Navštíveno 14928x

10.09.2006, 11:53 |
DaNNy | Upraveno: 2006-09-10 12:44:21
zdravim,chtel bych se zeptat, jak zapojit neon? mam k tomu trafo, ze kteryho koukaj 2 cerny draty na neon.neon ma 2 draty, taky oba cerny. Jak je to s polaritou? Stane se neco, kdyz draty zapojim obracene? jde mi o to, abych ten neon neodpalil. Diky za radu
Zapojoval jsem si neony a kdyz sem dal draty obracene tak se nic nestalo akorat to pochpopitelně nesvítilo. A kdyz sem si daval diody misto zarovek a dal sem je obracene tak zase akorat nesvtili.

10.09.2006, 12:46 |
DaNNy takze kdyz to zapojim obracene, svitit to nebdue a nic se nestane? ja si to taky myslim, ale prave radeji se ptam, protoze bych neco nerad odpalil...
Kdyz to budes davat na 12V tak se nic nestane.

10.09.2006, 13:17 |
DaNNy perfekt, diky
collin: na 240 by se asi taky rozsvítily :-)))
jednou, krátce a naposled :-)))))))))))))
no co, tak by mel stroboskopy...
Ahoj,v elektrice auta se moc nevyznam, dostal jsem neony do interieru, maji koncovku na zapalovac, ale takhle se to urco nezapojuje, zvlast kdybych jich chtel vic a spolecnej spinac. Muzete mi nekdo prosim poradit..prosiim..
to normálně napojíš všechno na jeden spínač no, měl jsem to na mikrospínač a v pohodě to běhalo, na tom nic není..... (teda vlastně přepínač,ne spínač... ;-))
ahoj Koupipl jsem si diodove neony na dalkove ovladani sadu pod auto na vsechny strany (viz obrazek). Kazda trubice ma drat do male krabicky kam se zapojuji vsechny 4 a s te krabicky do control boxu z control boxu vedou dva kabely + a - zapojil jsem to primo na baterii u auta vsecko bylo spravne a nesviti! Prosim radu!!

Zkontroluj pojistku to je to černé pouzdro na plusku.

07.03.2009, 00:17 |
zipp nemáš špatně polaritu?

07.03.2009, 00:37 |
Kesam Fera117:to máš z pouti ne? :-)
S pojistkou na + bylo to správně zapojeno a nesvítí. mám foto od prodejce ze je rozsvítil a jsou to ony poznám je! Z pouti? Nee jsou to značkové taky mě stály! Muzu sem jeste nakopčit plánek na zapojení kdyby někdo potřeboval.
Čauwes lidi.Hele,potřeboval bych radu.Mám pod autem namontovaný neony(trubice)a ještě za každým kolem led světlo a v motoru dva led pásky.Do nedávna svítily neony pod autem,ale teď už nesvítí,vždy jen bliknou a pak už dál nesvítěj,svítí jen kola a motor.Mám to napojené přes vypínač na přední mlhovky.Nevím co s tím je.Dík za radu.

22.01.2010, 23:18 |
Diner janvasek: taky jsem trosku magor na vnitrni neonky, delal jsem si je uz ve dvou autech, dost se mi osvedcilo nasledujici zapojeni: vemes klasicke 12V stejnosmerne rele, to zapojis na stalych 12V a spinani rele z radia ze stejneho vodice, jako mas treba remote na zesilovac. Neony se potom vzdycky zapnou a vypnou zaroven s radiem. Vic neresis.Da se to jeste doplnit vypinacem na spinaci vodic, kdybys to chtel nahodou vypnout.