Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > co je lepsi?

 o Navštíveno 9265x o
o 06.05.2017, 14:03 | TomasT
Mam tady dva soubory, muzete mi prosim rict ktery je pro Vas lepsi pripadne zda slysite nejake rozdily nebo taky neslysite, ci je to uplne jedno ktery se vybere, oboji jsou vyborne, dobre, hrozne atd atd... Oba jsou v bezztratovem wma, melo by to byt prehratelne vsude.

Moc mne to zajima a a byl bych rad kdyby jste mi s tim pomohli. Slibuju ze nemam sebemensi zajem delat z kohokoliv hlupaka, neni to ani zadny chytak. Je to spis o "preferencich".

Pokud se objevi nejake odpovedi, tak potom prozradim co jsem s tim provedl.


www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 1 - Chris Jones.wma
www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 2 - Chris Jones.wma


o 06.05.2017, 14:34 | TomasT | Upraveno: 2017-05-06 14:35:46
A dam sem jeste to same, ale od jineho casu, o kousek posunute. Tak smele do toho.

www.ahk.wz.cz/Sound3.wma
www.ahk.wz.cz/Sound4.wma
o 06.05.2017, 15:05 | TomasT
A naposled, protoze uz se mi s tim nechce (h)rát...

www.ahk.wz.cz/Sound5.wma
www.ahk.wz.cz/Sound6.wma
o 06.05.2017, 16:13 | tibaltík
Viem si to stiahnut??
o 06.05.2017, 16:30 | TomasT
mne to jde stahovat uplne bez problemu, zkopiruju odkaz, vlozim do prohlizece a stahne mne soubor...
o 06.05.2017, 16:34 | tibaltík
Iphonom to nejde ani otvorit
o 06.05.2017, 16:43 | TomasT
Prevexlovano do flac...

www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 1 - Chris Jones.flac
www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 2 - Chris Jones.flac
www.ahk.wz.cz/Sound3.flac
www.ahk.wz.cz/Sound4.flac
www.ahk.wz.cz/Sound5.flac
www.ahk.wz.cz/Sound6.flac
o 06.05.2017, 16:50 | tibaltík
Ok, tak hluchy jak som, a pustane na huawei tablete ( ale slusne sluchatka ) je druha nahravka jednoznacne vyraznejsi (sub)bas. V prvej tym padom vyniknu viac niektore detaily (nejaky maly tamtam perkusia?)
Mne sa zda ta sound5 lepsia. Vyvazenejsia.
Som zvedavy na vysledok :)
o 06.05.2017, 17:04 | TomasT
Jeste k tomu dodam ze vsechny tyto veci jsou identicke, jen zacnou hrat z jineho mista, cili uvod, nevim jak to napsat "rozjezd" a zpev, ale vsechny soubory sound jsou vytvoreny umazanim predesle casti, nic vic... Udelal jsem to proto aby to bylo mozne lehce porovnat z ruznych mist...

Liche oznaceni je vzdy verze "A" a sude verze "B".

Verim ze vysledek bude zajimavy. Skoda jen ze tu neni noclue, moc by mne zajimal jeho nazor, fakt ze jo!!

Moc by mne zajimal i verdikt od lidi kteri maji jako ze moc fajnovy aparat v aute.

Pekne Vas poprosim, zkuste si s tim dat par minut, verim ze to bude pro nektere prinos, pro mne to prinos rozhodne byl !!! Ale vic zatim neprozradim...
o 06.05.2017, 17:29 | silence23
tak za mna takto:
www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 1 - Chris Jones.flac
www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 2 - Chris Jones.flac
- skladba 1 = vyraznejsi sub
www.ahk.wz.cz/Sound3.flac
www.ahk.wz.cz/Sound4.flac
- takisto pri prvej skladbe sound3 vyraznejsi sub
www.ahk.wz.cz/Sound5.flac
www.ahk.wz.cz/Sound6.flac
- pri druhej skladbe "sound6" vyraznejsi sub

pustane na dynaudio focus 220 + zosik denon
o 07.05.2017, 12:56 | sonyk02
www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 1 - Chris Jones.wma
www.ahk.wz.cz/00 Long After You_re Gone 2 - Chris Jones.wma
jednička má o něco více silnější basovou část.
o 07.05.2017, 21:21 | rosak
Tome, díky za připomenutí mého oblíbeného songu :-)
Jednička, trojka a šestka zní přesně tak, jak jej znám a to i přes uši zalehlé týdenní rýmou. Co jsi provedl s ostatními mi již současný stav nedovoluje hádat, ale jsou pro mě po té úpravě dost jalové. A jsem zvědavej k čemu se přiznáš :-)
o 08.05.2017, 00:58 | FOAM24.
Rozdíl v kvalitě nahrávky u všech souborů není žádný, kvalita nahrávky podle známkování jako ve škole tak za 3 (dobré), jinak bez přínosu co by nadchlo.
o 08.05.2017, 13:24 | Lokal11
Vzal bych si to do auta ale teď na to nemám čas :) Takže doma jen na Cabass Tobago 360 a marantz pm 7200

