Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Help- ostrá vačka Š-Felicie

o Navštíveno 9385x o
o 11.07.2007, 15:33 | Hever
Prosím , nevíte někdo kolik se seřizují vetilové vůle na felicii 1.3i - 50 Kw, pokud je v motoru namontovaná ostrá vačka ?? Díky....

o 11.07.2007, 16:00 | Tuner#2
Co je to ostrá vačka? :o)

Jinak obecně to musí vědět její výrobce, nikdo jiný Ti to přesně neřekne. Obecně se nastavuje trochu větší vůle než v sérii a záleží zda chceš hodnoty za studena nebo za tepla.
o 12.07.2007, 07:49 | -Hans-
Dej pak vědět, kolik KM jsi ujel:o)
o 12.07.2007, 10:33 | Tuner#2
-Hans-: pokud má něco kvalitního, tak než se oběhá vačka a zdvihátka, tak my tady nebudem. Jestli má ale něco klasicky přes inzerát s nejoblíbenější hodnotou 280° (ve skutečnosti horší než série...) tak už jsem viděl pátr vydřených vaček a poničených zdvihátek :o)

Hever: Počítáš s tím, že u vstřikování bez zásahu do softu může mít i kvalitní ostrá vačka spíš negativní účinek?
o 12.07.2007, 14:25 | -Hans-
Tunermřížka2: Jjj:o) Už se těším na tu svou od Cimbu:o)
o 12.07.2007, 14:37 | Tuner#2
-Hans-: Já jsem šel po zvážení všech znalostí a zkušeností i ostatních lidí do MotorExcelu a max. spokojenost.
o 12.07.2007, 14:50 | -Hans-
Tuner#2 : Já zatím s Cimbu taky:o) Maximálně.
o 12.07.2007, 14:50 | -Hans-
Co ti páchali a na čem?
o 12.07.2007, 14:56 | Tuner#2
Páchal jsem já s kamarádem, vačku jsme vyměnily :o)) Je to 265/258° s většíma zdvihama na ventilech 6,5/6,3mm. Jinak mám udělanou hlavu na vyšší KP, opracované a spasované kanály (ještě je rezerva v místě dříku ventilu a spalovacím prostoru). Jinak Čepek mě doporučil jak vůle ventilů, tak natryskování karburátoru a jede to mooc hezky. Pár fotek a lepší popis tady: [ Link ]

o 12.07.2007, 15:12 | -Hans-
:o))) Stupně neřešim, jde o zdvih. Kolik jsi bral hlavě? No asi využiju link:o))))
o 12.07.2007, 15:16 | Tuner#2
-Hans-: Větší zvih se sériové vačky už jde hodně blbě udělat, takže pak jedině vačku z polotovaru, tam už je přes 7mm, ale cena někde úplně jinde. Hlavu mám -0,6mm - motor původem MPI, takže už tak slušný KP.
o 12.07.2007, 15:43 | -Hans-
Kolik na brzdě?
o 12.07.2007, 15:54 | Tuner#2
-Hans- Jsem ostuda, ale ještě jsem nebyl, možná na Podzim zajedem společně s TUNERem. Odhadovaný výkon, lépe řečeno nabržděný výkon s touhle vačkou a podobným motorem mám v popisu.
o 12.07.2007, 22:45 | Hever
O.K. díky za vaše poznatky, byl jsem pracovně v zahraničí tak jsem nemoh reagovat dříve, tyhle informace nejsou zase až tak pro mě ale spíš mě to zajímalo z důvodu toho že jeden známej si koupil feldu a momentálně tam řeší tu ostrou vačku a ptal se mě na ty vůle, tak já chtěl jsem znát názor někoho kdo s tím má více skušeností....jinak dobrej popis a info Tuner*2-Š-Rapid
o 13.07.2007, 08:03 | -Hans-
JJj, už to pomalu, ale jistě čtu:o)
o 13.07.2007, 09:42 | Tuner#2
Hever: Nemáš zač. Hlavně ať nekupuje nic přes inzerát co je pořád vidět v různých periodikách. Vůle ventilů Ti opravdu přesně řekne jen výrobce vačky a pokud je to stříkačka, tak bez zásahu do SW to může jet spíš hůře, nehledě na nízko položený omezovač :o) Já bych šel buď k Motor excelu, nebo Engitec. Rozhodoval jsem se mezi těmadle dvěma.

[ Link ]

[ Link ]

Vždy je lepší osobní jednání a popsat komkrétní motor a co by pro něj doporučily. taky záleží na co chce auto potom využívat.

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3238 sekund.