Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Repro. Zesilovač, RMS, max výkon

 o Navštíveno 4875x o
o 06.07.2014, 06:02 | KFOR
Ahoj :) chtěl bych se zeptat, jestli tu není někdo zkušený, který by mi mohl (aleaspoň) zkusit :D vysvětlit věci, co se týče složení kvalitní audiotechniky do auta jakožto jen zesilovače a reproduktoru bez autorádia a co se týče RMS výkonu reproduktorů s poronání výkonu RMS zesilovače s citlivostí reproduktorů a takové spíš specifické otázky na které mi zatím nikdy nedokázal moc odpovedět :D jsem v tom laik ale chtěl bych si neco pořídit do auta. Je to podle mně trošku téma na dýl :) našel jsem tadyty reproduktory [ Link ] a nevím, jestli je to opravdu pravda to, co o nich píšou a našel jsem k tomu tenhle zesilovač [ Link ] a chtěl bych se zeptat, jestli s tím má někdo trošku zkušenosti a dokázal by mi poradit a ríct proČ tohle ne a proČ tohle jo :) proč třeba je výkon reproduktoru 350W RMS ale je u nich napsaný ideální výkon zesilovače pouze 125W RMS (čeltl jsem uŽ na hodnĚ stránkách, že by mněl být výkon zesi tak 80% takŽe bych pŘedpokládal tak 300W RMS ) jestli je to kvůli jejich citlivosti, že když by mněli - 3 db (90dB) tak by výkon musel být dvojnásobek takže třeba 125x2 = 250W RMS ale právě díky tomu, že mají vetší citloviost tak je potřeba mín výkonu zesilovače na to, aby hráli přibližne na maximální výkon RMS? nebo jestli budou hrát jen na 125W z 350W ? a takové druhy otáek bych mněl :)
Mockrát děkuji :)


o 06.07.2014, 09:05 | Pavel 528
jsem linej to tu vypisovat,staci hledat,je toho tady dost,nicmene jen k tomu zesiku,skutecny vykon toho zesiku v odkazu je cca 2x70Wrms ,vic rozhodne ne,vsechny ty hodnoty uvedene jsou lzive...

jednoducha kontrola vykonu je jen podle pojistky co je u zesiku

pokud budes schanet znackovy pouzity zesilovac se zarukou a realnym vykonem,tak zde...

[ Link ]
o 06.07.2014, 10:03 | KFOR
Aha dodbře děkuju :) ale teĎ by tu byla třeba další otázka a to je ten stkutečný výkon, takže když ty repro. mají maxymální výkon, 1000w jedna tak ideálni zesilovač by byl ten, který by zvládl 2x 1000W což je rovnou zesilovač na max výkon 2 000W (nebo klidně 1600W ) a v případě toho RMS výkonu to chápu trochu ale v případě max wýkonu to nechápu, sice vím, co to znamená, ale nechápu to. Jakože ty repro budou připojené kabelama na RMS ze zesilovače a oni budou hrát 350W RMS a to jako takle budou hrát normálně a při nějakých vyším frkvencích třeba bude hrát těch 1 000W ? a četl jsem i o zapojení do můstku. Takže jestli to dobŘe chápu, tak je to tak, že buďto budou repro hrát ormálně a to na jejich 350w RMS a nebo to bude jiné zapojení (nevím třeba i s jinýma kabelama, nevím jestli ty, co zvládnou 350W RMS zvládnou i 1 000W. Nebo 70W RMS jak jste psa)a to nějak přes můstek s tím, že to pojede na maximální výkon zesilovače a bude to jen dunět a do kaŽdé bedny (kdyby byl zesilovač 2 kanál a max výkon 1 600W) pujde 800W max. tak jestli by se ty repro třeba nezníčily, nebo nezničily třeba jen výškové reproduktory. a jako to ten zesilovač bude pouštět max těch 800W do nějaké hranice, kterou si nastavím? a repro co se týČe kvality zvuku tak se to tŘeba nebude moc dát ani poslouchat :D ale zato se občas dostanou na výkon 800W ? prostě vetší aku. tlak, aniž by se zníčily?
o 06.07.2014, 10:13 | KFOR
A takže ideální zesilovač na ty reproduktory by mněl mít téch 2x 125W RMS? je to pravda? a repro bude hrát na 350RMS? nebude to, že využiju jen třeba 1/3 jeho výkonu? Vlastně chtěl bych jestli by to bymo moŽné a né moc náročné, abych mněl v autĚ přepínač a jednou by to hrálo čistě max těch 350W RMW. Ale mohl bych ho přepnou a reproduktory by zaČaly hrát na tĚch 1 000W (nebo 800W třeba, pokuď by těch 200W nebyl moc velký rozdíl :) )kvalita by stála na prd ale zase by to prostě mnělo sílu :D jestli to chápu dobře? :) a jestli by to tak šlo udělat :)
o 06.07.2014, 10:35 | michal_smsmsm (A)
ne, to nechapes dobre a udelat by to tak neslo... jak rika pavel, maximalni vykony jsou neco co prehlizej, jak u repro tak u zesiku, to je hodnota na kterou ti to nikdy hrat nebude, na to proste zapomen. divej se vzdy jen na RMs vykon a vybirej komponenty tak, aby si mel zesilovac ktery bude mit o par W vice nez repraky.

