Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaká krytina na podlahové topení?

 o Navštíveno 6828x o
o 10.10.2018, 12:21 | xSam | Upraveno: 2018-10-10 12:22:30
Budu mít teplovodní topení zalité anhydridem
Nechci v žádném případě dlažbu, vinil ani PVC.
Dá se použít dřevěná plovoucí, nebo spíše korek?
Když dřevěnou podlahu, tak lepit k podlaze, nebo nelepit?
A ještě dotaz, jakou použít podložku pod podlahu aby se tomu topení pomohlo když bych jí nelepil?
Díky moc za rady
xSam


o 10.10.2018, 14:08 | radek.613
Pokud to má fungovat jako opravdové topení o vypočteném a potřebném výkonu z m2 plochy, nebude fungovat nic, co nebude lepidlem úplně spjato s topnou plochou anhydridu. To je klasická fyzika o přestupu tepla. Když podložku - tak snad jedině nějakou od Horsta Fuchse, ten určitě umí přenést vzduchem 100% výkonu s nulovými ztrátami :-D A cokoli volně položeného, nedejbože ještě ke všemu "plavacího" na mirelonu a podobně - to je úplně zbytečné pod tím topit, a je čas začít rozmýšlet rozvěšení radiátorů.....
o 10.10.2018, 14:52 | Tarrance
Tak v tom případě korek a nalepit. Ale v první řadě zjistit vlastnosti konkrétního typu a nechat spočítat.
o 10.10.2018, 15:30 | rover (WoodTech)
Korek je nahovno, dal bych tam lepenou dvouvrstvou masivní krytinu. Často jsme pokládaly řadu Planetparket od Princparketu a zatím každej spokojenost
o 10.10.2018, 17:00 | Luke_288
mam dřevo, třívrstvý lamely Kahrs, lepený k betonu. podlahovka funguje naprosto bezproblémů, dřevo to snáší taky bez probléml a to do podlahy šlo v největších mrazech i cca 38st. nic jinýho bych do baráku nechtěl. když pod tim netopíš, je to tepý samo o sobě narozdíl od všeho ostatního. dlažba je největší peklo stačí mi v koupelnách.
cokoliv nelepenýho je jak píše radek- blbost
o 10.10.2018, 20:19 | Mr.Scully | Upraveno: 2018-10-10 20:23:16
Mám na podlahovce plovoucí vinyl s korkem a nevidím v tom absolutně žádný problém. To jako myslíte, že to teplo se někde ztratí, vypaří? Akorát když zatopíte, tak bude podlaha teplá o hodinu později než na lepené, protože ten přenos bude pomalejší. A na nákladech to bude možná tak osmdesát korun měsíčně navíc.
o 10.10.2018, 22:17 | Tuner#2
Mr.Scully: Teplo se nevypaří, ale pokud je krytina izolant a ještě na nějaké podložce, tak se dost výrazně zhorší účinnost a pro stejnou teplotu v domě budeš muset prát do podlahy více °C na topné vodě...

Já teda nechápu, proč stále v dnešní době někdo chce plovoučku a už vůbec nechápu proč na podlahové topení? Dřevo je izolant a tady to spojení i přes řadu doporučení výrobců jak je to na to vhodné je to principielně nesmysl. Stejně tak ty různé třívrstvé masivní podlahy. To je prostě na radiátory a ne k podlahovce.

