Navštíveno 6335x

potřebuju vědět,jestli půjde bez složitejch úprav do kadetta E 1.3i kat.sedan r.v.86/44kw motor 1,8 GSI 115ps je i s převodovkou a poloosama.Díky

08.07.2009, 20:36 |
Kesam Tak asi když to tam dostranou v továrně tak to tam dostaneš taky záleží za jakou cenu a do papíru ti to prej nezapíšou :(
cau,
ja sem daval C20NE místo 1,6tky. Uprav je tam celkem dost..urcite benz. cerpadlo, brzdy by to taky chtelo lepsi, elektrika a dalsi detaily...jinak tam pasuje vetsina motoru od opla(tech starsich). Pozor ale, Opel nepovoluje prestavby, takze bacha na TK
nechceš chytrou příručku na kadeta /stav jak nová ,včetně schématu elektriky
[ Link ] cenu nabídni
auto zatim dělám a motor tam půjde až po stk,tak nechám udělat jen výmaz.brzdy a podvozek budou nový a výkonější.jde mi o uchycení motoru přívody atd...upravim mám možnost cca za 1800,tak o něm přemejšlim.
ale nechce se mi předělávat uchycení,tak pokud je to stejný a nebude to moc piplání,tak do toho asi jdu
Kdysi jsem se o taky zajimal.
Neni to velky problem, uchyceni stejne. Lisi se to v detailech ktere se pak prodrazi pri shaneni a dopredu s tim nepocitas, jako treba tisicihrany v nabojich na poloosy atd.
Kdyz do toho pujdes, tak vezmi cele GSi a veci prehazej, jinak budes shanet vsechny drobnosti strasne dlouho.

09.07.2009, 11:57 |
Zan Nebylo by lepší koupit rovnou jiného Kadett GSi a dát ho dohromady? Přeci jen ty ceny těch aut už jsou někde jinde a bylo by to méně starotstí a problémů...
koupit jinýho by asi bylo lepší,ale já mám sedan a hatchback nechci navíc už mám auto téměř připravený na lakování,tak je blbost začínat znovu.na ten motor sem narazil náhodou a je skoro zadarmo a vyšel by na míň peněz než vrážet do tý 1.3ky aby to trochu jelo.
no takze musis mi celej motor, vcetne poloos, ktery budou pasovat i do personu...ted si nejsem jistej jestli je 1.8 a výs jiny person...dale chladic i se saharou, stabilizator vcetne jeho ulození, dále radici tyc může mít jinej prevodni mechanismus...jinak taky zalezi jestli tam mas servo rizeni, jestli ten motor co tam budes davat neni nahodou nakej novejsi s kladkama a tak dale...coz ve vetsine pripadu neni a drzaky jsou stejny..pokud bys daval ale napriklad motor z astry nebo vectry a dalsich, musel bys bud predelavat drzak na strane rozvodu nebo rovnou cele rozvody...jak jsem se jeste zminil vys tak benz pumpa, elektrika plus odriznout takovyto kolecko pod airboxem, ktery je pribodovaný 4 bodama...u 1.3 tam bude, ale u 2.0 je tam privod sani..(timhle si ale nejsem uplne jistej)...jinak jak napsal zan, je to urcite lepsi koupit cely GSI, aspon ja bych to dneska tak udelal...sice drazsi pojistka, ale klid:)...kdybych se nekde splet tak mi opravte

12.07.2009, 11:05 |
Diner Nerad ti kazim iluze, ale vymaz se tyka pouze cisla motoru, nikoliv typu. Takze timhle problem rozhodne nevyresis. Sam jsem to resil loni. Byly to de facto stejny motory, stejny bloky, stejny hlavy, pouze jiny sani(strikacka/karbec) a tim padem jiny typovy oznaceni a mel jsi videt, jakej to byl strasnej problem ikdyz jsem mel udelanej vymaz. Navic vymaz ti udelaji jen na zaklade protokolu STK(bud STK, ale myslim ze staci i evidencka jestli mas platnou STK), ze tam ten motor opravdu zatim je. S jinym typem motoru auto STK neprojde. Musel jsem zadat primo u zastupce automobilky o povoleni prestavby, s tim na STK kvuli kontrole prestavby. Jeste mezi tim par meziher a vsecko stalo sileny kacky a jestli, jak tu pisou kluci, tohle opel nepovoluje(bezne se povoluji pouze zmeny max o 1 objemovou tridu. napr z 1,4 na 1,6, z 1,8 na 2,0 kam taky nezapadas), tak to oficialne rozhodne nepujde. Kdyztak me opravte, ale ja si tim loni prosel.
stk bude s origo motorem.Tenhle by tam šel až po a neplánuju,že budu dělat další stk.Chci se jen 2 roky povozit a pak nejspíš Opel Omega MV6
tohle je on

pude tam ale výjde tě mockrát líp si to rovnou v GSi koupit tam je tomu přizpůsobeno vše vč. podvozku né takovejhle pekáč v 1,3 to tam dáš...sice to pojde líp než vyjebaná mv6 omega ale opřeš to za první zatáčkou takže dle mě podobný GSi střepy se prodávaj kolem 20k takže lepší varianta koupit rovnou a tuhle 1,3 si nechat na drobný díly který u kadeda sou potřeba ob den....