Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Parní čistič

 o Navštíveno 6646x o
o 11.08.2018, 14:53 | Woko_O
Čau, poprosil bych o radu.

Bydlím, sám a tak trochu mě vadí styl mytí koupelny, vytírání a tak. Zanechává to čmouhy a je s tim i dost práce a jelikož jsem muž tak i když to není tak frekventovaný, tak je to debilní práce.

Koukal jsem teda na ty parní čističe, který by mohli zvládnout jak vytření podlahy, tak vyčistění koupelny, oken atd. při jednom. Podlahu ma lamino, v koupelně dlaždice.

Máte někdo zkušenost s nějkým čističem, kterej má možnost i těch nástavců na to všechno? Vyčistí to rychleji, ne tak náročně?

Koukal jsem na něco takovýho:

[ Link ]

Díky


o 11.08.2018, 18:47 | camron
Nedavno se to tu resilo, kdesi tu bude vlakno. Hledej...
o 13.08.2018, 12:06 | Freerider
Hele, narovinu. Koupil jsem Karchera, přála si to manželka. Ona s tím je spokojená, myje s tím podlahy, koupelny a nijak si nestěžuje.

Já si to vzal, potřeboval jsem vyčistit spáry v místnosti, kde byla lehká dílna (žádný olej a podobně, jen prostě špinavá dlažba.

Mnohem rychlejší byl klasickej rejžák a kýbl s teplou vodou....
o 13.08.2018, 13:12 | walish | Upraveno: 2018-08-13 13:13:27
Ono to je tak spíš pro tvůj dobrý pocit :-) Ale že by to něco reálně dělalo, to ne. O nějakém čištění nemůže být řeč, možná tím podrbeš pár bakterií na čumáku, ale že by byly vidět výsledky, to opravdu ne. Jak říkám, spíš pro svůj dobrý pocit, z že to jednou za týden prejedes párou a máš relativně čisto :-)
o 14.08.2018, 13:47 | Only_One
Parní čistič jsem doma měl pujčený a hodně rychle jsem to vrátil, protože to nemělo pro mě žádný výsledek, tahat kabely všude opruz, dlouho to trvalo na nahřátí.. a vysledek nijak nebyl vidět oproti běžné metodě. Možná nějakou zaschlejší špínu by to mohlo odpařit, ale to spíš přímým napařením nástavcem.. jinak ta pára docela rychle chladne a efekt to podle mě nemá. Teď doma běhá Philips powerpro aqua na baterky, pravidelné používání udrží rovné podlahy čisté a přítelkyně tam přidává trošku sanitolu, takže to také desinfikuje prokazatelně :-) chemicky. A odpojitelný malý vysavač po cestě vycucne zbytky. Jediný zařízení, bez kabelu, použitelný od garáže po ložnici.
o 14.08.2018, 22:25 | Ravo
Taky jsme se nechali chytit na Kärcher SC4 a podlahy opravdu nic moc. Jediný co to parádně očistilo (no, úplně dokonalý to není, ale jediný co s tím hnulo) byl mastný šlem na digestoři a kachličkách kolem plynového sporáku. Ale jedině s turbonástavcem a i tak to byla prcačka


P.S. - trošku offtopic, ale jaký robotický mop (něco jako Roomba, ale na vytírání) by jste doporučili?
o 15.08.2018, 07:45 | gizmi
Mám zkušenost obecně s výrobky od Karcheru a je to jako nadávat na Babišovo párky za cenu rohlíku, když on sám nabízí i prémiové výborné párky :) Karcher umí, ale kdo očekává super výsledky od stroje za pár korun, tak ty se nedostavují. Po Plzni provozuji půjčovnu extraktorů / tepovacích strojů a mezi zákazníky mám poměrně dost lidí, kterým se doma válí nějaký vodník vysavač, nebo nízká verze od žlutého Němce. Na druhou stranu - udělat si 2x za rok celou domácnost včetně aut a pak to "udržovat" nějakým tím "looooukostem" ? Proč ne. Parní čističe mám odzkoušené od různých firem a rozhodně si nekoupím nic na domácí šmrdlání s možností žehlení, umývání oken, atd. ve smyslu milion v jednom. V plánu je do nové garáže / dílny pořídit pořádnou průmyslovou skříň co funguje, ale tam ceny leží kolem 25+
o 15.08.2018, 11:32 | walish
Jasně, chlap v domácnosti si koupí pořádnou skříň, co umí, za 25+, aby si jednou za týden umyl koupelnu. Proč ne :)
o 15.08.2018, 12:09 | Only_One
tak každej má priority jinde :-D
o 15.08.2018, 23:18 | Ravo
to Gizmi:
Na Karcher nemůžu zatím říct křivýho slova, mám třeba wapku K5 nebo mokrosuchý vysavač a všechno dost dobrý na takový to "domácí žvýkáníčko". Předtím jsem provozoval věci z Lidlu a tam jsem snášel různé nedokonalosti jen kvůli ceně.

Spíš mě připadá nesmyslný a nefunkční celý ten koncept "vytírání" podlah jen párou, kdy veškerý bordel chytám do těch hader co jsou dole na hubici a který to furt matlají dál po podlaze (mám jich hodně a často jsem měnil ale i tak...)


A parní čistič SC4 bratru za 5 litrů mi nepřipadne úplně jako základní model, ale evidentně to tak asi je (párky za cenu rohlíku jsem myslel že jsou zhůvěřilosti typu EasyDuck z teleshopu, Karcher SC4 jsem bral jako dobrý home produkt typu výběrová šunka a teprve pure bio šunka nejvyšší kvality jsou tvoje stroje za 25+)
o 16.08.2018, 06:35 | walish
Ravo: Co mám zkušenosti z okolí, tak robot na vytírání je k ničemu. Všichni, co ho mají, tak to nevyužívají.
o 16.08.2018, 15:45 | gizmi
walish: možná by to chtělo přečíst si to celé :) S ohledem na to, že podnikám v oboru půjčování strojů.. ??

Only_One: přesněěěěě :)

Ravo: však já také ne! :) Naopak mám doma od Karcheru 4 extraktory Puzzi, vysavač s oklepem NT, menší levný vysavač do garáže (ale protože nikdo nechce Huskyho, tak si ho v nové garáži nainstaluju jako centrální), wapka z hobbymarketu za tenkrát v akci pár korun (nechápu že ještě běží, vydává děsné zvuky, ale funguje jako za mlada), vysavač na okna, atd atd :D :D Naopak tu značku mám rád. Oni dokáží poskytnout člověku přesně to co chce. Jen když koupím již zmíněnou wapku za 1500,- , tak prostě očekávat 10 let práce asi nelze (mám ji 8. rokem, ťuky ťuk :D :D) a po domluvě se servisákem jsem domluven, že až padne, tak vezmu jejich prémiovou velkou wapku jetou s tím, že mi udělá komplet repas střev se zárukou. Ty stroje přežijou vše. Kdyby jsi viděl co přežívají ty Puzziny tepovače od lidí za zacházení! Jen tomu dávám servis a vím co a jak opravit :)
K tomu porovnání: Do 8t ceny mají všechny výrobky plastová střeva, od 8t pak kovová. V tom je nejzásadnější rozdíl. Ty levný věci opravit nejdou, dražší pak i 20 let. Díly tahle firma drží jako jedna z mála opravdu dlouho (pravda, nestojí pár korun)..
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3035 sekund.