Navštíveno 7850x

05.04.2009, 11:03 |
kucik Potřeboval bych radu, jestli někdo už odstraňoval na japonci systém aktivního uhlí. Chci pročistit motorový prostor a ta změť hadiček a trubiček mně tam leze na nervy.Jde o to,jestli to nebude dělat nějaký bordel, myslím,jestli to nebude vadit jednotce. Je na to totiž napojený EGR ventil a ještě nějaký další ventily a nějaký trojcestný magneticky ventil-vše je vidět na fotkách.Ty konektory bych kdyžtak nechal zapojené,abych obechcal jednotku.Ale ty hadičky a nádobku chci vyrazit.Vím,že EGR ventil můžu zaslepit a pokud neodpojím konektor,tak jednotka nic nepozná,takže bych nechal ty konektory zapojené a výhazel jen to vedení.

05.04.2009, 11:04 |
kucik

06.04.2009, 08:05 |
fredh A nebylo by kvůli pročištění lepší odstranit předehřev klapky a odstranit i to odvětrávání víka ventilů co de před klapku? Myslím, že by to mělo větší efekt pročištění než to uhlí.
hele tezko rict, EGR do nadobky aktivniho uhli urcite pripojenej neni, do ty nadobky se shromazdujou vypary z nadrze a pak se pres ventil prisajou do sani. Je to urcite to nejmensi zlo, co muzes mit v motoru.
EGR, kdyz ho zaslepis, jednotka to muze a nemusi poznat, ona vi, kdy je ventil otevrenej a ocekava nejakou zmenu tlaku v sacim potrubi, kdyz zadna nenastane=chyba.
Dobra uprava je protahnout odvetravaci hadici (ta co vede z vika pred klapku) pres OCC.

06.04.2009, 09:17 |
kucik Mně jde o designovou stránku.Hadice z ventilovýho výka jsou už dávno pryč a je to právě řešené přes OCC.Mám zjištěné,že EGR se u tohohle může zaslepit a jendotka nic nepozná,pokud neodpojím celý elektrický kontakt.A že to už s aktivním uhlím nemá nic společného taky vím,ale je to celé propojené,proto to chci vyhodit jako komplet.Stejně už nebude aktivní uhlí brát výpary z nádrže ani je vracet zpět,nádrž sem totiž už zaslepil.
No tak to povyhazuj, poodpojuj, nic jinyho tam neni. Zustane ti akorat zapojenej ten elmag ventil a je to. Jen si osefuj vicko nadrze, aby se pres nej vyrovanavaly tlaky a podtlaky.
Pokud ti v aute nebude vadit smrad z benzinu, tak aktivni uhli klidne odpoj.

06.04.2009, 14:42 |
kucik Ok,dík,to sem chtěl slyšet,že to celé můžu hodit do řitě.Akorát s tím víčkem:vedle nalévací trubky je jedna užžší,která právě vede z nádrže až nahoru taky h hrdlu,to je kvůli odvětrání že.Mám to víčko navrtat nebo něco,aby to teda odvětrávalo i když je zavřené?