Jak už jsem tady několikrát psal, tak v chodbách máme dlažbu a jinak všude nalepené velmi kvalitní lino a neměnil bych. Poměr výkon/cena nejlepší krytina na podlahovku.
o 10.10.2018, 22:26 | Mr.Scully
Já to předloni řešil x týdnů a všude mi stejně řekli, že je to úplně jedno... nakonec zvítězil vinyl kvůli odolnosti (mám kočky), plovoucí verze s korkem kvůli údajně o maličko lepšímu komfortu než verze lepená a i to oproti lepené verzi o něco málo líp vypadá s tím, že to o něco maličko víc žere na energii. Rozdíly ve všech zmíněných faktorech (pro i proti) jsou podle mě naprosto marginální. Dneska bych ani neměnil, není důvod. A co jsem se díval kolem na sousedy, tak je to lepený vs. plovoučka tak 50/50. Samozřejmě podlahový topení mají všichni.
o 10.10.2018, 22:34 | Tuner#2
Pokud by mě podlahář tvrdil, že je to jedno, tak bych zabouchnul dveře a šel jinam. Já teda nevím, ale kupoval jsem podlahy v parket centru na Doubravce a právě vhodnost krytiny a lepení jsme dost zásadně probírali při výběru. A to je tomu už nějakých 6-7 let...

Bohužel doba postoupila. Musí se prodávat za každou cenu a tak holt i plovoučka je "vhodná" na podlahovku a dokonce k tomu děláme žlutou podložku místo modré, která je opět "ideální" pro podlahovku... Ach jo...
o 10.10.2018, 22:57 | Mr.Scully
Na Doubravce maličko preferovali lepený, ale říkali, že je to úplně fuk. V Bezručovce maličko preferovali plovoucí, ale taky říkali, že je to úplně jedno. Nakonec jsem zvolil Bezručovku právě proto, že jsem se nakonec taky rozhodl pro plovoučku po pročtení mnoha článků, recenzí a názorů lidí. Jak říkám, úmyslně jsem zvolil o trochu lepší komfort a vzhled oproti mírným a zanedbatelným energetickým ztrátám. Je to fakt úplně jedno, neexistujou správná a špatná řešení. Takové ty články, že na podlahové topení musí být buď dlažba nebo něco nalepeného, to tu bylo před 15 lety... dneska se dává topení i pod dřevo (a nemít kočky, tak to tak udělám).
o 10.10.2018, 23:09 | Tuner#2
Nesouhlasím... Masivní podlahy na podlahovku jsou prostě blbost, ale naštěstí já ty zbytečně vynaložené náklady platit nemusím to je fakt, tak proč se dohadovat. Ať si tam každý dá co chce, zřejmě se za těch 15let změnily vlastnosti materiálů a fyzika ;)
o 10.10.2018, 23:26 | Mr.Scully
A kolik ten rozdíl může být? Platím za třípodlažní pevnost 300 m2 za topení + letní chlazení + teplou vodu kolem dvojky měsíčně... tak bych platil 1900 Kč, no. To je mi fakt jedno :-) Mně taky nejde do hlavy, proč lidi šetří na cihlách a nepoužívají moderní VPC cihly nebo proč šetří na elektrotechnice a neušetří si čas chytrou elektroinstalací, ale jsem tolerantní a myslím, že každý si umí zdůvodnit, proč si (ne)vybral to, co si (ne)vybral :)
o 10.10.2018, 23:31 | rover (WoodTech)
Takže logika věci je v tom ze když chci masív, musím dat radiátory a když chci podlahovou tak musím mít lino jo ?
Já bych nechtěl lino ani náhodou, ano jsou i hezky a odolný ale v ceně která atakuje cenu masivní podlahy. A nikdy to tak vypadat nebude.
Radši dam o stovku za topení navíc a a budu doma rad žít.
Stejně tak si radši koupím offroad než oktavku ikdyz do města, jelikož ki to děla radost ;-)
o 10.10.2018, 23:46 | Tuner#2 | Upraveno: 2018-10-10 23:48:21
rover: Já teda nevím, ale mě Tarkett supreme plus vyšel kolem 350,-/m2. Je to vlastně vinyl v roli, nášlap to má 0,7mm, garance 5 let v komerčních prostorech, s úspěchem tím vybavují školky a vzhledově to myslím nikoho neurazí. Kvalitní masivní podlaha je cenově zcela někde jinde a na podlahovku opravdu díky vlastnostem dřeva není vhodná.

