Navštíveno 4182x

Zdravim
Pnaumatiky jsou už na odpis, tak se poohlížím po nových.
Jaké by jste doporučili nejlepši pneumatiky? Byl by to rozměr 205/40/17
Díky
na to jsem také zvědav...........v sobotu nasazuji prvne tento rozmer a budu zajizdet Yokohama A539.......tak jsem zvedav. Holt uz byl cas prezout ze zimnich:-)))))))))))
Lucni.konik
tak dej potom vědět, jak jsou na tom jo:o))
Mimochodem, podle čeho jsi vybíral?
Dival jsem se po znackach, pak procetl par hodnoceni. Sel jsem do levnejsich pneu, ale ne za kazdou cenu. Proste jsem vybiral a patral az jsem narazil na pneu za dobrou cenu. - Pomer cena(unosna pro penezenku)/vykon

23.06.2006, 11:54 |
Alííí Jako Lucni.kobylka, minulý týden jsem objednal v rozměru 225-35-19 pneu MARANGONI ZetaLinea. Hlučnost jsem neřešil, protože v tomhle rozměru řve asi každá guma. Rozhodoval jsem se ještě mezi GoodYear F1, protože jsem měl nabídku za stejnou cenu. Ty Marangoni prý sedí stejně, ale ubejvaj o trochu míň, tak proto jsem zvolil tuhle italskou značku. (kamarád mi je doporučil, měl možnost testovat obě zmiňované značky)
celkem slusny jsou Toya, aspon za tu cenu, sedi skvele, ale rychle se sjizdi
Netsitte - no, radši ani nechtěj vědět:-)))))))) kazdopadne jsem je nekupoval v CR. U nas stoji kus 3,7tis. Ja kupoval kus za 2,1tis.

23.06.2006, 12:12 |
JP Goodyear Eagle F1 GS-D3 můžu doporučit - nedávno jsem se tu na ně ptal, pár hodin potom objednal a včera přišly - drží fakt skvěle a při prudším rozjezdu auto tolik nehrabe. Hlučnost nevím, to jsem nikdy moc nepozoroval ale zimáky jsou horší...
V tomto rozměru super poměr cena/výkon Pirelli P Zero Nero

23.06.2006, 12:32 |
JP Jo, P-Zero nero můžu taky doporučit:)
Luční konik. Tak to je docela ranac tech 3,7. Ä nevyplatilo by se Ti koupit třeba ty P zera?
Ja jsem ty yokohamy ale koupil za 2,1:-)
Lucnik.konik :
oj, sorry, přehledl jsem to. Tak to je jiná:o))
to je jako se hadat o zmrzlinu, ja jahodovou a ja vanilkovou a ja cokoladovou...
je to uplne jedno
KUba: teď opravdu nechápu Tvou reakci...
kdybys prolezl archiv tak se to tu resilo asi 20x
KUba: a Tobě to nějak vadí? pokud ano, tak nechápu proč reaguješ !

23.06.2006, 14:18 |
Smrada (M)
Onehda sme se o tom totiz s KUbou bavili. Myslim, ze o tom vi dost. Jde o to, ze dneska uz neexistuje dobra a spatna guma. Je proste dobra x dobra a dobra guma. Je to skoro jedno. Toliko k vysvetleni KUbovi reakce
nejlepsi sou Continental SportContact :o) vydrzi nejvic, nehuci a skvele odvadeji vodu, ale taky sou nejdrazsi. :o)
Ja poridil P Nero Zero a jsem spokojen, nehuci, drzi jak pribyty, ale bojim se o to ze se diky dobry prilnavosi budou rychlejc sjizdet
k diskuzi o tom ze existuje dobra x dobra a dobra pneumatika...dotycny nemuze myslet vazne
stale jsou mezi pneumatikama rozdily, ja mam najeto uz dost znacek a pokud porovnam noname pneu s treba P Nero Zero, popr Continental ContSportContact tak nebe a dudy
Jako Big SaLy
Je nesmysl tvrdit, že je jedno jaké maš gumy. Je to obrovský rodil. Samo že pokud člověk jezdi s autem na nákupy a domů, tak at si koupi Barumy.
Ale pokud jezdiš alespoň jako já:o) tak to chce porádný gumy.
kdyz si to myslite, tak si tomu verte, ja vim svoje
hlavne nekupovat podrazky od bot v supermarketech cao