z rychlého poslechu se přikláním k tomu co psali hoši hore :) za mě rozdíl mezi 5 a 6 je i hlasitostní. 2,4,5 takové mdlé je to jak kdyby to byla mp3 převedená do flac. Tak jsem zvědav co nám povíš.
o 08.05.2017, 21:25 | rosak
Lokal11: rozumně provedená konverze FLAC => MP3 => FLAC se zvukem tohle neudělá. Troufnu si říci, že by málokdo poznal rozdíl mezi původním a rekonstruovaným souborem, ale to je nad rámec Tomášova zadání.
Tome, tak už nás nenapínej ;-)
o 08.05.2017, 22:04 | TomasT
Nechme tomu jeste jeden den kdyby se nekdo chtel vyjadrit. Vysvetleni Vam dam, toto byl pokus hlavne pro mne co si muzu dovolit a co uz zase ne a jsem rad ze jsem si to zkusil. Potesilo mne to... Dokonce jsem o tom tady nekde nedavno psal.
o 09.05.2017, 09:46 | Lokal11
rosak: z toho co jsi napsal sem pochopil,že pokud převedu flac na mp3 a následně na flac nepoznám rozdíl? V momentě kdy převedeš soubor na mp3 přicházíš o chybějící data ve všech pásmech a už z toho nikdy nebude to samé když daný mp3 soubor převedeš zase z5. Proto mi to příjde tak jak jsem říkal, že na těch nahrávkách 2,4,5 mi přijde trošku jiná equalizace nahrávky. do auta to dát nestíhám abych to měl na pořádném ozvučení ale sám jsem zvědav co Tomáš vybalí :)
o 09.05.2017, 11:32 | TomasT
Mnohym vrta hlavou co jsem s téma souborama provedl. Verte mi ze zadne „velke“ zverstvo ne. Pouze jsem je prohnal DA a nasledne AD prevodem, kdy jsem z jednoho pocitace prehraval a do druhého pocitace nahraval. Abych jeste vice priblizil realne podmínky tak volume přehrávaného souboru bylo na cca 20%. Pokud se ptáte proc, tak proto abych dosahl realnych podmínek. I v digitalni domene plati ze NIC NENÍ ZADARMO a rizeni hlasitosti funguje tak, ze cim vetsi je utlum, tim mensi je bitova hloubka. Jenze cim mensi je bitova hloubka, tim hure to hraje a tim mene informaci je v uzitecnem signalu obsazeno. K tomu se vratim jeste pozdeji...
00 Long After You_re Gone 1 - Chris Jones MASTER bez uprav, pouze zkraceny
00 Long After You_re Gone 2 - Chris Jones prohnany DA/AD prevodem
Sound 3 MASTER od jineho casu
Sound 4 DA/AD od jineho casu
Sound 5 DA/AD od jineho casu
Sound 6 MASTER od jineho casu

MASTER je originalni soubor bez jakychkoliv uprav, pouze v editoru zkraceny na primerenou delku zhruba jako je delka toho nahravaneho, nedelal jsem uplne cely song kvuli velikosti. Soubory sound jsou jen editorem zkracene o uplny uvod a ty dalsi posunuty az na zpev kvuli lepsi orientaci.
Zajimavy byl prvni poslech na integrovane zvukovce a senhlajzech HD650. Z toho neco jako ze poznavat byla takova mala ruska ruleta, stavalo se mi ze jsem preferoval i ten zaznam... Bohuzel na takovem zeleze to je proste jedno, vsechno dobre degraduje na tu svoji uroven, nic lepsiho nedokaze zprostredkovat. Na EMU 0404USB a HD650 coz je taky docela srac uz to bylo jasne lepsi, tam uz ta degradace byla sylset jasne a zretelne, ztrata dynamiky a degradace basove slozky. Jeste se malinko vratim k tomu jak pisu o te male ruske rulete. Myslim si ze jsem preferoval ten zaznam proto, protoze ty mista s velmi nizkou urovni jsou nahrany jako by hlasiteji, je to dobre videt na tech obrazcich z editoru, jsou „tlustsi“. I kdyz pomerne malo, lidske ucho je mrcha a preferuje hlasitejsi zvuk. Je to mnohokrat overene. No a ty dynamicke spicky proste ten integrovany srac neprenese. Je to uplne stejna analogie jako kdybych opravdovou highendovou sestavu prehraval na reproduktoru z jezevcika, bude hrat na urovni toho jezevcika i kdyby se vsichni to, ehm, zblaznili...
Takze mam na USB pripravene soubory v bezztratovem wma a hura do toho meho vraku... No a tady je to naprosto jasne a jeste vyraznejsi nez na EMU a senhajzlech, okamzite behem nekolika vterin kazdy vi co je lepsi a ze ta degradace je pomerne znacna. Bez dynamiky, bez zivota, chcipla a bez basu... Hotovo, vymalovano, neni dal co resit.
Na jednu stranu mne to potesilo, na druhou stranu jsem si uvedomil ze budu li chtit nekdy treba v budoucnu doplnit DSP, budu muset volit z tech drahych kousku, protoze ty nejlevnejsi maji AD a DA na urovni tech beznych zvukovek a byla by to degradace ktera v tom mem aute je slysitelna, velmi jasne a prakticky ihned pri rychle zmene A za B. Pokud bych to prepojoval na kabelazi, ucho si odvykne a nedokaze uz tak moc srovnat, alespon teda to moje -)
Jako bonus jsem jeste pripravil tri soubory kde si muzete zkusit jak vyrazny nebo nevyrazny ma vliv utlum. Mnozi stejne jako ja mate v aute pomerne vykonne zesilovace ktere jsou schopny udelat veeelky kraval. Pokud to poslouchate na max, je to vsechno ok, pokud ale mate velmi vykonny aparat a poslouchate jen tak na trosicku, na pohodu, tak si snizujete bitovou hloubku protoze digitalni rizeni hlasitosti. Jaky to ma vliv si posudte sami, master soubor je Sound 3, a ty dalsi jsou prohnane utlumem o -40dB, -50dB a -60dB a zpetne digitalne zesileny na stejnou uroven jako ma MASTER aby mohlo byt lehce srovnavano a nemeli jsme hlasitostni skoky. Samozrejme ze ten sum ktery tam je neuslysite protoze mate nastaveny jen ten utlum, ale tu degradaci snizenim bitove hloubky uz ano... Takze dejme tomu ze mame v aute neco co da max tlak 110dB. Budu li chtit poslouchat na pohodu dejme tomu tech 70dB coz je takova normalni pro mne asi bezna hlasitost musim zeslabit o tech 40dB. A uz to neni tak fajnove jako ten MASTER...

