Navštíveno 21970x

10.01.2012, 13:37 |
Lyssy Čau všichni. Dělal tu z Vás určitě někdo doma folie na feldu - poradíte mi nějaké finty, čemu se vyhnout, jakým způsobem vyndat okna apod. ? Předem moc díky
rada ?
1. nedávat žádné folie
2. pokud tomu nerozumím, nechat dát nalepit do firmy, kde k tomu samozřejmě dostaneš potřebné certifikáty apod...

10.01.2012, 14:18 |
Lyssy No šlo mi spíš o to, jestli koupit novou gumu na okno 5. dveří, nebo použít starou, kterou vyndám a jakým způsobem vyndat ze dveří ty malé okýnka, ale když vidím tyhle chytré rady, tak si to raději odzkouším bez blbých připomínek.
Stupeň "blbosti" těch připomínek odpovídá úrovni dotazu, většinou :). Z úvodního dotazu jest zřejmé, že s foliováním Felicie, potažmo jakýchkoli jiných aut zkušenosti nemáš, proto jsou Ti v rámci zajištění dobrého výsledku a ušetření nervové sítě doporučeny dokonce dvě možnosti: jednak zamyslet se nad tím, zda vůbec a opravdu automobil foliemi zdecimovat, druhak doporučení svěřit instalaci odborné firmě, která to zvládne bez rozebírání čehokoli, za minimum času a maximální kvalitě včetně dokumentace, což se Tobě v domácích podmínkách prostě nepovede ani po týdnu snažení. A jestli si svůj čas ceníš alespoň na úrovni cikánského kopáče s hodinovkou 50,- Kč, jednoduchým výpočtem dojdeš během mžiku k tomu, že odvézt auto do firmy na folie je to nejrychlejší, nejlepší a NEJLEVNĚJŠÍ,kterak jsi ho mohl zafoliovat.
Ovšem pokud v tom vidíš jen "blbé připomínky", je to marný, je to marný, je to marný.....

10.01.2012, 19:23 |
jok3r trojuhelnicek vyndas kdyz vyndas okno ze dveri a odsroubujes tu prepazku ;)

10.01.2012, 19:28 |
Lyssy Děkuju

10.01.2012, 19:48 |
Hráďa zadni okno nevyndavej - feůina ho nemá moc klenutý takže stačí natahnout folii a začít jí natahovat (nebo jak to říct) od středu ke krajům. napřed nejdelší stranu a pak tu kratší...
až budeš u konce ořízni folii cca 5mm delší a zasuneš jí pod gumu na autě nebo sbažší ořízni to podle gumy
dělěj to ale za tepla a ne teď v zimě
potřebuješ:
zlamovací nůž (skalpel), horkovzdušku štelovanou teplotou (fen), plastovou špachtly na folie, rozprašovač s roztokem (stačí vlažná voda s mejdlem)
dělal jsem to a dostkrát ale za doby kdy to stálo majlant, dneska je pravda, že je lepší a levnější to dát firmě plus je tam ta kartička, čož je nepochybně velký plus
Na co je kartička plus? Na přední okna nepoužitelná na zadní nemá smysl..

10.01.2012, 20:20 |
DaveX Jak se to naučil ten člověk, co to dělá ve firmě?
Nevím, proč tady každému hned radíte, jdi do firmy, nedělej to sám, nemáš na to, proděláš. Ale jak se to má člověk naučit?
Prostě to chce zkusit. Pokud má zručné ruce, tak mu to půjde. Pokud ne, poučí se a dá to udělat firmě.
no tak hlavně to chce dát kvalitní folie a né za 200 z Hypernovy..... v době, kdy to stálo fakt dost, tak jsem také lepil tyhle obyč, ale jednou se mi pak dostala do ruky kvalitní a byl to sakra velký rozdíl. Té obyčejné nepomáhalo žádné nahřívání, byla velmi slabá, již při lepení se na ní dělali škrábance apod....

10.01.2012, 22:37 |
Kesam Až tě čapnou cliftoni z měřákem aby sis pak neklepal na čelo když jsou tady blbé rady.:-)
Jinak nevím nikdy jsem to nedělal a ani nebudu :-)

11.01.2012, 09:32 |
Lyssy Na zadku je nezajímá atest

11.01.2012, 09:34 |
Lyssy Já se ptal u zdejší firmy, která dělá folie a nabídli mi cenu 5 tis komplet za celé auto, proto volím nejdřív cestu zkusit to sám.

11.01.2012, 09:35 |
Lyssy Jinak ostatním dík za info a rady =o)

11.01.2012, 10:36 |
sotek Cokoliv dáš na auto, tak atest musí mít. Na zadku můžeš mít folii tmavou jak chceš, ale na předku jen s určitým zatmavením.

