Navštíveno 24102x

zvazuju tonovani skel na aute a chci se zeptat na zkusenosti s foliema. SunTek nebo 3M. prvni jsou radove o 400,- kc levnejsi (komplet vsechna skla). diky

05.03.2009, 15:04 |
hanzz Nechal jsem si před dvěma lety v jedný firmě tónovat všechna skla (mimo čelního, samozřejmě :). Dali mi 3M a zatím maximální spokojenost. Kombík (7 oken) mě vyšel na 5t s dokladem včetně atestu.

05.03.2009, 16:35 |
zipp já měl taky 3M a naprostá spokojenost. I za tmy z nich bylo dobře vidět
taky 3M Panter a max spokojenost...na aute 3 rok a drzej bezvadne:) o viditelnosti mlcim mam ty nejtmavsi:-D
Měl jsem 3M a teď mám SunTek. Nevidim žádnej rozdíl,ale ani jedny jsem neměl zatím dýl než cca 2 roky...takže třeba čas ukáže:)
diky za rady a postrehy. asi zvolim 3M. nedoporucite nekoho v Brne?
mám sunTek přes 3roky a za tu dobu jsou stále stejný...doporučím - Maršálek na Křenové, necháváme u nich dělat vše. Je to po právé straně směrem do centra a kousek před světelnou křižovatkou (doleva bys odbočoval na Čechyňskou)
Předminulej týden sem si nechal dat na koktu ty suntechy a s borcama super domluva,sleva atd a max spokojenost.Natlačil sem jim 5 aut a vyšlo mě to místo na 5200 tak na 4tácky. Je to Autofolie DS areál thermoservisu.
kral007 (M): Honza lepí folie ???
Jinak několik let si nechávám na auta dávat Bruxafol a naprostá spokojenost, tak že mohu jen doporučit !
fridom: ted kdyz nad tim premyslim tak s foliema si nejsem jisty, dela tonovani a tak nejak automaticky jsem mu priradil i folie, kazdopadne v okoli brna muze kontaktovat treba clena FBS :-D
kraliku: jsme primi vyrobci BEZfolioveho tonovani :-D
kazdopadne watchi premyslel o pokoveni na omeze ale nedokazu udelat zajimavou cenu na auto ktery se tonuje fakt napikacu :-)
kral007 (M): Jsem si říkal že takovej zarputilec proti folijím by je najednou dělal :)
Ten bude do smrti propagovat to jejich pokovení, že Honzíku :) :)
nebudu preci lepit neco na auto co mi pak zakaznik prijde omlatit o hlavu ze s tim ma nekde problemy nebo ze pres to nevidi :-D
BMW_318iS: Pokud lepíš to co máš tak žádné problémy nemáš a že by neviděl ? Tak bych mu řekl, že co si vybral tak má, pač je tolik druhů propustnosti světla, že záleží čistě na každém co si nechá nalepit.

08.03.2009, 22:08 |
BMW_318iS | Upraveno: 2009-03-08 22:09:58
fridom: tak kazdej chce aby do auta neslo videt :-) ale jak je pres to videt neresi :-) tohle u pokoveni neresime vubec pac je pres ty skla videt normalne :P
BMW_318iS: jj to je, ale jak dovnitř tak ven :P
fridom: no kdyz myslis :D asi si videl vic pokovenych skel nez ja :-)
dovnitr

a ven :-)

upozornuju ze na prvni fotce ja to v krasne letnim slunecnem dni takze vic videt uz do toho auta neni jak zaleze slunicko tak beton :-) a viditelnost v noci porad luxusni
BMW_318iS: Prd, záleží jak na auto svítí slunce, jen si nafotil z dobrého úhlu, tak proto to vypadá tak dobře :P
kdyz sviti tak jde do nej vic videt, stejne jako u folii ale to prece kazdej vi :P
a na uhlu foceni zevnitr nezalezi, viditelnost porad stejna :P
BMW_318iS: Právě že u folií může svítit jak chce a nikdy nepude vidět do auta tolik jako u pokovení.
Ale myslím, že si každý vybere co mu bude více vyhovovat a to folie, nebo pokurvení, teda pokovení : DD : P

09.03.2009, 22:19 |
trlon Zaleží jak svítí na auto svetlo a jak to fotíš.
Třeba tyhle folie jsou jinak hodne svetlé:-))
Propustnost-32% svetla
je to kombinovaná folie

