny, kterou jsem měl slíbenou na leden (a bylo to fakt jen pár malých skříněk, prostě dodělávky). Zakázky od nových lidí nebere vůbec, protože nestíhá ani ty od svých prověřených zákazníků.
o 16.06.2018, 11:45 | crestik
...a najednou se zjistí, že ta pos...raná IKEA, Sconto apod nejsou zas tak špatné, když není člověk přehnaně náročný. Má to hned, za rozumné peníze a nějaký ten rok to taky vydrží, případně poslouží to pro přechodné období, než se ten schopný truhlář uvolní.
o 16.06.2018, 21:43 | Octávák
S těma truhlářema je to fakt na figu. Je to s něma na dlouho a oprava případných problémů ještě na dýl. Skříň z Ikei jsem měl nějaký Pay a pohoda, ale teď bych rád využil z důvodu nedostatku místa výšku až k sádroši a šířku od zdi ke zdi, takže je potřeba namíru... Dostal jsem tip na Stako, Komandor a Amonit, tak uvidíme
o 17.06.2018, 10:04 | Mr.Scully
Sconto/Asko samozřejmě totální megashit je, nakonec jsem si jednu takovou dal do sklepa, kde mi o design nejde a skoro se bojím otevřít dvířka, abych nevytrhnul panty.

Pokud je to na míru, což většinou je, tak člověk stejně nemá na výběr a musí na toho truhláře počkat.
o 17.06.2018, 10:27 | Tuner#2
crestik: Tak to ani omylem. Skříně ošizené kam se podíváš, lamino není lamino, ale papír, síla desek co neslabší, vlní se to už při pohledu natož aby na to člověk sáhnul a kvalita kování velmi mizerná. Takže rozhodně truhlář, ale dnes najít kvalitního řemeslníka chce spoustu známých a i to není někdy záruka, že to bude včas a kvalitně. Bohužel tak je to nejem kolem stavění domů, ale i u aut a ostatně ve všech odvětvích... Nicméně tenhle názor na ikeu je stejný jako, že stačí all in one "kino" za desítku od ťamťunga a jak to panečku "hraje"! :))
o 17.06.2018, 12:40 | dioda
Asi opustim slovensko a idem do prahy.

foto k příspěvku  od dioda

o 17.06.2018, 17:06 | crestik
Tuner..přečti si to ještě jednou. Říkám, že na přechodné období to poslouží až až, možná ještě dýl...a dokonce se budeš muset smířit s tím, že některým lidem to stačí navždy. Jestli někdo chce mít oblečení půl roku, až se jim uvolní stolař, na hromádkách na zemi a obědvat v tureckém sedu, nebo je mít v nějaké skříni a nechat děcka zničit papírový stůl, je každého volba. A že je to ošizené dojde každému, ta nízká cena se prostě někde projeví.
Buďme rádi, že si dneska každý může koupit nejen nábytek různých cenových hladin a kvalit.
Btw. jeden takový papírový stůl mám taky. Koupil jsem ho v roce 2005 na kolej, pak sloužil jako čistý pracovní a doteď se používá v pracovně. Byl 4x rozmontován, stoupnul jsem na něj x-krát, bohužel se na něj vylil nějaký sajrajt, tak by stačila nějaká folie a je jak nový. Stál do litru, a za stejně velký bych u stolaře nechal tak 5tis s dodáním za půl roku :-D
o 17.06.2018, 18:23 | Tuner#2
crestik: to, že my dva se neshodnem ani na černé a bílé, tady už ví každý, nenamáhej se...
o 03.07.2018, 11:26 | Kapka (M)
Je ještě jedno řešení-udělat si to sám...desky z lamina si necháš nařezat v OBI na míru..pojezdy objednaš celou sadu na netu..a zbytek je už jenom pár vrutu a šroubků...takhle jsem to udělal já před lety se skříní do předsíně..a šlape 10 let v pohodě..
o 03.07.2018, 13:32 | tykeev
to Kapka:
v případě některých jedinců je to určitě řešení.
Ale konkrétně u mě by to skončilo něčím, kam bych se bál postavit i modely z "Ábíčka", natož něco těžšího :-D

o 03.07.2018, 18:20 | Zdeny60
Kapka na to kápnul. Teď jsem dodělal byt dceři - stejný postup. V CADu nakreslisl, udělal řezací plán, vybral kování, poskládal. A mohu se pod to podepsat. Stejným způsobem jsem si dělal řadu věcí do baráku před 17 lety - tehdá byla trochu jiná doba- moc toho nebylo (ve srovnání s dneškem), ale zase šla rychle vyfiltrovat kvalita od paskvilu. osobně mám radši postup, že si něco navrhnu sám a nechám udělat podle mnou vytvořené výkresové dokumentace. Mám to přesně na míru a když je něco náhodou blbě,. mohu nadávat jen sám sobě a reklamovat taky jen sám sobě. Ušetřím tím čas:-) Ikea ani omylem, totéž nějaké Sconto a další tyto markety. V tom s Tunerem výjimečně souhlasím )ale to je to asi jediné téma).

