Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Poraďte 2DIN rádio s mirrorlink

 o Navštíveno 14266x o
o 18.07.2015, 16:37 | iv0
Prosím místní zkušené borce o radu. Sháním 2DIN autorádio s trochu neobvyklou kombinací vlastností a nedaří se mi najít to správné (špatně se mi hledají podrobné informace). Rádio by mělo mít:

* zvukový procesor a ideálně také kalibraci mikrofonem
* vstup pro couvací kameru
* mirror link, chci používat Navigon a Garmin HUD, proto chci mít v autě trvale nějaký telefon nebo tablet pouze pro navigaci. Toto není možné s žádnou navigací zabudovanou do rádia.
* bluetooth handsfree, které je schopné se spojit s jiným zařízením, než které je propojené mirror linkem (s mým telefonem)
* vstup pro ovládání na volantu odporovým žebříkem
* 4+1 výstupy na zesilovač (výkonový zesilovač není důležitý, nebudu ho používat)
* možnost připojení velkého HDD přes USB (stovky GB)
* rádio by nemělo mít zabudovanou navigaci

Děkuji


o 18.07.2015, 17:42 | iv0 | Upraveno: 2015-07-18 17:42:30
Ještě bych upřesnil jeden bod:
* 4+1 výstupy na zesilovač (výkonový zesilovač není důležitý, nebudu ho používat)
Nebudu používat vestavěný výkonový stupeň v autorádiu, ale vlastní zesilovače
o 18.07.2015, 18:11 | kiklop32
Toho je dost, proč si nekoupíš procík? Hned budeš mít o výstupy a zabudované DSP méně.
o 18.07.2015, 21:38 | CarMedia.cz (P)
Co Pioneer SPH-DA120? Dle me by mělo tvým požadavkům vyhovovat [ Link ]
o 19.07.2015, 18:07 | iv0
Zdravím.

koukám na toho Pioneera, vypadá velmi slušně a na první pohled ty funkce opravdu má. Nevíte o někom, kdo ho má vystavené na prodejně? Radši si ho koupím s tím, že vím, že všechno funguje jak má, než se honit za nejlepší cenou na internetu.

Dívám se na web Pioneeru i do manuálu (mimochodem je asi nejstručnější, co jsem kdy viděl) a není mi jasné, jestli:
* Zvládá velké disky?
* Je možné být zároveň připojený jedním telefonem přes Bluetooth k handsfree funkcím a zároveň mít připojený druhý telefon přes HDMI resp. USB pro funkce navigace.
* V jakém režimu lze připojit ten telefon pro navigaci? Aplikace AppRadio očividně "povolí" jenom pár kompatibilních aplikací (Navigon mezi nimi není), takže správná volba bude MirrorLink, ale nevím, jestli rádio podporuje "kompletní mirroring telefonu"? Moc tomu nerozumím, možná je to spíš něco, co se musí nastavit v telefonu - poradíte?
* Umí přehrávat hudbu z HDD připojeného do USB, zatímco zobrazuje mapu z telefonu přes Mirror Link?

Co se týče procesoru, tak klidně, je mi to jedno, může být rádio plus procesor zvlášť, ale s tím nemám žádnou zkušenost, kromě takových těch starých systémů, co vzali už jednou analogový výkonový výstup a něco s tím dělali - to samozřejmě nechci. Do procesoru by se měl zvuk dostat nějak digitálně (asi optika?).

Díky,

Ivo.
o 19.07.2015, 19:53 | CarMedia.cz (P)
Máme ho zapojený i v panelu, čili není problém si jej vyzkoušet. Abych byl upřímný, tak jsem nezkoušel párovat telefon pro BT a zároveň mí "zmirrorovaný" jiný. Ale logika věci mě přijde, že by to neměl být problém. Mirror jede přes HDMI a BT zvlášť. Velké disky s dobíjením přes USB podporuje. To vyzkoušené mám.

Co se týká vyzkoušení, dej vědět v případě zájmu trochu dřív, případně přes mail můžeme pořešit, pro co to máme připravit. Pro Androida je třeba nainstalovat jiné adaptéry než pro jabko. Pokud máš jabko, je třeba si s sebou přinést i digitální adaptér (v App store vyjde něco kolem 12 stovek). Ale to když tak pořešíme přes mail..
o 20.07.2015, 10:20 | Wendy
Za ty prachy dost dobrý už sem na něj pokukoval v krámě :)) ten dotykáč vypadá jak tablet zajímalo by mě jestli i tak funguje listování ťukání jen prstem bez nehtu ?a pro vložení cd normálně panel odjede?
o 20.07.2015, 10:25 | iv0
Díky za info, zastavím se někdy na začátku srpna a dám předem vědět.

Kdyby si to zvládl u Vás otestovat předem, hodně by mi to pomohlo.

Ještě možná prosím o jedno info: Když už pojedu takovou štreku (jsem z Plzně), tak by možná bylo dobré mít možnost vyzkoušet i nějakou alternativu. Jezdím často města s hodně tunely (Paříž, Brusel), takže kdyby existoval stejný model s GPS anténou s "3D Hybrid Sensor", tak bych ho rád zkusil taky. Existuje takový model a bylo by to případně možné?