23.06.2006, 20:11 |
JP | Upraveno: 2006-06-23 20:13:01
KUba:
Myslíte nemyslíte - Když jsem kupoval svoje auto, bylo obuté do CEAT, typ nevím ale sjeté byly tak z poloviny - vzorek docela OK. Když jsem se rozjížděl "na plnej knedlík" na jedničku, tak se ve 2.500 rpm začaly protáčet kola a přestaly až s puštěním plynu, nebo se chytly po pár vteřinách těsně před řazením. Na mokru to nebyl problém ani na dvojku. Podotýkám že nemluvím o prasení se spojkou, ale o normálním rozjetí bez protočení a následném sešlápnutí plynu na podlahu - když zabralo turbo, prostě jsem začal gumovat. Taky mi to na mokru v zatáčce při normální rychlosti na slušné silnici 2x ustřelilo (naštěstí bez následků) a přitom jsem v té zatáčce ani neubral plyn ani nebrzdil. Pak jsem někdy během minulého července obul P-Zero Nero ve stejném rozměru (205/50/16) - Při rozjezdu na čistém asfaltu si to bez prasení se spojkou prostě nehrábne, na mokru jedu bez problémů i ve větší rychlosti ve stejné zatáčce a na suchu při "palbě" se to nedá srovnat - prostě se to začne sunout do strany v mnohem vyšší rychlosti (tam, kde jsem předtím mohl nejvíc 80, teď můžu i 110).
Ono je to i logické - kdyby to bylo tak jak říkáš, všechny pneumatiky by se sjížděly stejně a když to přeženu, Schummi by na svojí F1 mohl obout Barum Bravuris.
Je pravda, že babičce, která jede na nákup se Š120 je jedno, jestli obouvá Pilot Primacy, Potenzy, nebo Nankangy (teda její peněžence to jedno není:) ).
jezdim na PIRELLI a zatim je to to nej, co jsem mel na aute obutyho, ted momentalne ZERO NERO, to co si dovolim v zatackach, z toho fakt nechapu, ze ta guma porad drzi stopu
proste pro me je PIRELLI jasna volba i pro priste, je to vykompenzovana mekci smesi a rychlejsim sjizdenim, ale ten pozitek z jizdy za to stoji
Já můžu mít za dobrý ceny Brigestone tak sem do nich vletěl, cena byla o 1:5 nižší jak na epneu a mám je ofiko z čr, žádnej šedo dovoz
Taky Pirelli Zero Nero ... 215/45/17 ... neutrhnutelna pneu !!! Max spokojenost !
mám Toyo Proxes T1R...215/40-16..hučej, auto se bez posilovače řídí o dost hůř ale je to prostě rozdíl...kola sedí tak jak mají a jsem spokojen...myslím že hlavní otázkou je kolik je kdo schopnej do pneumatik vrazit...
tak jeste jednou, gumy se uz nedelaj v jedny fabrice, tzn z Otrokovic lezou z pasu Micheliny, Klebery, delaj se tam sportovni Conti, dokonce i nonamy, fabrika jede zakazkovou vyrobu na plne vytizeni, takze pokud mate gumy BEZNY KONFEKCE s normalni siri, tak to muze byt vyrobeno kdekoliv a nemyslete si ze nekdo dela uz z financniho hlediska jiny kostry a meni pored kazdy druhem pryzovou smes!!! sam jsem to bezpoctukrat videl, tak JA SI MUZU MYSLET CO CHCI, ALE PISU UPRIMNE, HADATE SE A DEBATUJETE O PIC*VINE: (to je jako se hadat o tom kterejch 200,- Kc je na lepsim papire)
jo a hadat se o gumach z prvni vybavy je taky hovadina, je tam jina cena a jina specifikace vlastnosti, ktere vyrobce musi dodrzet