www.ahk.wz.cz/Sound3 -40.wav
www.ahk.wz.cz/Sound3 -50.wav
www.ahk.wz.cz/Sound3 -60.wav
o 09.05.2017, 11:33 | TomasT
Graficke znazorneni...

foto k příspěvku  od TomasT

o 09.05.2017, 11:34 | TomasT
sound3 a 4

foto k příspěvku  od TomasT

o 09.05.2017, 11:35 | TomasT
Sound 5 a 6

foto k příspěvku  od TomasT

o 09.05.2017, 11:37 | TomasT
V normalnim rozliseni...

www.ahk.wz.cz/1.jpg
www.ahk.wz.cz/2.jpg
www.ahk.wz.cz/3.jpg
o 09.05.2017, 12:56 | kiklop32
Takže výsledek je, že DSP s lepším AD/DA ( dražší ) méně degradují zvuk?
o 09.05.2017, 13:23 | tibaltík
Vyzera to tak Kiklop. Ergo moj novy Mosconi D2 DSP co mam 2tyzdne v aute davam asi na predaj... ;) :D
o 09.05.2017, 15:17 | kiklop32
To asi jo.

No a co je to DSP, které by jsi si koupil?

Kde zjistíš kvalitu AD/DA převodníku? Nebo resp. jak posoudíš, který hraje lépe, když nemáš reálnou zkušenost s nima?
o 09.05.2017, 17:11 | TomasT
Na nejake prilis rychle soudy bych byl veeelmi opatrny, zadruhe neni receno ze ta D2 bude takova jak toto, muze byt i lepsi, ale z principu tam vzdy degradace nastane at se to komukoliv libi nebo ne. Na druhou stranu pokud HU bude davat podobny signal tak davat tam cokoliv lepsiho postrada smysl...

Jedinne co z toho testu lze prokazatelne a bez zacervenani rict, ze baworak ma velmi slusnou HU pri spravnem kodovani a velmi slusny zaklad pro audio zastavbu i s puvodni jednotkou, pro maximalisty nebo pro lidi kteri jsou ochotni do toho investovat hodne penez ma STANDARTNE vyvedeny audio signal optickym vedenim coz je a bude pro automotive hajend naprosto dostacujici. Toto nemaji mnohe aftermarket radia a navigace, baworak to dava vsude v cene vraku mimo toho absolutne nejzakladnejsiho radia, tam ta optika teda neni. A to je opravdu priserne, o tom zadna.

Co bych si poridil, na rovinu - nic. To co bych videl jako perfektni reseni hrube atakuje castku 2000€ a to jako ze fakt za DSP nedam. Muj nejvetsi problem neni DSP, muj nejvetsi problem jsou nahravky, protoze mnohe jsou tragicke, jeste horsi nez to co vzniklo tim DA AD. Takovy Helloween - Keeper Of The Seven Keys jak ja bych brecel...
o 09.05.2017, 18:46 | kiklop32 | Upraveno: 2017-05-09 18:47:02
Ten soud jsi vynesl ty.
Připadá mi to trochu jako když si já povzdechnu, že kdybych byl na měsíci, tak nejsem tak tlustej :) ale s tím, stejně jako co jsi tady složitě nastínil ( a osobně si myslím, že to každý ví, že signál degraduje přechody ) nikdo nic neudělá.