Díky,

Ivo
o 20.07.2015, 22:02 | iv0
Ponořil jsem se dnes trochu víc do problematiky AppRadio vs. MirrorLink.

Zjistil jsem, že AppRadio je lepší volba z pohledu připojení. Telefon posílá obraz přes HDMI a stisky tlačítek se posílají přes Bluetooth. Originál AppRadio sice neumožňuje spustit libovolnou navigační aplikací, ovšem existuje neoficiální aplikace AppRadio unreveled, která to umožňuje. Zavání to problémy, ale když to bude šlapat s druhým telefonem připojeným současně přes Bluetooth, byla by to asi lepší volba.

Na druhou stranu připojení pomocí MirroLink je pouze přes USB a celá komunikace se odehrává po USB kabelu v režimu podobném Vzdálené Ploše Windows. Existuje verze 1.0, která přepne telefon do super hloupého módu, kde je možné použít jen Google Mapy (plus telefon a hudba). Pak existuje verze 1.1, která normálně odzrcadlí celý telefon včetně libovolných aplikací.

SPH-DA120 má bohužel pouze verzi 1.0, takže připadá v úvahu pouze v režimu AppRadio. Na druhou stranu Pioneer má hromadu rádií s Mirrorlink v. 1.1, prakticky všechna rádia řady AVH-X...

Ty dražší modely řady AVH-X, třeba AVH-X850BT mají dokonce ten 3d hybrid sensor, ale jsou už trochu starší a cenově jsou poměrně vysoko (díky vestavěné navigaci).

Bylo by fajn, kdyby se dalo vyzkoušet také nějaké rádio s Mirrorlink v 1.1 a případně i rovnou s GPS anténou s gyroskopem (u Pioneeru se tomu říká 3d hybrid sensor).

Zde je seznam zařízení (OEM, aftermarket a také telefonů) podporujících MirroLink a jde to filtrovat podle verze MirroLinku.

Najde se u Tebe něco?


Díky,

Ivo
o 21.07.2015, 09:11 | iv0
Ještě odkaz

[ Link ]
o 27.07.2015, 13:00 | FOAM24.
.. pokud nejsi zahleděný do Pio tak Kenwood další alternativa, třeba nový model Kenwood DDX7015BT s kabelem HDMI/MHL .
o 27.07.2015, 19:33 | iv0
Do ničeho zahleděný nejsem, vítám každou alternativu.
o 01.08.2015, 10:14 | iv0
Včera jsem díky obrovské vstřícnosti lidí z Revilohifi možnost vyzkoušet Pioneer SPH-DA120. Vše funguje skvěle, jenom bohužel rádio neumožňuje připojení jednoho zařízení v režimu AppRadio a zároveň dalšího telefonu v režimu handsfree.

Takže hledám dál a chtěl bych ještě jednou poděkovat Revilohifi za profi přístup a ochotu.
o 02.08.2015, 13:22 | iv0 | Upraveno: 2015-08-02 13:24:00
V sobotu jsem ještě zkusil rádio Kenwood DDX-5025BT a rovnou jsem ho i objednal: Jednak rádio rovnou podporuje kompletní mirrorink telefonu pomocí Kenwood aplikace (prostě co je na displeji telefonu to je i na displeji rádia, není třeba žádné upravené/hackované aplikace apod.), ale hlavně podporuje připojení jednoho zařízení přes HDMI a BT (BT v režimu klávesnice) a zároveň jiného zařízení přes BT v režimu handsfree (a ještě je možné vybrat, které z těch dvou zařízení bude připojení přes BT A2DP v režimu zvukového přehrávače). Navíc má i kolečko na ovládání hlasitosti (což je mi víc sympatické než tlačítka). Všechny další požadované funkce má taky, takže za mě spokojenost. Cena +/- stejná.
o 03.08.2015, 15:28 | FOAM24.
A proč sis už rovnou neobjednal nový model 2015-2016 s novým SW, tj. Kenwood DDX5015BT nebo DDX5015DAB ?
o 04.08.2015, 08:47 | iv0
Protože ho měli v panelu, umí všechno co chci (mohl jsem si to vyzkoušet) a chová se dobře. Čím se vlastně liší novější model? Vypadá stejně (starší model má tlačítko nad a pod hlasitostí, novější má obě nad), software vypadá na pohled taky stejně...rád si nechám poradit.

Tím objednáním jsem myslel, že jsem si objednal instalaci (tzn. 2DIN adaptér do auta, kabeláž apod.). Ještě mám čas, mohl bych se s nimi domluvit na jiném rádiu, když by to dávalo smysl.

