Navštíveno 8493x

02.12.2010, 19:36 |
kasko rád bych Vás poprosil o radu, popř. názory.
Mám OII combi 4x4 a vzhledem k tomu, že mám v kufru trošku hudby a na zadku je i haldex, tak je zadek blíže k zemi než předek - o cca 3cm.
Napadla mě myšlenka, že bych si nechal udělat nové přední pružiny, o 2-3cm kratší, ale se stejnou charakteristikou, jako sériové, abych nerozhodil chování vozu. Sériový tlumič by to měl pobrat v pohodě. Další možnost je koupit nový posvozek, ale to se mi nechce vzhledem k tomu, že to je nové auto. A nebo jenom pružiny, ale to zase bude tvrdé a to taky nechci.
Jaký na tohle máte názor, popř. váš tip
třetí obrázek a popis ;-)
[ Link ] Myslím,že je to to nejlepší
a co dát pod zadní pružiny ty silonové placky, jak ti zvednou auto, jen nevím o kolik to jde zda 1cm nebo až ty 3cm. Předek bych koupil origo z verze co není 4x4, nebo nejlépe verze sport a budeš mít origo podvozek a snížení by tam mohlo být to co potřebuješ. Oproti 4x4 je seriová tak -1,5cm a sport verze ještě -1cm oproti normální, tak by to hodilo tak ty 2,5cm zhruba.

03.12.2010, 03:55 |
Jozzo Nevyčetl jsem že by chtěl snížit auto,jen ho chce vyrovnat ne?
Taky se prikláním k podložkám
taky bych řešil spíš podložení zadků než snižování předku.....a když předek tak sehnat pružiny s normální okty a spadne ti to asi tak akorát....

03.12.2010, 06:32 |
kasko | Upraveno: 2010-12-03 07:56:38
ještě jsem zapomněl dodat, dost podstatnou věc. Mám sice 4x4 ale nemám off-road packet. Tzn. podvozek klasický, nikoliv snížený
takže pružiny z normální Octy nic neřeší. Pak tedy jedině podložky. Ale když tam dám v létě 18", tak to bude vypadat jako koza:(.
Je otázka, jak se to bude chovat. Pokud bych měnil pružiny, tak buď všechny 4, nebo jen předky, ale musí mít stejnou charakteristiku. Nelze jenom 2 od HP Sportingu.
Sportovní podvozek originál Škoda taky nic neřeší. Zadek bude zase níž. A pouze na předek ho dát nemůžu, protože má jinou charakteristiku.
v tom případě sežen zadní pružiny na 4x4 a dej je tam
tak dej zadní ze Scouta a máš to

03.12.2010, 11:44 |
clown no mam sice hatch, s paketem pro spatne cesty a zadna slast to neni .., furt si ten zadek dela co chce :o((
i kdyz v tom sedi 4 lidi, nezajimave ..
pokud ma zadek tezsi oproti serii, tak mi jako nejlogictejsi reseni vychazi vymena zadnich pruzin za tuzsi.
hochu kazdy chytry az do pr....... jedina varianta jsou specialni pruziny ktere stoji cca 8500KC obe zjistoval jsem nekolikrat ,ani v MB nevedeli co udelat takze LOVU ZDAR