Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Poslech DLS

 o Navštíveno 9925x o
o 08.06.2015, 14:05 | zach
Zdravím,
zvažuju výměnu předních repro. Ty stávající mi nějak zvukovo nesedí (Rainbow SL-C6.2 PRO),jsou na mě moc ostrý na výškách a celkově ten zvuk je na mě moc ukřičenej a po delší době unavující, metal jim vyloženě nesedí a je dost nepříjemnej na poslech a basy jsou takový divný, jak když to hraje do sudu a jsou šíleně vytažený nízký středy (hlubší dámskej hlas) a to i když to stáhnul ekvalizerem, tak je to pořád nepříjemný (možná jsou na ně moc velký dveře), a tak zvažuju možnost je vyměnit za něco příjemnějšího pro mé uši.Jen podotýkám, že dveře bych měl mít vytlumený skutečně poctivě! Zkoušel jsem měnit i zesilovač (Massive Audio NX2, Arc Audio, Eton - vše bylo podobný, jen se to trochu lišilo výkonem, ale charakter zvuku byl podobnej).
Slyším samou chválu na DLS, proto bych se chtěl zeptat, zda by někdo nebyl ochoten mě nechat poslechnout ve svý autě s reprákama DLS (ideálně DLS R6.2, případně něco podobnýho, klidně i vyšší třídy).
Krmení by obstarával zesilovač Arc Audio XDI V2 450.4, buď jenom na 2 zapojený kanály a zbylý 2 kanály by napájely zadní repráky (nejspíš bych do zadních dveří dal stávající Rainbow, kde jsou momentálně origo repro) nebo by to bylo zapojený v můstu, jak je to teď (2x250W) a Rainbow vzadu by poháněl Massive Audio NX2, kterej momentálně leží ve skříni.
Jde mi především o velmi jemnej a decentní a příjemnej přednes, kterej neni agresivní a ukřičenej, ale na druhou stranu o maximální spodek a hodně hutný a rázný basy (v kufru již nemůžu z důvodu místa vozit woofer, tak to chci řešit cestou ,,vše ze dveří" s tím, aby repráky ve dveřích v maximální možné míře zastoupily basák (vím, že to nejde úplně nahradit, ale pro většinu situací to lze téměř srovnávat - vrámci možností).
Auto VW Tiguan, zadní repro jsou tuším 13cm, ale předpokládám, že předělat na 16cm by neměl být problém - tím, že by se daly současný Rainbow dozadu, by se basový složce mělo výrazně pomoci.
Hledám proto někoho s DLS repro v autě v Praze, nebo v okolí Telče.
Dík moc za rady, názory, reakce a odpovědi.


o 08.06.2015, 22:47 | elektron
No toto nevyzera len na problem menicov.
o 08.06.2015, 22:54 | zach
případně se nebráním ani opačné variantě - poslech někoho zkušenějšího u mě a návrh na zlepšení.
Instalaci jsem nedělal já, ale specializovaný firmy!
o 09.06.2015, 13:29 | noclue
XDI V2 ma zaujimalo a mal som moznost ho pocut aj vidiet nejake merania... ziadne ovacie sa nekonali - nepliest si lowcost arc s SE a KS seriou

ak ti ide o cenu, tak radsej 2x km1002 usetris a mas dvojnasobny vykon

ak ti ide o miesto, tak radsej alpine pdx f6 velmi dobry zosik, ale aj F4 by mal na predok stacit, a tam uz nie je velky rozdiel v cene ku xdi...

SL som pocul len raz, ale nehrali ostro, takze reprakmi to asi nebude.

