Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Octavia 2 RS FL

 o Navštíveno 5756x o
o 23.05.2016, 09:04 | peter0907
čaute, viete mi niekto poradiť a povedať nejaký detailnejší postup rozobratia dverí u Octavie 2 FL r.v. 2011 ? Viem, že je to tam zložitejšie čo sa týka nitov a tej sťahovačky... Viete mi dať niekto naozaj detailný postup, aby som si nič nezničil, nepokazil?
Plus druhá vec, ako demontovať prahy, aby som vedel jednou stranou viesť káble od baterky a druhou cinche od autorádia?

PS: videl som tu pár montáži, ale nikde nebol nejaký detailnejší popis rozobratia či už prahov, alebo dverí. Ďakujem každému kto mi pomôže, odpíše..


o 23.05.2016, 13:36 | pajeccc
Asi ti nik neporadí, ale jednu radu mam vacsinou to ide logicky. Narazacie nity su vsade.
o 24.05.2016, 06:41 | kasko
všechny Škodovky mají spodní sloupky připevněny pomocí kovových omega sponek. Stačí za ně vzít a pomalu tahat. V nejhorším případě ulomíš část domečku na díle a klip zůstane v karoserii. Kleštička ho pak vytáhneš, a jedeš dál. Problematická je část mezi předními a zadními dveřmi, tzv. B sloupek. Ten je spojen s horním sloupkem. Pokud bys ho chtěl správně demontovat, musíš nejdříve sundat horní B sloupek a pak spodní.
A sloupek /to je ten v předních dveřích/ je taky spojen omega sponkami.
Pozor, na levé straně je klička na otvírání kapoty. Ta je tam zacvaknutá.
Doporučuji tedy tento postup:
najít spojení mezi A a B sloupke.Tady vzít do rukou a pomalu tahat nahoru. Prsty tam dostaneš v místě, kde je díl "přilepen" na koberec. Vnitřní část vozu.
Takhle si "otráháš" kraje A a B sloupků.
Pak sundáš plast pod volantem.
Nyní máš volnou cestu od přístrojovky až k zadním dveřím.
Doporučuji v oblasti B sloupku /mezi předními a zadními dveřmi/ použít lanko, nebo nějakou tvrdou, tenkou tyčku /např. tyčka na žalužie, popř. svařovací drát. Tímto se lépe dostaneš pře B sloupek, jelikož je tam více kabelů a bezp. pás.
OPATRNĚ, NEPOUŽÍVEJ SÍLU
pak už o jde logicky, a jsi v kufru.
Mínus kabel vezmi z bezp. pásu ze zadních sedaček.

Dveře:
zespod z tapecírunku jsou 3 šroubky, torxy - vyšroubovat.
Pak "vypáčit" mřížku výškového repro - je pod ní další šroub. Nezapomeň odpojit repro.
Poté musíš sundat madlo. Ve spodní části madla je montážní otvor. Opatrně páčit směrem k sobě. Madlo se vysune, jsou tam 2ks křížových šroubů - větších.
Pak opět prsty, nebo opatrně šroubovákem, doporučuji odspodu odstrhávat tapecírunk. Na krajích jsou plastové klipy. Pokud se ulomí, koupíš náhradní, nění to žádná hrůza.
Jsou po obvodu. Poznáš, jak to bude lupat.
Pak odpoj červené světlo ze dveří /pod mřížkou repro/ a tapec tahej nahoru. Je zasazenk k oknu. bude se prohýbat, ale pomalu to jde. ideálně použít směr cik-cak, tzn. chvilku vpředu, chvilku vzadu. Jakmile ho vytáhneš, odpojíš lanko od kličky a el. stahování oken.
stahovačka je nanýtována. musí se otvrtat. Před tím je potřeba vyndat sklo, ale to už uvidíš, jak to vše funguje.

Zkus ještě forum.skodahome.cz, třeba tam budou nějaké fotky.
o 24.05.2016, 22:36 | peter0907
Ďakujem pekne za rozsiahlejšiu odpoveď
o 05.06.2016, 21:36 | peter0907
Ešte jedna vec, neviete mi poradiť, kde si možem objednať a kúpiť tie nové klipy čo držia tapacir? Nejak googlim a nič nemôžem nájsť. Mal by to byť nejaký nový typ, co sa neláme.
o 10.06.2016, 22:17 | yatsura
Ja som to kúpil v škoda servise. Ale zober si tie čo máš v aute. Ja som si nezobral a chalan mi najprv predal iné :)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3677 sekund.