24.06.2006, 14:42 |
JP KUba: A jak je tedy možné, že se některé pneumatiky sjíždějí mnohem rychleji, než druhé, když jsou všechny ze stejné směsi? BTW na mém autě rozhodně nebyly pneumatiky z první výbavy - když jsem ho kupoval, mělo najeto přes 100 tkm.
nepsal jsem ze maj stejnou smes vsechny, proboha aspon to precti nez se zacnes vyjadrovat
ja bych nerek, ze uz neni rozdil mezi dobryma a spatnyma gumama, jde o to co chces a jaky mas auto. pravdou je to, ze za normalni jizdy nepoznas mezi gumama zadnej rozdil a rozmery ktery se tady resej jsou vesmes "standardni" rozmery, takze rozdily asi fakt minimalni. sam jezdim Eagle F1, beru je i pres to, ze se hodne sjizdej a vydrzi jednu sezonu...od gumy chci aby sedela, na suchu i vode a to proste tahle guma splnuje
Asi jako kuba....
JP: mlčeti někdy zlato, zvlášt u tvých dvou posledních příspěvků. porovnáváš hrušky s jablkama.... jen jedna poznámka. pokud vyměníš gumy s tvrdou směsi za měkčí, tak je vážně pozoruhodný, že auto má lepší adhezi. PS: ten smyk musel bejt hrozný drama:-))))
jinak gum s nízkym profilem jsem vyzkousel uz hodne. na mokru srovnavat nebudu, protoze to me nejak nezajíma, stejne tak mi je jedno jakej delaj kraval. a kdyz porovnám extrem jako treba gumu 205/40/17 od Pneumantu a Pirelli P7000, tak rozdíl byl akorat ten, že pirelli, byly trosku mekčí, tim padem se dvakrat tolik sjízdeli, ale na adhezi to melo asi takovej vliv, že zatačka, projížděná na úplný hraně ve smyku s pirelli v 90km/hod se dala projet na Pneumantech 85km/hod, takze zadnej drasťak. časem sem dosel k záveru, ze je jedno jakej je na gume napis, jde jen o to, jestli je smes tvrdší a i tak sedí spickove nebo mekci a sedí jeste o kousek lip ale vydrží pulku.

25.06.2006, 20:04 |
JP Scream: Jak porovnávám hrušky s jablkama? Napsal jsem někde, že není rozdíl mezi tvrdou a měkkou směsí?
Ale když KUba napíše "gumy se uz nedelaj v jedny fabrice, tzn z Otrokovic lezou z pasu Micheliny, Klebery, delaj se tam sportovni Conti, dokonce i nonamy ... nemyslete si ze nekdo dela uz z financniho hlediska jiny kostry a meni pored kazdy druhem pryzovou smes!!!", tak tomu rozumím tak, že nejlevnější noname guma je ze stejné směsi, jako Conti Sport Contact, což je úplná hovadina. Pokud to tak není, pak nevím o čem se tady přeme.
Jinak věř nebo ne, ten smyk drama byl a bylo štěstí, že jsem tam byl sám.
a v tvym prvnim prispevku si jako rozdíl popisoval jak? to je jedno, nema to cenu.

25.06.2006, 20:50 |
JP V mém prvním příspěvku mi šlo o to, že P-Zero Nero jsou lepší než Ceat, přestože by měly být podle KUbova příspěvku stejné.

25.06.2006, 22:49 |
BULOH No já jsem vyzkoušel mnoho značek pneumatik v 16" rozměru a je v nich sakra rozdíl.
Teď máme na autech Continental Conti Sport conatct 2 a myslím si, že je to jedna z nejlepších gum co jsem na autě měl.
tak asi nebudou stejne kvalitni gumy za litr nebo za ctyri
To KUba a Scream:
Proboha kluci proberte se. To co tady píšete je naprostá kravina. Jediný kdo tady porovnává hrušky s jabkama jste vy dva, a navíc je dávate do stejného pytle.
Nejpsíš opravdu používáte auto výhradně k nákupům, porotože tvrdit, že špičkové kvalitní pneumatiky jsou v podstatě stejné jako kterékoliv jiné pryžáky je opravdu úsměvné.
Podívejte se někdy na techloligické testování pneumatik, a potom zkuste tvrdit tohle.
Rozdíly mezi jednotlivými pneumatikami jsou markantní, a to jak po stránce kvality, tak po stránce výdrže.
V závodním průmyslu jako je F1 nebo jakýkolív jiný autosport je dnes vývěr kvalitní a správné pneumatiky ta největší alchymie, a rvou se do toho neuvěřitelné kvanta peňez , protože všíchni ví, že na tomhle je postaven úspěch.
Barumáci z Vás musí mít opravdu radost, protože pokud by uvažoval každý jako vy dva, tak bychom do teď sledovali úplně jiné výsledky, než dnes vydíme na svých televizních obrazovkách.

