Navštíveno 2972x

netušíte někdo kde by byly schopný nachromovat 20" kola ? a případně cena cca ...

29.12.2007, 17:40 |
Kesam Palka to asi bude to musi nacpat asi do nejake lazne ne aby to drzelo jak jsem ja koupil tak jsem to z nich dneska sundaval to bylo asi strikany najel jsem na nich asi 300 km a jsou v prdely cele to zcernalo pak sem hodim fotky nemam u sebe kabel...

29.12.2007, 20:42 |
kucik zkoušel sem taky hledat někoho,kdo by uměl pochromovat hliník a nic.Problém je totiž v tom,že hliník galvanicky chromovta nejde,takže se to asi musí právě dělat nějak nástřikem a to asi právě moc nedrží. V inzerátu na stránkách tuning magazinu je tahle firma www.bestway.cz a mají tam napsáno,že chromují kola nějak kataliticky, na jejich stránkách o tom nemají napsáno,ale je tam kontakt,tak možná zkusit. A tady taky chromují tuning.zvyk.com
Nebylo by lepší vyleštit?

29.12.2007, 21:31 |
Fipo před chromováním se to kolo stejně musí vyleštit...
já jsem pro leštění :-) když odskočí šutr,můžeš celé kolo chromovat znova...
hele Marauder: nejlepší varianta je leštění. Chromování už není nějak v módě a navíc se ti to může za nějaký čas začít loupat.
jo, "helemarauder": nech si poradit vod midnita... :-))))))))))
tmx: pár lidí na chromování ve Zlíně doplatilo ;).. ikdyž jim slibovali kvalitu jak sviň :D
1, hliník samozřejmě chromovat lze napřed se na něj nanáší vrstva mědi nebo co to je zač ...
2, jelikož kola mám origo chromovaný chci je uvést do origo stavu
3, vyleštěný kolo nikdy nedosahuje stejnýho povrchu jako chrom, možná pokud by bylo vyleštěný bez nástřiku - to je blbost neb se to nedá udržovat a s nástřikem je to nahovno ...
Mar: samozřejmě že teoreticky lze chromovat. Prakticky ti tady v ČR nikdo kola nenachromuje. Sháněl jsem to pro sebe. Existujou tady galvy který tvrdí že al nachromujou. Když ale přijde na lámání chleba, tak se jim do lázně nevešlo ani 8x14 nehledě nato, že je tam prej obrovskej průchod proudu kterej nevydrží žádnej závěs - když se dělá 100 malejch kusů tak je to ok. Když 1 velkej tak je problém :-(
Navíc povrchu musí bejt opravdu vyleštěnej do zrcadlovýho lesku.
Midnite a nepleteš si to s nějakým nástřikem bo já měl chrom kola včil mám druhá a žádny problém - a nebo se stykáš se špatnýma lidma
nástřik se loupe velice často. Galvanickej chrom oloupe jen obrubník. A i když se to odře tak se dál neloupe jak stříkanej chrom.
Aligátor: ale nepletu. jeden od tuningscene to měl. Určitě víš jak jsou namyšlení no.
Mara: tak to je potom jiné že máš origo chrom.. tak pak jo :)

31.12.2007, 14:08 |
Shr3k | Upraveno: 2007-12-31 14:12:43
Tak nachromovat to lze, otázkou je, co to vydrží při běžném používání. Chromovali kluci z Jihlavy (Duchy, Fany a Lukáš), Cooper jak už bylo řečeno 2x chromoval 16" Brocky (jednou galvanicky někde v Praze, podruhé vakuově). Berty měl zlatě chromované 16" na Ibize.
Marauder: Myslím, že hodně záleží na podkladu - jak to je připravené. Myslím, že je potřeba nějaký speciální nástřik na hliník - to je nejdůležitější, aby se na něj chytla měď. Nachromovat galvanicky poměděné kolo pak asi není problém. Myslím, že by se ty kola měly předtím připravit, hlavně aby neměly ostré hrany (pravděpodobně pomůže nějaké hrubší leštění), protože tam se to vždy začne zvedat).
Víc by ti asi k tomu řekl a případně doporučil Kubi a nebo Michal Osmera.
hmm tak koukám, že to asi pošlu do německa :o(
Z28 vydrz do leta pristiho roku. Pujde to i v HB.
hmm jen aby z léta nebyl podzim :o(
Shr3k: jenže to je všechno nástřik - a je jedno jak tomu kdo říká... Ty všechny kola o kterejch mluvíš byly napařený ve vakuu. Jenže někdo tomu říká nástřik a někdo chromování popř. zlacení. Je to vše "jen" napařený ve vakuu.
Každopádně při chromování hliníku se před měděním nic nestříká - dělá se tam nějaká spešl aktivace aby se měď chytla. Je to vše galvanickou cestou.

01.01.2008, 10:18 |
BT4U sry za OT
Midnite: Můžeš mi prozradit, kdo z TS je namyšlený? :-O Je to pro mě novinka, jestli jsem to špatně pochopil, tak díky předem za vysvětlení ;-)

01.01.2008, 10:22 |
BT4U MarauderZ28: Asi nic jiného než D nezbude, pokud to chceš mít kvalitní a jak jsem viděl, tak Ty si na kvalitu potrpíš a tak to má být ;-)
Jinak co se týče menších dílů www.chromovani.cz , ale to je notoricky známá firma, tak nevím, jestli nenesu dříví do lesa :o)))
chromovani.cz umí jen klasickou galvaniku - tzn. chrom na vše co magnetizuje. Pak samozřejmě umí i plasty - ale to nástřik kterej je na kola na denní ježdění nepoužitelnej :(
na www.chromovani.cz jsem četl hrozné zkušenosti:(