Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Umíte někdo Jablotron?

 o Navštíveno 6880x o
o 02.11.2018, 12:49 | KaZaN
Potřeboval bych pár rad a ceny... dík


o 03.11.2018, 13:23 | Crimson
viz. Kájínek člen č.70 hod mu mail K+H zabezpečovačky
o 07.11.2018, 11:48 | CervinVega
Mám kdyžtak člověka v Praze, jestli myslíš nemovitost... šikovný, rozumný, férové ceny... tak kdyby někdo potřeboval...
o 08.11.2018, 15:29 | hawai
když už je tu tohle téma, má někdo zkušenost s tímto?
Vím že to bude nesrovnatelný s čímkoliv od Jablotronu, ale zajímalo by mě jestli to aspoň jako takovej základ je dostačující nebo to jsou vyhozený peníze.
[ Link ]
o 08.11.2018, 16:31 | Ravo | Upraveno: 2018-11-08 16:31:51
vyhozený peníze.

Po roce užívání jsem něco podobného vyhodil a nahodil Jablotron.
Mraky falešných poplachů, spousta nedetekcí, velmi malý dosah čidel (v rámci běžného domu nepoužitelné), furt jsem do toho cpal jen baterky všude a ústředna se občas chovala velmi nevyzpytatelně.

Důvody proč ne:
1) nedá se na to spolehnout, a to je u zabezpečovačky dost velký problém
2) velmi slabé funkce (ovládání jen přes volání DTMF/SMS, nebo bezdrtátovými klíčenkami) - Oproti tomu co umí Jablotron 100ka na které se dá postavit i základní domácí automatizace fakt nebe a dudy
o 08.11.2018, 21:38 | KaZaN
@CervinVega díky, už se mi ozvala jedna zdejší dobrá duše a poradila. Nebudu vypruzovat, tentokrát jen na kontrolního nacenění pro příbuzný, dalšího člověka.

Jinak hlavní moje otázka byla jak vyřešit doma kočku, Pro mne je aktuální problém s tím, že Jablotron pro "nový" pohybový čidla, který konečně vypadají k světu a lidi je chtějí, nemá zvířecí čočky a hlavně neumí říct, kdy a jestli vůbec je mít budou.

Co se mne týče já váhám, jestli budu volit Paradox nebo Jablotron, hlavní slovo ale bude mít míra integrace do chytrého domu.
o 09.11.2018, 00:00 | Mr.Scully
Žádné detektory Jablotronu nejsou schopny vyřešit problém s kočkou či jakýmkoliv jiným zvířetem. Řešil jsem to snad rok :) Oni se chlubí speciálními PET verzemi a čočkami atd., ale znamená to akorát to, že při pečlivém nastavení to nevezme kočku, které se plíží 20 cm od podlahy. Jakmile kočka třeba vyskočí na židli nebo stůl, tak pochopitelně spustí alarm. Řešil jsem to kromě technika i přímo s Jablotronem a řešení neexistuje, oni tuším navrhovali instalaci různých čidel proti sobě v určitých úhlech a poplach spuštěný až při potvrzení více než jedním čidlem. My jsme to vyřešili tak, že kočky smí jen do určitých místností (např. chodba), které sice nejsou chráněné, ale nedá se do nich dostat jinudy než přes chráněný úsek. Lepší řešení jsme nenašli.
o 09.11.2018, 09:04 | Ravo
Přesně jak píše Scully.
Kočku prostě nemáš šanci pořešit, protože se umí dostat "kamkoliv" a její skoky a přesuny jsou dostatečně rychlé aby PIRko zabralo.

Zvířecí čočky dělají jen to, že berou "horní" část
prostoru a po podlaze se může cokoliv pohybovat.

Já mám doma dva hodně malý psy a pořešeno to mám tam, že je tam psí čočka, pečlivě nasměrovaný PIRko a ještě nastavena nižší citlivost.
Ale i tak když se rozdovádí a začnou řádit, tak se to umí potkat a společně vytvoří už dostatečně velkou tepelnou stopu, aby to spustili. Takže DISARM, vizuální kontrola pomocí kamery a následný ARM.

Ještě se dá udělat zmiňované podmíněné spuštění (současně víc čidel), nebo nakombinovat třeba s plášťovou ochranou a vymezit jí prostor tak, aby tam kde se vyskytuje nebyl žádný PIR
o 09.11.2018, 09:15 | KaZaN
No, v tomhle případě jde o postarší kočičí dámu, která max vyskočí na gauč. Bohužel je zvyklá se courat po všech místnostech. Na ochranu pláště není udělaná příprava, protože jim ji pan profík rozmluvil, protože přece budou mít ty PET pohybový čidla. Bezdrátový krámy tam nechtějí a už vůbec nestojí o to aby jim tam co dva roky někdo lezl ve všem měnit baterky. Takže suma sumárum přijdou tam ty nový čidla co neumí PET, stáhne se citlivost a případně jim přelepí zevnitř výhled, aby dali kočce včetně gauče 1,2m.
Já zvířata nikdy nikde neřešil, umí to jinej alarm očidlovat líp a nebo prostě kočka je neřešitelná obecně?
o 09.11.2018, 12:54 | Mr.Scully
Já jsem právě myslel, že dneska už jsou ty čidla tak vymakaný, že to pozná třeba 6kg kočku od 60kg zloděje, ale to umí asi jen FBI :-D Na úrovni čidel za patnáct stovek tahle technologie očividně ještě nedošla, ať si propagační materiály různých firem říkají, co chtějí :-D

Naše kočky jsou taky líný, ale tak třeba metr ještě vyskočí a to stačí... mají prostě na noc vyhrazen jeden pokoj bez alarmu, chodbu s alarmem ale bez nábytku a kuchyň s alarmem, kde naštěstí nedokážou vyskočit na linku.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3349 sekund.