Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Levné ozvučení Passat B5,5 combi 2001

 o Navštíveno 5765x o
o 06.07.2015, 17:01 | G3-lower
Začal mi chrchlat při určitých písničkách reprák ve dvěřích Passata tak jsem se chtěl podívat jestli se něco neuvolnilo a nerezonuje atp. a hned jsem našel kde je problém viz. foto.

Takže řeším jak to ozvučit určitě to bude pokračovat i na ostatních repro, které už jsou možná načaté a odejdou brzo taky. Přecijen hrajou 14let mají na to právo :-)

Rád bych zůstal na rádiu Pioneer 4x50W mosfet, které tam mám a dále hrál bez zesilovače.

Chtěl bych jít co nejjednodušší a nejlevnější cestou. Je mi jasné, že tyto řešení tady nejsou moc na míste u autohifíku, kteří řeší kvalitu a pořádný zvuk.

Řeším jestli bude stačit když:

- vyměním předky za nějaké kompa, které dám na MDF podložky. DOPORUČTE MODEL tuším, že 165mm
- bude třeba tlumit dveře? doteď nic nerezonovalo
- bude nutné tahat nové silnější audio kabely k repro?

Rád bych získal trochů více basů, ale origo nehrálo zle na poslech to stačilo, s otevřenými okny už to nestačilo za jízdy ani na poslech.

Jestli bude přínos, když vyměním repro ve všech 4 dveřích a nebo dát kompa jen dopředu a pod sedačku dát toto [ Link ] i když si moc nemyslím, že to nějak extra zahraje vzhledem k rozměrům a umístění pod sedačkou. V kufru se pořád vozí věci takže SW+Zes nepřipadá v úvahu.

Děkuji za rady, příspěvky a názory.


foto k příspěvku  od G3-lower



o 06.07.2015, 20:38 | Loader
Není to tak dlouho co jsem měl na rádiu zapojené [ Link ] na doporučení od Revilo hifi a musím říct že maximální spokojenost :) několikrát je tu i doporučovali pro zapojení na rádio.Tlumení na basy určitě pomůže, ale zase tolik zkušeností nemám, na to abych ti řekl že bez toho to (ne)půjde. Já jsem tenkrát i tlumil dveře :)
o 07.07.2015, 03:29 | db-marek
Skus napisat kolko by si chcel do toho investovat.
Ja osobne by som skor odporucil zosik na kompa ako ten aktiv pod sedacku, no tam zase by uz odporucil nejake tlmenie :) Zosik zozenies aj za 1-1,5T jazdeny. Popripade dalsia varianta [ Link ] a mas tam 2 kanaly navyse keby ze chces aj zadok na zosik co mozes napriklad pouzit ako kick aj ked som zastancom cisto front systemu.
o 07.07.2015, 09:51 | G3-lower
Nestanovil jsem si pevnou cenu, ale chtěl bych za co nejméně peněz co nejvíce muziky, je to takové "pracovní" auto, ale trávím v něm hodně času a bez hudby nejsem schopný fungovat :-)

V podstatě jde o to vymyslet vhodnou variantu:

např.
- jen lepší přední kompa na radio a vytlumit dveře
- dvě sady levnějších komp do 4 dveří (na rádio)
- levnější kompa do předu a ten aktivní SW pod sedačku
- atd.
- tlumit/netlumit?
- tahat hrubší kabely / není potřeba?
- když zkouším fader na rádiu tak mi příjde, že ty repra ze zadních dveří moc neslyším tak nevím jestli to má smysl vůbec řešit ty zadky

Už jsem si dělal 3 auta, ale tam byly vždy nějaké průměrné kompa na rádio v předních dveřích bez vytlumení a v kufru basy parádně podpořil SW + ZES takže to ve finále zahrálo přesně k mému očekávání, ale nyní na SW+ZES není prostor takže nějaké výrazné dunění neočekávám, chci hrát pro sebe ne pro lidi na ulici na to jsem nikdy nebyl, nepotřebuju se předvádět atp.
o 07.07.2015, 10:35 | tibaltík
mazaci Ti povedia, ze "zadok neries" a nejaky aktiv sub pod sedadlo tiez nema vyznam :D
vytlm dvere ( ak nie dokonale ako elita, tak aspom eco verziu ), daj slusne repro ( na radio napr Eton POW 172.2 ) a budes mat aj dost basov na bezne pocuvanie bez subu. pripadne nejaky zosik 2kanal k tomu ako radil marek
o 07.07.2015, 14:57 | Davados
Ještě bych rádio zapojil front výšky a rear středobasy pokud necháš jen předek
o 08.07.2015, 03:05 | db-marek
Bez ceny sa tazko odrazit, najlepsie riesenie budu kompa na zosik s vytlmenymi dverami a normalnymi kablami. Zosik napr. co som tu daval alebo najdes nieco ine, repra pokial nove tak aspon 2,5t kč,tlmenie aspon liter a kable na zosik tiez tak nejak.
o 08.07.2015, 11:22 | G3-lower
Raději bych našel variantu bez zesiku, proto jsem řešil jestli nedat kompa do všech dveří (a případně druhý pár komp by byl za cenu zesu a kabelu), protože se mi jednak nechce tahat kabely po autě a hlavně nechci zasahovat do kufru, protože je opravdu využíván jako kufr.

Četl jsem, že pokud chci hrát přes rádio mám hledat kompa s co nejvyšší citlivostí kolem 93dB - je to pravda?

Asi bych zkusil začít variantou nějaké slušné přední kompa na MDF + vytlumím dveře. Dejme tomu kompa kolem 2500 + -

Od začátku si spíše pohrávám s myšlenkou obměnit komplet sériové repro za nové např.

[ Link ]

[ Link ]

Ale samozřejmě dva páry za cenu jednoho lepšího já těžko posoudím jak to zahraje, ale nejspíše hůře.

Můj aktuální výběr na rádio:

Přední dveře: [ Link ]

Na MDF + vytlumit

Když odejdou zadky tak doplnit koaxy a odpojit origo výškač

Zadní dveře: [ Link ]

Co vy na to?
o 08.07.2015, 12:53 | CarMedia.cz (P)
Zkus mrknout na nový model DLS MK6.2, které nyní máme v akci za 1992,-Kč. Máme je vyzkoušené na autorádio a hrají opravdu moc pěkně. Citlivost psaná 89 dB/1W/1m je v konečném důsledku vyšší jak u AS, kde je hodnota 91 dB udaná při 2.83V/1m, čili si musíš odečíst 3 dB.

[ Link ]

s MDf podložkami a tlumením souhlasím, i když u B5.5 není tlumení dveří tak podstatné, jak u jiných aut typu Octavia I, apod.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3347 sekund.