26.06.2006, 09:51 |
Daryl (A)
Smarja: porectete si poradne celou diskusi a 2 x to co napsal KUba. A poradne. Pak mozna pochopite, ze KUba mluvi o necem uplne jinem.
Takže přeposílám co psal KUba:
tak jeste jednou, gumy se uz nedelaj v jedny fabrice, tzn z Otrokovic lezou z pasu Micheliny, Klebery, delaj se tam sportovni Conti, dokonce i nonamy, fabrika jede zakazkovou vyrobu na plne vytizeni, takze pokud mate gumy BEZNY KONFEKCE s normalni siri, tak to muze byt vyrobeno kdekoliv a nemyslete si ze nekdo dela uz z financniho hlediska jiny kostry a meni pored kazdy druhem pryzovou smes!!! sam jsem to bezpoctukrat videl, tak JA SI MUZU MYSLET CO CHCI, ALE PISU UPRIMNE, HADATE SE A DEBATUJETE O PIC*VINE: (to je jako se hadat o tom kterejch 200,- Kc je na lepsim papire)
následně hned po tom píše:
nepsal jsem ze maj stejnou smes vsechny, proboha aspon to precti nez se zacnes vyjadrovat.
Takže nezlob se na mě, ale čim vic si to čtu, tím vic mi to připadá to co píše jako blábol, a navíc že si protiřečí..
Portože v tom prvním textu píše doslovně, že se směsi skoro neměni, a se stejnou směsi lezhou ven Klebery Micheliny i sportovní Conti. Kdežto hned po tom píše, že nic takového netvrdí... Nehledě na to,co je podstatné, a to to, že podle něj je jedno jestli jezdíš na Barumách nebo např P zero nero. S tím opravdu souhlasit nemůžu !!
Netsitte: ty voe LOL, LOL, LOL, tohle me fakt dost rozebralo, nevim teda jak Scream, ale muzes vzit jed na to, ze takovej KUba vi o gumach z tohodle fora, troufnu si rict, nejvic....
Luke_288:
Ok Luke, takže si taky myslíš, že je jedno na jakých gumách jezdíš?
Já opět říkám že ne. Toť vše co k tomu chci řict.

26.06.2006, 10:46 |
Alííí Netsitte: Nic proti, ale fakt asi neumíš číst... Jinak jako Luke_288
:o)
Alíííí tak povídej a objasni mi to.

26.06.2006, 11:04 |
Alííí Netsitte: Když jsi teda psal o F1 a Schumacherovi, myslíš, že Michael jezdí gumy BĚŽNÝ KONFEKCE ? :oDDD
Alííí: ok, ale pointa tohoto příspěvku byla taková, že jsme se bavili o tom jaké pneu jsou nelepsi, a KUba tvrdí, že je to jedno. Takže jsme zase u toho. Např. P zera jsou BĚŽNÝ KONFEKCE takže jsou stejný jako ty Klebery řikáš??
V tomhle nemůžu prostě souhlasit.

26.06.2006, 11:40 |
Daryl (A)
netstite: mluvi se tu o jednom typu pneu.
tudiz porovnavej treba 165/70/R13 od vsech vyrobcu, nebo 235/30/ZR 18 od vsech vyrobcu.
v obou rozmerech bude rozdil mezi znackami skoro mizivy. Zakladnim rozdilem bude dezen, ktery ma velkou vahu v rozdilech "spotreby hmoty".
O tom tu kuba pise celou dobu. Chlapi, nevytrhavejte prispevky z kontextu.
Daryl:
Dobrá, žustaňme u toho rozměru 205/40/17
Říkaš tedy, že kvalita pneumatiky např. typu Bridgestone Potenza S-03 je v podstatě stejná jako kvalita pneumatiky nějakého nonameu?
Nett: v podstate s tebou souhlasim, ale u me jde vicemene o "fetisismus", proto jezdim na eagle F1 a ne na nejakych noname shitech. jde o to, ze za normalnich podminek jako koncovej uzivatel nepoznas rozdil mezi dvema gumama stejnyho rozmeru, pokud vezmu moje F1 a nejaky matadory ve stejnym rozmeru, tak rozdil poznam az ve chvili, kdy pojedu na krev, tzn v beznym provozu silenstvi a ve vysledku budu ruchlejsi jen nepatrne. vec jina je dezen a jizdni vlastnosti na vode, tam uz se podle me rozdily zvysujou

