Navštíveno 30666x

09.12.2008, 11:18 |
TROY Jelikož jsem se rozhod sloupnout folie má někdo návod jak to provést v domácích podmínkách?
Auto je fakt tmavý a přestává se mi to líbit at z duvodu bezpečnosti tak estetiky páč budu nechat přečalounovat interiér

09.12.2008, 12:06 |
m1tv nahřat a pak strhat zbytek lepidla smejt ředidlem nebo technickym benzinem lae maš co dělat :)
m1tv Naprostý nesmysl !
Sundej tu folii, nastříkej okno vodou s jarem , kup si takové ty ploché žiletky sklenářské a seškrábej to.
Jde to uplně lehce , dělal jsem přední okna.
Auto nebude smrdět, neušpiníš se a máš to za chvíli.
jako m1tv protoze nez to udelas tou ziletkou jak pise Deliquente tak se z toho vop.cas!Kdyz ta folie neni zmrzla nebo studena tak toho lepidla zustane na okne minimum v dobrym pripade zadny.Strhavam folie kazdej rok a lepim novy tak uz vim jak na to :-)

09.12.2008, 12:58 |
TROY : - ) koupim tu špachtli + jar + ředidlo + benzín a tradááá na škrabání
Není folie jako folie .
Zkušenost mám jen z 3M a funguje to , nevím teda s čeho jsi se voprcal ,ale 20 minut jedno okno :)
Troy vyzkoušej a poreferuj :)
Taky jsem zažil jedno okno s ředidlem a nikdy víc :( pokud nejsi vyznavač divných vůní :D
Škrabku mi po té poradil člověk co dělá v autoskle s foliema více než 5 let...
no prave 20 minut jednou okno.Kdyz to delam mam do 20 minut cely auto :-)

09.12.2008, 13:25 |
Deliquente | Upraveno: 2008-12-09 13:33:53
Jindrs to se ti jen zdá ,protože jsi byl už trochu sfetlej :D:D:D:D
Sundával jsem nějaký (Tesco:) folie a teda fakt super práce. Folie šla,ale lepidlo tam zůstalo všechno... Ale za použití pár chemickejch rozpouštědel to po pár hodinkách bylo.
šmarjá........teda já když sundával po asi dvou letech fólie, tak celý auto jsem měl hotový za 30 minut a lepidlo mi na oknech nezůstávalo žádný. Nebyli nějaký echt značkový....zrcadlovky.
já to dělal bez žiletek..chce to cit s tím sundáváním ..když taháš nepravidelně a rychle - lepidlo zustává na okně. Když budeš ale šikovnej jako jsem byl já fotře :) tak ti tam lepidla zustane co nejmín.
Lepidlo jsem řešil acetonem ....žádný škrabky nic takového ...
smrdí nesmrdí ..pak okena a veget ..zase budeš čumět po kundách :D

09.12.2008, 15:25 |
TROY Nevříísek
já vepředu mužu koukat,ale vzádu není nic vidět : - )
Nevřis:Ty jsi sprostej:-)
TROY: Kup nové okna, to tě vyjde asi nejlíp :-D s folií prodej a máš klid :-D
Danielko ale toš :))) po slečnách :)
TROYjáčku tak co pak chceš?:) vzáádu musí bejt tma ...každej ten šolich vidět nemusí :D
..nebo na zimu kup šáde a v létě stačí na každé okno pořádnej LOKET :DDDD ..do kufru dáš dešník a veget:)

09.12.2008, 18:05 |
TROY ty woe synu já s tebe se*u smíchy :D je vidět,že jsi po mě :-)))
High
:)))))) to dá moc práce - si raději zaškrabu at je vidět pěkně rudej interiérek ;)

09.12.2008, 18:09 |
trlon Tak jestli to máš obyčejnou foliji tak to máš hned.
Pokud to je kvalitní npř.(bruxafol). Tak máš co dělat.jar si neber,ten nepomůže.Hodně ostrou škrabku,hodně ubrousků a Technyckého Benzinu a hooodně trpělivosti:-))))))
Znám to dobře,Děláme to skoro každý mněsíc:-))
...nebo tvuj pěkně rudej věneC :D

09.12.2008, 18:48 |
petis | Upraveno: 2008-12-09 18:48:49
když jsem strhával folie z Pandy, tak jsem celý sklo namočil do vody, hodku to tam nechal, a pak jsem jí normálně sloupnul, kde to drželo víc tak žiletkou odříznul. jedno okno netrvalo dýl jak 15 minut.
a nejlepsi je kdyz pak takovy okna nekdo chce pokovit a pak se divy proc jsou na nem takovy skrabance :-)))
Ono to neni videt ale ta ziletka ty skla hezky poskrabe
K umyvani:
nahrat okno nebo nechat chvili v teple, strhnout pamalu folii a vzit hadru s lihem a za 5-10 minut je sklo jako z fabriky. Bezne takhle cistim cely auto behem 40 minut, nejhorsi je zadni sklo jinak to jde vetsinou dobre.
Vzdycky ty nejvetsi mrdky jdou strhnout rychle a nenechaji skoro zadny lepidlo, ostatni folie jakykoli znacky jdou nahouby a musi se cistit od lepidla.

09.12.2008, 21:08 |
šimák nebo to z někym vyměň za normal skla bez folii, určitě by se někdo našel, akorat bys musel montovat. Ale určitě lepši než se prcat s těma foliema.. ;-)

09.12.2008, 21:24 |
soda ziletku bych zkusil jako posledni reseni. preci jenom bych mel strach, ze to sklo poskrabu. navic ze zadniho seskrabes i vyhrev. ja mel obyc folie z marketu a sli dolu krasne a vyhrivani zadniho okna me zustalo neposkozeno (az na tri prerusene segmenty)
jak uz tady lidi psali, zkusil bych ji strhnout a zbytek umyt benzinem

09.12.2008, 21:39 |
petis se toho nesmíte bát. Kdyby jste viděli jak jsem sundaval barvu z oken na ME v italii zhrozili byjste se:-) Ti co byly vědí:-)
trlan..bruxsafol sem si daval po 4 letech dolu a slo to krasne rukou,teplota kolem 7 stupnu..chce to tahat pekne pomalu a toho lepidla tam zustava fakt minimum,pak aceton a iron a okna cistounky
Máte někdo zkušenost se sundavánim folie ze zadního okna aniž byste porušili vyhřejvání? Jestli jo tak poraďte jak ;)

15.05.2009, 15:57 |
TROY trošku to tady refreshnu
Začal jsem trhal dolu folie a k mému zděšení původní majitel krásně tmavší folie překryl brutálně tmavou folií.
Technickej benzín nepomůže ani líh :(. Má někdo zkušenosti s nějakejma přípravkama přímo na sundání lepidla?

15.05.2009, 21:03 |
m1tv ředidlo a a hodne hadru a ono to pude :D

15.05.2009, 21:14 |
TROY to bude výlet do země oz hehe :)

15.05.2009, 22:31 |
m1tv to bys musel mit toulen :D tak když se stim nezavřeš v garaži tak bez problemu

17.05.2009, 16:04 |
TROY horkovzudška a litr lihu a hodina práce a zadní folie je v prdeli :)