Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > sportovní podvozek - klachtání, cvakání

o Navštíveno 7872x o
o 01.06.2010, 20:09 | Petura
rozebírá se to i na honda clubu, ale zatím bez výsledku, tak to zkusím i tady ...
jde o to, že po montáži sportovního podvozku a celkového snížení auta (je jedno o kolik) se od tlumičů do karoserie přenáší bouchavé zvuky, (snad to popíšu dobře) je to takvé klachtání jako když je vymletý čep, většinou od zadních tlumičů, to "klachtání" se ozývá při jízdě po členitém povrchu kostky, drsnější afalt, záplaty apod ...
tlumiče s pružinama jsou sesazeny dohromady origo horní miskou, s prachovkou, podložkami, prostě se vším jako origo tlumič, festově staženo i po několika KM překontrolováno a dotaženo....
je zajímavé, že naprosto stejný zvuky se ozývají více lidem na různých modelech Civicu a typu podvozku...
já např. tohle proprvé měl na Civicu 6G hatch s podvozekm FK Automotive, na Civicu G6 VTi se závodním podvozkem HP a nyní i na C5G coupe s V-Maxxxem (který jsem koupil sice za příznivou cenu, ale asi jsem měl dát přednost Weitecu od JR)
tady link na původní topic [ Link ]
kdyby někoho něco napadlo, sem s tím

o 01.06.2010, 20:25 | tappaja
Ma to tycky stabilizatoru? Tyhle zvuky u skodovky delaj "kosti".
o 01.06.2010, 20:26 | H-Honza (M)
sportovni vyfuck, nebo silnejsi audio, a je po klachtání :o)

Me teda civic nic takoveho nedelal, takze bohuzel neporadim, a to jsem jezdil na zlutych koni s miskou pruziny ve spodni poloze a pruzinach eibach takze minimalne -45mm. zda se mi to divne, navic kazdy pazvuk se da dohledat, asi budes muset prijet.
o 01.06.2010, 20:42 | JR
Mel si dat na rady a koupit neco kvalitnejsiho :-)
Uz jsem se s tim setkal na nekolika autech a delaly to tlumice. Nejsou naplneny, tak jak by mely bejt.
o 01.06.2010, 21:11 | Petura
tappaja: tyčky stabiku to nemá

H-Honza: vyfuk je, ale tichej Ulter, je fakt že s radiem nic neslyším, jenže prostě jak se mi něco nezdá tak to furt poslouchám a zkoumám a jsem z toho akorát tak nas*** :o)

JR: ano to jsem měl a taky není všem dnům konec, ale bohužel se mi teď sešlo víc věcí najednou a na lepší prostě nezbylo :o(
postupně měním silenty na nápravách, teď ještě čepy na předku a tlumiče byly už nutností, jestli mi tohle vydrží do konce léta tak i tak to budu považovat za dobrý nákup - i když to cvaká tak auto sedí o 1000% líp
o 06.06.2010, 10:53 | el.barto
jak pise JR:mel sem stejnej problem na polu,nechal sem si u frajera predelat origo tlumice a taky porad neco pri prejezdu nerovnosti cvakalo a bouchalo,postupne sem delal to samy co Ty,az sem mel komplet skoro celej predek novej:-),pak sem koupil dorazy tlumicu za 4kila,dal na kazdej tumic nejdriv 2,pak 3 a paraaaada,tak to zkus,predpokladam,ze vis co to je,tak nebudou davat zadnej odkaz,prodavaj je v sadach
o 07.06.2010, 13:19 | Petura | Upraveno: 2010-06-07 13:25:32
se mi moc nezdá, že by tohle doraz tlumiče vyřešil, přeci jen k těm pazvukům dojde když při minimální nebo žádném propružení ...
když se auto zhoupne tak se nic neozývá
o 07.06.2010, 22:38 | el.barto
jo tak tos mel napsat hned,si to psal jako kdyz jedes po kostkach a to dostavaj tlumice dost zabrat,tak jinak nevim,ale mam kouzelnika na auta a ten vi snad vesechno,tak se zeptam..
o 08.06.2010, 05:51 | Petura
pohyb tlumiče je, ale ne takový aby se auto houpalo ...
doraz tlumiče by řešil snad jen to, že když auto propéruje hodně tak aby si to nesedlo úplně a nešktrnul bych, kolama o podběh, což u mě nehrozí ....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3108 sekund.