26.06.2006, 14:39 |
Daryl (A)
Netsitte: ukaz mi jaky "noname" dela podobny pneu se stejnymi parametry.
Daryl:
zcela nerozumím Tvé otázce, upřesni to prosím.
Mno tak já můžu porovnat Nankang vs Goodyaer a rozdíl je asi jako jet v Trabantu a v S Classe
ok: goodyear wrangler

kleber:

FuldaProgresso:

Progresso jiny rozmer:

a opet Fulda

A goodyear z Turecka

Dunlop made in France

Dunlop Japan

Goodyear Turecko

bohuzel jiz zadne dalsi 205/55 R16 F1 GSD3 z Ciny jsem nenasel ale byli tam..
dale no comment, jste jak male deti

26.06.2006, 19:39 |
Mac jen taková nepodstatná vsuvka: Kde je levnější pracovní síla se asi vyrábí rozměry, které jsou nejrozšířenější. Takže Micheliny Pro Piloty nebo GY GSD3 v rozměru 235/35/18 se asi nebudou dělat v Číně nebo Vietnamu. V těch se ta cena práce vrátí. Stejně tak na Logana si asi nikdo nebude dávat GY nebo Pirelli 18" 225ky, že :-)

26.06.2006, 23:21 |
aka No ty kráso, zase jedna z diskuzí, kdy člověk neví, jestli si z něho dělají legraci, nebo to myslí vážně.
Bohužel mám pocit, že tyhle diskuze se na foru dost šíří. Soucítím s tebou, Netsitte!

27.06.2006, 00:15 |
empiK (M)
KUba: Jaky gumy mas na aute ty?
Kuba:
Hezký fotky, ale nejak mi nejde do hlavy co jsi tím chtěl řict.
To že se vyrábí různé pneu od stejné značky v různých koutech světa?
To ale není žádná novinka-tohle Ti nikdo nevyvrací a o tomhle se s Tebou ani nikdo nedohaduje.... To přeci ale vůbec nic nevypovídá o kvalitě pneumatiky. Prostě a jednoduše kde je levná pracovní síla, tam se vyrábi.Všeobecná věc v jakémkoliv průmyslu.
Mc Donalda najdeš taky v české republice, ale taky v turecku, a připadá Ti, že ten Big mack co si koupiš u nás chutná jinak než ten co si koupíš někde v turecku? Nechutná, a na to vem jed!!
A je to z jednoho prostého důvodu. Vedení Mc Donaldu si diktuje politiku výroby a drží si určitý standard po celem světě stejně tak jako např Pirelli nebo Good Year.
Doufam, že takhle to bude stačit.

27.06.2006, 08:27 |
aka
KUba tam má nějaký nonamy z Tesca, vždyť je to všechno stejný....
Ještě jedna maličkost.
Dělám prodejce vozů v Renaultu, takže dám ještě jeden malý přiklad:
Některé kusy Renaultu Thalia se vyrábí přimo ve Francii, jiné nám jezdí z Turecka. Pointa je však taková, že at už je ta Thalie vyrobena ve Francii, nebo v Turecku tak kvalita toho automobilu je totožná. A jsme zase u toho samého co jsem psal výše...
Jinak jsme se ještě nedostali ani k testování pneumatik, při kterých jsou prokázány tak markantí rozíly v jednotlivých pneumatikách, že se mi zdá být přímo úsměvné to co tady tvrdíš Ty KUbo.
tak jeste jednou a opravdu pomaleji: (nebudu psat pro ty blbejsi, co se snazej hadat a nepriznaj cizi, dukazy podlozeny, nazor): Slovenia - fabrika Sava
Polsko - fabrika Debica
uz je to jasnejsi?
(a gumy nejsou hamburgry, kdyz uz na to prijde, vite o marketingovy a kontrolni politice fabrik kulovy - nebo to nechcete chapat, tak se nema smysl s vama hadat ci vam cokoliv vysvetlovat, dokazovat)

27.06.2006, 11:10 |
gigo Netsitte :-)))))
aka: jj, z Tesca
KUbo jo, jsou tu lidi, ktery to chapou a pak jsou lidi, ktery by to chteli vysvetlit, vetsina lidi rozumi tomu jak to myslis, ale pro neznalý muze to tvy vysvetleni pusobit tak, ze opravdu neni rozdil ve smesi pro noname a treba pro dunlop...btw, se musim kouknout, kde sou vyrobeny moje eagly a ted moje novy 18ky dunlop sp sport maxx...