Tak nakonec mi Honza vysvětlil jak se věci mají, ukázal nové druhy pokovení, které vypadají velmi pěkně, tak že až budu mít cestu, tak folie půjdou dolů a pokovení bude jasná volba.
zdravym vsechny tuningare. mam takovy problem,potreboval bych poradit ohledne folii na auto.daji se sehnat folie bez instalace ze si je nalepim doma sam ,me by zajimalo jak na tyhle folie reaguji policiste a jak na co potrebuji nake ty homologace a osvedceni.potrebuju sehnat nake folie diky kterym nebude videt do auta:-d prosim nekoho kdo tomu rozumi ,jestli muze dat nake rady a napady a jestli by treba byl ochotny se mnou konzultovat po emailu nejake vysvetlivky atd. jinak me auto je BMW 316 16v 1,6l benzin.dekuji predem za dobrou dusi ktera pomuze zacatecnikovy
Tak já si v pondělí nechávám tonovat skla na octavii folií 3M, komplet celé auto za 3t! Což je super cena, kdyby někdo chtěl, můžu mu dát kontakt ;)

24.10.2009, 15:43 |
Zbyšek | Upraveno: 2009-10-24 15:45:42
Přemýšlím také o zatmavení skel na octávce, ale stále nevím, zda fólie, či pokovení. Dříve jsem na autě měl pokovení a bylo to super. Fólie jsem ještě nikdy neměl, takže nemohu soudit. Jde mi ale hlavně o to, že chci mít auto dá se říci legálně zatmavené, tedy dopředu v tom případě nemohu dát fólie, protože pak jen můžu čekat, až narazím na vola, který to bude řešit. Tedy předek by nutně musel být v pokovení, protože to mi asi těžko nějak dokáže. Naopak zase sklo na pátých dveřích mi přijde jako blbost sundávat kvůli pokovení stejně tak jako trjoúhelníková skla na bočních zadních dveřích. Proto by mě zajímala možnost část auta pokovení + část auta fólie, jestli se dá v nějakém dost tmavém černém odstínu sladit nějak slušně tyhle dvě varianty, aby to nevypadalo blbě. Asi by to byly tedy pouze přední okna pokovená a od B sloupku dozadu vše ve fólii, protože takhle půjde zřejmě rozdíl vidět nejméně. Nemáte to tak někdo?
Zbyšek:
Mno nakonec mam stále folie a pohoda :)
Hlavně pokud by si chtěl černé folie, tak černé pokovení se nedělá, tedy aspoň to "BMW_318iS" říkal.
To že se musí vyndat zadní okno atd bych ale vůbec neřešil. Ty to vyndavat nebudeš, ale ti co ti budou okna pokovovat.
Já mam folie i na předku a zatím jsem s tím neměl problém, ale samo že záleží na koho narazíš...
Fridom: Ahoj, můžu se zeptat, jak je to u tý "7" s homologací? Abych pak neměl problémy na STK atd. Tohle provedení by se mi opravdu moc líbilo... Na kolik to asi přijde?

25.10.2009, 09:54 |
Zbyšek | Upraveno: 2009-10-25 09:55:07
Mě nejde ani tak o to, že bych to měl vydělávat já, ale o to že se to vůbec bude na těch blbých místech vydělávat. Vyndat boční okýnka zvládne každej bez poškození, ale jak zadní, tak ty trojúhelníková jsou určitě lepená a tedy když to někdo vyndá a dá zpět, asi to nebude úplně stejně jako originál. Prostě mi přijde zbytečné do toho hrabat, aby mi tam nezačaly třeba nějaké problémy s těsností.
To je pak jednodužší nechat tam dát fólie, kdy se do auta nemusí vůbec hrábnout.

25.10.2009, 20:03 |
zipp na pokovení se mi nelíbí to, že vždy po nějaké době se na něm začnou objevovat hnusný masntý fleky a pak to na mě působí dost lacině
Octávák:
U čeho "7" ? Nějak nejsem v obraze :)
Zbyšek:
To je asi jako když ti někdo rozbije okno, např. přední a lepí se tam nové, taky si nejdeš koupit nové auto, ale necháš si to tam nalepit :) A nalepí ti to tam jako byl originál ? :)
Jediné co jde udělat blbě, tak to že by mu okno prasklo, což je jeho boj a jsou na to pojištěni. Druhá věc, že by to blbě nalepil a zatejkalo by ti pak do auta, pohoda reklamace jasná volba.
Tak že co se týče pokovení, tak toto bych opravdu neřešil.
Co je u folie plus tak to že když se poškrábe, tak se strhne a dá se nová u pokovení letí celé okno.
Co se týče STK tak záleží jak kde, ale pokud je to zapsané v TP tak by neměl být problém. Mít na oknech atesty a zápis v TP a mělo by to projít v pohodě.
Ale u fólií mi asi těžko někdo dá atest na přední okna a ještě aby to bylo zapisovatelné do TP a VTP v dnešní době )dříve to nebyl takový problém). Tedy i dnes to jde sice dát, ale s tak směšným zatmavením, že tam ani tu fólii nemá cenu dávat. Když už budu nechávat tónovat okna, tak budu chtít dost do černa a to by asi bohužel s fóliemi legálně neklaplo :(