podivej se tady po bazaru urcte najdes dosl slusnych zesiku, ktere maji dost vykonu na repro a i repraky zde nejake sezenes a vyberes, pripadne zacni tim zesikem a vhodne repro k nemu ti zde urcite nekdo poradi, ne vzdy si kazdy reprak sedne ke kazdemu zesiku a hlavne velky hluk neni to same co dobry zvuk, a u repraku si hlidej taky citlivost, protoze cim vyssi citlivost, tim vice budou repro hrat na stejnym vykonu, nez jine u kterych bude citlivost nizsi... myslim ze Milhauz tady ted napsal spousty clanku u tom, jak se veci maji v teto oblasti. a nezapomen na tlumeni. poradne vytlumeny a zpevneny dvere budou jako ozvucnice taky lepsi, nez nevytlumene neuzavrene, kde ti budu akorad drncet plechy atd...
o 06.07.2014, 12:06 | kiklop32
Maximální dlouhodobý příkon [P] = W (long term maximum
většinou nesprávně označovaný jako "výkon" a uváděný ve Wattech (W rms)

Maximální krátkodobý příkon [P] = W (short term maximum power)
uváděný ve Wattech (W rms max). Tyto dvě hodnoty bývají často napsány nějak takto: 50/100 W.ww
o 06.07.2014, 17:41 | KFOR
A co znamená to připojení přes můstek? já myslel to, že zesilovač pujde na max výkon. A je dá se na něm nastavit nějak to, aby nehrál furt aby neodhulil ty reproduktory kdyby mněli RMS 350 a max 1 000W. aby repráky nehrály furt třeba 900W ale jen nějaké vysoké frekvence.
o 06.07.2014, 19:51 | michal_smsmsm (A)
pres mustek znamena ze proste spojis jakoby dva kanaly dohromady, ale porad ti to nebude nikdy hrat na zadnej MAX vykon. protoze proste zadnej MAX vykone neexistuje. bude ti to hrat jen na RMS vykon a kdyz budes mit kompa ktery budou mit dejme tomu 75RMS a k tomu zesik kterej bude mit namerenych 4x90RMS zmerenejch, ne napsanejch, protoze kdyz koupis nejakou mrtky typu macaudio nebo spoustu jinech sracek, ktery na papir napisou ze to ma 4x125RMS tak to v realu namerenej vykon bude mit stejne o dost nizsi, to je potreba si ohlidat, tak to bude tak akorad a nemusis mit rozhodne strach, ze ti to ty kompa znici, pokud jim nenastavis nejak uplne blbe vyhybky nebo nevim co by si s tim musel delat aby si ty kompa znicil, kdyz je prehulis do zkresleni tak to snad uslysis a uberes na volume...
o 06.07.2014, 19:58 | michal_smsmsm (A)
ty repraky a zesik z odkazu, jak uz psal pavel, pocitej s tim ze ten zesik bude mit tak 70W RMS namerenych (kdyz vidim 20A pojistku tak mozna jeste min), ty repro o moc vic taky nesnesou, pokud by si sehnal zesik kterej bude mit 350RMS namerenejch tak ti ty repraky shorej jako papir... dohromady to za par korun, pokud mas takovejhle rozpocet a nechces nic pouzityho, tak si to klidne kup, ale uz konecne prestan resit kraviny kolem neajky MAX vykonu, prepinacu, mustku a podobny blbiny... normalne to zapoj kazdy repro na jeden kanal a nazdar hotovo...
o 06.07.2014, 20:39 | KFOR
Já bych ty kraviny neřešil, kdyby mně zas někdo jiný nekrmil tím, že to tak je a že to bude hrát na max výkon a td... takŽe asi kecal :D a jako druhý jsem našel tenhle: [ Link ] k tem kolaxiánlím repro. ten by mohl být uŽ dobrý? 2x30A ? a ty reproduktory teda asi taky nebudou mít RMS 350W že né? to bude mnohem míň třeba je to moŽné?
o 06.07.2014, 20:49 | Pavel 528
Ja tedy nevim,zda neco nehulis,nebo to nechapu,co tady stale meles o tech 350W...