Co se BMW týče chtěl bych vidět / změřit jak kvalitní vlastně signál má.


Nic? Takže si myslíš, že přínos DSP do systému se nevyrovná jeho ceně?

No co to je za ty 2000€? Snad to nevyrábí někdo pro BMW.
o 09.05.2017, 19:39 | tibaltík
Tomasi podla mna ked clovek zoberie do uvahy vsetky premenne faktory, ako napr. nekvalitne nahrateho "Keepera", kvalitu HU, menice, okolity hluk pri jazde, tak ta degradacia signalu ktoru si predstavil je pre AutoHifi pouzitie sice pritomna, ale nie taka zasadna ze by som mal chut vyhodit procak.
Idealne vyzera mat radio s dsp, kde nastavis co treba, ale vacsina radii 3pasmo nespravi.
Fakt by ma zaujimalo, co k teme povedia znalci ako noclue, millhauz ( co napisal super navod o aktive a pise aj o dsp a casovkach ). TommyDS
o 09.05.2017, 19:56 | kiklop32
Co by jsi chtěl slyšet? Touto logikou nemá cenu autohifi dělat, protože repro není bezztrátové, napětí kolísá, zimáky jsou hlučné. To se na to radši vysrat rovnou :D
o 09.05.2017, 21:02 | TomasT
kiklop32: Pokud bys chtel neco videt nebo zmerit, tak se na to bud podivej, nebo zmer. Jednoduche...

Nerozumim reci tveho kmene, vyjadrujes se jak tatar, cituji" osobně si myslím, že to každý ví, že signál degraduje přechody ". Odbornik zasne, laik se divi, ja jen ziram. Delej si svou logikou cokoliv se ti zamane, co budu nebo nebudu delat ja nech laskave na mne, ok ? Taktez az se zde bude diskutovat o napeti, zimakach tak se k tomu vyjadri, ale jinak to prosim polkni.

tibaltik: Ja ale nijak nezpochybnuju prinos DSP. Jen ze nemuzu pouzit ty z toho nejlevnejsiho segmentu, protoze je mi to blizsi tak jak to je.

Klidne mne muzete oponovat, nesouhlasit, ale poprosim k veci, slusne a s argumentama nebo i bez nich ale tak nejak k veci, ne k zimnim gumam... Budu rad kdyz mne vysvetlite jak vyrazne si muzu tim procesingem pomoct, proc to bude lepsi a co vse je spatne. Spousta lidi tady nejake hracky ma, toz stahnete ten MASTER, prozente ho necim, pokud tedy tim DSP tak na flat a muzem klidne rozebirat co a jak. Budu velmi rad pokud to bude vyrazne lepsi nez to co jsem udelal ja.
o 09.05.2017, 21:17 | kiklop32
Jo občas si sedím na vedení.

Avšak si nemyslím, že jsi tak mimo i ty a nepochopíš význam, no.. :D. Ale tak proženu ti to překladačem pro netatary: myslím, že každý ví, že přechod AD/DA ubere na kvalitě signálu.

Pokud si nepochopil další přirovnání tak:
Upozorňuješ na skutečnost, která je daná. Tedy pokud používáš náčiní s AD/DA převodníkem je degradace věc které se nevyhneš. Řešení jsou, ale to přece víš, přesto jsi neodpověděl na otázku. No a na tuto skutečnost si stěžovat a udávat jako důvod proč DSP nemít je stejné, jako si v zimě stěžovat, že ti do audia leze hluk ze zimáků. Ano můžeš dát letňáky, ale to není lepší řešení - pro pojišťovnu jo.

No takže celý tvůj test byl o tom AD/DA převodu?
o 09.05.2017, 22:54 | TomasT | Upraveno: 2017-05-09 23:03:08
Ok, ted uz je ten ton lepsi-))

Takze kdyby mne vznikla potreba pouzit DSP a ze bych si s nim umel pohrat, sel bych cestou nasledujici. Pouzil bych Audison DMI a za nej Helix DSP pro MK2, i u AKM se chlubi ze jsou tam od nich pouzite chipy. Je to technologicky asi to nejlepsi co jsem videl, ale taky jsem mohl neco prehlednout, tato cenova kategorie je mimo moji misu. Proc bych pouzil tady toto je asi taky kazdemu jasne, abych se vyhnul AD prevodu a do DSP se sypaly syrove data, v nem upsamplovaly protoze bez toho by nebylo mozny provoz a nasledne se dostaly ven v co nejlepsi mozne kondici.

