Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: nehoda-servis atp...

 o Navštíveno 6479x o
o 13.08.2018, 17:23 | Jazzy
Ahoj,
trefil me mladej kluk v golfu,kdyz se nepodival a zacal predjizdet a liznul me bokem v protismeru na predni ridicovo kolo potazmo napravu,
ktera teda pohltila asi vsechen naraz.
Na vine je on,to je vyresene,ale je to ma prvni nehoda,tak bych se chtel zeptat a ujasnit si par veci.
Dnes tu byla likvidatorka z jeho pojistovny,fotila atd....
Me by zajimalo,kdyz sem si vybral,ze nevyuziji jejich smluvni servis a zajistim si sveho automechanika ke kteremu jezdim roky,jak se pote resi fakturace?
Zda mechanikovi opravu zaplatim keš a jim zaslu cislo uctu a oni poté zaslou mě penize,nebo fakturaci tam muze zaslat i ten mechanik,ikdyz to neni jejich smluvni servis?
Dale jeste jak se resi,kdyz teda to odnesla zrejme guma,tlumic atd..zkratka treba veci co se musi menit v páru jak se ktomu pojistovny staví?proplati?,nebo zaplati,proste jen ten jeden měněný dil a hotovo?
Uvital bych proste zkusenosti znalejsich v teto problematice,zda semnou muzou nejak vy.ebat,nebo se muzou u neceho cukat apod..
Predem moc diky za pomoc.
Ps.pojistovna vinika je Direct,kdyby to bylo dulezite...


o 13.08.2018, 21:33 | crestik
vybral sis pokrytí nehody rozpočtem. Faktura se nikam neposílá, podle tabulek ti pošlou peníze na účet. Důležité je jim posílat dokumenty, které po tobě budou požadovat, mívaj nějaký systém, kde vidíš, jaký je zrovna progres řešení a co chybí. Až je vše OK, pošlou peníze...u mě celkem rychle. Takhle to bylo u mě...18 let nic a pak mě v jednom roce 2x nabourali.
o 14.08.2018, 08:32 | M.a.R.i
Vybral sis variantu, kdy tě nejspíš ojebou a proděláš na tom :). Teda ojebou v rámci zákona :).

Když dáš do jejich smluvního servisu tak nic neřešíš a veškeré náklady proplati.

Když sis vybral svůj servis, tak ti amortizují ceny dílu (Už zase je amortizace ústavní a nelze se odvolat), paušálem lakování každého dílu a práce mechanika. Ve finále budeš hooodně rád pokud dostaneš zaplaceno 100% nákladů co si do toho dal. Hlavně ať mechanik vše fotí a schovává si rozbité díly, pokud objevíte něco navíc než sepsal likvidátor.

Dřív to byl větší sranda, když se dalo z amortizace vyvlíknout. Třeba mi odřeli Lexus a oprava do původního stavu stála 10 000Kč. Od pojišťovny jsem dostal 60 000Kč a dalších 20 000Kč je stály soudní výlohy a provize advokátní kanceláři.

Nyní je pozměněný zákon a pokud pravidelně nejezdíš do autorizovaného servisu, tak se amortizace uplatňuje a není proti tomu žádná obrana.
o 14.08.2018, 08:46 | Pglock
Z rozpočtu se dnes stal už nesmysl.
Dřív to fungovalo super - drbnutá marea (rozbitá mlhovka a její rámeček) bratru 7 tisíc z pojišťovny. Oprava 500.

Dnes už jediná cesta jak auto dostat do původního stavu bez větších problémů a ztráty peněz je ho hodit do smluvního servisu a nechat to opravit tam.
o 14.08.2018, 10:17 | Jazzy
Smluvni servis samozrejme sem mel v planu,ale když jejich jediny tady nejblize je zrovna mechanik ke kteremu bych nedal ani kolo bohuzel....tak je to tezke :( nemaji nasmlouvany ani origo servis,coz se divim.
Takze memu zvolenému mechanikovi to zaplatim keš ze svého a pote tedy zaslu číslo uctu a ani poslou jejich vykalkulovanou castku za opravu je tak?
dekuji
o 14.08.2018, 10:26 | muSlim
Rozpoctom by ti mali love poslat hned po schvaleni u nich (samo po prehliadke a posudeni likvidatorom), tam nic nikam uz nedodavas a nemusis cakat. Kazdopadne ako vravi M.a.R.i, stal sa z toho slusny ojeb, i ked par sedlakov z toho maju radost lebo je to pomerne rychlo vyplatene...
o 14.08.2018, 10:58 | crestik
no, zas tak bledě bych to neviděl. Mi nabourali loni 20 let staré auto, světlo, nárazník, trochu zadní vrata. Opravil jsem to za třetinu toho, co mi poslali. Druhá akce byla baba, co mi nacouvala do řidičových dveří...opravil jsem za polovinu, co mi poslali. Opravy byly rozumné, žádná izolepa. Profi lak, klempíř, jeté světlo a zrcátko.
o 14.08.2018, 19:59 | jiri.28
odmítnutí smluvního servisu neznamená plnění rozpočtem, tvůj mechanik pošle fakturu a oni zaplatí, samo musí to být real náklady.
o 15.08.2018, 18:40 | Jazzy
No prozatím sem dohodnuty s mechanikem i likvidátorem na prohlídce škod,ktere nejsou videt beznym pohledem a pak se asi dozvim vice informaci...vsem jinak moc dekuji
o 21.08.2018, 16:46 | Jarda S.
já mám zkušenosti spíš opačný než zbytek lidí tady
rozbitý střešní okno na fakturu zaplatili reálně polovinu faktury 15 let starý auto pojištovna triglav
pak uražený zrcátko pojištovna allianz po nervech kdy chtěli pořád dokumenty který jsem jim dodal je chtěli znova a musel bych je znova tahat z leasingovky jsem se na ně vysral a tu pětistovku + barvu ze spreje zaplatil ze svýho
o 21.08.2018, 18:47 | HIGHTOWER
Nemusíš do smluvního servisu. Dával jsem přímo do servisu Hondy, což nebyl smluvní servis, i když to šlo přes ČKP (pizda nebyla pojištěná), ale na 12 let staré auto žádnou amortizaci nedělali (v Hondě říkali, že bude ČKP určitě amortizaci uplatňovat), proplatili i pak polepení fólií, neb hned od začátku jsem jim argumentoval nároku na vrácení do původního stavu, co je v současné době vedeno jako hlavní zákonný požadavek a zákonná povinnost ze strany škůdce (resp. pojišťovny, která to za škůdce řeší). Chce to od začátku jim dát najevo, že víš, znáš, na co máš nárok, odvolat se na konkrétní §§, zákony, a výslovně žádat co přesně chceš.
Bohužel už na tom tedy nevyděláš, ale dostaneš auto do původního stavu jako před nehodou i na starém autě a v autorizovaném servise. A vše samozřejmě fotit, mít podloženo.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3454 sekund.