Díky
o 05.08.2015, 12:59 | iv0 | Upraveno: 2015-08-05 12:59:36
Tak jsem po troše přemýšlení změnil rádio na DDX5015DAB, přeci jenom DAB by mohl být aktuální před koncem životnosti auta :)

Díky za pošťouchnutí.
o 05.08.2015, 20:20 | FOAM24.
... chytrej kluk, správný výběr :)
Přeji hodně zábavy s Kenwood !
o 26.01.2016, 08:19 | iv0 | Upraveno: 2016-01-26 08:24:16
Protože nechci jen brát, ale i něco vrátit zpět, podělím se s Vámi se zkušenostmi s tímto autorádiem po půl roce:

* Moje původní idea, že přes HDMI budu používat napevno zabudované Android zařízení jako navigaci + OBD monitoring je naivní. I když to teoreticky funguje, tak to má pár nevýhod, které nakonec vedli k tomu, že toto už nepoužívám:
- Připojení trvá cca 3 minuty (včetně cca 40 sekundového bootu samotného Android sticku), než je vše nastavené, připojené a připravené k ovládání.
- Připojení se ne vždy podaří na první pokus a pak sice vidím obraz, ale musím nějakým dotykovým zařízením (v mém případě se jedná o mini tablet) spustit sw na spojení Androida s rádiem
- Neuvědomil jsem si, že se to nechová jako klasický navigační vstup, tzn. že nelze poslouchat jiný vstup, třeba rádio, a do toho nechat zobrazovat mapu (normálně vypínám hlasové pokyny).

* Zvukový procesor je fajn, ze začátku jsem si s tím hodně hrál a nastavoval to, ale nakonec mě překvapilo, jak moc je ten zvuk po zapnutí zvukového zařízení "ušpiněný". Takže zvukový procesor nakonec taky nepoužívám, zvuk bez něj je prostě slyšitelně lepší.

* Nakonec ale do Android navigace půjdu, existuje totiž verze s připojením do 13 pinového vstupu autorádia, která se chová stejně jako Kenwood navigace. Navigaci "potřebuju", protože jezdím opravdu hodně po celé Evropě, Androidí proto, že mám v autě napevno nainstalovaný Garmin HUD, který se mi povedl nainstalovat v poměrně hodně "tovární" verzi. Během nejbližších pár dnů by mi měla dorazit tato navigace:
[ Link ]

* Ze zbytkem jsem spokojen.

Za rádio jsem rád, hraje skvěle, ale některé funkce jsem si klidně mohl odpustit (a soustředit se na jiné).
o 29.01.2016, 13:30 | noclue
Zvukový procesor je fajn, ze začátku jsem si s tím hodně hrál a nastavoval to, ale nakonec mě překvapilo, jak moc je ten zvuk po zapnutí zvukového zařízení "ušpiněný". Takže zvukový procesor nakonec taky nepoužívám, zvuk bez něj je prostě slyšitelně lepší.

to, co tu kiklop radil ako "procesor" je HW krabicka s dig+an. vstupom a viacerymi cinch vystupmi, nastavenim TCR, EQ a vyhybiek pre viacere menice....

to co ut popisujes Ty je softwerova hracicka, ktora presne ako pises zvuku nepomaha.. (MX Sound vsetky podobne)
o 14.02.2016, 13:33 | dodlof
Ahoj, pořídil jsem si Ddx5025bt možná i díky týmu pozitivnímu hodnocení, co mě ale trápí, že jsem zatím nezjistil, jestli je možný náhodný přehrávání všech mp3 uložených v různých složkách. Jde to? Diky..
o 10.03.2016, 22:47 | iv0
@dodlof: To jsem nikdy nepotřeboval, bohužel neporadím.
Dorazila mi ta navigace, funguje to dobře.
o 20.03.2016, 22:56 | BADMOPAR
Taky jsem si pořídil DDX-7015BT a zatim mi nejvíc vadí, že nejde přehrávat video z USB, nebo zrcadlit mobil na AV out výstupu. Funguje to tak normálně, nebo dělám něco blbě ?
o 21.03.2016, 07:28 | dodlof
Co myslíš tím nejde přehrávat video? Nemáš spíš problém že ti naskočí modrá obrazovka a že video nemůžeš přehrát? Je to blokovaný od zatažený ruční brzdy. Stačí ukostřit kablík PRK SW, světle zelenej. Pak už by to mělo makat. Zrcadlení jsem ještě nerozchodil. Zkoušel jsem S4mini, ale nešlo to. Ale ani doma na TV, zkoušel jsem 2 různý redukce micro USB/HDMI. Ještě existuje redukce micro USB 5pin na 11. Mám jí objednanou, tak uvidím jestli pomůže.
o 21.03.2016, 17:47 | BADMOPAR
Přehrávat video mi jde, ale když autorádio připojim k TV, tak do ní můžu pustit jenom AV1/AV2/DVD. Ostatní zdroje tam nejdou přepnout. Jak budu pouštět třeba YouTube na velkej monitor v zadu fakt nevim.

To zrcadlení by asi měl podporovat i tvuj mobil. Já mám Xperii Z1 a mě to funguje v pohodě......i doma na TV.
o 02.07.2016, 21:54 | iv0
Dostal jsem pár dotazů na téma, jaké zařízení používám pro navigaci a jak je to rychlé resp. pomalé. Tak tady jsem to natočil a přidal i nějaké popisky:
Youtube video:
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3234 sekund.