Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Emisní zóny, EU města, každé jiná známka?

 o Navštíveno 5554x o
o 10.01.2019, 17:04 | CervinVega
Nevím, jestli jsem mentálně nedostatečný, ale čekal bych, že když jsme v EU a schválí se, že “je nutně potřeba si udělat nízkoemisní zóny ve městech”, budeme mít i jednotnou známku...
Ale ono kua ne, tady si zase každý stát zavede svoji, možná nejlépe i města... takže když pojedu z Hamburku přes Brusel do Štrasburku na výlet, asi budu muset jet “autonomní” Teslou, protože přes všechny pitomé samolepky na skle neuvidím na silnici?
Do toho samo dálniční známku z Agrostánu (i v Rumunsku mají elektronickou)...
Neuvěřitelný... a to čtu, že Brusel hodlá zavést od 1.1.2021 “EU5” v rámci města (a to je fakt skoro celé město, ne historické jádro)... jako EU5 mají tuším auta od 2010 a mladší...
Zbytek má jet na šroťák? Pochopil bych třeba EU4, což už mega komplexní ultra low emisní motor, většinou už i s dvojitýma katama... ale EU5 mi přijde čistá zhovadilost a tlak na lidi ke koupi nových aut (což v Bruselu není problém, město plné úředníků si to může dovolit).

Jak to vidíte vy?


o 10.01.2019, 19:03 | radek.613
EU5 v rámci města pro dízly nebo benzíny nebo všechny? To je docela rozdíl, že.....
o 10.01.2019, 21:09 | CervinVega
Benziny, ale i tak je to úlet... a edit, je to el. registrace, teda zrovna v této EUkracii... registruje se RZ, na hranici zóny to berou kamery, tady nemusíš mít nálepku... ve Francii tuším 4€ za nálepku...
o 11.01.2019, 09:43 | gizmi
Neřeším, jezdím starým TDi a nikdy žádný problém :D :D Ale uznávám, že je to jediný důvod, proč jsem auto dal na prodej a proč budu kupoval velký benzín na LPG.
Když už tohle dělají, proč není dotace na elektroauto? Tak rád bych si nějaké koupil a jsem schopen dát 500 - 700 litrů. Přípravu mám všude, dojezd 300km by stačil.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3112 sekund.