26.10.2009, 20:18 |
Fridom | Upraveno: 2009-10-26 20:19:40
Zbyšek:
Ale klaplo... Odkud si ?
Fridom: Myslel jsem BMW 7er
A může se to normálně mej v myčce? To pokovení se dělá z venku nebo zevnitř a jak se dá o ot starat? Díky za info
Fridom: od Šumperka. Ale nebyl by problém přijet kvůli možnosti legalizace i kamkoli jinam.
Octávák:
Mělo by to být normální pokovení, tak že by neměl být na STK problém. Okna se pokovují zevnitř tím pádem se mohou mýt normálně.
Pro více informací kontaktuj BMW_318iS ten pokovení dělá tak že ti řekne vše potřebné.
Zbyšek:
Mno tak koukám na mapu a měl by si to 400 km což nic moc :(
Ale zeptám se ti jak by se to dalo vyřešit.
Napiš mi pak na ICQ nebo Skype abych na to nezapomněl.
Pro mě pořád lepší se projet 400km, než to mít nějak nelegálně.
Někdo po měl chtěl nějaké info ohledně fóliích co mám na autě tak něco málo tady
[ Link ]
Rychlý dotaz: fólie nebo pokovení se dělají vždy zevnitř? Myslím že jsem měl na minulém autě pokovení zevnitř, ale nevím jestli je tomu vždycky tak a jestli se tak dělají i fólie, nebo jsou zvenku. Dal bych si na auto značení vin na skla, ale kdyby se pak měly ty fólie nebo pokovení dělat z venku, ztrácelo by to asi smysl.

10.01.2010, 20:00 |
sagi mám možnost si nechat udělat folie 3m, na oknech bude atest,ale nedostanu katičku,co na to STK a policie?bude stačit ten atest na okně?
Zbyšek: samozřejmě zevnitř
sagi: nebude, na kartičce je napsána propustnost světla, ale pokud budeš mít fólie zapsané v malém a velkém TP, tak by to mohlo být dostačující.

11.01.2010, 21:18 |
sagi Fridom: min. auto jsem koupil s foliema,mel jsem karticku a na STK me rekl ze ji nepotebuje,že mu staci atest na okne.Tak ja nevim... :( Jde o to že mě udelaji folie za 2500,- s kartickou 4500,-
a co jsem se tady docetl,stejne me to nikdo nezapise do technicaku,pac at se tam da skoro vse,tak je to na legalni zapsani moc tmavy,tak na co ta karticka je?
nebo jsem to s tim zapsanim pochopil spatne?
Fólie popisuji zde
[ Link ] tak se na to podívej a mělo by ti být vše jasné.
mužu se zeptat kde se dají koupit ty folie ?? nebo se muse jí jen nechat udělat ?? myslím tak abych si je udelal sám dekuji
mikísek: Mé fólie co mám na autě " Bruxsafol" tak človíček co je lepí, tak je odebírá zde
[ Link ] , ale nevím jestli ti pošlou na jedno auto, řekl bych že nee...
Takže opět se vracím k tónování autoskel.
Potřebuji zatónovat skla na autě a pokud možno tak, aby dovnitř nebylo vůbec vidět. Prrotože se mi nelíbí zrcadlová okna, tak bych raději, kdyby to bylo černé. To jde asi vyřešit jedině fóliemi, ale ty zase nebudou legální.
Tedy jak to udělat legálně, abych měl komplet tmavá skla (mimo čelního samozřejmě)?
Musím jít jedině do pokovení a zkousnout zrcadlo, nebo je legální možnost i s fóliemi na předku?
Na predku neni legalni nic, pokud maji tonovani z vyroby, je to prave tech +/- 30% (ac se to nezda), takze cokoliv tam das krome ciry bezpecnostni folie je vlastne "nelegalni"
Zadni okna muzes mit jaky chces.
Ted sem byl na evidencce a chlapik mi rikal, ze jestli k nim pojedu na STK, tak ty predky musi dolu.
Tak právě budu muset nechat udělat auto pokovením, protože mi asi těžko dokážou, že tam nějaké pokovení navíc je, jelikož to nejde poznat jako fólie.
Tak se pak pochlub :) Mě se to pokovení líbí mnohem víc než ty folie. Např. já má černou okinu a to pokovení do modra jako má to BMW 7 vypadá luxusně... To se s žádnou folií nedá srovnat. Jediné z čeho mám strach, tak aby se to nějak nezničilo, například otíráním (čištěním) skel zevnitř. Mám známýho a ten si to nechal pokovit asi před 8 lety a začalo mu to jakoby reznout :( Ale asi to tehdá nebylo tak vychytaný ale efekt a průzornost nemá vadu. Dává se na to taky nějakej atest a nebo je to úplně legal?
Nenechával jste si někdo tónovat okna v Olomouci? Měl bych to nejblíž, ale nevím, jestli to tam umí dobře. Zatím jsem stále nakloněn nejvíce Brnu.