Navštíveno 23361x

Zdarec, chtěl bych zatmavit přední světla (viz foto). Zatmavit nalakováním některých chromových vnitřních částí. A ted dotaz, jakou barvu nebo čím to nalakovat aby to drželo?? chtěl bych lesklou černou. Jen mě napadlo, zda-li jste to někdo nedělal a nemáte zkušenost s nějakou značkkou či postupem. :-) . Předem díky za radu.

15.07.2012, 15:57 |
Fiaro Prodávají přímo lak na světla.;) mám zafoukany zadní světla, práce jednoduchá, lak se hezky rozlejva a docela rychle schne.

15.07.2012, 16:14 |
Hráďa postup furt stejnej, jako při lakování jakýhokoli plastu
1, zdrsnit
2, odmastit
3, primer na plasty
4, barva
pokud chceš "na hovado" zdrsnit smirkovou houbičkou a nalakovat barvou - chvíli to vydrží
samo napřed rozlepit lampy a nestříkat činnou plochu světlometu - jen aby pak nikdo neřek že sem to poradil blbě
Podle mě jde ale standovi o upravu vnitřní paraboly lampy a ne o krycí sklo .....
Kbyž jsem tohle dělal já to chromovou plastovou parabolu jsem obrousil jemnym smirkem ,pak jsem velmi opatrně zalepil maskovačkou paraboly co měly zůstat stříbrný ( na to opravdu bacha ,pokud to moc přilne k povrchu ,jde to pak strhnout i s tim chromovym pokovením ...) a pak normálka plnič a v mym případě černá bez laku aby zůstala polomatná....

16.07.2012, 17:30 |
gizmi :o) ja teda nevim, ale ta parabola je tam asi kvuli nejake funkci, ne? Kdyz uz tuning, tak poradnej ! Vyndej svetla a dej zaslepky ala zavodak.. Pochopim lecjake upravy, ale v tomhle radeji uvidim nekoho s kovovym kridlem, protoze ho alespon prave uvidim :D :D

16.07.2012, 18:03 |
Hráďa | Upraveno: 2012-07-16 18:04:20
gizmo nech toho, já ho chápu co chce udělat i podle obrázku je to vidět, nechce stříkat parabolu jako takovou ale rámeček kolem světla (standartní úprava na fabiich)
když to dělal Pluto tak všichni řikali jooooo super, chce udělat nikdo jinej a je to špatně??? občas tě nechápu
dík Hráďa, nejde mi o nefunkční tuzink, jen o styling. každopadně díky za rady. jen mám strach z toho oblepování funkčních částí abych pochromování nesundal i s páskou.
ja strikal bez zakladu na plasty. kdysi jsem strikal ramecek prednich svetel na bore a po nastrikanim zakladu se cely pokroutil.
no, s tim bych byl hodne opatrny, protoze, kdyz ten chrom prelepis paskou,tak z 99% ho strhnes i s chromem
taj jak na to?? dálková parabola by se dala překrýt celá papírem třeba ale jak u čočky?? a jinak bez základu teda. a jak tti to drží??
to je v jednom kuse i s parabolou, ze to nejde rozebrat?
na nejaky zaklady bych se vysral, bo ten chrom tam taky nedrzi a samo od sebe to jeste nikomu neopadalo.
dálková je zvlášť ale čočka u xenonu a plast kolem asi tak lehce nepujde. uvidim. šlo mi hlavně o to taky jaký tip barvy použít.

17.07.2012, 15:52 |
gizmi | Upraveno: 2012-07-17 15:52:38
Hrada: co nechapes? Proste mam rodinu a mam jinej nahled na svet. Cokoliv co snizuje tok svetla a nebo ho extremne zvetsuje (nelegalni xenony) je proste tuzing a nemuzu si pomoct. Jsem rad, ze uz pomalinku upadaji laminaty a lidi dostavaji rozum. Oni jsou ty ingové od automobilek desne hloupoucky, ja vim. Jeste ze mame "ceskeho vesnicana" co si to upravi. Nerikam, fandim tuningu a upravam, ale musi mit smysl a ne vzhled na ukor bezpecnosti.
PS: je tu forum? je tu diskuse? Tak coooo :)

