Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Čištění autoskel - čím?

 o Navštíveno 6136x o
o 18.01.2019, 20:34 | HIGHTOWER
Může mi někdo doporučit konkrétní přípravek a utěrku pro účinné čistění autoskla - oken, hlavně pro vnitřní umytí, včetně případně návodu?
Celkem s tím bojuju, pořád tam zůstávají čmouhy, které se hlavně objevují při trochu zamlžení a nebo při osvětlení sluncem - svítání/stmívání případně protijedoucích aut...

Okna jsem odmašťoval jarovou vodou, použil iron a obyčejné noviny, vždy to fungovalo, ale teď nějak ani náhodou, po 2 týdnech je to zase zasekané a už mě to štve.

Budu rád za osvědčené přípravky a nejlépe celé názvy nebo odkazy, v jakékoliv cenové relaci, pokud to bude fungovat!

Děkuji moc


o 18.01.2019, 20:39 | Losky
Já s tímhle bojuji už poslední tři roky. Nevím, jestli skla u nových aut něčím impregnují, ale vždy vypucuji a za 14 dní proti sluníčku už je vidět, že sklo je mléčné, jakoby od kouře, ale jsem nekuřák. Nikdy si nepamatuji u starších aut, že by tohle skla dělala
o 18.01.2019, 20:44 | HIGHTOWER
Přesně tak, u Accorda no problém, umytí ironem a novinama a 3-4 měsíce klid. U Civica umyju a za chvíli taky film a nic není vidět.
Teď jsem koukal na detailingshop a tam přípravky jsou, ale třeba uvedeno, že fungují proti zamlžení měsíc, aplikace od 10-20°C, nemám garáž, takže v zimě mi to je taky k ničemu. I když to je ochrana proti zamlžení, mě by stačilo, aby okno bylo opravdu čisté...

Pak mě napadlo leda použít fólie a ty by snad pak bylo snadnější čistit, co mám zkušenost...
o 18.01.2019, 21:53 | Losky
Já už to neřeším, ale štve mě to
o 19.01.2019, 09:39 | Mišell | Upraveno: 2019-01-19 09:48:00
Tohle je většinou problém kuřáckých aut, to se pak prasí hodně rychle. Případně podezřívám nějakej sajrajt z klimy. Každopádně, utěrka "vafle" a čistič používám Dodo Juice clearly menthol. Případně silnější kalibr, odmašťovač typu Gyeon Prep - vše má Soray na DS. Dost zásadní je ta utěrka, nic nefunguje jako "vafle" - používám Gyeon. Určitě mít jednu na venek a jinou na vnitřek.

edit: Ještě mám zkušenost, že byl matný film na skle po "impregnaci" plastů palubky - po Chemical Guys Silk shine bylo sklo do rána úplně pokryté. Teď používám Poor boys natural shine a tam to nic nedělá. Ale to bude asi jiný případ:)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2982 sekund.