Nove Rainbow Germania ma vyslovene ocarili, nemaju za danu cenu ziadnu vyraznu slabost.
o 09.06.2015, 16:46 | zach
takhle, Arc Audio XDI V2 už mám v autě (kupoval jsem ho na doporučení místních). Zapojoval jsem je i na Eton PA 5402 (to je už vcelku šílenej zesák na přední kompa, cvičil s nima neskutečně, ta kontrola a výkon skutečně dělala svoje), nicméně ten zvuk celkově prostě pro mé uši žádnej zázrak, pořád příliš ostré a příliš napálené a zahuhlané středy. Rádio už také není originál (Kenwood ddx-3025), kabely bohatě dimenzované.
o 09.06.2015, 18:22 | Zdeny60
Pokud se mohu vmísit do diskuze s vlastní zkušeností, tak jetsli hledáš neutrálmní zvuk s negaresivními výškami a detailními, ale neagresivními středy, zkus si někde poslechnout Dynaudio. Jejich výškáče jsou opravdu excelentní, jemný zvuk, neřežou, s obrovským kvantem detailů. A pokdu bys chtěl opravdu něco echt, pak Accuton keramika. Tam je ale trošku potíž jednak s velikostí (základna 105x105mm) a pak i s cenou, asi 400Eur/1kus měniče.
o 09.06.2015, 19:35 | zach
Dynaudio - to bych musel slyšet (VW je dodává v příplatkový výbavě) a kupovat je nový by asi stálo dost raketu. Nicméně by se daly třeba sehnat už hraný, ale musel bych je prvně slyšet.
Měl jsem možnost hodně a dlouho poslouchat Audi Q7 s BOSE sound systemem a musím uznat, že přesně tohle hledám, skutečně jsem si z toho zvuku sednul na zadek, pro mé uši moc příjemné, ať jsem pustil jakýkoli žánr, vše znělo naprosto čistě, přirozeně,nenásilně a ani dlouhý poslech mě neunavil a vše mělo dostatečnou razanci. Přesně něco takovýho hledám. Třeba tolik vychvalovaný Mark Levinson v RX400h mě tolik nedostal - neříkám, hrál pěkně a čistě, ale nemělo to vůbec koule, ten poslech mě prostě nebavil.
Nejde mi o závody, ale pro radost z poslechu.
o 09.06.2015, 20:09 | skoki
ja Ti v posluchu asi nepomôžem kedže som zo Slovenska ale ešte je veľmi dôležité aké nahrávky počúvaš. pokiaľ to sú nejaké nekvalitné stiahnuté mp3ky tak sa to môže správať tak ako popisuješ, ukričané a dlhodobo "nepočúvateľné"
Ja mám v aute zosilovače DLS a je pravda že sú veľmi neutrálne a "kludné". Mám na nich reproduktory focal, ktoré sú trošku uvrešťané ale v kombinácii s tymito zosilovačmi je to veľmi dobré
o 09.06.2015, 20:16 | Zdeny60
Tak jestli ti sedí Bose, tak radši Dynaudio nehledej:-) Byl bys pak zklamanej, že je nemáš:-)Bose hraje "líbivě", ale určitě proti Dynaudii o X tříd zabarveněji.
Mark levinson v Luxusu je shodný, jako v Subaru Outback a v obou autech jej przní originál měniče. Proto se ti to nezdá. Set 2 pásmových Dynaudio se dá sehnat za necelých 15 tisíc jako nový a mohu opravdu říct, že to je asi to nej, co se dá do auta sehnat v této ceně, hlavní devizou zvuku je hladkost a lehkost, neřeže to, výtečný bas a hlavně, minimální zabarevní středů.
(PS: měl jsem sestavu Dynaudio a DLS kdysi dávno v autě, pak mi jej vykradli a autohifi jsem dááávno opustil, ale doma mám asi 6. model od Dynaudia a jak se zdá, kdo jednou přijde DA na chuť, už u něj zůstane. zatím se mi to vyplňuje. Ovše,m ne každému sedne. Kdo hledá "koule" mohl by být zklamán, protože DA není na hudbu, kde "kouleů potřebuješ-takový hiphop či bass&drum, to není hudba pro DA. Za to jazz, blues, akustická muzika - tam vyniknou barvy a lehkost a rychlost zvuku. Samosebou, že rock to zvládně taky, ale někdy si já říkám, že bych bral více důrazu na basech, ale je to prostě všechno tam, nic nechybí, ani nepřečnívá, jen naše poslechové návyky jso zkažené).
Nevýhodou DA je, že i ten nejlevnější měnič od DA vyžaduje 100% zdroj - tedy zesilovač a zdroj samotného signálu, jinka nepodá 100% výkon. Ale když ho podá, je t fakt nádhera.
o 09.06.2015, 20:44 | zach
skoki: pouštěl jsem na tom snad všechny žánry v různých kvalitách a různým nosičích (CD,DVD,USB -MP3,FLAC,origo CD) a vše znělo prakticky stejně!
Zdeny60: já neříkám, že BOSE hraje nezabarveně, ale mě jejich zvuk vyhovuje :-) , ta hudba má prostě koule,šmrnc i prostor, ale netahá za uši, je to příjemný!
Poslouchám všechno možný kromě jazz,blues,dechovky a akustiky :D - takže disko,hiphop,rap,rock a všechny možný odrůdy metalu. A tam to prostě hodně silnej spodek chce, jinak je to děsně suchý a nezábavný.
o 09.06.2015, 23:57 | noclue
zach: bose v q7 nema priestor, tak ako ho v klasickom hifi pozname... proste to hra zo vsetkych stran. ale to nie je priestor.

sirka, vyska, hlbka a vzdialenost sceny vytvaraju priestor.... zozadu ziadne tony nemaju ist.

pri disku rape rocku a metale je casto hrozna kvalita nahravok, cele je to nejak elektronicky zlevelovane, komprimovane prave to mi pripada casto nudne.... ale kolko ludi, tolko chuti.

