Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Tepelné čerpadlo pro domek - laické informace pro montáž

 o Navštíveno 5945x o
o 26.09.2018, 22:01 | m
Pánové zdravím,
jelikož mám pocit, že dost z vás již má postaveno a topení/ohřev vody vyřešen tepelným čerpadlem, dovolil bych si vás požádat o radu.

Pokud mám toto: [ Link ]

a budu to chtít nainstalovat do baráku (2+1 - asi 6 radiátorů a v koupelně žebřík), kde je teď kotel Dakon na tuhá paliva s oběhem a trubky v mědi.

Představuju si to správně tak, že se to "připojí" buď místo kotle nebo dohromady s kotlem aby případně bylo možné přitápět a bude to fungovat?

Když mám jen tyhle 2 jednotky - jako větrák a tu krabici ve tvaru kotle do baráku, ten kotel jako takový toho součástí asi není a samo o sobě to ničím přitápět nad svoje limity asi neumí? Musel bych tedy zachovat kotel na tuhá nebo přikoupit jakýsi elektrokotel na přitápění?

díky moc


o 27.09.2018, 07:36 | Mr.Scully | Upraveno: 2018-09-27 07:36:58
Tepelná čerpadla obvykle obsahují malý elektrokotel, tedy když je venku mínus patnáct a čerpadlo je už za svým limitem, tak prostě jede chvíli na elektriku. Za rok to není mnoho případů, co jsem se tak díval na statistiky svého TČ. (Ale nevím, jestli je to automatická součást všech TČ, resp. jestli to má i tenhle Samsung).

Kromě tohohle komba potřebuješ ještě zásobník vody, pochopitelně, ale netuším, jestli kde připojit ten tvůj stávající. TČ sice mám, ale o těchto věcech vím prd :-) Btw. ten Samsung je teda vizuálně fakt dost hroznej, to bych si dal někam za barák a zakryl keřem.
o 02.10.2018, 13:02 | J-T. (P)
Neměl bys taky zapomenout, že tepelné čerpadlo nemá tak teplou vodu na výstupu. Radiátory co máš v domě teď jsou dimenzovaný na výšší teplotu takže jsou menší = tepelné čerpadlo ti to nemusí vytopit, ne svým výkonem ale prostě radiátory nedokážou dát tolik tepla do místnosti, když do nich budeš pouštět vodu o menší teplotě.
Jinými slovy by ti to měl někdo spočítat.
o 02.10.2018, 15:28 | radek.613
Bez propoctu a nasledne upravy systemu, neboli "spotrebice tepla", je to solidni vyhozeni 134000 Kc :-D Pokud si opravdu pojal myslenku, ze staci do rohu kotelny odstrkat uhloDakona a na trubky napichnout Samsunga, radsi to dej charite.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3221 sekund.