Otazkou zustava cim bych si tim pomohl. I pokud bych pouzil FLAT, je vysoce pravdepodobne ze bych dostal vystupni signal v jeste lepsi kondici protoze digital in a mladsi a modernejsi DA. Dale cim bych si pomohl - umel bych srovnat frekvencni charu. A na to jsem uz nekolikrat napsal ze to tak nejak prdim. A jelikoz jsem chtel argumenty, tak je sem i dodam. Vezmeme jako priklad jedny reproduktorove soustavy a mnoho mistnosti. V kazde mistnosti budou mit jinou frekvencni charu a pokud tam nebude ultra pruser, zvyknete si na to velmi rychle a nebude vam to cinit nejake velke potize. V kazde mistnosti budou ty hory doly diametralne jine, na to uz proste moc nehraju. Cim bych si pomohl dal - casovky, na rovinu, seru na ne. Basove menice rezu pomerne nizko a vyskovy reproduktor od stredobasu mam v ose vzdaleny 5cm od stredobasu, na to taky nehraju. Cim vic bych si mohl pomoct mne nenapada, protoze jsem ty drahe kusy nestudoval a nevim tedy co by mne mohly nabidnout vic. Umel bych si predstavit mnohe, treba dynamicky procesing v zavislosti na rychlosti, ale ten uz mam obsazeny v HU a dost mozna i nejaky na eliminaci peaku, nedokazu rict, je to uzavrena zalezitost automobilky. Nicmene ten dynamicky procesing jim funguje jako ze fakt dobre, kdyz se nekdy treeba potkame tak predvedu. Je to slyset a neni to neprijemne. Dal bych si umel hezky naprocesovat subbas pokud bych mel dostatecne vykonu na zesilovaci, protoze zvysovani do plusu je mozne, ale hrozi clipp jak v DSP tak v koncaku a zpravidla to je velmi hnusne a slysitelne pokud je zes v limitaci.

Jeste k tomu hluku pri jizde, schvalne jsem to zmeril pri 90km/h se mota okolo 55dB, coz je uroven pomerne nizka, asi vsichni co se tu schazi ji dokazou lehce prervat.

Nebylo to jen o tom prevodu, potreboval jsem si uvedomit jak velky srac je HU ktera je dana a pres kterou nejede vlak. A taky pokud bych nejaky levny procesing pouzil, jak dalekosahle budou nasledky a zda negativa s tim spojene neprevazi nabizene pozitiva.

Jak jsi psal ze jsem vynesl soud nad D2, urcite ne a urcite plati to co jsem o tom napsal. Muze to byt opravdu lepsi nez to co jsem spachal, ale nebude to lepsi radove, jinymi slovy nedostane se to nikdy na uroven treba toho helixe. Ani nevim co je v tom pouzite, mozna jsem to vedel ale nejak nepamatuju uplne vsechno pokud mne to vylozene nenadchne. Ja vim co je v mosconi one 120 dsp, je tam TAS3204 a to mne proste nenadchlo. Nahledem do datasheetu je proste jasne ze to aspirant na hajend roku nebude. V D2 muze byt i neco jine, neco i lepsi, ale asi ne radove, jak jsem se tak dival cim to maji osazene tak nejak na co jsem narazil, tak nic extra uzasneho nikde nebylo. Ty AKM v tom helixu jsou to nejlepsi co jsem nasel, jenze je taky nejmladsi a ostatni firmy nespi...

Pokud jsem na neco neodpovedel napis, uz je to moc dlouhe...
o 09.05.2017, 23:22 | kiklop32
Tak pokud vyloučíš EQ a časové korekce, tak asi není o čem dál psát. Takové nesmysli co :D

Ale stejně, jak daleko od sebe máš levý pár repro a pravý pár?

Přijde mi úsměvné tu dělat takové pokusy a pak říct EQ a časovky jsou k ničemu, zvyknu si.

Zkus si na googlu najít CAF a Soundman, případně Steve Meade, to jsou takový patlalové co se s těma zbytečnostma serou. Ale třeba si koupí BMW a zjistí, že ztráceli čas s něčím co můžou mít v základu.
o 09.05.2017, 23:48 | pepe689
Pro kiklopa mel sem se vsadit-)
o 10.05.2017, 16:26 | pajeccc
tibaltík: Osobne s tvojím názorom súhlasím, kvalitná HU este japonskej výroby Pio 88,99,dex. Alpine 35 (55) odvedie v zapojení 2way+sub ovela lepšiu robotu ako novodobé procesory. Proste je to tak v dnešnej dobe sa šetrí kde sa dá. Ale keby som si mal vybrať procesor tak by som išiel do najnovšieho HELIXA ten vzorkuje na 192kHz.



o 10.05.2017, 17:05 | Lokal11
Pokud pojedeš na toho helixe běžným rádiem je ti 192khz k ničemu. Potřebuješ nahrávky co jsou ve 192khz a radio co je přehraje. Což umí jen F1 pokud se nepletu. Pokud to tam budeš hnát jiným zařízením budeš potřebovat výborný dac převodník. A tam uz jsi zase u kvality chipu osazených v dac.
o 10.05.2017, 17:13 | Lokal11
Jinak souhlasím s kiklopem tato debata stráci smysl.
o 10.05.2017, 17:26 | Lokal11
Ztrácí * bože to psaní telefonem ????
o 10.05.2017, 17:35 | kiklop32
To potěší.