Ten dalsi zesk je taky noname sragorka,ale tech 2x150W mit bude...

Nechapu,proc sem davas odkazy jen na ty sracky Boschmann...

Jinak zaklad je ten,aby hral dobre predek a ne srat na plato ovaly,ktery ti budou rvat zezadu....

u domaciho sterea mas bedny taky za hlavou?..asi ne..o]]

Jinak pokud by si do tech ovalu co si dal odkaz pustil opravdu 350W do kazdyho,tak shori jak papir...
o 06.07.2014, 21:08 | KFOR
Né nic nehulím jen jsem laik a ani nemám jak poznat, ze boschman je sracka.
Jo to sice jo ale chci do do auta a to do škodovky 105 takže trochu debilita... a pouštět music přes jack (trochu víc debilita.. :D asi :D nevím ) ale tak jako tak v budnoucnu bych to z toho mohl vytahat hodit do jiného auta. a Není tak rádio a dávat ho tam ani nechci.
Tak mi zkuste prosím někdo poradit, nějaké kombinace zesik + repro do třeba 5 000 Kč které by stálo zato jakožto kolaxiální reproduktory do plata. Co se týče pomněr wýkon a kvalitak třeba výšek a tak... a je jedno, jestli origo nebo z bazaru.. ale radši bych originál ale když se vyplatí z bazaru a to o dost tak to mi problém nedělá. klidně kolem 6 000kč když to bude kvalitnější tak nějaké ty tisíce na víc připlatím.
mockrát diyk a sory za otravování :D chápu, že ti příjde, že prudím :D
o 06.07.2014, 21:31 | Pavel 528
Radeji bych tedy poridil zcela jiny auto,ale kdyz do toho chces vrazit vic jak stoji cele auto proc ne..o]]

Zacneme...

Jaky tam budes mit radio?

Pokud tedy vzadu do plata,pac dopredu do dveri to bude problem bez zasadnich uprav,tak dobre,nejaky ovaly,proste neco...

treba

[ Link ]

zakladni radio

[ Link ]

znackovy zesik pouzity se zarukou,tady usetris hodne

2/1 kanalovy zesilovac Axton C402

[ Link ]


to vse te vyjde na necelych 5tis a hrat to bude...

Jeste urcite udelej nejakou vyztuhu z MDF,nebo drevotrisky toho plata...


pak jeste kabelaz pro zesik napajeci /staci 6az 10mm2 kabel
a RCA kabely od radia k zesiku a nejakou 2,5mm2 od zesiku k repro...

A je to...
o 06.07.2014, 21:41 | KFOR
předtím jsem psal, že bych tam žádné autorádio nemněl. Doufám že to takle jde jack do zesilovače a z toho do repro. ale pár lidí mi řeklo že jde.
Ale mockrát díky za snahu :) a za rady :)
Jen mně třeba pŘedtím zajímaly ostatní parametry neŽ RMS :) a já jakožto amater by mně zajímalo, proČ ty bedny, co jsi poslal odkaz (Kicx ICQ 694) jsou lepší nebo spíŠ v Čem neŽ ty, co jsem posílal já? [ Link ] jakožto amatér vidím, že mají vetší citlivost, vetší RMS a max výkon, a vetší frekvenční rosah. jenom jsou 3 pásmové a ty tvoje 4. Tak to je dané tou firmou? že ty co jsem poslal já nemají zdaleka takové hodnoty, které tam jsou napsané? jakože nekvalitní značka tak naschvál třeba chybou meření naměří takové hodnoty aby se to víc prodávalo a td...?
o 06.07.2014, 22:00 | Pavel 528
No je to tezky,nenam cas tady debatovat o hovne ,ale jakoze budes poustet hudbu z telefonu?Jo pujde,jen musis mit prechidku z jacku na RCA...