17.07.2012, 17:38 |
Hráďa hele tak jinak. fabia I - napřed černej rámeček a po face stříbrnej rámeček - stejný světlo
fabia II - stříbrnej rámeček a "top" model černej rámeček - stejný světlo
BMW E 3O - dálka i potkávací stříbenej rámeček
- Hella černej rámeček - stejný světlo
a moh bych pokračovat, žádnej vesničan jen origo firmy
já to tenkrát udělal na Fávu a dal jsem tam šachovnici - policajti hemzali tak sem řek ať mi vysvětlí čemu to vadí? zmlkli... na STK řikal: "to asi neni origo co?" následovalo" je to zajímavý." a pak vzal měřák na světla a naprosto v pohodě
vspomeň si na svoje fávo a svoje názory - tohle nechápu jak si najednou vyrost...
jinak vem klasiku barvu Motip ta seosvědčila a pokud chceš levnější tak dupli-color vše vyzkoušeno a funguje klasika odstíny RAL

17.07.2012, 17:40 |
Hráďa jo a určitě to lze rozebrat - základ je rozlepit parabolu trouba nebo horkovzduška - Dan poradí je na to expert(xenonmen)
pak rozhodit na prvočinitele a láknout jen to co potřebuješ
kontrola popřípadě repas čoček
přeleštění plexi
a pro efekt slepit černým silikonem
moc to resite, ja jsem koupil cerny leskly sprej, svetla ve spojich nahral, rozdelal, zakryl hrany a nastrikal a drzi to dva roky a nevidim nejake zmeny...jen bacha na ten chrom, moc tam nedrzi, pokud nemas cocky, pokud mas cocky, tak no stresss
T woe vetsinou se tady už do ničeho nemontuju - tohle forum jako veltšina ostatních je plných arogance a "já jsem king syndromu" ale teď už me to nadzvedlo...
Gizmi když tomu nerozumíš, tak aspoň netrub nesmysly do světa. Můžeš mi prosím vysvětlit co je podle tebe činná plocha na chromových plochach kolem ČOČKY origo xenonu? Parabola dǎlkovýho zůstane v chromu - am se na činné ploše nic dělat jebude. Z fotky je to pochopitelné si myslím úplně jasně. Dálka a blinker, resoektive jejich paraboly jsou netknuté...

17.07.2012, 20:15 |
gizmi Luke-Jeep: bud ti uz praskla zilka a tahas misto nohy ruku, nebo ja nevim - proste nerozumim reci tveho kmene a nehodlam to lustit :D
Hrada: doba Favoritu je zaplat Panbuh pryc :D Tvou sachovnici si pamatuju, ale ja nikdy nic takoveho nedelal. U me byl vrchol upravy na fackovych svetlech vymena oranz dilu za cire a nahrada cire zarovky za oranz :D
Dave1984: neresim to vubec, to jen tak vypada..;) Jen muj nazor je takovy, ze svetla bych nechal tak jak jsou..

17.07.2012, 21:24 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-07-17 21:31:47
Jo aha, tak proto, že fórum špatně přeložilo dlouhý á ve slově dálkovýho, A pár překlepech, se pan "vim o tom prd, ale budu prudit za každou cenu" ani nenamáhá kritiku na svou osobu přečíst... Ok. Přepíšeme znovu. Psal jsem z mobilu. Uznávám svou chybu a omlouvám se.

17.07.2012, 21:29 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-07-17 21:30:38
Takže ještě jednou pro pana gizmiho:
Ty vole, většinou se tady už do ničeho nemontuju - tohle forum, jako většina ostatních, je plné arogance a "já jsem king - syndromu" ale teď už mě to nadzvedlo...
Gizmi když tomu nerozumíš, tak aspoň netrub nesmysly do světa. Můžeš mi prosím vysvětlit co je podle tebe činná plocha světlometu na chromových plochách kolem ČOČKY origo xenonu? Parabola dálkovýho zůstane v chromu - tam se na činné ploše nic dělat nebude. Z fotky je to pochopitelné si myslím úplně jasně. Dálka a blinker, respektive jejich paraboly, jsou dle fotky netknuté...
ááá jéééé tady se to rozjelo.
Jen pro upřesnění do činné plochy světel zasahovat rozhodně nebudu a ani nehodlám, na řádné vysvětlení jsem vložil foto ze kterého je opravdu patrné, že nechci snižovat činnost již tak na hov.. svítících origo světel. Samo mě čeká repas čoček přeleštění krytů a nové výbojky, takže tento počin naopak účinnost světel zvýší a ne sníží. A jako bonus to bude vypadat líp. Což jak uzná většina tady opravdu vypadá líp.
ještě jeden dotaz, dá se nějak přeleštit skleněný kryt světel?? jedná se mi o mlhovky :-). jsou omlácené od kamínků tak jestli to má cenu.

