Navštíveno 13494x

Mám dotaz pánové:-) Předem řeknu ženejde ani tak o tuning jako o řešení problému . A to : jakej bude mít vliv na motor (tah,výkon,zvuk) pokud by se z potrubí odstranil vlnovec (nazval to tak automechanik) co je na prvním dílu pak nějakej střední tlumič a zůstal jen zadní a asi katalizátor který tam asi musí být (pokud by to šlo tak taky pryč)a zbytek jen vyrobená trubka ??? Jde mi o to že každý dva roky měním komplet výfuk za 10k jelikož je shnilej a už me to docela sere tak že bych to pořešil nějakou nerezovou trubkou (tipy případně uvítám ). Jelikož se tu dočítam že sa dá výfuk vykuchat a děje se hovno,tak se ptám jelikož tomuto až tak nerozumím :-) Díky za rady a věcnou diskuzi. Odkaz na na výfuk:
[ Link ]
A proc chces odstranit vlnovec? Podle obrazku mas potrubi ke svodum natvrdo, vlnovec je tam proto, aby kdyz se motor hejbe neslo potrubi v celym rozsahu s nim, i kdyz je to na pruznejch zavesech, tak by se zvysilo nebezpeci praskani a pravdepodobne ty pohyby by byly vetsi nez ted, takze by to nekde mohlo i narazet. Pokud bych chtel mit tichy auto, poridil bych na vrakaci origo potrubi podobnejch tvaru z nejaky novy bouracky, tovarni veci vydrzej vetsinou o hodne voic, nez druhovyroba a nakroutil to na auto..
vlnovec zachovat universal vide kolem 1000kc stredni dil tezko rict je vcelku jen pruchozi ale muze to met vliv na vyplach motoru vyndanim se ti posune kapku kroutak mozna zvuk zustane stejnej
Vyndanim stredaku se vetsinou dost zvysi hluk, je to na vkusu kazdeho soudruha, jestli to chce.
nech si vyrobit nerez komplet vyfuk, zaplatis tak tech 15, sice nvm jake mas auto, a ten tvuj mechanik kdyz ti poradi vyndat vlnovec tak si tady kazdy asi domysli co to je za mechanika :D
Ten vlvovec tam rozhodně nech,je tam zkrz vybrace motoru. Já nemám ani kat ani střed a zadek fofrprůchozí a není to tak strašný jak každej stresuje. Mám sice jen feldu,ale jestli chceš tak se můžem slest někde v brně a juknout na to. Mechoš bude asi nějaká jitrnica,když ti řekl vydělat vlnovec;-) Znám borca co se živí děláním rámů a výfuků buď sport na zakázku nebo serie.

30.04.2010, 14:40 |
Ravo jako nahoře. Vlnovec rozhnodně nevydělávat, pokud budeš bastlit trubku místo prostředního dílu, můžeš nechat origo vlnovec nebo nasadit místo něj drátěnku - oboje má za účet pružně oddělit svody motoru od výfuku - vibrace motoru nepřenášet dál (riziko popraskání svodů třeba, úchytů výfuku atd...)
Hele borci špatně jste to pochopily on neřek vyndat on řek že se to tak jmenuje a ja si nebyl jistej zda je to spravnej nazev a proto ta závorka :-) Nekupuju žádnou druhovírobu ale originální díly a vydrží to hovno proto se pídím po možnostech než zase objednám novej kous potruby. Mechoš řek že to zavaří za pěto a je to na pul roku a novej první díl je za 3k a proto bych radsi pořešil trvalesí řešení jelikož už sem ten výfuk měnil komplet 3x a to už se nepěkně prodražuje. Takže tak

30.04.2010, 14:48 |
Zdenek (A)
Nech udelat vyfuk z nerezu. Vydrzi to nesrovnatelne vice...
taky de o to jak s tim casto a dlouho jezdis na audi mame pruchodak uřvanej konec remus a neni to nejhorsi motor 2litr 140oslu jezdi se s tim dene cca 150km
No najedu tak do 10 tis. ročně páč sem začal hojně používat MHD takže jen delší cesty občas. Na kolik vyjde takovej nerez a hlavně kde ??
příště pořádně přečíst :-))

01.05.2010, 14:19 |
zipp každý dva roky měnit výfuk? já mám 12let starý auto a výfuk je tam originál
Je to tak bohužel,kupuju bosal a stoji to za hovno tam kde je to vařený na sebe to vždycky shnije. Asi tedy skusím ten nerez a komplet otevřenej stím že sem přemejšlel o tom zda by dodavatel nebyl schopen vlnovec nahradit nějakym kloubem spojenym šroby přes pružiny (už sem to na jednom autě origo měl )Uvydíme co to bude dělat. Rozřízbout e dodat tam tlumič se to da vždycky. A spíš by mě zajímalo zda se dá odstranit kat. a co to bude vlastne delat ??
no ja bych nejdriv zkusil trochu levnejsi metodu,prodavaj docela dost druhu barev na ochranu,takze ho natri,nebo nastrikej,sice nez se ti barva vypali tak to bude chvili smrdet,ale to je otazka jednoho,pro Tebe delsiho,asi 100km vyletu a melo by to byt v poho:-)