Mám od Helix spoustu věcí, takže by se mi taky to DSP líbilo. Ale využitelnost a cena nevím. A ještě jsem škrt :)
o 10.05.2017, 18:25 | tibaltík
novy helix dsp pro MK2 stoji 700e. nech sa paci :D
k tomu zosik co to vie vyuzit ( dalsich 800e? ) atd..

Alebo rovno P SIX DSP zosik za 1200...

Inak pikoska - ked som bol v audiotec fischer minuly rok na sutazi, tak sam syn pana Fischera co teraz vedie firmu mal v aute nedokoncenu instalaciu, ze asi uz viac ako rok ju ma rozrobenu :D
o 10.05.2017, 18:50 | pepe689
Jj pac premysli ze da vse oem pac je to lepsi-))
o 10.05.2017, 18:53 | kiklop32
Pokud to teda staví v BMW a ne v Opel :)
o 10.05.2017, 18:59 | tibaltík
zhodou okolnosti som nasiel dost pasujuci clanok o ludskom "vnimani" veci:

[ Link ]

by ma fakt zaujimalo, ako by dopadol test v AHF oblasti. Zobrat 5 ludi zaviazat oci a posadit do roznych instalacii :)
o 10.05.2017, 19:07 | kiklop32
Tak cena není vše. Je spoustu komponentů, co stojí prd a přesto zahrajou pěkně. A pak to bude vždy o jedinci. Když bude nahluchlej na vysoké tóny, tak jedno auto, ač bude dražší, se mu může zdát bez výšek a proto nevyhovující. A když tam dáš někoho citlivého ( třeba ... :D ) tak to auto bude nesnesitelně uječený.
o 10.05.2017, 19:54 | TomasT | Upraveno: 2017-05-10 20:03:58
kiklop s pepickem - porad si budete honit navzajem ? Asi jo, ze -)))

Ani mne nebavi se k tomu vyjadrovat, ale neda mne to. prvni vec, helix ma Fs 96kHz. Ne, neni nutno mit nejake specialni radio jak pise lokal, staci jakekoliv ktere ma spdif out. Ne, neni nutno do toho poustet 192kHz, je mozne do toho pustit cokoliv, protoze bud si to pred vstupem do filtru upsampluje, nebo pro zoufalce co do toho pujdou analogem to vzorkuje na tech 96kHz. Pak uz jen same pozitiva a socialni jistoty. Jen se teda divim ze Vase jiste uzasne zarizeni nezvladaji hi-res, moje to kupodivu zvlada v pohode, uplne normalne prehrava 24bit/96kHz, dokonce zvladne i DTS zvuk, mozna i 24/192 ktere jsem jeste nezkousel, ale jo, je to jen srac z vyroby, neco co je dobre akorat tak vymontovat a zahodit, vy mate samozrejme mnohem lepsi. Neberu Vam to, ba naopak Vam to preju -)
o 10.05.2017, 20:27 | pepe689
Doba prodeje je zla .. tak i z hovna by si udelal nutellu jen aby se prodala
o 10.05.2017, 20:32 | TomasT
Z toho tveho -))
o 10.05.2017, 20:35 | kiklop32
To po tobě nikdo nechce :)

A ano máme lepší.

Myslíš si, že analog je oproti digitálu špatně?
o 10.05.2017, 20:41 | rosak
Tome, cos tedy použil za zvukovky? Takovou degradaci bych u slušnějších zvukovek nečekal...
o 10.05.2017, 20:54 | TomasT | Upraveno: 2017-05-10 21:01:42
kiklop - nedelej ze sebe zbytecne blbeho, nemas to zapotrebi, odpovedet si dokazes relevantne sam.

A jen tak mimochodem, ten hi-res a DTS teda prehravas na cem abych vedel po cem se mem pripadne divat?

Rosak - dve integrovane, jedna s chipem analog device a druha nejspis nejaky realtek. Jasne ze u slusnejsi by to bylo lepsi, asi i o dost, jenze mne zajimal ten levny segment s rozsahem okolo tech 100dB. Ja mam jasno, v dohledne dobe to uz resit nebudu. mrzi mne ze jsem to neprohnal jeste pres tu emu, ted uz je to jedno. Castecne se na tom podepsala i degradace bitove hloubky protoze volume nizko.
o 10.05.2017, 20:59 | kiklop32
Právě že umím, ale ty si zjevně myslíš, že analog je špatně.