Ale jo, pokud na to máte, tak si klidně nad trubku dejte ještě 20cm izolace, jsou to Vaše peníze ;)

Toho off-roada ve městě raději už ani nebudu komentovat, to mluví za vše :))
o 10.10.2018, 23:46 | Mr.Scully | Upraveno: 2018-10-10 23:48:28
rover - líp bych to nenapsal. A tedy odpověď na původní dotaz od xSam - vyber si naprosto cokoliv, co se ti líbí. Všechny podlahy mají svoje výhody a nevýhody, neexistuje ideální řešení. Ideálně si vyber spolehlivou firmu, která je v oboru třicet let a nech si klidně poradit, ale každá stejně řekne něco jiného. Nakonec tě na prodejně zaujme konkrétní vystavený materiál nebo konkrétní dekor nebo bude zrovna na něco akce... a bude rozhodnuto :) Hlavně žádná dogmata.

Btw. Tunere, ještě jsem neviděl pěknou podlahu pod třeba 700 za metr, ale jestli ti nevadí, že je to hnusný, tak proč ne, jsou to tvoje peníze ;-)
o 11.10.2018, 07:14 | DaveX
Mr.Scully: No já mám vybraný vinyl za 525 kč/m a je hezký :D

Jinak Tarkett Supreme mám v pokoji a každý, kdo přijde, se hned ptá, odkud to máme, že to je super apod. Takže v tom musím stát za Tunerem. Já bych si tu podlahu s klidným srdcem do domu dal, ale vzhledem k uspořádání prostě nemůžu mít PVC, protože by to vypadalo blbě :)
o 11.10.2018, 08:30 | soray
My máme plovoucí laminát a taky bez problému, nějaký vysoký náklady na vytápění nepozoruju. Dnes bych zvolil jen jiný materiál z důvodu hlučnosti.
o 11.10.2018, 09:36 | Mr.Scully
DaveX - jasně, já jsem jen ironicky popíchnul Tunera podobnými slovy, jaké použil on, protože ten přístup "jen to, co mám já, je správně" mě občas vytočí :-))) Ve stavebnictví je milion alternativ, které se liší často naprosto marginálně. Nic proti Tarkett Supreme nemám, osobně si jen myslím, že mám hezčí podlahu a je to typ, který má teoreticky energetické ztráty, díky kterým přijdu asi tak o dvě koruny denně, takže se mi zdálo absurdní to řešit ;-)
o 11.10.2018, 09:46 | xSam
No, zajímavá diskuze, jen co je pravda.
Mám starý dům, který je relativně stylizovaný do nějakého stylu a miluju dřevo.
V obýváku dlažbu prostě nechci jak z důvodu studenosti, tak z pohledu hluku a akustiky. Lino nesnáším a o zdravotní nezávadnosti pochybuji. Vinil mi do baráku prostě nesmí, to budu mít radši beton.
Poradit se s odborníkem je absolutní nesmysl, každá říká něco jiného. Mluvil jsem s pěti podlahovými studii a dostal jsem tyto názory:
1. Dřevěná plovoučka je nesmysl, nebude to fungovat, jedině dlažba
2. Dřevěná plovoučka ano, ale nalepit
3. Dřevěná plovoučka ano, nelepit a dát na kvalitní podložku
4. Dřevěná plovoučka určitě ne, použít korek plovoucím způsobem
5. Korek je kravina, použít dvouvrstvou lamelu a nalepit

Vybral jsem si tuto podlahu. kterou mám všude, rád bych to měl stejný. Podlahové topení bude jen v obýváku 30m2.
Nemám problém s tím podlahu nalepit, ale nepreferuji to.
Podlaha:
[ Link ]