11.01.2012, 10:43 |
Lyssy Já předek dělat nebudu
Cokoli kamkoli dáš na auto, musí být schválené = mít atest/homologaci. Je jedno jestli na zadek, předek, střechu, podlahu či místo sedačky řidiče :-D

11.01.2012, 12:41 |
Lyssy ok. a další dotaz - co technická kontrola, která mě za nedlouho čeká - mám v kufru zástavbu a nemám kde mít rezervní kolo - stačí mi ta sada na píchnutí místo toho, nebo si mám dát to kolo za sedačky, nebo jak?
Mě předevčírem zastavili naše Policie v Opavě :) a kontrolovali mi asi 15min folie atesty atd. Jako první věc co chtěli byla atestová kartička. Po 15minutách vše ok pane řidiči můžete pokračovat v cestě. :)

11.01.2012, 12:45 |
Lyssy Nezávisle na sobě mi moji 3 známí, kteří jsou taky u policie řekli, že kartičku potřebuji jen v případě, že budu dávat folie na předek. Řekli mi, že zadek nekontrolují. Takže je to asi jen na policistech. Hold když tě zastaví prudil, tak zkontroluje všechno
Lyssy: Záleží na stáří autě, jestli výrobce udal, že tam musí být rezerva, tak musí. Je to tam i z důvodu deformačních zón. Teda byl jsem s tím, takhle seznámen na STK.

11.01.2012, 12:46 |
Lyssy Doporučíte mi, jaké folie teda pořídit?
No právě, že mám i ve předu, ale úplně ty nejsvětlejší, jen takový nádech!!!

11.01.2012, 12:47 |
Lyssy No jde mi o to, že jsem byl informován, že když si to kolo vezmu na technickou a dám si ho jen za sedačku, tak mi to neuznají, protože tam není uchycené...jenže se mi nechce kvůli technické demontovat celou zástavbu =( tak se ptám, jestli to jde nějak obejít.

11.01.2012, 12:48 |
Lyssy Já chci dát ty folie na zadek kvůli zástavbě, ať to nebije do očí a neláká to
Já osobně mám na autě SunTek a děláno u téhle firmy -
[ Link ]

11.01.2012, 12:52 |
Lyssy Jsem kousek od Litoměřic - je tady v okolí něco kromě origo autosklo?
rezerva musí být pevně uchycena, tedy si ji stačí dát do kufru a přitáhnout kurtou. Tak mi to onehdá řekli na STK, když jsem ještě měl plynovou Felinu s toroidem.

11.01.2012, 12:54 |
Lyssy No jenže jak jsem psal - mám kufr plný
Suntek jsem měl taky, za 4 roky bez sebemenšího problému;-) Ale je to jedno, jestli SunTec, 3M, Bruxafol (nebo jak se to píše). Spíš jde o kvalitu práce montážní firmy (třeba bordel pod fólií)

11.01.2012, 12:55 |
Lyssy A můžu se zeptat kolik jsi dával?
tyjo, to je tak 7-8 let zpět, myslím že bez dokladu tak 4,5K? Nepamatuju se přesně.

11.01.2012, 13:02 |
Lyssy Já psal do toho origo autosklo, tak mi napsali, že 5000,- komplet tak ta cena je asi dobrá
já jsem dával za OI combi 3 500,- a dělali mi je loni v dubnu

11.01.2012, 13:06 |
Lyssy a kde?
podívej se na ten link co jsem ti poslal a napiš jim email co máš za auto a na kolik by tě to vyšlo. Oni jsou schopni i přijed za tebou!! Mají více pracovišť co mi říkali, tak jezdí po celé ČR.

11.01.2012, 13:10 |
Lyssy jo ahaaa tak to jo, tak to jim napíšu. Já myslel, že bych musel na jejich pobočku. Nejblíž byla snad Praha co jsem koukal
sotku na předku nesmíš mít žádnou Folii.. Konec..!
tommas: Možná jen muj pocit,ale co jsem měl,viděl tak 3m folie se mě zdají tmavší a jde huře vidět jak přes Suntek.. Ty se mě zdají lepší.. :-)
Jinak kamoš byl na STK folie na předku o propustnosti světla 35% a prošel.. A bez atest. karty.. Takže furt platí jak kde,jak kdo.. :-)
Jo a minulej rok sem nechal dělat folie na dvou autech.. Jedno sedan cena 3 000,- Druhé Combi cena 3 000,-
Značka Suntek..

11.01.2012, 17:41 |
sotek Collin: A není to tak, že pokud mám čirá okna, tak na ně můžu dát folii takovou abych se dostal na stejnou uroven jako je tonování z fabriky?
sotek: souhlas... ale jaké auto má dnes čirá skla ?
Pepino: treba i fungl nova O2 bez vybavy :-)
sotek zadni okno a zadni bocni okna muzes zastrikat barvou bez atestu tam je to vazne uplne jedno
sotek: O jakém autě se ted bavíme?

12.01.2012, 07:28 |
sotek Neměl jsem žádné konkrétní na mysli, jen jsem reagoval na to, že na přední nesmíš dát žádnou folii.
Aha.. Já jsem hooodně dloho neviděl auto s čirýma oknama.. Tot vše.. ;-)

12.01.2012, 21:47 |
sotek No, můj wartburg rv. 1987 je čirý má. :-)
Ten už stejně neprojde STK, takže jestli tam budou folie či nikoliv je to jedno.. :-DD

13.01.2012, 07:51 |
sotek Do listopadu ještě má, pak se uvidí.
Budem spolu dokud nás STK nerozdělí. :-)