Já jedu v oldschool :)
o 10.05.2017, 21:16 | kiklop32
o 10.05.2017, 21:22 | TomasT | Upraveno: 2017-05-10 21:27:18
ne, vybiras si jen co se ti hodi a jinou pravdu nez tu svoji nechces slyset. Ty mas z toho prdel a mne se to zajida. Tech argumentu je cela hromada. Nicmene na stare veci pokud tam ten digital neni samozrejme jina cesta nez analog neni. A verim ze se jiste najdou veci ktere hraji proste fajn. Ale ty ultra dobre nove moderni reseni to proste prehrajou. Vem si jak hral kdysi sounblaster a jak hraje dnesni telefon. Nesrovnatelny rozdil a ten pokrok je tam stale, jenze to je dalsi vec co nechces slyset. A samo ze ne vsechno nove je dobre, viz class D. A i tam uz jsou asi veci ktere jsou pouzitelne a asi nez blbe AB-cko tak radsi spiskove D-ecko...
o 10.05.2017, 21:32 | kiklop32
Koukni se na top SQ jednotky
o 10.05.2017, 21:35 | TomasT
Dej odkaz... A pripadne na co ze se tam mam podivat?
o 10.05.2017, 21:38 | kiklop32
google.com

Jsou i jednotky co nemají digitál a přesto cena je daleko
o 10.05.2017, 22:40 | TomasT
To verim, ale mnohe budou mit dsp v sobe, nebude treba externi. Pokud proste budes chtit dosahnout co nejnizsi degradace tak nejcistsi reseni je spdif. Je otazkou pokud bude v HU perfektni analog a v dsp taky jak velkou degradaci tim analogem zavedes, pokud to bude jako ze fakt moc dobre, tak ani nemusi byt postrehnutelna, zamaskuji to koncaky a reproduktory.
o 10.05.2017, 23:21 | kiklop32 | Upraveno: 2017-05-10 23:22:28
No už to chce asi přímo. Píšeš tu obecné kraviny a slyšel si / víš prd, sice teorie by ti šla, ale realita uniká. Spousta z těch jednotek žádný DSP nemá ani spdif. Tu degradaci o který tady furt hovoříš teoreticky ani nemáš na jakém systému ověřit ( ano factory BMW není systém ). A prohnat signál přes bůh ví jaké zvukovky a vydávat to za důkaz, že veškeré systémy co tu lidi mají a to klidně i pasiv, jsou vlastně zbytečné, že stačí BMW je totálně mimo.

Když dokážeš napsat, že EQ a časovky jsou vlastně k ničemu, tak už si každý obrázek udělal.


No a jaké jsi měl HU, zesíky repro?
o 10.05.2017, 23:57 | TomasT
POCHOP JEDNU VEC, mozna to tu nezaznelo, nechce se mi to ani omylem cele procitat, ale pokud jsem nekde psal ze to staci, TAK JSEM TIM MYSLEL ZE MNE, JEN A POUZE MNE TO TAKTO STACI !!!

Mozna nerozumim dostatecne psanemu textu ale kde prosimte tvrdim "že veškeré systémy co tu lidi mají a to klidně i pasiv, jsou vlastně zbytečné, že stačí BMW" ????

Dostacuje to MNE, chapes to??? Verim a psal jsem to ze zcela jiste bude mraky aut ktere budou hrat lepe nez ten muj srac, neni to neco vyjimecneho, tech aut je tady hodne ktere budou hrat mnohem lepe a kde bylo investovano strasne moc energie a penez do tech staveb, ale ja mam proste jiny cil, mnohem nizsi nez mnozi z vas.

Nechme to plavat, treba se shodnem nekde jinde, tady pokud mne misto posmesku nedodate argumenty tak je mi lito, ale neuverim tomu jen proto ze to rekl kiklop, a to prosim bez bez jakychkoliv invektiv.
o 11.05.2017, 06:44 | Lokal11
Jak není nutné speciální radio? Hi-res umí přehrávat jedině F1 Status + proc,která má právě podporu 192khz Jako DVD audio. Ukaž mi teda radio,které toto podporuje rád se nechám poučit. A k tomu helixu pokud budu mít běžné radio co umí 44,1khz kde mám i nahrávky na cd v 44,1khz tak mi bude procesor co podporuje 192 k ničemu protože i kdyby to převzorkoval lepší nahrávka z toho nikdy nebude.
Tudíž bych musel mít třeba tablet nebo pc kde mám nahrávky ve 192khz dále DAC,který to vyšle v této kvalitě do procesoru a ten to rozhodí dále.
o 11.05.2017, 12:36 | TomasT
Pravdu mas, prehraje, ale kvalitu nijak nezlepsi. Otazkou je jestli tech 192 prijme kdyz jede na 96. Ale je to bezpredmetne, drtiva vetsina je 16/44,1.

Jinak jste mne donutili k tomu zkusit to dvd-audio, tak smolik, cistokrevne dvd-a neprehraju. Ale prehraju 24/48 coz hi res je. Nejspis i 24/96 ale nemam nic po ruce a zadruhe je to uplne jedno, ja koncim u 16/44,1 nic vic nepotrebuju.