Podložka pro pokládku plovoucím způsobem mi byla doporučena tato:
[ Link ]
o 11.10.2018, 11:53 | rover (WoodTech)
Za mě tedy v OP nalepit, jinde si to dej klidně navolno. Otázkou je zda to máš vylité v celém baráku, jelikož pokud ne tak určitě navolno.
A zdá se mi docela drahá, za tuhle cenu sem kupoval celomasiv Dub.
Skus mrknout na ten Princparket, sami to vyrábí a tak se dá dost laborovat s konečným vzhledem. A de s nima ladit i cena ;-)
o 11.10.2018, 17:03 | Luke_288
vy všichni, co máte rádi dřevo a nechcete radiátory tak hurá do toho. jak jsem psal, mám 15mm tlustou třívrstvou lepenou podlahu, nalepenou na beton. funguje to bez problémů, nic nepraská. v přechodu dřevo/dlažba je rozdíl v nahřátí 10mm dlažby (chodba) a 15mm dřeva 20minut. vzhledem k tomu, že máme obejvák s dřevem i chodbu s dlažbou a všude topíme na 24st a všechno stejně teplým médiem, tak můžu porovnat, že účinnost je téměř stejná, ten rozdíl v půl hodině prvotního natopení nehraje roli.
plovoučku bych nechtěl, tam už účinnost prostě zákonitě klesá.
když jsem to vybíral, taky jsme řešili vinyl, lino a kdovíco- všechno je oproti dřevu studený- vyzkoušeno. prostě to tak je a kdo tvrdí že ne, tak buď dřevo (žádnou dýho) nikdy nevyzkoušel nebo lže, aby si obhájil to svoje..
o 11.10.2018, 18:47 | xSam
Kluci moc díky.
Myslím, že v tom mám relativně jasno.
Použiji tu podlahu co jsem dával výše a nalepím jí.
Nějaké doporučení na lepidlo?
Cena té podlahy co jsem postoval není zrovna nejlevnější, ale mám již v celém baráku a jsem s ní moc spokojenej. Navíc je na tom ještě vtipné to, že jí budu barvit abych jí měl ve stejné barvě jako doplňky:-) Není lakovaná, ale jen napuštěná olejem, tak to jde dobře.
No sranda:-)
o 11.10.2018, 20:36 | Tuner#2
Mr.Scully: Ono se kvalita podlahy a její vzhled určuje dle ceny od 700,-/m2??? To je doufám vtip.

Nikomu necpu to co mám, jen píšu ověřené a že u tchána jsem na podlahovce vyzkoušel jak dlažbu, tak lino, tak i dřevěnou podlahu. Jak už jsem psal, ať si tam každý dá co chce, ale prosím nepiště bludy, že už neplatí to co před 15ti lety... Naopak, dneska se lidem maže med kolem huby jak je tohle a ono dobré i když to není pravda už z principu věci.
o 11.10.2018, 20:37 | Tuner#2
daveX: máme to samé, každej na to začne sahat a hledat spáry jak věrně to při chůzi vypadá.
o 12.10.2018, 11:21 | xSam
Tak jak psal Mr.Scully, objevila se akce a podlaha je doma:-)

foto k příspěvku  od xSam

o 12.10.2018, 11:22 | Mr.Scully
Nejlepší slevová akce je akce "dáte mi to bez DPH a rozepíšete si to na jinou zakázku?" :-D
o 12.10.2018, 11:33 | xSam
Mr.S. tak nejak:-))
Je to nadherny, jsem nadsenej. Uf, kdyz si predstavim, ze jsem chvili premyslel i nad tim debilnim linem:-)

foto k příspěvku  od xSam

o 12.10.2018, 11:47 | xSam
Finalne to bude vypadat takto:

foto k příspěvku  od xSam

o 15.10.2018, 09:26 | Muff
Dřevěné podlahy se vůbec nebojte.Ona sice je mírně izolační,ale díky tomu mnohem komfortnější.Teplo se lehce přibrzdí a po akumulační vrstvě (beton/anhydrit)
hezky rozprostře.Co se týče ekonomiky provozu,nikdy to nebude větší izolant než izolace pod podlahovým topením samotná.Proto to bude vždy topit nahoru.
Dlažba má výhodu údržby a životnosti,což je ovšem všechno.Osobně bych volil dlažbu (ohledně údržby) Vstupní halu/zádveří,koupelnu,wc,kuchyň,ostatní jednoznačně
dřevěnou podlahu.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3354 sekund.