dobry system by mal vediet zahrat pre teba aj pre zdenyho

zdeny: mam sice len contoury 5.4 ale nane 380w z AW180 monoblokov a tam mi teda doraz nechyba. Proste je to otazkou krmenia, presne ako pises.
uz za 600Eur sa da vyskladat vselico, aj spickove 3pasmo napr. R25xs2 Scan10f PeerlessHDS
o 10.06.2015, 07:37 | Zdeny60
noclue:
nebuď zbytečně skromný, C5.4 je hodně dobrá bedna. Já jsem je slyšel u kolegy někde na moravsko-slovenské hranici, krmeno D třídou a hrálo to (z gramce) naprosto výtečně.
o 11.06.2015, 16:16 | Jarda S.
mam v autě [ Link ] krmený [ Link ] zapojený v pasivu a vejšky mi přijdou takový usyčený možná je to tim že sem nastavil výhybky na + do vejšek zkusim to ještě přenastavit
o 11.06.2015, 16:19 | zach
Přesně takový pocit mám z těch svých výšek taky. Ale u mě nepomohlo, ani když jsem je stáhnul o hodně (má to tuším asi 6 kroků nastavení výšek), jen se ztišily, ale ostrý a uřvaný na mě byly i tak :(
o 11.06.2015, 16:32 | wefa
zach: Zkoušel jsem např. jiné směrování mimo osu?
o 11.06.2015, 22:07 | noclue
zach + jarda + wefa : tam asi nepomoze nic, len aktivne delit a neprijemne frekvencie zekvalizovat
o 26.06.2015, 23:10 | yatsura
Pokiaľ chceš naozaj našľapané a úderné basy, tak mne sa najlepšie osvedčili Elate 6 v 9l basreflexovej ozvučnici s portom asi 50x120. Keď som to zapojil a pustil prvý krát, tak som nechápal. Zatial ich mám na Steg K2.03, ale plánujem niečo iné.

Čo sa týka tých ukričaných výšok, mám podobný problém. Tiež počúvam rock a pri vysokých hlasitostiach je to ukričané. Neskôr som ale zistil, že sú to vyššie stredy. Odpojil som výškač a až keď som stredobas pusti do 2,0KHz sa to ukľudnilo. Keď som to skúšal upraviť na EQ tak som musel určité frekvencie stlmiť o -3db a to už hralo divne. Ale mal som rôzne repro a všetky boli pri vysokých hlasitotiach ukričané. Asi robím niečo zle aj ja... :(
o 24.07.2015, 11:38 | MsGazman
Ja mam v aute Dls mb 6.2. S dotazem proc hrajou blbe. Me prijde ze sem v instalaci udelal chybu ale nic tomu nenasvedcuje. A nechce se mi verit ze je ve zneni repra vzadu oproti predku takovej rozdil. Predni repro mam od jine znacky.
o 24.07.2015, 13:18 | CarMedia.cz (P)
MB6.2 hrají na svou třídu velmi dobře. Jestli to hraje "jak z kýblu", projdi si nastavení zesilovač-rádio, skoukni zapojení polarity na středbasech, jestli nemáš prohozenou fázi, atd. Nebo sedni do auta a přijeď. Možná nejšťastnější varianta.
o 08.04.2016, 13:19 | Bentley84
Ahoj. Mam v aute na predku dls rs5a napojene pouze radiem a kdybych nemel sedacku v aute tak si sednu na zadek. Nechapu jak ty prckove hrajou,nic jsem netlumil a masakr. Casem ovsem neco s vyplni udelam, pri vyssi hlasitosti to chyta malinko rezonance pochopitelne. Chtel bych jeste neco do zadnich dveri casem. Ted jsou tam koaxy 6.5''
Martin
o 08.04.2016, 15:00 | noclue | Upraveno: 2016-04-08 15:00:33
Uvodom vitaj na fore. Vytiahnut thread z minuleho leta a este napisat ze si si z rs5a na radiu skoro sadol asi viacero ludi pobavilo...
o 09.04.2016, 09:04 | Bentley84
Tos vitam, diky.
To bude tim, ze ty oem repra bud byly vyhrane nebo stali uplne za prt. Ono rozhybat starsi tema neni nekdy vubec spatny, treba ti co udelali instalace poreferuji z odstupem casu ? a opravdu hrajou vysoce nad my ocekavani.
o 10.04.2016, 01:47 | Lokal11
Pobavilo :)
o 11.10.2016, 20:02 | zach
Já jen zmíním, že audio prošlo vylepšením a dopředu se nastěhovaly DLS RC6.2 a nadchly mě natolik, že ze zadních dveří jsem vyndal DLS MB6.2 a nahradil je DLS RM6.2 (RM=RC, jen je to nový model, jinak to samé), což asi mluví za vše. Dejte je do větších dveří a hoďte na slušnější zesilovač a do pevných dveří a budete se divit, co to dokáže :) Zvukově konečně spokojenost.
o 16.10.2016, 16:05 | lambados
Zach. Ahoj. Znas historii tech dls? Da se to nejak najit? Mam dls r6.2 ty jsou asi nejvic old school co?
o 16.10.2016, 20:40 | CarMedia.cz (P)
R je ze stejných let, jak RM, jen je to nižší třída.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.395 sekund.