19.07.2012, 14:56 |
htd go go go:)

19.07.2012, 15:57 |
gizmi | Upraveno: 2012-07-19 16:00:07
Luke-Jeep: TUNER se ozval :D Tim ze jsem napsal nesouhlas s upravou na svetlech jsem "king" ??? Ja ti nevim, ale neni to naopak? Ten co to upravuje je megahustej king a ten co nechava serii "prumer" ?? :D Oprav me..
Tak jinak - napis na co tam ten "chrom" je. Proc teda ty Ingove v automobilce jsou tak hloupoucky a nezalakuji to? Vzdyt to vypada tůůůňácky, tak proc jsou proti designu? :) Jinak svetlomet se nesklada pouze z xenonove cocky a vozidlo by melo mit funkcni i pozicni svetla,atd.. ne? :) Opet me oprav.. Zajimal by me profi test a nazor nekoho kdo se tim zivi - proc to tak je.
Jinak nechapu proc jsi jak certik z krabicky. 100 lidi 100 nazoru. Me se to proste nelibi a zastavam nazor, ze tam ten "chrom" na neco bude. Pokud te muj nazor tak moc nastval, tak jedine dobre :D To potesi, ver ze jo :D
Satanda: prelestit se to 100% da - v Plzni jsem to videl na vlastni oci, kamarad dela ;) Jinak k tematu a uprave - me je to vcelku fuk a je to kazdeho vec a jsem rad ze to tak beres (narozdil od "praskle zilky Jeepáka") :D

19.07.2012, 16:38 |
MiniMike | Upraveno: 2012-07-19 16:39:26
gizmo: a kdyz si narazil na ty inzenyry... a ze to vymysleli... tak mi rekni tedy jakej je podle tebe rozdil mezi temito svetli ?
Myslis, ze to cerny svetlo je uplne jiny nez to chromovy? v tomdle smeru se zastavam L-J a myslim si, ze pravdu v tom nemas ... to, ze se ti to nelibi je vec jedna, ale psat tu nesmysli o tom, ze mas rodinu a jinej pohled je vec druha... taky si o tom napred neco zjisti a pak tu hazej moudra...
Edit: dokonce maj i cerne nalakovanou dalku... takze gizmo, opravdu si myslis, ze je chrom vic nez cerna?

19.07.2012, 16:52 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-07-19 17:00:05
Gizmi: Duvod jsem ti už napsal... Nenapsal jsem nic o kingovi v tuningu, ale o kingovi za klávesnicí...
Mě se prostě fakt jen se mi nelíbí jak hned hlásáš něco o rodině a podobný fatalistický hlášky... Na funkci světel to mít vliv nebude. Toť vše. A s žilkama problémy nemám, díky za optání. :-)
Edit: Prostě jsi přestřelil a místo toho abys uznal chybu, tak se vysmíváš... No jo no. Klasika na fórech přesně o tomhle jsem psal - viz. Kingové :-)
...

A dalo by se pokračovat.. origo lampy

MiniMike : btw.. fabia má bihalogen.. takže to není dálka , ale asi parkovačka.

