Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(clanky)

Články /Různé

oJak na výhodné povinné ručení pro všechny typy vozidel

Povinné ručení je základním předpokladem pro provozování motorového vozidla na vozovce. Každý řidič proto řeší nelehkou otázku kde se pojistit, a především za kolik. V dnešním článku vám poradíme, čím se řídit při výběru povinného ručení a jak jej sjednat co nejvýhodněji.

 

Nejdůležitější jsou limity pojištění

Ačkoli je povinné ručení typem pojištění, jež je vyžadováno ze zákona, můžeme si při hledání pojištění vybírat z mnoha různých variant a balíčků. Největší rozdíl mezi různými balíčky povinného ručení tvoří limity pojistného plnění, které představují maximální částky vyplácené pojišťovnou při pojistné události. V tomto ohledu je lepší sjednávat limity co nejvyšší, neboť nikdy nevíme, jak vysokou škodu můžeme naším vozidlem způsobit.

 

Věk i bydliště mají velký vliv na cenu pojištění

V rámci povinného ručení sice sjednáváme pojistku na naše vozidlo, ale pro pojišťovnu je při výpočtu ceny neméně důležité, kdo pojistku sjednává. Mladí nezkušení řidiči jsou v tomto ohledu nejrizikovější skupinou, která bude mít povinné ručení nejdražší. Stejně tak je pro pojistitele rizikovější osoba bydlící ve velkoměstě nežli ten, kdo vozidlo provozuje v malé obci. Těmto ,,znevýhodněným” řidičům se vždy vyplatí sjednat pojistku na staršího pojistníka.

 

Bonusy u povinného ručení mohou výrazně snížit cenu pojištění

Počet měsíců bez nehody je představován takzvanými bonusy, jež jsou po každém pojistném období udělovány v podobě slevy na pojištění. V této souvislosti je dobré nahlédnout do příslušné tabulky bonus/malus vybrané pojišťovny. Každý pojistitel má tento systém trochu odlišný, a proto je lepší vybrat tu pojišťovnu, která má za velký počet bezeškodních měsíců co nejvyšší slevu na pojistném, a naopak co nejmenší přirážky v případě pojistné události.

 

Online srovnávače jako rychlý způsob uzavření povinného ručení

Pro výhodné povinné ručení již není nezbytné chodit přímo na pobočku vybrané pojišťovny. Cenu pojištění si nyní můžete srovnat online s pomocí takzvaného srovnávače pojištění, který na základě několik vstupních údajů zobrazí veškeré nabídky pojištění od různých pojišťoven. Vybranou nabídku si posléze můžete ihned uzavřít přes internet a uhradit kartou nebo převodem. 




Stránka vygenerována za 0.3028 sekund.