27.06.2006, 11:37 |
Alííí Netsitte: Tak podle testů by sis musel kupovat pneumatiky pokaždý jiný, protože ten kdo test zadává, tak hádej na kterym místě skončí...??? :o))))
Jen by mě zajímalo, který ty 205-40-17 si nakonec vybereš.... :oDDDD
Takže pokud jsem tě dobře pochopil, tak třeba v polsku ve fabrice Debica ráno zapnou mašiny, hoďku jedou ty jejich Debky, pak po svačině jedou ze stejný směsi a na stejný kostry Dunlopky, po obědě jedou chvíli pro Hypernovu a před zavíračkou Goodyeary?
holt to asi tak bude.........a ja wool si nekoupil debicy z hyposky......akorat bych musel tu patku krapet zastrihnout na moje hliniky.
KUbo:
tak teď jsi se opravdu vyznamenal a neuvěřitelně jsi mě rozesmál:o))).
Jinak pro Alíího: koupím P zera, takže pokud by jste někdo věděl o hodně zajímavé nabídce na tyhle pneu tak dejte vědět. (nebo že bych si skočil pro nějaké do sámošky:))
schwaboid: Je to přesně tak jak říkáš. A mezi tou svačinou tam občas stříhnou ještě Bridgestony Potenza:o)))
Jinac touhle tematikou se zabejvali myslim ze to bylo v Besipu jak chodi v televizi a po jejich testech dosli k zaveru ze je lepsi koupit si opravdu pneu od nejakyho renomovanyho vyrobce protoze ty co se prodavaj v hyposce tak maj smes jak podrazky od bot nasich znamych trhovych prodejcu.
Jinac ted si polepsily pneumatiky od nasich slovenskych kolegu Matadorky
ale nikomu nic nedoporucuju volte pneu podle toho jakym stylem chci jezdit
jezdit trebas na nakupy jen do super marketu tak si tam dam klido slupky z hyposky
Jinac at uz to tu nesvinim nedavno byly pneumatikam venovany asi 4 stranky ve svete motoru cao
já mám dobrý ceny na Brigestony kdyby někdo chtěl tak mi ghoďte rozměr do emila

29.06.2006, 00:37 |
erix7 (K)
tak ja bych se o tech hamaburgrech hadal- cestuji hodne,ze chutnaji od mesta k mestu jinak - to vem jed- voe. uz na rozvadovksu sou jine nez v Praglu a jine nez v BA. rozdily sou ty voe z prvotnich surovin - a velke rozdily sou v samotne vode.to ej jeko bys tvrdil ze vse pivo chutna stejkne i kdyz patri nejvic pivovaru heinekenu. a kaffe u macca chutna vsude jinak na 100% . Co se tyce gum, necham si kdykoliv poradit od Kuby jako si mnozi nechaji poradit ode mne v jine tematice. A ze Kuba toho vi hodne, na to vem ty smankote jed. normalne sem se nasral.
Ja nevim, asi sem blbej, ale z tyhle debaty nechapu nic, KUbovy motaky mi nic nerikaj, malem sem si to hodil na papir, ale fakt mi to nedochazi, co tim chtel basnik rict..
Snad nejsem sam.
taky sem se v tom kapku ztratil
erikx7: Nezlob se, ale na Tvůj primitinví příspěvěk reagovat nebudu.
no jako Jirka a tappik, asi jsem natvrdlej hold
No, jestli jsem KUbu nejak pochopil, tak je dobre se divat nejen po znacce, ale i take kde byla vyrobena.........ze proste v polsku vali v jedne tovarne nekolik znacek pneu - tudiz......smes stejna, kostry stejny.........to same v CR, to same ve Slovinsku.......v turecku ..........s tim rozdilem, ze se zem od zeme mozna lisi smes a kostra pneu.........takze asi bude rozdil kupovat Michelinku z polska a z Francie.
tak ja mam dunlopy made in germany...
Jdu se mrknout. Snad nemám GY z Chiny. Kdyžtak je vyměním za Matadorky z USA.