A propos - do bytu jsem dceři řešil atyp postel. Šlo de facto o palandu od zdi ke zdi asi 1,2m vysokou, pod ní úložné skříně - řemeslníka nenajdeš a ten co byl ochoten se přijet podívat a azeměřit, poslal CN za 35 tisíc. Takže stejný postup - promyslet, rozkreslit, nakoupit a týden bušit. Ale výsledek stojí za to a hlavně - cena byla asi 12 tisíc . Jen se toho nebát.
o 03.07.2018, 20:38 | crestik
Zdeny, jenom dotaz...na kolik bys ohodnotil hodinu tvé práce? Nebo jinak, za kolik bys to byl ochotný udělat někomu cizímu, abys na tom ještě vydělal?
o 03.07.2018, 22:03 | Kapka (M)
jinak slušny výber kovani
[ Link ]
o 03.07.2018, 22:49 | Mr.Scully
Cena byla 12k plus nad tím Zdeny strávil tejden, za který by jinak mohl vydělat třeba 30k :-) Já nevím, že lidi nepočítají do nákladů vlastní čas. Já když si vydělám třeba 3x víc než truhlář, tak bych musel být úplné pako, abych si vyráběl skříň sám, protože by mě reálně přišla vlastně třikrát dráž než na objednávku (resp. samozřejmě ještě víc, protože pochopitelně nemám nástroje). (Ale jako zase chápu, že někoho to baví a dělá to ve volném čase jako hobby).
o 04.07.2018, 07:28 | Zdeny60
Víš, Mr. Scully, já už nemám potřebu všechno přepočítávat na peníze. Na to, abych spokojeně žil, jich mám habaděj. Jo, byly doby, kdy jsem bláznil jako ty a makal 18-20 hodin denně. Ale dnes už to za potřebí fakt nemám. A druhá stránka věci - mě baví něco si udělat sám a kór, kldyž se jedná o práci se dřevem.
o 04.07.2018, 07:31 | Zdeny60
Crestik: bráno z pohledu člověka, čistě hypoteticky, který je doma a NEMÁ práci, bych zřejmě vycházel z ceny materiálu maprůměrné denní mzdy, což je v čistém dnes asi 1000Kč. Tak by to bylo normální, samosebou bez papíru, jak to je u pokoutních řemeslníků zvykem. Postel jsem dělal asi 4 dny. Jsem ze Šumperka, púroto mluvím o "našich" místních cenách a nepočítám do toho žádné dan, odpisy zařízení, SOC/ZDRAV a podobné kraviny. Jednorázovku bych toto známmému udělal za 5 litrů. Na neznámého bych se vybod´.
o 04.07.2018, 09:18 | Mr.Scully
Tak já rozhodně nepracuju tolik :-D, jen se snažím vysvětlit, že je na výběr, jestli práci na baráku udělám třeba za tři dny pracně sám, nebo budu třeba den pracovat na svém, co mě baví a pak si najmu řemeslníka, který to udělá za další den a ještě mi zbydou prachy a on si vydělá. Win-win situace. Ale jako jestli tě to baví, tak samozřejmě nic proti a šlechtí tě to. Jen mi přijde, že si dneska lidi vůbec neváží vlastního volného času a neřeší jeho hodnotu.
o 04.07.2018, 09:25 | J-T. (P)
Octávák: Amonit můžu s klidným srdcem doporučit. Sám mám od nich vše v bytě a v baráku, doporučil jsem pěti kamarádům a všichni nadmíru spokojeni, jak s cenou tak kvalitou. Termínově se to dá taky vydržet a dohodnout, takže 100% doporučuji je minimálně zkusit...
o 04.07.2018, 09:34 | J-T. (P)
Mr.Scully: Jsem stejného názoru jako ty, dost lidí to ale prostě nechápe a bere to jako ušetřené peníze, když si to uděláš sám :-O
Typyckej příklad je malování - zvládne to každej, tak si to většina lidí dělá doma samo a plácá se po víkendu od barvy po zádech "jak ušetřili".
Kdyby si to ale spočítali, že malíř to má kvalitněji za polovinu času = polovina bordelu, tak nejenom že si ušetří nervy a sraní s barvou, ale v reálu když by o víkendu dělali svoji práci které rozumí tak jim ještě peníze zbudou - přesně jak říkáš.

Kdo chce kam, ...

BTW: Neřešíme hobby. Já např. jdu rád do lesa s motorovkou na dříví a sekání špalků je pro mě děsnej relax. Nicméně kdybych si to dříví koupil tak ušetřím, ale člověk potřebuje i nějakej ten relax co ho baví a nekoukat na ekonomiku dané věci, že?!
o 04.07.2018, 09:39 | Mr.Scully
Jo, to každopádně. Ale je rozdíl naštípat si v lese dříví (což víceméně zvládne každej a není to časově tak náročný) nebo vyrábět si vlastní nábytek, kde to riziko chyby je nemalé a pracnost taky násobně větší :-) Kamarád si třeba staví dům, po pěti letech úsilí a bez dovolených vypadá na šedesát a tři infarkty a stejně není hotov :-D Tak hlavně že ušetřil na splátkách hypo.

Mě třeba baví dělat weby a i jsem se tím svého času živil, ale už dávno jsem zjistil, že nějakému pětadvacetiletému talentu to zabere pětkrát méně času než mně :-D, takže už si na to najímám lidi, když to občas potřebuju. Prostě jsem si spočítal, že je blbost dělat něco, v čem je někdo jiný zřetelně lepší a rychlejší.
o 05.07.2018, 11:44 | rover (WoodTech)
Pokud by jsi měl zájem zvládly by jsme do konce Srpna.
[ Link ]
o 05.07.2018, 12:40 | Zdeny60
Děkuji.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3646 sekund.