Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rádio - Lupnutí

 o Navštíveno 4219x o
o 25.11.2015, 15:11 | Nedi
zdravím, tento problém se tu asi řešil, ale pořád to nemohu nikde najít a rozseknout. Mám rádio Kenwood KDC BT92SD - k tomu dva zesilovače Gladen SPL1800C1 + 100C4. Jak napovídá název, jakmile vypnu rádio, tak se ozve nepříjemné "hvízdnutí" s klesající intenzitou. Pokud je motor vypnutý je hvízdnutí intenzivnější než při nastartovaném. Vzhledem k umístění rádia bylo nutné vyrobit držáky které jsou svařené s "šuplíkem" pro rádio. Bohužel se tím přenáší i mínus na celé rádio a je tudíž dvakrát uzemněné (lze to případně odizolovat), ale je možné aby to dělalo toto ukostření nebo případně původní baterie ? Kabely jsem procházel poslední 3 dny a nikde skříplé nejsou. Děkuju za rady.


o 25.11.2015, 17:50 | Ravo | Upraveno: 2015-11-25 17:50:48
podle mě dvojitá kostra HU není ten problém...zkus HU vymontovat a nechat ho jen tak volně ležet jen na kabelech, jestli to pořád dělá.
Pokud ne, tak se to dá odizolovat pomocí plastových podložek aby nebylo vodivé spojení mezi HU a držáky.
Pokud to bude dělat dál, se zaměř na signálové kabely (zkus s jinou HU) nebo na samotné HU (pojistky CINCHů alá Pionner? atd.) nebo na samotné zesilovače (a jejich dvojitou kostru)
o 25.11.2015, 20:21 | Nedi
teď jsem zkoušel odizolovat radio, zkontroloval jsem kabely u rádia jestli jsem něco nepřehlédl a dělá to stále. Postupně jsem vyhazoval CINCHE , ale z výšek. ikdyž slabě, jsem to hvízdnutí slyšel pořád. Ukostření zesilovačů včetně 1F kapacitoru mam na dně podlahy v jednom bodě. Od baterky ke kostře mam 50mm kabeldo 20cm. Může to způsobovat to ukostření zesilovačů v jednom bodě ?
o 28.11.2015, 15:37 | Nedi
lupnutí se projevuje ikdyž jsou odpojené CINCHE, jakmile odpojím reproduktorové kabely a nechám pouze jeden, tak to neudělá. Nějak si už nevím rady :-(
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3581 sekund.