20.07.2012, 07:33 |
JP | Upraveno: 2012-07-20 07:40:40
Gizmi proboha, přemejšlel jsi někdy nad tim jak fyzicky "funguje" světlo? Jsem asi ten úplně poslední kdo by obhajoval tuning, ale timhle ses dostal někam na úroveň hysterickejch matek s kočárkama co potřebujou mít na kelímku od kafe napsáno, že je obsah horkej. Změnit barvu toho plastu je s ohledem na svítivost světla úplně to samý jako když změníš barvu kapoty a nárazníku (BTW proč tyhle díly udělali inženýři z Audi černý??? Nějakej důvod to mít určitě bude:D). Nejde o parabolu proboha, blbec co by nalakoval parabolu na černo snad ani neexistuje. Srovnávat to s dobastlenýma xenonama je úplně mimo. Jedinej důvod proč bych to sám neudělal je ten, že by třeba ve vedru mohla ta barva pustit nějaký výpary díky kterejm se zevnitř zamlží plexi a budu se v tom zase muset vrtat.
Vasekkch: aha, to sem nevedel, ale i tak to na tom zbytku nic nemeni ;-)
LJ: napsal jsi to dobře, co kdyby někdy někdo v autě plným dětí přehlídnul auto svítící takhle upravenýma světlama, tak dojde k masový tragédii a hlavně spousta konstruktérů by měla být pověšena za to, že takhle upravený světla nechávaj homologovat a následně montovat do aut...

20.07.2012, 15:59 |
gizmi | Upraveno: 2012-07-20 16:01:42
Minimajk: vidis - mas pravdu a umis to i slusne napsat - uznavam.. ;)
Luke: Hrada (osobne se zname) se me konkretne zeptal, ja bych "keci o rodine" sam prvni nenapsal jak ty tvrdis. King za klavesnici taky nejsem (ve spouste vecech se rad necham poucit a uznam chybu, ale musi me to byt napsano normalne a ne od hulvata). Jinak nikomu se nevysmivam. Kdyby jsi umel psat (napoprve) a navic jeste napsal v klidu neco jako Minimajk, tak nereknu ani tuk. To co jsi predvedl neni v poradku a klidne muzes mit pravd milion, ale dokud se budes chovat jako hulvat, tak ti tu pravdu neverim :D
JP: blbec co by nalakoval parabolu neexistuje - v CR? Asi by jsi se divil :D Obcas zajed na nejaky sraz :D Jinak pravda - do dneska jsem myslel, ze u svetel ten chrom ma nejakou funkci, protoze by preci vyslo levneji se na to vykaslat a nechat to cerne. Tohle at me nekdo vysvetli :)
Jinak proto mam tohle forum tak rad :) Dozvim se tu spousty novych veci a od toho tu to forum taky je myslim..
gizmo: ;-)
jinak k cene, ja si myslim, ze je fuk jestli cernej lesk a nebo chrom... tim, ze tyto veci probihaji macenim, tak cenovka je podobna ne-li stejna, protoze forma at je jaka je, nikdy leskla nebude ;-)

20.07.2012, 17:45 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-07-20 17:47:14
Áha takže zvolání ty vole a "to mě nadzvedlo" a jsem hned hulvát... Dobrá, tím je řečeno vše pane spravedlivý. Hlavně zdraví :-)))
P.S. Za to jak bylo napsáno jsem se omluvil... Z mobilu se přecejen píše hůř :-)
:-)

20.07.2012, 23:17 |
gizmi Kralik: safra - tohle se me i libi vzhledove :D:D:D
Minimajk: asi pravda.. ;)
mnoo, s tou folií to není marný :) kdy se mám zastavit ?
aaaa nová varianta. ta mě nenapadla a vypadá to velice dobře :-)

22.07.2012, 18:44 |
zipp Satanda: psal jsem ti mail
vypada to velice dobre bo je to carbon a ne zadna samolepka :-)

22.07.2012, 21:12 |
Hráďa já nechtěl bejt za blbce s dotazem, ale myslel jsem si ti už jen podle blatníku to vypadá že by tam nikdo tu folii nedaval že to je od výroby popřípadě od profi úpravy
svetla jsou individualne udelany
co ty mlhovky má někdo nějakej návod???
toto není pravej varbon, to je 3M samolepka.. pravej vypadá rozhodně jinak ;)
jinak na zatmavení se prodávají i folie na předek, ale myslím si že to ovlivní rozhodně svítivost...
Tak se koukni jak jsou poskladany vlakna
Karbon to je, mel jsem to v ruce nez to slo do svetel