Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Nekolik dotazu ohledne pojistek, rele atd.

 o Navštíveno 2913x o
o 25.03.2014, 10:39 | Cormi
Ahoj, potreboval bych poradit ohledne montazniho prislusenstvi, ktere ted potrebuji dokoupit.

1. Mam 2 baterky: v motoraku zlutou Optimu 75Ah, v kufru 38Ah a chci je oddelit pomoci rele Autoleads 180A. Pokud mam alternator 140A a v kufru zesilovac MAX 100A a kompresor MAX 70A, staci mi rele 180A?

2. Propojovaci kabel mezi baterkama je 35mm2 a jisteny do 30cm od hlavni baterky v motoraky pojistkou ANL 100A. Je dostacujici nebo jak se zde urcuje hodnota pojistky? Docet jsem se tady, ze kabel ma byt jisteny jeste na druhem konci - to se mi nejak nezda. Jako ze bych mel mit jeste jednu ANL pojistku na konci kabelu v kufru pred druhou baterkou??

3. Zesilovac Audison ma pojistku 100A a udavany MAX odber 110A, do ANL pojistky pouziju pojistku 100A - je to dostacujici?

4. porad mi neni zcela jasne jak to rele funguje... kdyz vypnu zapalovani tak jsou baterie odpojene, jakmile jde proud z alternatoru tak rele sepne a baterie jsou propojeny? Jak to ale bude, kdyz mam odstavene auto, druhou baterku v kufru pod podlahou kam se normalne nedostanu a chci je pohodlne dobijet tim, ze nabijecku zapojim pouze na hlavni baterku? Budou se dobijet obe nebo zustanou odpojene?? Popr. to pujde ale jen kdyz budu mit klicek v zapalovani? To zase neni dobre pro elektroniku, i pres to ze dobijecky CTEK jsou setrne... V kazdem pripade po zkusenostech to musim mit pres rele, ale nerad bych zjistil, ze narazim na fatalni problem s dobijenim - ze se musi ta z kufru vyndat a dobijet potom samostatne.

5. Pojistkova pouzdra ANL a pojistky Sinus Live jsou kvalitativne naprosto v poradku? V motoraku mam Zealum, ale ty mi prijdou dost predrazene :)

Diky moc


o 25.03.2014, 14:25 | MARWiN | Upraveno: 2014-03-25 14:26:39
1. stacit by to melo
2. pojistkou jistis kabel takze bych dal jeste druhou dozadu protoze kdyz se ti proklepne kabel na kostru nekde vzadu v kufru tak to pojistka od predni baterky nemusi chytit..technicky vzato tu zadni baterku nemas jistenou a kdyz se ti to dostane na kostru tak svaris a horis
3. pojistku pouzijes podle prurezu a delky kabelu.. nekde je tu na to i takova pekna tabulka se vzdalenosti a protekajicim proudem..bezne se pocita 4A na 1qmm...
4.na fatalni problem s doijenim narazis protoze to rele se opravdu normalne zapne tak jak pises nicmene misto klicku by sis na to mohl privest externe nejakz vypinac a je po problemu...jinak co se tyce mne tak ja bych baterky v odstavenem aute nenechaval...jak se to jednou vycuca uplne do mrte, tak se to pak tezko znovu nabiji... navic se mi uplne nezda ze by CTEK dal takovy proud aby to dobilo obe baterky naraz
5. pojistkovy pouzdro si asi vyber podle toho co se ti libi... :D
o 12.04.2014, 12:18 | Cormi
Jeste bych se rad zeptal, jak funguje rele kdyz chci hrat bez nastartovani? V tom pripade si bere zesik proud jenom z baterky v kufru nebo z obou? To potrebuju vedet...
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3196 sekund.