Kazdopadne jsem se lehce mrknul na nejake radia a vyrobci s tim spdif out taky hezky setri. Pak jsem se podival vic na ten audison DMI a taky pekny srac, zvladne jen dva kanaly a jen 16/48. Predpokladal jsem ze spdif bude standart tak jako na kazdem dvd nebo temer kazdem cd prehravaci. Evidentne ne -)
o 11.05.2017, 14:45 | rosak
Local11: k tomu převodu tam a zpět - také znám teorii ztrátového kódování, ale i přes to si to zkus. Vezmi schválně jeden z těch originálů co sem postnul Tomáš, udělej z něj MP3 a pak zpět FLAC a poslouchej. Pokud budeš mít dva soubory na kterých uslyšíš rozdíl, pošli mi je a já Ti povím, jestli jsem hluchej, nebo ne :-)
Samozřejmě na tento převod neuvažuji o špatných konvertorech a špatných nastaveních. A samozřejmě také věřím, že existují skladby (respektive tóny hudebních nástrojů), které se tímto poškodí tak, že to bude slyšet minimálně ucho zasvěceného posluchače, nebo hudebníka.
o 11.05.2017, 16:16 | FOAM24.
.. řešením pro poslech studiových nahrávek je zde v tomto přístroji za dostupnou cenu: Kenwood DMX7017BTS nebo DMX7017DABS
[ Link ]
.. myslím, že toto řešení 2DIN je pro 97% lidí co mají rádi hudbu dostatečné, zbylých 3% lidí ať se trápí že neslyší z reproduktorů padat sněhové vločky ;-)

foto k příspěvku  od FOAM24.

o 11.05.2017, 21:30 | tibaltík | Upraveno: 2017-05-11 21:35:18
Ale z toho kenwoodu ide signal do zosiku/exerneho dsp ako? SPDif to nema..
o 12.05.2017, 14:33 | petis | Upraveno: 2017-05-12 14:35:16
tibaltík: Cinch?:-)))
Radio sice hezký, ale nejspíš zůstanu o sví stařičký Sonky:-)
HDCD a MFSL mi to přehrát dokáže a víc nepotřebuju.
o 12.05.2017, 15:16 | Lokal11
Rosák: až budu doma zkusím ti předělat nějaký soubor.
Jinak tady mas grafy
o 12.05.2017, 15:17 | Lokal11
Toto je klasicky flac

foto k příspěvku  od Lokal11

o 12.05.2017, 15:20 | Lokal11
Toto je soubor mp3

foto k příspěvku  od Lokal11

o 12.05.2017, 15:20 | Lokal11
A toto flac z mp3

foto k příspěvku  od Lokal11

o 12.05.2017, 15:31 | rosak
Grafy jsou fajn, ale schválně si to zkus sám rekódovat a poslechnout. Já se nechci přít, ale vím, že slyším hodně, ale třeba u tohohle Tomášova fajlu jsem to nedal. A jo, třeba jsem už ve svým věku trochu nahluchlej :-) Rád bych to s Tebou poslechl, třeba nemám dost kvalitní aparaturu, ale na Kolín jezdívám velmi zřídka..
o 12.05.2017, 15:34 | Lokal11
A k tomu kenwoodu pokud to tam poženeš cinchem tak dle mě ztrácí význam podpory flac i dsd protože to tam degradujes. Ideálně by byla dobrá optika. Pak už by zase byla otázka jak kvalitní by tam byl zvukovy chip aby se to vůbec dalo využít. A to už by to pak nestálo tyhle prachy. Takže to že to vše podporuje je dle mého jen reklama protože využitelnost na to není. Je to jen můj názor takže pokud má někdo opačný sem s nim :) Jinak Peto buď za sonku rád kvalitním zvukovým radiím totiž odzvonilo. Doby f1,9965 baby f1 :) 7998, pio Dex apod jsou dávno pryč. Dneska sice přehrají flac z USB radia za 3t ale zvuk nikde :) I když určitě je to o náročnosti každého z nás.
o 12.05.2017, 15:46 | Lokal11
Určitě to o aparátuře bude na ne tak kvalitní ty detaily nemůsis slyšet. Já tim jak stridal radia a zesilovače i repro tak jsem přichazel na detaily v těch samých skladbách co jsem předtím neslyšel.Každej slyšíme a vnímáme jinak. Ale ty zesíky čím jsou kvalitnější tim ti poustěji víc detailu i chyb co ve skladbách jsou a co když neni pořádne Hu a zesíky tak ani neuslyšiš. Jinak co máš za aparaturu ? Není problém se někdy sejít ja jsem určo pro aspoň se něco bude dít je to tu mrtvé
o 12.05.2017, 15:56 | rosak
To by bylo fajn. Jsem z Prahy. Jinak tentokrát to není o aparatuře v autě, jelikož jí mám neustále rozpracovanou a nedokončenou. Testoval jsem to doma.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3683 sekund.