Ty co jsem poslal jsou prvni co jsem nasel a budou hrat,ty co si poslal i ty taky budou hratale proc bych kuvolat drazsi noname,ale ve 105 Sade je to stejne jedno..

3 nebo 4 pasmo je jedno,to je jako civ vic prouzku tim vic adidas

koncim...

nastuduj si zaklady o repro a zesikach ,kterych je i tady dost,abys pochopil o co jde a ne jen o disla,ktear jsou stejne vymyslena,protoze vetsi cisla vic prodavaj...a to i u znackovych veci...

o 06.07.2014, 22:14 | KFOR
Jo chápu ale tak nĚco jsem četl. proč dražší?
"- Max.výkon: 1000W
- RMS výkon: 350W"
jestli je to pravda... tak mi to podle mně za tu cenu příjde dost dobré. No to že to bude ve škode 105 to snad nic neznamená :) leda to, že moc netesní. ale to by se Časem dalo vylepšit. A jde mi to to, jestli to bude hrát nebo ne.. ale spíš mi jde mnohem víc o to, jak to bude hrát. A proč a díky Čemu to bude hrát líp než něco jiného a td... a to, že tu na to nikdo nemá čas nebo jen koukne.. řekne.. ha sračka... a ignore :D a ani se nad tím moc nepozastavý. Třeba jestli správně pochopil moji otázku :D To je blbé :D ale nemyslím to zle... vím kulový...
A jestli jsou hovadiny to, kvůli čemu to hraje líp a proč a td... tak podle mně jsou to teda dost zásadní informace které se snažím nějak zjistit a jestli je to třeba pravda to co se někde píše o citlivosti a td... ale nad tím se uŽ asi moc lidí nepozastaví. a zajímá je jen to, jestli to hraje nebo ne (ale to, Že to mohlo hrát stejně a mohlo být o 2 000kČ levnější už je nezajímá) nebo o 2 000kč dražsí a hrát skoro 4x líp :D A to, že se ptám na Max výkon neznamená, že si myslím a že jsem jeden z tech, kterým jde jen o tohle a všechno ostatní ignorují... prostĚ ať to hraje co nevíc nahlas... nebo naopak ať to má co nejvyší akustický tlak... ne to já nechci... ale chci se v tom vyznat ať potom můžu vybrat a porovnat cena/výkon/kvalita... a né jestli to bude hrát nebo ne.
o 06.07.2014, 23:17 | kiklop32 | Upraveno: 2014-07-06 23:18:07
Boha jeho, tak si ty sračky kup a uvidíš jak budeš odvařenej... pak si sedni do auto co má kompa 60RMS ale pořádný a budeš si mlátit do hlavy co jsi prosral za prachy. Ty čísla jsou prostě vymšlený. Uvědom si , že ti tu nikdo nebude psát slohy o repro vlastnostech atp. toho je všude na netu mraky. Stejně to nepochopíš a koupíš nějaký sračky. Buď si nech poradit od někoho kdo tomu rozumí a nebo se na to vybodni.
o 06.07.2014, 23:34 | KFOR
Ano necháp si poradit za pŘedpokladu když mi řekne "proč" jsou lepší.. a né, že se zeptám na radu a všichnu tu jen někoho urážejí a nikdo neřekne ten pravý důbod... a tím "proč" myslím myslím opravdové důvody a né "tak si kup sračky..."
o 07.07.2014, 17:07 | kiklop32
o 07.07.2014, 17:13 | KFOR
Jo tak 70% z toho jsem četl a podle toho vybral tamty reproduktory. Ale to že jsou i nich napsané špatné specifikace se uŽ nikde nedozvím a jaká značka je kvalitnější neŽ druhá a tak :) ale díky přectu to znova :)
o 07.07.2014, 17:17 | kiklop32
Správně, pročti znova, protože z tohoto si načteš pouze teorii, ale praxi ne. Proto ti nezbude, než to co si už udělal a to zeptat se na kombinace lidí co už mají nějaké zkušenosti.Obrať s na osvědčené prodejce, za mě revilohifi ať ti doporučí a máš hotovo.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3473 sekund.